Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 134 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 09 Sty 2018 20:00 

maciciel

I jak wrażenia po wypożyczeniu? Obyło się bez problemu? Gdzie odbierałeś auto?
Zastanawiam się nad wypożyczeniem i po przeryciu kilkunastu opcji został JoyRent i właśnie AutoClick. Z tym AutoClickiem zastanawiam się jeszcze tylko nad sposobem odbioru auta. Będziemy w Bergamo a oddać bym chciał najlepiej na lotnisku. Z tego co czytam nie mają oni stanowiska na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#122 PostWysłany: 09 Sty 2018 20:02 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@pacpaw
Rzuć okiem na mój wpis :arrow: viewtopic.php?f=1407&t=38598&p=1027987#p1027987

#123 PostWysłany: 10 Sty 2018 19:14 

@namteH

Czytałem ,ale kombinowałem jak tu odebrac auto bezpośrednio w Bergamo (przylatujemy w nocy i będziemy nocować w mieście) a nie cofać się na lotnisko. Niestety odpisali, że są tylko 2 miejsca (lotnisko i shuttle bus) albo biuro. Oba niestety od centrum daleko. Zwrot też tylko tam, a jak chcesz zwrócić na lotnisko trzeba ustalić szczegóły na miejscu w biurze.

Auto u nich brałeś z full insurance czy bez? Obyło się bez problemów?
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 10 Sty 2018 19:19 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@pacpaw
Masz już spanie w Bergamo zarezerwowane?
Miałem tylko assistance od nich (to po 3€ za dzień) a ubezpieczenie miałem swoje.
Wszystko w porządku.

#125 PostWysłany: 10 Sty 2018 19:32 

@namteH

Tak zabookowane. Ubezpieczenie pośrednika miałeś czy jakieś polskie? Chcemy na górskie parkingi podjeżdżać także zastanawiam się właśnie nad full-em, dla świętego spokoju. Auta oni chyba dają dokładnie te jakie się zamówiło czy też zamawiasz tylko segment?
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 10 Sty 2018 21:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@pacpaw
Ubezpieczenie z icarhireinsurance.
Jak pojedziesz w góry to zapoznaj się z tym jak się zakłada łańcuchy. Samochody dają jak wszędzie, czyli rezerwujesz klasę a nie model.

#127 PostWysłany: 10 Sty 2018 21:55 

@namteH
na szczęście wyjazd pod koniec maja także śniegu nie powinno być ;)

Na stronce mają dość dziwnie, bo nie ma nagłówka "nazwa auta or similar" ale konkretne auto. A pod spodem kolejne auto z tej samej grupy, ale inny model. Także na pierwszy rzut oka wygląda jakby faktycznie wypożyczali konkretne modele.
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 11 Lis 2018 19:07 

Mam już bilety na lot do Mediolanu w terminie 29.06 - 11.07. Chcę wynająć tam samochód i pojechać w Alpy. Jest opcja, że we francuskie. Pytanie: czy to legalne? A może przekroczenie granicy oznacza konieczność kary? Czy to zależy od warunków najmu?
     Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 11 Lis 2018 20:32 
    Awatar użytkownika

Loty: 70
    Kilometry: 138 694
    niebieski
    Jeździłem samochodami z wypożyczalni po kilku krajach, przekraczałem granice, nigdy się o nic nie pytałem. No ale ja to ja. Ty się lepiej upewnij w warunkach umowy, pogadaj z wypożyczalnią, sprawdź ubezpieczenie. Tak będzie mądrzej i bezpieczniej.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
     Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 11 Lis 2018 20:47 

marco1980 napisał(a):

Mam już bilety na lot do Mediolanu w terminie 29.06 - 11.07. Chcę wynająć tam samochód i pojechać w Alpy. Jest opcja, że we francuskie. Pytanie: czy to legalne? A może przekroczenie granicy oznacza konieczność kary? Czy to zależy od warunków najmu?

Są dwie możliwośći. I-sza po bożemu - zaznaczasz przy wypożyczeniu, że zamierzasz przekraczać granicę. Możliwe, że będzie dodatkowa opłata.
      II opcja. Nie zgłaszasz i jedziesz. Jeśli nie zaistnieje zdarzenie ubezpieczone za granicą, szanse wykrycia nikłe.
       Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 11 Lis 2018 20:59 
      Awatar użytkownika

niebieski
      Nawet jeśli to będzie szkoda większa, np powginana blacha, to "stwierdza" już we właściwym kraju.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
       Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 11 Lis 2018 22:27 

-- 11 Lis 2018 21:57 --

eskie napisał(a):
      Nawet jeśli to będzie szkoda większa, np powginana blacha, to "stwierdza" już we właściwym kraju.

Ale jak mam ubezpieczenie w icarhire to ono pozwala na przekroczenie granicy? Pytam, bo w dokumentach otrzymanych od icarhire nie ma wzmianki o zakazie przekraczania granic.

-- 11 Lis 2018 22:27 --

Już wiem. Przejrzałem warunki wypożyczenia w firmach wypożyczających w Mediolanie. Generalnie każą płacić. Tylko jedna wypożyczalnia 8 Eur za zieloną kartę na dodatkowe państwo. Reszta od 40 do 80 Eur.
       Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 11 Lis 2018 22:30 
      Awatar użytkownika

niebieski
      Zielona karta to OC poza UE. Chyba, że auta z wypożyczalni rządzą się innymi prawami.
      Sprawdziłem w SIXT, możesz jeździć po całej strefie Schengen bez dopłat

Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 11 Lis 2018 23:25 

Pamiętajcie, że icarhireinsurance pozwala na ubezpieczenie wkładu własnego, a nie całego auta. Przekraczając granicę bez zgody wypożyczalni nie macie ubezpieczenia w ogóle, a w konsekwencji nie działa też icarhireinsurance. :!:
       PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
      Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 134 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość