Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 520 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 11 Sie 2017 15:36 

Loty: 54
Kilometry: 69 463
srebrny
@rude-boy

Kwota będzie pobrana w euro. Jeżeli zapłacisz kartą kantoru Alior, będzie to tak wyglądało jak na screenie.
Załącznik:
economyrentalcars.png
economyrentalcars.png [ 10.29 KiB | Obejrzany 6707 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#362 PostWysłany: 18 Sie 2017 14:11 

Za każdym razem ECR wrzuca swoje ubezpieczenie? Czy można je odpiąć? Jak widać poniżej dodane jest 75,08 EUR, a ja wolę ubezpieczyć się na miejscu.

Załączniki:
1234.png
1234.png [ 78.8 KiB | Obejrzany 6597 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#363 PostWysłany: 18 Sie 2017 14:15 

niebieski
@rude-boy Odhacz znacznik, który jest na twoim screenie.... przy "Theft and damage excess protection" (u góry, po prawej stronie).

#364 PostWysłany: 18 Lis 2017 16:50 

Loty: 54
Kilometry: 69 463
srebrny
10% zniżki na zaliczkę z kodem: ECR18NO
ważne 48H
 Profil Relacje PM off  

#365 PostWysłany: 18 Lis 2017 22:18 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
No właśnie, na zaliczkę... trzeba przewalić kupę pieniędzy w rezerwacji na ECR, żeby zaoszczędzić choć kilka EUR :evil:
Wrzucają te kody co pewien czas na FB i traktują klientów jak jeleni.
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#366 PostWysłany: 19 Lis 2017 09:57 

srebrny
To nawet nie jest zaliczka...
To jest po prostu bezpośrednia opłata dla ECR za pośrednictwo w załatwieniu wynajmu auta.
 Profil Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 19 Lis 2017 12:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Jak zwał tak zwał ;)
Co dziwne zdarzyło mi się, że wynosiła równe ZERO, nie dochodziłem właściwie nawet dlaczego, spodziewałem się kilku EUR, a tu nic, też tak się wam trafiło?
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 19 Lis 2017 14:37 

niebieski
Zero znizki mi się jeszcze z kodem ECR nie trafilo, ale pojedyncze centy tak... pare razy 0,02- 0,03 EUR ;)
Natomiast bywalo i odwrotnie o dziwo - juz trzykrotnie przy najmach za ich posrednictwem w Europcar'ze okazywalo sie na miejscu, ze dla mojej rezerwacji ECR dokonal czesciowej obowiazkowej przedplaty w kwocie przewyzszajacej to co pobrali przy rezerwacji z mojej karty (przy czym kwota do doplaty dla mnie byla nadal taka jak deklarowana). Tak, fakturowanej przedplaty, nie upustu - wiec jakby nic nie wzieli dla siebie od takiego wypozyczenia. A nawet w rzeczywistosci woleli doplacic niz odmowic. Plus ode mnie.

Inna sprawa to perfidny sposob w jaki ECR deklaruje "full insurance" zawarte w podstawowej cenie, ktore wiecznie okazuje sie totalną nieprawdą na miejscu w wypozyczalni, a lista wykluczen, ograniczen etc. przypomina negocjacje nad starym zegarkiem na pchlim targu w Maroku.

Korzystam wiec z ECR chetnie, ale kody na znizke od przedplaty traktuje jako gratisową kawę do wypozyczenia, nic więcej;) zas ubezpieczenie jako zart, bo i tak notorycznie wychodzi na to ze trzeba się doubezpieczyc, a przy większej ilości najmow warto kupić ktorąś z opisywanych na forum polis ogolnoswiatowych na caly rok i przestać się użerać z 3 centami znizki albo zglebianiem co znaczy (lub raczej co nie znaczy) ich full insurance. Z drugiej strony po kilkunastu wypozyczeniach ich znizka klubowa oraz idacy za nia wyjatkowo czesty upgrade sprawiaja, ze lubie zaczynac poszukiwania konkurencyjnych ofert wlasnie od nich. W 90 proc. wychodzilo mi najkorzystniej, takze pod wzgledem wielkosci przedplaty i latwosci/terminu ew. odwolania.
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 19 Lis 2017 17:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Artycjusz napisał(a):
Zero znizki mi się jeszcze z kodem ECR nie trafilo, ale pojedyncze centy tak... pare razy 0,02- 0,03 EUR ;)

ZERO prowizji było do "zapłacenia" od razu bez kodu :P
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 27 Lis 2017 00:42 

Witam
Czy wynajmując auto jak na zdjęciu będę posiadał jak poniżej?
1. Inclusive
ZERO excess - zniesienie kosztu własnego. (inna nazwa Inclusive ZERO Deductible)

With this package you are FULLY Covered and your liability in the event of damage or theft is ZERO!

Excess: 0 EUR for damages & theft

Pozdrawiam
Tomasz

Załączniki:
Zdjecie.jpg
Zdjecie.jpg [ 230.57 KiB | Obejrzany 5941 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 28 Lis 2017 17:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie, zablokują środki w wypożyczalni, zapłacisz za ewentualne szkody (Excess), ECR zwróci za Excess.

Bierz ubezpieczenie zewnętrzne (taniej niż w ECR, przy kilku wypożyczeniach w roku) lub w wypożyczalni FULL.
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 28 Lis 2017 20:02 
Awatar użytkownika

Ja zrobiłem u nich rezerwację ponad rok temu przed wyjazdem do Malezji. I zrobili straszne dziadostwo, bo niby wszystko potwierdzone i opłacone, po czym nagle na lotnisku w Kuala Lumpur nikt nic nie wie, rezerwacja okazała się odwołana bez jakiegokolwiek odzewu. Jedyny plus, że od razu oddali kasę. Trzeba było szukać czegoś innego na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 14 Gru 2017 11:24 

Uważajcie na płatność PayPalem, mi po przejściu do PayPala z początkowych 9,77 zrobiło się 12,77. Bez jakiejkolwiek informacji o tym(być może jest jakiś zapis w regulaminie ale według mnie powinna być o tym jasna informacja po wybraniu płatności).

Natomiast płatność kartą przechodzi normalnie.
 Profil Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 15 Gru 2017 09:16 
Awatar użytkownika

srebrny
Na stronie ECR gdy zmieniasz płatność jest informacja, że za PayPal masz opłatę.
 Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 15 Gru 2017 11:10 

@mashacra wartość "Payable now" się nie zmienia, chociaż okienko się odświeża. Przynajmniej u mnie na przegladarce Chrome.

Według mnie sytuacja w której ktoś Ci pisze że zapłacisz następującą kwotę ale jadak potem płacisz więcej nie powinno się zdarzyć.

Pisałem to jako ostrzeżenie żeby nikt się na to nie złapał, ja juz kilka razy korzystałem z ECR i bedę nadal to robił.
 Profil Relacje PM off  

#376 PostWysłany: 15 Gru 2017 12:33 
Awatar użytkownika

srebrny
Kwota się nie zmienia, ale zaraz obok jest link z informacją o płatnościach PayPal.
 Profil Relacje PM off  

#377 PostWysłany: 15 Gru 2017 13:46 

@mashacra no właśnie link, jeszcze raz to napiszę że dla mnie nie jest w porządku że sprzedawca ukrywa dodatkowe opłaty w tym przypadku jak napisałeś po linkiem ale nie sprawdzałem i nie wiem czy tam jest coś o tym wspomniane. Moim zdaniem klikając płacę zgadzasz się na zadeklarowana kwotę i ją też chcesz opłacić. Dodatkowo sytuację komplikują przewalutowania. Bo tej sytuacji można nabrać podejrzeń że zostało się zaatakowanym i przekierowanym do PayPala z innej strony.

Załączniki:
Untitled.jpg
Untitled.jpg [ 140.44 KiB | Obejrzany 5614 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 15 Gru 2017 14:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Po chwili powinien się pojawić taki komunikat, może kwestia przeglądarki?

Załącznik:
FireShot Capture 6 - Economy Car Rentals - Ch_ - https___secure.economycarrentals.com_checkOut2.aspx.png
FireShot Capture 6 - Economy Car Rentals - Ch_ - https___secure.economycarrentals.com_checkOut2.aspx.png [ 45.05 KiB | Obejrzany 5601 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 26 Gru 2017 18:38 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Przylatuję na lotnisko w Miami planowo 14.30 a wylatuje 20. Kombinuję jak zaoszczędzić, by nie płacić za dodatkową dobę (różnica $40). Zanim przejdę kontrolę, odbiorę bagaże etc. to pewnie minie sporo czasu. Z powrotem też min. 2h na lotnisku się pojawić trzeba. Dlatego też chciałbym zarezerwować od 17 do 17 i wtedy nie łapie mi kolejnej doby. Pytanie, czy jakbym jednak odebrał wcześniej czy spóznił się z oddaniem, to będę musiał dopłacać czy nikt tego nie kontroluje? Maciej doświadczenia w tym temacie?

#380 PostWysłany: 26 Gru 2017 18:48 

niebieski
najczęściej jest ze 30 min-60 min takiej rezerwy.. trzeba się zapytać czy wypożyczeniu... a jak sie dużo spóźnisz.. to będzie trzeba dopłacić...
 Profil Relacje PM off
Shaq uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 520 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości