Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Zaćmienie
#21 PostWysłany: 28 Cze 2017 11:08 

mikuś napisał(a):
Spaliśmy tutaj...

Dzięki; od razu sprawdziłem - Wyprzedane :(
Tak w ogóle to chyba całe West Yellowstone wyprzedane w tym okresie...

A jak tam wygląda sytuacja z motelami przydrożnymi w tej okolicy? Też są oblężone w lecie? Ma ktoś doświadczenie?
Mam na myśli drogi troszkę oddalone od Parku.

Zaczynam się nieco obawiać o bazę noclegową na trasie, bo choć kwaterę na tydzień w NYC sobie już dawno zaklepałem, to jeśli chodzi o objazd Stanów, liczyłem na noclegi improwizowane. Opierałem się na przeświadczeniu, iż moteli tam jest taki dostatek, że zawsze znajdzie się wolny pokój lub dwa...
 Profil Relacje PM off  

Gran Canaria first minute za 1204 PLN ☀️ Loty i apartament z widokiem na ocean 🌊 Gran Canaria first minute za 1204 PLN ☀️ Loty i apartament z widokiem na ocean 🌊
All inclusive latem w Turcji 🌊🍹 Tydzień w 4* hotelu już od 2309 PLN All inclusive latem w Turcji 🌊🍹 Tydzień w 4* hotelu już od 2309 PLN
#22 PostWysłany: 29 Cze 2017 20:55 
Awatar użytkownika

Loty: 114
Kilometry: 173 514
niebieski
Z zaćmienia z 1999 roku (w PL prawie całkowite) pamiętam, że super wrażenie zrobiło "ogłupienie" zwierząt. Polecam być gdzieś w pośród jakiegoś ptactwa, hałasujących owadów itd. Odbierają zaćmienie jako zachód i wschód słońca.
Np. kury -

:)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 30 Cze 2017 08:59 

Loty: 124
Kilometry: 384 542
ramczak napisał(a):

A jak tam wygląda sytuacja z motelami przydrożnymi w tej okolicy? Też są oblężone w lecie? Ma ktoś doświadczenie?
Mam na myśli drogi troszkę oddalone od Parku.

Zaczynam się nieco obawiać o bazę noclegową na trasie, bo choć kwaterę na tydzień w NYC sobie już dawno zaklepałem, to jeśli chodzi o objazd Stanów, liczyłem na noclegi improwizowane. Opierałem się na przeświadczeniu, iż moteli tam jest taki dostatek, że zawsze znajdzie się wolny pokój lub dwa...

W okolicach Yellowstone może być problem. Tam rezerwacje są na pół roku wcześniej robione, szczególnie te tańsze miejsca. Niestety sierpień to okres najbardziej wakacyjny w USA i dużo ludzi wyjeżdża. W innych, mniej uczęszczanych miejscach nie powinno być problemu z pojedynczymi pokojami ale pewnie trzeba będzie się naszukać. Spróbuj z Hotwire, często są tam fajne oferty a oni bazują też na takich resztówkach i zwrotach z moteli.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 30 Cze 2017 12:20 

Zielony^ napisał(a):
Z zaćmienia z 1999 roku (w PL prawie całkowite) pamiętam...
Potwierdzam; byłem wówczas nad Balatonem i to właśnie wśród ptactwa było największe zamieszanie - wszystkie nagle zapragnęły udać się na spoczynek, a po kilku minutach ogłupiałe wracały z trudem do rzeczywistości :)
Manix2 napisał(a):
Spróbuj z Hotwire...
Dzięki; to dla mnie nowy adres. Kiedyś najczęściej posługiwałem się serwisem Booking.com, ale ostatnio bazuję głównie na Airbnb. I tu właśnie znalazłem kilka ofert. Hotwire zapisuję i będę traktował jako "ostatnią deskę ratunku" ;)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 04 Lip 2017 16:46 

Widzę, że temat (co jest zresztą naturalne - jak wszystko na tym świecie) umiera śmiercią naturalną.
Dziękując wszystkim za cenne dla mnie uwagi i porady raz jeszcze spytam: czy ktoś ma własne doświadczenia z pokonywaniem większych tras przez Stany? Zwłaszcza te "flyover states". Ciągle mam utworzone kilka wariantów objazdu i tak do końca nie jestem jeszcze przekonany do porzucenia planów zwiedzania Zachodu przy okazji tak naprawdę wyprawy do stanów wschodnich...
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 04 Lip 2017 17:35 

Loty: 35
Kilometry: 71 245
@ramczak a kiedy wyruszasz z Chicago, ile w sumie dni masz dokładnie na przejechanie do mt rushmore, Yellowstone itp? Masz to rozpisane dzień po dniu? Powiem szczerze, może u mnie kuleje czytanie ze zrozumieniem, ale nie potrafię dokładnie tego rozpisać na dni i czegoś podpowiedzieć :D

Dodam, że aktualnie układam trasę z Chicago do Seattle i pytałam w tym wątku, może znajdziesz podpowiedzi dla siebie:

w-3-miesiace-dookola-usa,761,106452

p.s. - my na przejazd z Chicago do Rapid City (okolice Mt. Rushmore) planujemy przeznaczyć półtora dnia, tzn, jednego dnia ok. 300-400 km zahaczając o wybrzeże jeziora, jakieś zakupy itp, a drugiego dnia do oporu resztę km. ALE! Mamy tylko jednego kierowcę.

mój plan:

Załącznik:
trasa.jpg
trasa.jpg [ 130.63 KiB | Obejrzany 1444 razy ]

Malta
Stany - Zachodnie Wybrzeże
Słowenia

zapytaj mnie o: Słowenię, Kambodżę, Paryż, Budapeszt, Porto, Pragę, Berlin, Tallinn, Warszawę, Stany, Maltę
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 05 Lip 2017 10:19 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
niebieski
ramczak napisał(a):
Widzę, że temat (co jest zresztą naturalne - jak wszystko na tym świecie) umiera śmiercią naturalną.
Dziękując wszystkim za cenne dla mnie uwagi i porady raz jeszcze spytam: czy ktoś ma własne doświadczenia z pokonywaniem większych tras przez Stany? Zwłaszcza te "flyover states". Ciągle mam utworzone kilka wariantów objazdu i tak do końca nie jestem jeszcze przekonany do porzucenia planów zwiedzania Zachodu przy okazji tak naprawdę wyprawy do stanów wschodnich...

MT Rushmore jest po drodze czy jest celem samym w sobie? Pytam, bo miejsce to pojawia się w wielu wątkach dot. najbardziej rozczarowujących atrakcji USA. Nie to żebym Cię zniechęcał, ale może warto wiedzieć ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość