Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 153 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 13 Mar 2023 05:09 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
Wiza czy esta?

City break na Sycylii za 829 PLN 🌊🏛️ Loty i 4* hotel z widokiem na morze w centrum Taorminy 😍 City break na Sycylii za 829 PLN 🌊🏛️ Loty i 4* hotel z widokiem na morze w centrum Taorminy 😍
Turcja z ultra all inclusive 🌊🏨 5* hotel z basenami i zjeżdżalniami za 1980 PLN Turcja z ultra all inclusive 🌊🏨 5* hotel z basenami i zjeżdżalniami za 1980 PLN
#122 PostWysłany: 13 Mar 2023 05:26 

Esta
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 13 Mar 2023 10:19 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A co ma wspólnego Esta z Bogota?
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 13 Mar 2023 14:15 

Check-mig zrobilem i poszło…nie wiem czy to ma napewno związek, bo niby check-mig jest do przyspieszenia procesu na lotnisku, ale poszlo..
Mam nadzieje, że to koniec niespodzianek..

Na stronie sherpy jest link do Check-Mig jak by ktos potrzebowal
Lub https://apps.migracioncolombia.gov.co/p ... gistro.jsf
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 13 Mar 2023 18:16 

HON fly4free
Zeus napisał(a):
A co ma wspólnego Esta z Bogota?

Może mieć z systemem odpraw linii ex US. Wylatując gdzieś z US często nie da się odprawić (w pełni) on-line - czasem robi odprawę ale nie generuje BP, a czasem w ogóle nie robi odprawy w takiej sytuacji. Kioski na lotnisku też będą wtedy krzyczały o asystę pracownika, który musi kliknąć autoryzację niczym kasjerka w jakiejś biedrze przy zakupie piwa przez kasę automatyczną.
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#126 PostWysłany: 05 Kwi 2023 12:33 
Awatar użytkownika

Loty: 253
Kilometry: 553 176
platynowy
może komuś się przyda ta informacja - na przylotach przy wyjściu nr. 1 lub 2 jest przechowalnia bagażu. Kosztuje 15k COP za 12h. Dobra opcja zeby zostawic graty i udac sie na miasto w przypadku dlugiej przesiadki.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#127 PostWysłany: 29 Kwi 2023 21:21 

Loty: 104
Kilometry: 216 006
niebieski
Był ktoś ostatnio, jak aktualnie z cenami na miejscu w barach itd?
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 08 Cze 2023 14:00 

Zbanowany
niebieski
Gdzie najlepiej wymienić euro i czy kantory pobierają prowizję ?

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off
Krzysztof. uważa post za pomocny.

#129 PostWysłany: 08 Cze 2023 15:32 

Loty: 4
Kilometry: 18 136
W Kolumbii byłem co prawda w zeszłym roku więc nie wiem czy nadal aktualne, ale żaden kantor prowizji nie pobierał. W zależności od miasta kursy potrafiły różnić się do nawet kilkunastu procent. Z tego co pamiętam to najbardziej korzystny kurs udało mi się znaleźć w Medellín.Generalnie szukałem kantorów (casa de cambio) w google maps , odwiedzałem kilka punktów i pytałem o kurs.
 Profil Relacje PM off
malawita lubi ten post.
malawita uważa post za pomocny.

#130 PostWysłany: 09 Cze 2023 07:44 

niebieski
Nie, mnie się nic nie przydarzyło. Sporo chodziłem sam po Bogocie, po różnych dziwnych miejscach. Fotografowałem np. murale niedaleko takiego dużego cmentarza i tam spotkałem się z ostrzeżeniami od miejscowych. Ludzi widząc gościa z wielkim aparatem na szyi radzili żeby go schować, bo na tym cmentarzu mieszka ponoć sporo ludzi, z którymi lepiej nie mieć spotkania. Jeśli ktoś tylko zagadnie to ok, można puścić mimo uszu, ale jeśli kolejna i kolejna osoba zwraca uwagę, to coś musi być na rzeczy. Faktycznie tamte rejony nie wyglądały ciekawie (poza muralami), dużo bezdomnych i narkomani wyglądający jak zombie.

Co do napadu w Medellin to chciałbym tylko zwrócić uwagę, że tego typu miejsca mają zwykle złą reputację. Park albo jakieś zakamarki miasta prowadzące do dużej atrakcji to kuszące miejsce dla miejscowych szukających łatwego zarobku. Nasuwa mi się porównanie z trasą na Corcovado w Rio (https://www.gov.pl/web/brazylia/informa ... rozujacych) albo w Quito w okolicach Panecillo.

Ostatnio edytowany przez Japonka76, 09 Cze 2023 17:00, edytowano w sumie 1 raz
ciach OT
 Profil Relacje PM off
Krzysztof. lubi ten post.
Krzysztof. uważa post za pomocny.

#131 PostWysłany: 03 Lip 2023 14:32 

Lord Sidious napisał(a):
W październiku nie sprawdzali niczego z COVIDem. Prawdę mówiąc żółtej książeczki też mi nie sprawdzili, mimo, że w teorii w Cano Cristales była wymagana.

W marcu 2023 potwierdzenie szczepienia na lotnisku w Bogocie (wjazd) sprawdzali.

#132 PostWysłany: 04 Lip 2023 02:13 

Zbanowany
niebieski
Przyleciałam właśnie do Kolumbii i poza paszportem nic nie sprawdzali.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off
benedetti lubi ten post.

#133 PostWysłany: 13 Wrz 2023 20:29 

Pytanko - może ktoś się orientuje czy w Bogocie (El Dorado), gdy przesiadam się na szybko do Ekwadoru (oddzielny bilet) muszę przejść customs i security czy mogę cisnąć prosto na transfer?
Pytanie tyczy się dwóch przypadków - z i bez bagażu rejestrowanego.
Mam 2,5h na tę przesiadkę i nie wiem czy się wyrobię.
Z góry dzięki
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 14 Wrz 2023 13:33 

HON fly4free
Jeśli na jednym bilecie to bagaż powinien być nadany do celu - w BOG nie przechodzisz przez imigrację.
Jeśli nie będzie nadany, albo masz różne rezerwacje to wszystko musisz przejść.
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 05 Gru 2023 10:49 

niebieski
W niedalekiej przyszłości zatrzymam się na kilka dni w Bogocie. Cel raczej imprezowy. Nocleg zarezerwowałem w dzielnicy Chapinero. Pytanie do osób, które były w ostatnim czasie w Bogocie. Jak cenowo to aktualnie wygląda? Restauracje, puby, imprezy?
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 05 Gru 2023 20:46 

Zbanowany
niebieski
@Mihal09

Street food ok. 15 000 cop, tania restauracja od 20 000 cop, koktajle alkoholowe od 20 000 cop, w lepszych lokalach i klubach w Bogocie 36 000 - 50 000 cop za koktajl.

https://www.visitingbogota.com/en/bogota-nightlife/

Profil Relacje PM off
Mihal09 lubi ten post.
Mihal09 uważa post za pomocny.

#137 PostWysłany: 06 Gru 2023 10:29 

niebieski
@malawita Dzięki. Prócz tych koktajli w dobrych klubach, to ceny bardzo przystępne. Można powiedzieć taniej niż w PL.
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 06 Gru 2023 14:47 

Zbanowany
niebieski
Mihal09 napisał(a):
Można powiedzieć taniej niż w PL.

Zgadza się i Kolumbia to jeden z moich ulubionych krajów Ameryki Południowej.

Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 15 Lis 2024 19:57 

Takie pytanie.

Na tronie Turkisha podczas wyszukiwania lotów do Kolumbii pojawia się taka informacja:
" Dear passengers, Colombian border police may require passengers traveling to Colombia for business or tourism purposes to submit the departure and return tickets issued as a single ticket. We recommend that you arrange the return ticket accordingly to avoid any problems entering the country"

Ktoś się z tym spotkał ostatnio?

Nie wracam z Kolumbii. Planuję lot do Bogoty i powrót z Chile. Wyjazd miałby być na dwa miesiące (z rowerem) i mam zamiar kupić od razu lot powrotny (z Santiago). Na stronie gov.pl poświęconej Kolumbii nie ma żadnych informacji na ten temat
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 15 Lis 2024 19:59 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Colombia - Destination Passport

Passport required.

Document Validity
Passports and other documents accepted for entry must be valid for the period of intended stay.

Admission and Transit Restrictions
Visitors must hold return/onward tickets.

Warning
Passports must be machine readable to enter.
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 153 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość