Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
http://www.fly4free.pl/forum/podejrzani ... z,11,75621

Widząc że chodzi o błąd NIGDY nie dzwonimy do linii lotniczej/pośrednika. Nie dzwonimy, nie mailujemy, nie chatujemy - słowem nie kontaktujemy się w żaden sposób. Wasz kontakt sprawi że ktoś z pracowników zainteresuje się podejrzanie niską ceną widniejącą na rezerwacji i przyśpieszy naprawienie błędu. Nawet jeśli Wam już udało się kupić bilet - inni też chcą skorzystać z okazji!

Jak znaleźć informacje o swojej rezerwacji
http://www.fly4free.pl/forum/jak-znalez ... ,225,76112

Jako że każdy widzi, że to oczywisty Error Fare, każda osoba dzwoniąca potwierdzać rezerwację do linii/pośrednika będzie banowana (włączając posty "dla żartu że zadzwoniłem, a wcale nie dzwoniłem" ;) )

poradnik-dla-pasazera,226,99435

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 335 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 29 Sie 2017 18:20 

złoty
Ja dostałem zwrot z Flipo w niedziele.

Zobacz rajską część Indii 😍 Wycieczka do Goa za 2721 PLN 🌴 Loty z bagażem + 11 nocy w 4* hotelu 🇮🇳 Zobacz rajską część Indii 😍 Wycieczka do Goa za 2721 PLN 🌴 Loty z bagażem + 11 nocy w 4* hotelu 🇮🇳
Warto 🔥 City break w Atenach za 398 PLN 😎 Loty + hotel z widokiem na Akropol 😍 Warto 🔥 City break w Atenach za 398 PLN 😎 Loty + hotel z widokiem na Akropol 😍
#262 PostWysłany: 29 Sie 2017 23:31 

Zwrot na kartę, też w niedzielę, Flipo.
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 29 Sie 2017 23:54 

niebieski
Czy jest tu ktoś oprócz mnie ,komu rezerwacje się trzymają. Moja z Tickets.pl na weekend majowy jest ok. Co zrobić ,żeby nie pójść drogą kolegi i nie dopłacać 600euro. Ja osobiście z takimi dopłatami bym nie poleciał. Ale 3 dni przed odlotem kiedy hotele porezerwowane, doloty....człowiek stoi pod ścianą. Przebiegli Kreole.
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 30 Sie 2017 09:18 

Loty: 86
Kilometry: 165 130
Zbanowany
Ja kupowałem przez flugladen i rzekomo się trzyma. Piszą tylko zebym zaakceptował zmiany lotu. Gdy chce to zrobić strona staje się pusta z komunikatem : "{"message":"No config found for budgetair de"}
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 30 Sie 2017 09:49 
Awatar użytkownika

Loty: 341
Kilometry: 755 789
Ja mam na tickets.pl ale oni po prostu zwlekają z oddaniem kasy. Niby potwierdzona rezerwacja ale na stronach przewoznika loty juz dawno pokasowane. Nie wierze ze cokolwiek z tego bedzie. Kwestia kiedy zrobia zwroty.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#266 PostWysłany: 04 Wrz 2017 12:23 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 697 251
srebrny
Od Uvet group (flightfinder i inne klony) dostałem maila ,że oddadzą kasę w przeciągu 4-6 tyg od momentu zwrotu przez przewoźnika.
W związku z zapłatą przez Paypal wystąpiłem o utworzenie sporu -> roszczenia w dniu 31.08 .
Dzisiaj kasę oddali.
Polecam taką drogę jeśli ktoś korzystał z takiej formy płatności a nie otrzymał zwrotu.
Czarmander lubi ten post.
Czarmander uważa post za pomocny.

#267 PostWysłany: 07 Wrz 2017 00:02 

Zbanowany
flugladen.de sobie kpi.

Na moje pytanie co z moją rezerwacją odpowiedzieli:

Cytuj:
Dear Pawel,

Thank you for contacting Flugladen.de

I have checked your PNR and found everything fine. Your flight is already booked.

There is a schedule change which is pending from your side. I have again sent you the schedule change email. Please confirm the change by clicking on the link.

Mit freundlichen Grüßen
Flugladen.de Kundenservice
Mohit

Na moją odpowiedź, że gdy chcę zmienić rezerwację strona po prostu gaśnie jakaś pani odpowiada:

Cytuj:
Changing a flight always involves some extra charges. These costs are made up of the change fee charged by the airline, any difference in price between the old and the new ticket prices, and our administrative fee for making the change for you. (These conditions can also be found on your booking confirmation under 'View ticket conditions').

Airline change fee: 130 EUR per person
Difference in ticket price*: depends on the new date you would like to change to
Our administration fee: 55 EUR per person

If you want to proceed making the change,please contact us by phone.

Once we have received your confirmation for the change, we will send you a paylink. As soon as we receive the payment, we will send you the new e-ticket.

*Airline tariffs are subject to change. When you send us a request to implement changes, we will check the current availability and inform you of the applicable rate.

Mit freundlichen Grüßen
Flugladen.de Kundenservice

Maria

O co chodzi?
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 07 Wrz 2017 00:18 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Wyglada, ze musisz zaplacic. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 07 Wrz 2017 11:50 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 743 690
niebieski
@ind_globtroter

Nie dziw się, że każą dopłacać, bo w wyjściowej cenie to raczej nikt nie poleci.
Ciesz się, że nie czekali z tym do dnia wylotu jak to miało miejsce w przypadku kolegi, który już poleciał i tez dopłacał. Jak Ci bardzo zależy, to po prostu dopłać choć prawie 2k PLN to nie jest rewelacyjna oferta na Seszele - szczególnie jeśli musisz po drodze nocować w Etiopii ale co kto lubi. W każdym razie cena nadal poniżej standardowo oferowanej.
Ja mam nadzieję, że w moim przypadku się uaktywnią w sprawie zwrotu kasy, bo się zawiesili i w ogóle nie odpowiadają na maile.
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 07 Wrz 2017 12:50 
Awatar użytkownika

Loty: 290
Kilometry: 600 933
niebieski
@ind_globtroter Myślę, że po prostu konsultant nie zrozumiał o co pytasz. Moim zdaniem wysłali Ci standardowy email w którym informują co trzeba zrobić, jak chcesz zmienić rezerwację, bo z tego co piszesz właśnie o to ich zapytałeś. To Ci odpowiedzieli jaka jest procedura zmiany rezerwacji. A jak rozumiem to Ty rezerwacji nie chcesz zmieniać, tylko potwierdzić zgodę na zmiany w rozkładzie, które oni zaproponowali. To jest co innego. Napisz do nich, że chcesz zaakceptować zmiany, ale Ci strona nie działa.
(a czy rezerwację anulują, czy nie to już zupełnie inna sprawa)
 Profil Relacje PM off
maciass lubi ten post.

#271 PostWysłany: 07 Wrz 2017 15:55 

niebieski
maginiak napisał(a):
@ind_globtroter

Nie dziw się, że każą dopłacać, bo w wyjściowej cenie to raczej nikt nie poleci.
Ciesz się, że nie czekali z tym do dnia wylotu jak to miało miejsce w przypadku kolegi, który już poleciał i tez dopłacał. Jak Ci bardzo zależy, to po prostu dopłać choć prawie 2k PLN to nie jest rewelacyjna oferta na Seszele - szczególnie jeśli musisz po drodze nocować w Etiopii ale co kto lubi. W każdym razie cena nadal poniżej standardowo oferowanej.
Ja mam nadzieję, że w moim przypadku się uaktywnią w sprawie zwrotu kasy, bo się zawiesili i w ogóle nie odpowiadają na maile.

Napisz komu dopłacić te 2 tyś, jak tak dokładnie wiesz ile trzeba.Zastanawiam się czy doradzasz czy po prostu jesteś zdegustowany , ponieważ dostałeś anulata.
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 07 Wrz 2017 16:19 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 743 690
niebieski
Wiem dokładnie ile trzeba dopłacić, bo kolega bardzo dokładnie to opisał. Ponadto sama kupowałam przez flugladen i wiem że bilet kosztował 290 Euro. Teraz chcą dopłaty 185 Euro. Więc ok. 2k PLN to koszt całej imprezy po dopłacie - zakładając, że pośrednik prawidłowo zrozumiał zapytanie.

Jeśli chodzi o mój bilet to jeszcze nie anulowali. Ale mam nadzieję że anulują i to szybko bo mam już inne plany. I nie jestem ani trochę zdegustowana :)
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 07 Wrz 2017 16:20 

Zbanowany
maginiak podobnie jak ja nie dostał/a anulacji bo flugladen nie wiedzieć czemu trzyma rezerwację. Zmienili tylko loty na których da się dolecieć , ale są chyba 2 stopy po 24h w add.
Podsyłają stronę do zaakceptowania zmian , ja być może bym się na te zmiany zgodził.ale gdy chcę to zrobić stronka zawsze gaśnie. Jak ich zapytałem o co chodzi to chcieli zapłatę za zmiany....a maile wysyłam z cała historią wiec mają tam niezły burdel
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 08 Wrz 2017 18:22 

No jak dla mnie to dopłata do biletu nie wynosi 185 EUR tylko 185 EUR plus różnica w taryfie (bo tak właśnie wynika z cytowanego maila) a różnica w taryfie jest z całą pewnością duża, więc koszt całej imprezy znacznie przekroczy 2kPLN.
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 12 Wrz 2017 18:50 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 229 080
srebrny
vasquez37 napisał(a):
Tickets.pl

Niestety, nadal oczekujemy na odpowiedź od linii lotniczych . Nasz portal, jako pośrednik pomiędzy Klientem a przewoźnikiem, uruchamia procedurę poprzez podanie aplikacji do odpowiedniego biura przewoźnika. Uprzejmie informujemy, iż podobne wnioski są rozpatrywane w kolejności. Niestety nie posiadamy informacji i nie mamy możliwości wpływania na szybkości reakcji przedstawicieli linii lotniczych.
Skontaktujemy się z Panem natychmiast po otrzymaniu informacji od przewoźnika.
Uprzejmie prosimy o oczekiwanie na wiadomość od nas.

U mnie ten sam bełkot. Coś mi się wydaje, że chcą kasę przetrzymać ile się da... stałego klienta takim działaniem to nie zyskają.

#276 PostWysłany: 12 Wrz 2017 19:43 

@Raphael mi to samo piszą od miesiąca Rezerwacji w Etiopianie juz dawno nie ma...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 13 Wrz 2017 12:28 

Mi niestety nie dali mozliwosci doplaty, ale kase Kilroy.dk przynajmniej oddal dosc szybko. Zamiast BRU-PRI-BRU na 10dni za €330 mam teraz DUS-IST-DUS za €130 (Atlas Global) 4-dniowy stop w IST, a potem IST-SEZ-IST (Emirates) za €375 i 10 dni na miejscu. Ostatecznie troche taniej niz Ethiopian (zaraz po odwolaniu biletow) no i IST jest ciekawszy niz ADD.
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 18 Wrz 2017 12:10 

Witam,

mam bilet na 28/10-12/11 kupiony przez supersaver.nl.
Widnieje już od 1,5 miesiąca jako anulowany.
Czy ktoś już od was dostał od nich zwrot, albo propozycję przebukowania? Kiedy tylko zadzwonię ta sama śpiewka na infolinii że jeszcze tydzień muszę poczekać, to samo na maila...

Termin rzekomego wyjazdu jest już całkiem bliski, chciałbym wiedzieć na czym stoję ew. planować urlop gdzie indziej.
Jedyne co mogę zgłosić teraz to do banku zgłoszenie o chargeback i do tego mało czasu zostało - do 90 dni po zapłacie...

Macie jakieś sugestie?
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 18 Wrz 2017 12:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Przeczytać co jest wyżej na czerwono ;)

#280 PostWysłany: 18 Wrz 2017 12:50 

złoty
@tomasz-b
A z chargebackiem nie jest tak. 90 dni ale chyba po niezrealizowaniu usługi.
Pomyśl. Gdybyś kupił bilet na za rok i po 90 dniach od zakupu nie mógł zgłosić CB to po co by Ci on był?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 335 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości