Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
(za @Zeus)

Darmowe wycieczki od THY
touristanbul-od-turkish-airlines,1144,141652

Darmowe noclegi od THY przy długich przesiadkach
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... l-service/
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... tm_term=pc

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2206 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 111  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 10 Maj 2016 11:07 

ansbach1 napisał(a):
Byc moze przyda sie osobom z krótsza przesiadka. Max pobyt przy posiadaniu tej karty to 8 godz. Biorac pod uwage standard lotniska w Stambule propozycja warta rozwazenia.

Prime Class Lounge Access Card “ that gives 2 free entrance privilege just for 59 Euro ( inc VAT ) . After your credits finish, Lounge usage will be valid up to % 70 discounted prices.

A możesz coś więcej o tym napisać? Korzystałeś? Lub ktokolwiek z odwiedzających ten wątek? Kartę wyrabia się w loungu czy w helpdesku TK?

Mamy przesiadkę w IST 7h w drodze do Dżakarty (i na powrocie także) i szukam opcji, aby była ona jak najmniej dokuczliwa, szczególnie dla 5-latki. Ze zdjęć w Guglu wynika, że w tym loungu są wypasione łazienki z prysznicami, a nawet sypialnie - ta karta umożliwia skorzystanie z nich? Jak rozumiem po wykupieniu jej za 59 euro mogę do tej kwoty korzystać ze świadczeń w loungu?

I jeszcze: "2 free entrance" - oznacza, że mogą wejść 2 osoby jednorazowo, czy 1 osoba może wejść 2 razy (np. przy przesiadce w jedną i potem w drugą stronę)?

Tak, wiem, pewnie można to wyguglać, ale nie ma to jednak jak relacja kogoś, kto korzystał i może potwierdzić pewne rzeczy.
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

10-dniowy wypoczynek na Zanzibarze za 3769 PLN 👙🏖️👣 Loty z Warszawy i noclegi 10-dniowy wypoczynek na Zanzibarze za 3769 PLN 👙🏖️👣 Loty z Warszawy i noclegi
Tanio do Turcji na własną rękę 🌞👏 Loty do Antalyi od 193 PLN❗🔥 Tanio do Turcji na własną rękę 🌞👏 Loty do Antalyi od 193 PLN❗🔥
#162 PostWysłany: 10 Maj 2016 14:58 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Tez jestem tym zainteresowana. Jakieś empiryczne

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

#163 PostWysłany: 10 Maj 2016 20:50 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
Michał86 napisał(a):
ansbach1 napisał(a):
Byc moze przyda sie osobom z krótsza przesiadka. Max pobyt przy posiadaniu tej karty to 8 godz. Biorac pod uwage standard lotniska w Stambule propozycja warta rozwazenia.

Prime Class Lounge Access Card “ that gives 2 free entrance privilege just for 59 Euro ( inc VAT ) . After your credits finish, Lounge usage will be valid up to % 70 discounted prices.

A możesz coś więcej o tym napisać? Korzystałeś? Lub ktokolwiek z odwiedzających ten wątek? Kartę wyrabia się w loungu czy w helpdesku TK?

Mamy przesiadkę w IST 7h w drodze do Dżakarty (i na powrocie także) i szukam opcji, aby była ona jak najmniej dokuczliwa, szczególnie dla 5-latki. Ze zdjęć w Guglu wynika, że w tym loungu są wypasione łazienki z prysznicami, a nawet sypialnie - ta karta umożliwia skorzystanie z nich? Jak rozumiem po wykupieniu jej za 59 euro mogę do tej kwoty korzystać ze świadczeń w loungu?

I jeszcze: "2 free entrance" - oznacza, że mogą wejść 2 osoby jednorazowo, czy 1 osoba może wejść 2 razy (np. przy przesiadce w jedną i potem w drugą stronę)?

Tak, wiem, pewnie można to wyguglać, ale nie ma to jednak jak relacja kogoś, kto korzystał i może potwierdzić pewne rzeczy.

Nie wiem czy czasem nie pomyliles salonikow. Pisze o lounge PrimeClass, fakt tez jest w nim prysznic, ale poziom wypasienia jest mniejszy niz w lozy Turkisha. Nie korzystalem jeszcze, bede w przyszlym tygodniu. Wiem, ze mozna zamowic wczesniej jak i na miejscu. Na jednej karcie moga wejsc dwie osoby lub jedna dwa razy, nie wiem czy pozniejsza znizka dotyczy tylko wlasciciela czy wszystkich. Nie ma limitu korzystasz z dobrodziejstw ile chcesz. Roznica na plus polega na tym, ze mozesz byc max 8 godz i nie doplacasz jak przy zwyklym wejsciu. Platnosc tylko karta. Wiecej informacji pod primeclasssales@tav.aero odpowiadaja bardzo szybko
W IST warto zaplacic za odrobine luksusu

#164 PostWysłany: 10 Maj 2016 21:24 

nie do końca rozumiem tę ofertę, przecież tam może wejść każdy "z ulicy" i zapłacić 25 EUR za osobę, co daje 50 EUR za dwa wejścia, tutaj 59 EUR, jedyne co to te 70% no i 8 godz zamiast 4, ale przyznam szczerzę że my siedzieliśmy ponad 5 godz i nikt się nawet nie zająknął, bo w sumie nie wyobrażam sobie jak oni to sprawdzają kto ile i kiedy jak ruch tam potrafi być spory. Chyba, że czegoś nie zrozumiałem.

Sam salonik spoko, wygodne sofy, internet, jedzenie opór choć trochę monotonne, no i alkohole naprawdę lux, jack daniels (nie żałują) malibu, winka etc. nam się udało przekimać, ale chyba weszła inna zmiana i zaczęli przeganiać (głównie ruskich;))
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 10 Maj 2016 21:38 

niebieski
lsk napisał(a):
nie do końca rozumiem tę ofertę, przecież tam może wejść każdy "z ulicy" i zapłacić 25 EUR za osobę, co daje 50 EUR za dwa wejścia, tutaj 59 EUR, jedyne co to te 70% no i 8 godz zamiast 4, ale przyznam szczerzę że my siedzieliśmy ponad 5 godz i nikt się nawet nie zająknął, bo w sumie nie wyobrażam sobie jak oni to sprawdzają kto ile i kiedy jak ruch tam potrafi być spory. Chyba, że czegoś nie zrozumiałem.

Sam salonik spoko, wygodne sofy, internet, jedzenie opór choć trochę monotonne, no i alkohole naprawdę lux, jack daniels (nie żałują) malibu, winka etc. nam się udało przekimać, ale chyba weszła inna zmiana i zaczęli przeganiać (głównie ruskich;))

Nie do końca. Kilka miesiecy temu karta kosztowała 49 EUR natomiast cennik wygladal tak
Firstly we would like to thank you for your interest in “Primeclass Lounge Services “. Please find the promotion files featuring “ Prime Class Lounge Services “ and “ Prime Class Lounge Access Card “.

“ Prime Class Lounge “ is 40 Euro ( inc VAT ) for per person until 04 hours. After 04 hours we apply 15 Euro extra charge.You can stay/rest at lounge maximum 08 hours.

We have a special offer for the passengers using the lounge between 07:00-19:00. (The special fee is 25 Euro per person while the regular fee 40 Euro per person)

You do not need make a reservation as well. You can do your payment entrance of the “ Prime Class Lounge “ by credit card.Cash payment is not accepted.

Also, you may benefit from “Prime Class Lounge Access Card “ that gives 2 free entrance privilege just for 49 Euro(59) ( inc VAT ) . After your credits finish, Lounge usage will be valid up to % 70 discounted prices.

#166 PostWysłany: 10 Maj 2016 21:54 

HON fly4free
PrimeClass to standardowa poczekalnia oferująca podstawowy bufet (do wyboru zwykle kilka rodzajów przekąsek plus 2-3 opcje na ciepło przeciętnej jakości) + bar + napoje. Są prysznice i są ok, bez nadmiernego luksusu ale można bez problemu z nich korzystać. W zależności od pory dnia bywa, że panuje tam spory tłok.
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 14 Maj 2016 12:59 

niebieski
Chcialbym sie dopytac czy TK zezwala na bagaz podreczny + torb na laptopa?

#168 PostWysłany: 14 Maj 2016 13:16 

HON fly4free
tak, nie ma z tym problemów
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 22 Maj 2016 21:33 

srebrny
Czy ktoś może napisać w jakich godzinach serwują posiłki na tym locie ze Stambułu do Tokio z wylotem ok 1 w nocy? Da radę trochę pospać na początku?
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 22 Maj 2016 21:41 

srebrny
Nie lecialem tym lotem, ale zawsze serwuja kilkadziesiat minut po starcie, tak by pozniej wygasic swiatla i dac przespac sie pasazerom.
 Profil Relacje PM off
Misiatek uważa post za pomocny.

#171 PostWysłany: 23 Maj 2016 20:37 

Misiatek napisał(a):
Czy ktoś może napisać w jakich godzinach serwują posiłki na tym locie ze Stambułu do Tokio z wylotem ok 1 w nocy? Da radę trochę pospać na początku?

Lecialem tydzień temu. Masz na początku pierwszy catering, a potem spanie. Lot trwa prawie 12 godzin więc jest czas na sen. Śniadanie zaczyna się około 2 godziny przed wyladowaniem.
 Profil Relacje PM off
Misiatek uważa post za pomocny.

#172 PostWysłany: 23 Maj 2016 20:49 

Loty: 713
Kilometry: 899 175
niebieski
Jak wygląda sytuacja z zakupami w duty free / Chopin Airport / zapakowany alkohol z rachunkiem w torebce tranzytowej-przezroczystej podczas tranzytu w Istambule na np. Tokio - ktoś przerabiał praktycznie :?:
Wg info TK bez problemu mozna przewieżć :
Each person can carry two bottle liquid which contains less than %22
alcohol coming to Turkey on Turkish Airlines flights.

These liquids must be carried separately in transparent, sealed bags of
maximum 1 (one) litre volume, 20cm x 20cm.

Each passenger may carry only 1 (one) such bag.
:?: :?:
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 23 Maj 2016 20:53 

Miałem alkohol kupiony Warszawie, zapakowali do torebki, ale w Stambule nie było już przeswietlenia, więc bez problemu alkohol dotarł do Tokio.
 Profil Relacje PM off
Biko lubi ten post.
Biko uważa post za pomocny.

#174 PostWysłany: 25 Maj 2016 21:57 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
Pytanie za 100 pkt. Może ktoś przerabiał.
Mam planową przesiadkę w IST 9.45 h (nocleg od TK nie przysługuje - brakuje 15 min).
Lot GRU-IST przylatuje do IST często dużo wcześniej (nieraz godzinę) - czy w takim przypadku (realnie między lotami ponad 10 h, na bilecie 9.45 h) warto wychodzić do hotel desk i "naciągać" na hotel? Może ktoś był w podobnej sytuacji? Jak TK do tego podchodzi?

#175 PostWysłany: 25 Maj 2016 22:08 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Formalnie liczy się rozkład, może przylecieć nawet 2h wcześniej i z formalnego punktu widzenia nocleg nie przysługuje.
Nieformalnie warto spróbować już na samym lotnisku w IST - są opisane przypadki (nawet na tym forum), w których ludziom udawało się otrzymać nocleg pomimo nie spełnienia wymogu 10h, a przylot Twojego samolotu grubo przed czasem na pewno będzie Twoim sprzymierzeńcem w tej sytuacji.

Reasumując - istnieje realna szansa otrzymania noclegu ale mają też pełne prawo powiedzieć 'NIE', na dwoje babka wróżyła ;)
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 25 Maj 2016 23:00 

srebrny
Tyle, ze potrzebna jest wiza by wyjsc do hoteldescu.
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 25 Maj 2016 23:05 

platynowy
Leciałem tak ostatnio 2x i za każdym razem dostałem hotel bez zbędnego gadania. Nawet jak lot był o czasie czyli różnica ewidentnie mniej niż 10h.

#178 PostWysłany: 25 Maj 2016 23:21 
Awatar użytkownika

złoty
potwierdzam słowa Muchy, hotel dostaliśmy bez problemu, już żartowałem ze znajomymi, że to to najdroższy hotel darmowy w naszej podróży (koszt wizy) ale dla wzięcia prysznica i wypicia kawy warto!
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 25 Maj 2016 23:42 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
Wizę mam i tak i tak ważną do sierpnia. Wcześniej będę w IST (przesiadka 14 h - hotel przysługuje)> Dzięki za info.

#180 PostWysłany: 15 Cze 2016 23:59 

niebieski
Pytanie do osob korzystajacych z hotelu. Czy przy 22 h przesiadce poza hotelem mamy zagwarantowane rowniez posilki?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2206 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 111  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości