Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
(za @Zeus)

Darmowe wycieczki od THY
touristanbul-od-turkish-airlines,1144,141652

Darmowe noclegi od THY przy długich przesiadkach
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... l-service/
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... tm_term=pc

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2206 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 107, 108, 109, 110, 111
Autor Wiadomość
#2201 PostWysłany: 20 Paź 2025 21:15 

srebrny
Wystarczy że jest późniejszy z GRU, ale to już sobie sam możesz sprawdzić
 Profil Relacje PM off
abelincoln uważa post za pomocny.

Azja w dobrej cenie 🔥 Loty z 3 polskich miast do Hongkongu od 2019 PLN✈️ 🇭🇰 Azja w dobrej cenie 🔥 Loty z 3 polskich miast do Hongkongu od 2019 PLN✈️ 🇭🇰
Urlop nad Atlantykiem 😎 Loty do Agadiru i 4* hotel z widokiem na ocean za 787 PLN 🌊 Urlop nad Atlantykiem 😎 Loty do Agadiru i 4* hotel z widokiem na ocean za 787 PLN 🌊
#2202 PostWysłany: 22 Paź 2025 14:47 

Cześć forumowicze,

nie mam dużego doświadczenia z TK, ale chciałbym krótko opisać moją sytuację.
W marcu kupuję bilety na trasie (w ramach jednej rezerwacji) bezpośrednio na stronie TK:

1)
27.12
17:10 KRK - 21:45 IST (LOT)
28.12
01:55 IST - 17:05 HKG

2)
10.01
10:30 HKG - 17:20 IST
22:35 IST - 22:55 KRK (LOT)

Aktualnie wygląda to tak:

Update 1)
27.12
07:00 KRK - 11:35 IST (LOT)
28.12
01:55 IST - 17:05 HKG

Update 2)
10.01
10:30 HKG - 17:20 IST
(!!!) 12:25 IST - 12:45 KRK (LOT)

Skontaktowałem się z TK za pomocą czatu oraz feedbacku". Natomiast od kilku dni nie uzyskałem żadnych sensownych informacji.
Z lotniska w Balicach mamy dziennie 2x połączenie KRK - IST (1x LOT, 1x TK).

Moje pytanka:
1) Przy zakupie biletu przesiadka dla mnie była bardzo korzystna (wynosiła 4-5h), natomiast teraz jest to w granicach 14,5h. Widzicie tu jakieś opcje, czy TK powinien coś zagwarantować? Natomiast jestem zaskoczony, gdyż w tym samym dniu (tzn. 27.12) leci TK na trasie KRK - IST o korzystniejszej godzinie, ale TK konsultanci twierdzą, że nie mogę skorzystać z tego połączenia, gdyż muszę skorzystać z operatora - LOT;
2) Aktualnie można powiedzieć, że nie mam powrotu na trasie IST - KRK, gdyż doszło do niekorzystnej zmiany godzin tego lotu. Ponowne pytanie, jak TK musi to rozwiązać? Gdzie powinienem uderzyć?
3) Czy w ostatnim czasie w związku z takimi zmianami, udało Wam się zmienić port lotniczy na kompletnie inny? Np.
a) WAW - IST - HKG - IST - WAW (?)
b) KRK - IST - HKG - HKT - IST - KRK (?) <--- lot na trasie HKG - HKT po mojej stronie

Głownie chodzi mi o najlepszą i sprawną formę kontaktu, jeśli moglibyście podpowiedzieć.
Z góry dzięki za wszystkie komentarze i rady!
 Profil Relacje PM off  

#2203 PostWysłany: 22 Paź 2025 14:56 

HON fly4free
Zmienia rezerwacje z automatu system więc czasem wychodzą różne dziwactwa. Zamiast feedbacku zadzwoń na infolinię i poproś o zmianę taką jak ci pasuje np. z wylotem dzień wcześniej czy innymi modyfikacjami w ramach tego, co TK oferuje na stronie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2204 PostWysłany: 22 Paź 2025 15:09 

złoty
Przy podobnej zmianie nie udało się nawet zmienić JFK na EWR. TK twierdzili, że zmiana nie została spowodowana odwołaniem lotu, pomimo, że mój lot odwołano, a zmianą rozkładową. Możesz też sam popróbować zmieniać loty z poziomu "manage my booking" i zobaczysz co się da zrobić bez opłat. Wydaje mi się, że nic więcej nie wykrzesasz. Spędziłem nawet dobre trzy godziny na transferowym stoisku ,na lotnisku IST, próbując dokonać zmian z poniekąd miłą obsługą TK, ale jak komputer mówił "nie" to nawet najwyższy stopniem nie był wstanie tego poruszyć.
 Profil Relacje PM off
power_podroznik lubi ten post.

#2205 PostWysłany: 22 Paź 2025 19:14 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Ale przy tak dużych zmianach na pewno można anulować za darmo. Tylko co to da :)
 Profil Relacje PM off  

#2206 PostWysłany: 25 Paź 2025 19:44 

HON fly4free
pasażer pisze o promocji "Oferta obejmuje loty realizowane przez tureckiego przewoźnika do 17 marca 2026 roku, a bilety w promocyjnych cenach można rezerwować do 30 października."
"Aby skorzystać z 25-procentowej zniżki należy podczas rezerwacji – tuż przed dokonaniem płatności za bilet – wpisać kod promocyjny START2FLY. Promocja jest formalnie skierowana do osób, które dotychczas nie korzystały z usług Turkish Airlines, choć przewoźnik nie sprecyzował, w jaki sposób będzie weryfikował spełnienie tego warunku."
Promocja daje jakieś 7-8% zniżki (kod się wpisuje na samym końcu, obok danych karty płatniczej).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2206 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 107, 108, 109, 110, 111

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 9 gości