Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Infolinia Lufthansa: 48 22 512 3917
Poniedziałek - piątek 08:00 - 18:00
Sobota, niedziela, święto 08:30 - 17:00

Nr niemieckiej infolinii: +49 69 86799799

W przypadku posiadania krótkiej przesiadki na jednej rezerwacji, jak się pierwszy lot opóźni, to drugi samolot poczeka albo przewoźnik przebookuje lot na na inne połączenie na koszt Lufthansy

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 176  Następna
Autor Wiadomość
#2641 PostWysłany: 29 Lis 2023 10:11 
Awatar użytkownika

Loty: 243
Kilometry: 491 464
niebieski
Akna napisał(a):
@moss_LOT rozumiem Twój ból, ja kiedyś czekałam w easy jet 3 godziny na slot,bo były strajki we Francji, a leciałam z Londynu na Kanary, więc 7h w ciasnym low coscie....tyle się do NYC leci :/ Dostaliśmy kubeczek wody... Masakra.
Rozumiem, że leci wniosek o odszkodowanie za opóźnienie do LH.

cześć! widzę, że miałaś bliźniaczo podobną sytuację do mnie. Lot BIO-MUC-WRO. Wylot z Bilbao opóźniony przez strajki kontrolerów we Francji, nie zdążyłem na lot przesiadkowy, w efekcie byłem we Wrocławiu dzień później. Udało Ci się uzyskać jakieś odszkodowanie? Lufthansa mi odmówiła tłumacząc że nie mają wpływu na strajki kontrolerów, ale mam wątpliwości, bo na mocy europejskiej ustawy z 2012 o lotnictwie cywilnym, kontrolerzy muszą informować o strajku przynajmniej 48h przed jego rozpoczęciem, więc Lufa miała sporo czasu żeby zorganizować inną trasę omijającą terytorium Francji (co ostatecznie i tak uczyniła według zapisów na flightradar). Przepychanki z Lufthansą bezskuteczne, pisałem też do ULC, ale twierdzą że zajmują się tylko lotami z lub na terytorium Polski, a skoro opóźniony lot dotyczył trasy BIO-MUC to mam siękontaktować z ich hiszpańskim lub niemieckim odpowiednikiem.. Próbowałaś coś ugrać?
 Profil Relacje PM off  

Sardynia z weekendem za 819 PLN 🏝️ ✈️ City break z lotami i noclegiem Sardynia z weekendem za 819 PLN 🏝️ ✈️ City break z lotami i noclegiem
All inclusive na Fuerteventurze 🏝️🏖️ 4* hotel przy plaży Jandia za 2499 PLN All inclusive na Fuerteventurze 🏝️🏖️ 4* hotel przy plaży Jandia za 2499 PLN
#2642 PostWysłany: 29 Lis 2023 11:17 
Awatar użytkownika

niebieski
@gecko nie, bo u mnie przylecieliśmy z mniejszym niż 3 godziny opóźnieniem na miejsce, więc nie było tematu.
gecko lubi ten post.

#2643 PostWysłany: 29 Lis 2023 15:49 

moss_LOT napisał(a):
@machoony również współczuję...
Otrzymałem dzisiaj odpowiedź na mój wczorajszych wniosek o wypłatę odszkodowania, oczywiście odmowa. Jako powód opóźnienia wskazano złe warunki atmosferyczne.

u mnie też oczywiście odmowa dlatego wysłałem już wniosek do https://soep-online.de/en
 Profil Relacje PM off  

#2644 PostWysłany: 29 Lis 2023 15:57 

Loty: 372
Kilometry: 907 939
niebieski
Może komuś się przyda ...
Miałem 5 minutową zmianę w grupie LH na przesiadce w ZRH i bardzo chciałem to wykorzystać do ewentualnej zmiany . Pierwszy konsultant powiedział że zmiany są niemożliwe . Kolejny zezwolił na zmianę tylko wylotu a trzeci kazał zachować podobną ilość dni między wylotem a przylotem. Czwarta osoba ( tym razem Pani ) wszystko pozmieniała jak tylko sobie życzyłem ( był tylko jeden warunek by zmieścić się w roku od oryginalnej rezerwacji )
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

#2645 PostWysłany: 29 Lis 2023 16:45 
Awatar użytkownika

złoty
Wniosek do soep ?, kompletna strata czasu, jak ktoś jest przekonany, że odszkodowanie się należy to do pośrednika, który pójdzie do niemieckiego sądu
 Profil Relacje PM off  

#2646 PostWysłany: 30 Lis 2023 12:14 

kostek966 napisał(a):
Wniosek do soep ?, kompletna strata czasu, jak ktoś jest przekonany, że odszkodowanie się należy to do pośrednika, który pójdzie do niemieckiego sądu

dwie sprawy już zgłaszałem do rozjemcy i obie wygrałem.
 Profil Relacje PM off  

#2647 PostWysłany: 30 Lis 2023 15:05 

niebieski
U mnie skutecznosc 50%, z 10 spraw wygralem przez arbitra 5. W przypadku tych przegranych zadna inna firma nic nie ugrala. Odpowiedz od arbitra mialem w pare tyg i zupelnie za darmo wiec nie widze powodu, zeby ta opcje odradzac.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off  

#2648 PostWysłany: 30 Lis 2023 16:20 
Awatar użytkownika

złoty
Mam zupełnie inne doświadczenia w soep trzymali stronę lufy, po oddaniu sprawy do acb, sprawa trafiła do sądu w Monachium i odszkodowanie zostało przyznane
 Profil Relacje PM off  

#2649 PostWysłany: 01 Gru 2023 17:37 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Więcej informacji nowej klasy bussines Allegris

https://travel-dealz.com/news/lufthansa ... s-seat-map
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2650 PostWysłany: 02 Gru 2023 17:26 

Zbanowany
niebieski
Cytuj:
bussines Allegris

Prywatność podobna do F i gdy tak dalej pójdzie to F zniknie. :x

Chciałabym dodać, obsługa w C i kuchnia znacznie się poprawiły. Po 2 lotach do Ameryki Środkowej w listopadzie, powinnam zrewidować moją opinię i Lufę pochwalić.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off  

#2651 PostWysłany: 03 Gru 2023 06:11 

Wracam właśnie inna linią z Arabii Saudyjskiej do Szwajcarii. Dostałem informację będąc na lotnisku, że mój lot został odwołany z Szwajcarii do Polski przez Niemcy. W Monachium ciężkie warunki atmosferyczne, rozumiem że odszkodowania nie dostanę, ale linia powinna mi zapewnić hotel na czas oczekiwania na lot na kolejny dzień? Nie mam dostępu do telefonu, a nie mogę znaleźć żadnego kontaktu typu live chat lub Whatsapp.
 Profil Relacje PM off  

#2652 PostWysłany: 03 Gru 2023 06:38 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
W Zurichu dostaniesz nocleg oraz przebookują Cię bez kontaktowania się z infolinią. Musisz udać się do stanowiska linii lotniczej ale zapewne będzie dzisiaj tam dłuuuga kolejka. Przeżyłem to w ZRH dokładnie rok temu.
 Profil Relacje PM off
wersus79 lubi ten post.

#2653 PostWysłany: 04 Gru 2023 00:37 

Mam jutro lot przez Monachium , na ta chwile zaplanowany wiec nie mogę go przerzucić na Frankfurt … i do tego kontakt jest utrudniony żeby nie napisać niemożliwy.
Czy ktoś ma info z pierwszej ręki czy faktycznie jest tam problem z hotelami , taxowkami , jak bym miał tam utknąć.

Lecimy w dwie osoby Sen i FTL - czy mam się martwić ?
 Profil Relacje PM off  

#2654 PostWysłany: 04 Gru 2023 00:53 

Zbanowany
niebieski
Ander napisał(a):
Mam jutro lot przez Monachium , na ta chwile zaplanowany wiec nie mogę go przerzucić na Frankfurt … i tego kontakt jest utrudniony żeby nie napisać niemożliwy.

Jeśli na jednym bilecie to niech Airline się martwi, co potrzeba powinni zapewnić.

EDIT,

sorki, jestem w podroży i przegapiłam wiadomości o totalnym chaosie w MUC. ;)

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.

Ostatnio edytowany przez malawita, 04 Gru 2023 02:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2655 PostWysłany: 04 Gru 2023 01:13 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 558 574
platynowy
Napisz to tym ludziom, którzy tam koczują.
@Ander Rano były informacje, że tragedia, zarówno pogodowa jak i hotelowo-komunikacyjna. Dodatkowo czytałem opinie jakoby Niemcy kompletnie nie radzili sobie z procedurami odśnieżania. Teraz nie wiem, ale już nie sypie.
Zeus lubi ten post.

#2656 PostWysłany: 04 Gru 2023 01:46 
Awatar użytkownika

Loty: 654
Kilometry: 841 839
niebieski
Ander napisał(a):
Czy ktoś ma info z pierwszej ręki czy faktycznie jest tam problem z hotelami , taxowkami , jak bym miał tam utknąć.

Jestem w Monachium. Potwierdzam, że Lufthansa nie zapewnia hoteli, ani taksówek. Unikaj jakichkolwiek lotów przez Monachium oraz lotów Lufthansą.

#2657 PostWysłany: 04 Gru 2023 03:10 
Awatar użytkownika

Loty: 325
Kilometry: 630 231
niebieski
ale w ogóle nadal coś ląduje w MUC?

#2658 PostWysłany: 04 Gru 2023 03:13 
Awatar użytkownika

Loty: 347
Kilometry: 555 918
niebieski
scomin napisał(a):
Ander napisał(a):

Jestem w Monachium. Potwierdzam, że Lufthansa nie zapewnia hoteli, ani taksówek. Unikaj jakichkolwiek lotów przez Monachium oraz lotów Lufthansą.

Ale to nie jest duży problem. Bo zwracają za powyższe bez szemrania.
 Profil Relacje PM off  

#2659 PostWysłany: 04 Gru 2023 05:42 
Awatar użytkownika

Loty: 654
Kilometry: 841 839
niebieski
W MUC prawie wszystkie loty Lufthansy były w niedzielę odwołane mimo, że nawet nie padał śnieg, a lotnisko zostało już rano odśnieżone i otwarte dla ruchu. Długo utrzymywał się wieczorny KRK, ale na kilka godzin przed planowanym odlotem również został odwołany. Nawet jeśli jakiś samolot przylatywał o czasie, odlatywał z min. 2 godzinnym opóźnieniem. Tak było np. z LOTem do WAW.

Ja na powrót do PL czekam od piątku. Najpierw w Norymberdze, gdzie został przekierowany mój lot z Seulu. Nawet nie jestem w stanie zliczyć ile razy byłem już przebukowywany na inne połączenia i ile razy moje loty były odwoływane. Nie tylko loty przez MUC, ale też FRA. Nie wdając się w szczegóły poziom obsługi LH i sposób radzenia sobie z sytuacją jest dramatycznie niski. Czat w moim przypadku przestał odpowiadać już w piątek wieczorem. Na infolinię nie dało się prawie dodzwonić, a nawet jak się dało nie mieli żadnych sensownych propozycji. Wczoraj na lotnisku w MUC jedna z pracownic serwisu twierdziła nawet, że LH wcale nie ma obowiązku zwracać kosztów noclegu, bo loty są odwołane z powodu siły wyższej. Jedyną osobą która faktycznie chciała pomóc była agentka na lotnisku w Norymberdze, u której dwukrotnie zmieniałem loty i która oczywiście tak jak być powinno wydała vouchery na hotel i taxi. W Monachium jedyne co dostałem to voucher na jedzenie o wartości 15 euro.
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#2660 PostWysłany: 04 Gru 2023 11:39 
Awatar użytkownika

Loty: 347
Kilometry: 555 918
niebieski
zbieraj rachunki a potem formularz. Nigdy nie odmówili mi zwrotu pomimo, że zawsze biorę hotel w ścisłym centrum i taksówkę do niego.
Próbowałem na początku takie sprawy załatwiać z ubezpieczycielem i zawsze było coś co im nie pasowało i z kwoty obcinali mi jakieś pierdoły. Lufa zawsze 100% zwrotu, a raz nawet więcej :)
Teraz też złożyłem claim. Nie brałem hotelu bo wylądowałem o 2 w nocy w terminalu więc przeczekałem 3 godziny do 5 i poszedłem do saloniku.
Z oczywistych względów odmówili odszkodowania EU ale w ramach przeprosin za brak wsparcia podczas kryzysu dali po 30K mil dla mnie i żony. (nie ukrywam, że senator mógł pomóc).
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
wersus79 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 176  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: man4business oraz 3 gości