Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kontakt telefoniczny z Wizzair

kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835

"Jeśli Twoje pytanie dotyczy istniejącej rezerwacji, skontaktuj się z nami za pośrednictwem numeru Telecentrum Wizz Air dla Istniejących Rezerwacji (+48 22 266 61 11, numer telefonu o stawce lokalnej)."
Obsługa w języku polskim: poniedziałek - piątek godz. 9:00-18:00. Obsługa w języku angielskim codziennie przez całą dobę.
wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492

Zwrot pieniędzy na konto / kartę / wizzair / zwrot za bilet
viewtopic.php?f=15&t=20384&p=1320536#p1320278

Doładowanie konta
pytania-doladowania-konta-itd,181,24060

Przepisanie bagażu rejestrowanego na drugą osobę w rezerwacji- możliwe -> dzwoń do callcenter

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5402 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 271  Następna
Autor Wiadomość
#2781 PostWysłany: 05 Maj 2020 09:34 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

I ponownie...

Jak masz na jednym bilecie, i skasują jeden to dostaniesz zwrot za całość.
Jak masz na 2 biletach, zwrot dostaniesz na odwołane loty.

Na razie nie ma podstawy na anulacje i zwrot biletów.
 Profil Relacje PM off  

City break w Salonikach 🏛️🌞 Odkryj grecki klimat na wiosnę za 629 PLN City break w Salonikach 🏛️🌞 Odkryj grecki klimat na wiosnę za 629 PLN
Wiosenny relaks na Majorce 🏝️ 🌊 All inclusive w Sol Palmanova za 2332 PLN Wiosenny relaks na Majorce 🏝️ 🌊 All inclusive w Sol Palmanova za 2332 PLN
#2782 PostWysłany: 05 Maj 2020 10:04 

srebrny
katka256 napisał(a):
nie wiem jak z urlopem, więc wolę się upewnić czy ewentualnie 1 osoba może nie lecieć. I oddają za nią pieniądze.
Nie szalałam wcześniej z flexem, wykorzystałam wczorajsza promocję, stąd moje pytanie do bardziej doświadczonych.
Dziękuję.

Mając flexa przy rezygnacji nawet 1 osoby zwrócą ci za jej bilet na konto w pkt. wizz do zarezerwowania przez 90 dni czegoś innego z ich oferty(w ramach wówczas dostępnego kalendarza lotów) lub dokupienia ich usług lub bagażu do już istniejących rezerwacji.
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.

#2783 PostWysłany: 05 Maj 2020 16:52 
Awatar użytkownika

platynowy
Wizz rozsyla maila, że wznawiają loty z wybranych krajów.

Pełna treść poniżej:

Drodzy podróżnicy WIZZ,

Jak być może usłyszeliście w ciągu ostatnich kilku dni, wznawiamy działalność w kilku krajach, które powoli wychodzą z „lockdown” i w których przepisy na to zezwalają, takich jak Wielka Brytania i Austria.

Nasze zespoły stale monitorują sytuację i pragnę podkreślić w tej osobistej wiadomości, że nasza strategia wznowienia działalności jest zgodna z lokalnymi przepisami. W zeszłym tygodniu wdrożyliśmy również ulepszony protokół bezpieczeństwa i higieny, aby w jeszcze większym stopniu ułatwić Waszą podróż. Chciałbym w tym miejscu krótko omówić niektóre z tych środków i zapewnić, że robimy wszystko, co w naszej mocy, aby bezpiecznie i pod dobrą opieką dowieźć Cię do celu podróży.

Maseczki

Noszenie maseczek jest obecnie obowiązkowe na pokładzie naszych samolotów zarówno przez pasażerów, jak i przez załogę. Ma to na celu zapewnienie maksymalnej ochrony. Jeśli posiadasz inny sprzęt ochronny, taki jak rękawice lub przyłbice, jest on również zalecany i mile widziany.

Dystansowanie społeczne i środki higieny

Oprócz bezpłatnych chusteczek do dezynfekcji rozdawanych pasażerom podczas wchodzenia na pokład, każdego dnia dezynfekujemy nasze samoloty. Prosimy o przestrzeganie zasad dystansowania społecznego na pokładzie naszych samolotów, a także poza nimi. Zasady te zostaną uwzględnione podczas przydziału miejsc w miarę możliwości i dostępności miejsc.

Należy również pamiętać, że powietrze wewnątrz samolotów wchodzących w skład naszej floty jest tak czyste jak na salach operacyjnych szpitali, ponieważ jest ono wielokrotnie wymieniane przez wysokoskuteczne filtry cząsteczkowe powietrza (filtry HEPA), które usuwają 99,97% znajdujących się w powietrzu wirusów i bakterii.

Płatności bezdotykowe

Zwiększyliśmy limit płatności bezdotykowych do 25 euro, co pozwoli bez obaw zjeść posiłek i zrobić zakupy na pokładzie. Ponieważ nasz magazyn pokładowy nie będzie przez pewien czas dostępny na pokładzie, zalecamy pobranie najnowszego menu z aplikacji WIZZ przed rozpoczęciem podróży.

Elastyczne opcje podróży

Jeśli planujesz podróż tego lata, ale nie masz pewności, czy ograniczenia na to pozwolą, zalecamy zakup naszego produktu WIZZ Flex podczas rezerwacji. Pozwoli to na zmianę lotu przez Internet przed podróżą bez konieczności uiszczania opłaty za zmianę lotu, a w przypadku zmiany zdania umożliwi również zwrot ceny biletu w formie środków WIZZ na konto WIZZ.

Więcej informacji

Wszystkich zainteresowanych zachęcam do obejrzenia naszego najnowszego materiału wideo, który pokazuje poszczególne etapy naszej ulepszonej obsługi klienta, mającej na celu ochronę naszych pasażerów:

Wiele rzeczy zmieniło się na świecie w ciągu ostatnich kilku miesięcy, ale obietnica Wizz Air pozostaje bez zmian. Nadal będziemy łączyć ludzi z ich najbliższymi w najniższych cenach i w najbardziej bezpieczny sposób.

Zachęcam do obserwowania naszych kanałów w nadchodzących tygodniach w celu uzyskania więcej informacji, aktualizowanych w miarę wznawiania działalności w kolejnych krajach.

Z poważaniem

József Váradi
CEO
Wizz Air
 Profil Relacje PM off
15leonsio uważa post za pomocny.

#2784 PostWysłany: 05 Maj 2020 17:18 

Loty: 128
Kilometry: 184 046
niebieski
Póki co widzę, że z siatki wylecial Tel Aviv do 30 maja. Tak samo jak Neapol, Bergamo czy Bari.. i jeszcze masa innych kierunków.

Ostatnio edytowany przez kiimi, 05 Maj 2020 17:19, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2785 PostWysłany: 05 Maj 2020 17:18 

Loty: 761
Kilometry: 1 325 507
srebrny
Sypia się majowe loty. U mnie BCN, KEF, BGY, CTA. Zmiany widoczne w apce

#2786 PostWysłany: 05 Maj 2020 17:19 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Na jakie daty?

#2787 PostWysłany: 05 Maj 2020 17:20 

Loty: 128
Kilometry: 184 046
niebieski
większość do końca maja.

#2788 PostWysłany: 05 Maj 2020 17:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Sprawdziłem. Cały maj Larnaka z Warszawy wycięta, miałem na 22 rezerwację.

#2789 PostWysłany: 05 Maj 2020 17:26 

Loty: 761
Kilometry: 1 325 507
srebrny
Chyba wszystko anulowane do konca maja. Przed chwilą jeszcze WAW BCN było od 24.05,teraz od 1.06

#2790 PostWysłany: 05 Maj 2020 17:33 

Loty: 55
Kilometry: 120 474
niebieski
Ale go tłuką dzisiaj ! Miałem WAW - ALC na 30.05, też wycięte.
 Profil Relacje PM off  

#2791 PostWysłany: 05 Maj 2020 17:54 

Dzień dobry, piszę aby zapytać czy ktoś miał podobny problem - kupiłam w styczniu bilety do Gruzji, jednak w międzyczasie przesunięto mi wylot z Kutaisi na inny dzień. Cena biletu akurat była korzystniejsza niż wtedy, gdy kupowałam, więc zwróciłam bilet i kupiłam nowy - i tutaj zaczyna się seria niefortunnych przypadków.
Podczas zwrotu zawiesiła mi się przeglądarka, wyrzuciło mnie ze stron Wizz i pieniądze za bilety zostały zwrócone na konto Wizz. Zapłaciłam za nowe bilety środkami z tego konta.
Lot odwołano parę dni temu z powodu koronawirusa.
Wniosłam o zwrot, wszystko super, potem przeszłam do kroku, w którym wnosi się o zwrot na konto bankowe i tutaj ciągle jest komunikat "wizz credit compensation booking not eligible for refund".
Jestem załamana, prawdopodobnie w ciągu tych dwóch lat nie planuje podróży, bo idzie kryzys i raczej chcę oszczędzać pieniądze przy tej niepewnej sytuacji.
Czy jest jakakolwiek możliwość zwrotu środków za bilet? Obecnie są one na moim koncie Wizz.
Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc i odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#2792 PostWysłany: 05 Maj 2020 17:56 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 504 083
srebrny
Niestety nie da rady, zgodziłaś/eś się pierwotnie na voucher.

#2793 PostWysłany: 05 Maj 2020 17:58 
Awatar użytkownika

niebieski
I na pewno te środki nie zostały zwrócone na konto Wizz przez to że się zawiesiła przeglądarka. Dopóki nie potwierdzisz zwrotu na konto Wizz to on się nie dokona.

#2794 PostWysłany: 05 Maj 2020 18:02 

srebrny
Niestety nie zwracają gotówki za bilety opłacone środkami z konta wizz.Może jednak zmienisz zdanie i zarezerwujesz coś przed terminem wygaśnięcia środków.
 Profil Relacje PM off  

#2795 PostWysłany: 05 Maj 2020 18:06 

pawi napisał(a):
I na pewno te środki nie zostały zwrócone na konto Wizz przez to że się zawiesiła przeglądarka. Dopóki nie potwierdzisz zwrotu na konto Wizz to on się nie dokona.

Nie, nie, wczoraj sprawdzałam, środki są na koncie Wizz.
Nie ma żadnego rozwiązania, sposobu, aby Wizz zwróciło te środki? Czuję się jak idiotka, bo straciłam prawie 700 złotych...
 Profil Relacje PM off  

#2796 PostWysłany: 05 Maj 2020 18:07 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 504 083
srebrny
Nie ma niestety. Podczas anulacji akceptujesz bezwrotna punkty wizza.

#2797 PostWysłany: 05 Maj 2020 18:15 

Dziękuję za odpowiedź...Mam bardzo drogą nauczkę, żeby nigdy, ale to przenigdy nie korzystać z wizza...
 Profil Relacje PM off  

#2798 PostWysłany: 05 Maj 2020 18:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Dlaczego? Przeciez zasady anulacji należy czytać przed, a nie po...
5 ludzi lubi ten post.

#2799 PostWysłany: 05 Maj 2020 18:26 

Przecież pisałam, że przelanie w pierwszym miejscu środków na konto Wizz nie było świadome, to był błąd techniczny. Skąd miałam wiedzieć w lutym, opłacając ten cholerny bilet ze środków Konta Wizz, że wybuchnie pandemia i loty będą odwołane?
 Profil Relacje PM off  

#2800 PostWysłany: 05 Maj 2020 18:31 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 900 129
Jeżeli nie złożyłaś reklamacji do Wizz Air w styczniu i skorzystałaś ze środków, które wpłynęły na konto, to tak jakby zamknęłaś sobie jakąkolwiek drogę wnioskowania o zwrot gotówki (swoją drogą i tak pewnie nic by ta reklamacja nie dała).
Zeus lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5402 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 271  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości