Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kontakt telefoniczny z Wizzair

kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835

"Jeśli Twoje pytanie dotyczy istniejącej rezerwacji, skontaktuj się z nami za pośrednictwem numeru Telecentrum Wizz Air dla Istniejących Rezerwacji (+48 22 266 61 11, numer telefonu o stawce lokalnej)."
Obsługa w języku polskim: poniedziałek - piątek godz. 9:00-18:00. Obsługa w języku angielskim codziennie przez całą dobę.
wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492

Zwrot pieniędzy na konto / kartę / wizzair / zwrot za bilet
viewtopic.php?f=15&t=20384&p=1320536#p1320278

Doładowanie konta
pytania-doladowania-konta-itd,181,24060

Przepisanie bagażu rejestrowanego na drugą osobę w rezerwacji- możliwe -> dzwoń do callcenter

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5402 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 271  Następna
Autor Wiadomość
#2821 PostWysłany: 07 Maj 2020 12:46 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Wczoraj mi Larnakę z Warszawy na 3 czerwca skasowali

City break w Salonikach 🏛️🌞 Odkryj grecki klimat na wiosnę za 629 PLN City break w Salonikach 🏛️🌞 Odkryj grecki klimat na wiosnę za 629 PLN
Wiosenny relaks na Majorce 🏝️ 🌊 All inclusive w Sol Palmanova za 2332 PLN Wiosenny relaks na Majorce 🏝️ 🌊 All inclusive w Sol Palmanova za 2332 PLN
#2822 PostWysłany: 07 Maj 2020 13:10 

srebrny
Z kolei LCA-SKP na 17 maja cały czas w systemie.
 Profil Relacje PM off  

#2823 PostWysłany: 07 Maj 2020 14:26 

platynowy
Czy jest jakiś sposób żeby sprawdzić na jakie lotniska "w pobliżu" można by było dokonać zmiany, w wypadku kiedy WizzAir anuluje nam lot?

Może ktoś tutaj ma akurat anulowany lot do EVN i mógłby sprawdzić? Można podejrzewać że będzie KUT? Może i GYD?

Byłbym wdzięczny za wskazówkę :)
 Profil Relacje PM off  

#2824 PostWysłany: 07 Maj 2020 16:08 

niebieski
...czyli w kontekście tego, co piszecie lot KTW-CDT na 19 czerwca, to raczej także nierealne, prawda? :cry:
 Profil Relacje PM off  

#2825 PostWysłany: 08 Maj 2020 17:58 
Awatar użytkownika

platynowy
Sie zastanawiam po co sie pastwicie nad niedoswiadczona koleznaka...zrobila jak zrobila...opisala jak umiala...
Zamiast dobijac mozna doradzic....
Jest bardzo proste wyjscie z tej sytuacji: @zowa za kase na koncie mozesz kupic bilet dla kogos, kto Ci odda potem ta kase (ew. dasz jakis upust :-)) win-win
Nie jest to rozwiazanie idealne - ale moga byc 2 strony zadowolone!
zowa napisał(a):
miriam napisał(a):
@zowa Raczej nas już nie epatuj coraz to nowymi fantazjami na swoje usprawiedliwienie. ;)Mleko się rozlało i trzeba zachować twarz.

Tak, wchodziłabym na forum internetowe, żeby pisać swoje dzikie fantazje o swoich pieniądzach, które straciłam, narażając się na śmieszność absurdalnością całej sytuacji. Weszłam tu w poszukiwaniu porady, kogoś kto doświadczył podobnego problemu, a nie po to żeby być obśmianą.
 Profil Relacje PM off  

#2826 PostWysłany: 08 Maj 2020 18:14 

srebrny
@jaco027 Aby ktoś skorzystał z twoich punktów musisz również nabyć bilet dla siebie ;) Myślę,że jak koleżance minie rozgoryczenie to się przeprosi z wizzairem (o ile go nie pokona ta pandemia) :) .
 Profil Relacje PM off  

#2827 PostWysłany: 08 Maj 2020 18:40 
Awatar użytkownika

platynowy
@miriam Racja, zapomnialem, ze za punkty na koncie, to wlasciciel musi byc na rezerwacji (inaczej niz za kase). Ale te circa 10%-30% "kosztow" rezerwacji dla siebie mozna przyjac jako "oplate" za odzyskanie reszty kasy, jesli juz ktos na 100% znielubil wizza :-)
 Profil Relacje PM off  

#2828 PostWysłany: 09 Maj 2020 18:56 

Ostatnio kupiłem lot z wizz flex za 1 Euro.
Wczoraj przenosiłem ten lot o kilka tygodni (nowy lot był tańszy niż mój wcześniej wykupiony) i na początku wszytko przebiegało standardowo, dopłata 0 zł , akceptacja, uśmiech i ...... już po wszystkim nagle informacja na czerwono, że trzeba dopłacić 204 zł inaczej się nie odprawię i nigdzie nie polecę ... szok!! typowe oszustwo! po fakcie przeniesienia lotu , po potwierdzeniu 0 zł, trzeba dopłacić do pełnej wartości wizz flex.
Jak można było wprowadzić flex za 1 Euro skoro potem trzeba dopłacić do pełnej standardowej wartości flex i to dopiero po zakończeniu całej procedury , w momencie kiedy już nie można się wycofać. STRASZNE! aż taką mają biedę, że zaczęli oszukiwać ?

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 10 Maj 2020 01:32, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#2829 PostWysłany: 09 Maj 2020 19:00 
Awatar użytkownika

platynowy
Jeśli rzeczywiście cena była niższa to może być to błąd systemu. Też raz tak miałem.

Zadzwon na ten numer 221284905 i powinni Ci pomóc i skasować konieczność dopłaty.
 Profil Relacje PM off  

#2830 PostWysłany: 09 Maj 2020 19:08 

Loty: 54
Kilometry: 69 463
srebrny
@arthurclipperton

Czy na tej rezerwacji były 4 bilety?
 Profil Relacje PM off  

#2831 PostWysłany: 09 Maj 2020 20:15 

wersus79 napisał(a):
@arthurclipperton

Bilety dla dwóch osób w jedną stronę i z powrotem dla dwóch osób .
 Profil Relacje PM off  

#2832 PostWysłany: 09 Maj 2020 22:27 

srebrny
arthurclipperton napisał(a):
Witajcie,

ostatnio kupiłem lot z wizz flex za 1 Euro.
Wczoraj przenosiłem ten lot o kilka tygodni (nowy lot był tańszy niż mój wcześniej wykupiony) i na początku wszytko przebiegało standardowo, dopłata 0 zł , akceptacja, uśmiech i ...... już po wszystkim nagle informacja na czerwono, że trzeba dopłacić 204 zł inaczej się nie odprawię i nigdzie nie polecę ... szok!! typowe oszustwo! po fakcie przeniesienia lotu , po potwierdzeniu 0 zł, trzeba dopłacić do pełnej wartości wizz flex.
Jak można było wprowadzić flex za 1 Euro skoro potem trzeba dopłacić do pełnej standardowej wartości flex i to dopiero po zakończeniu całej procedury , w momencie kiedy już nie można się wycofać. STRASZNE! aż taką mają biedę, że zaczęli oszukiwać ?

W podobnej sytuacji (rezerwacja przed północą 1.V) naliczone prawidłowo i pobrane promocyjne 1 E/os /odcinek po akceptacji niespodziewany komunikat o dopłacie 204zł.Reklamacja i odp. tej treści "Uprzejmie informuję, że usługa "FLEX" w kwocie 1.00 EUR (5.00 PLN) dostępna była na naszej stronie wizzair.com, w promocyjnej cenie od 30 kwietnia 2020r. do 1 maja 2020r.

W nawiązaniu do Pani rezerwacji, uprzejmie informuję, że zgodnie z informacją zawartą w naszym systemie proces tworzenia rezerwacji rozpoczął się 1 maja 2020r., natomiast finalizacja rezerwacji rozpoczęła się 2 maja 2020r., a więc w momencie kiedy cena promocyjna już nie obowiązywała.

W związku z powyższą informacją, system pokazał Pani niedopłatę w wysokości 204.00 PLN.

Dziękujemy za poświęcony czas i zrozumienie. Wizz Air życzy miłego dnia! " Dziwne o tyle,że żadnej informacji o zmianie ceny nie było.Rezerwacja na przyszły rok więc liczę na zmianę rozkładu wtedy dopłacę. ;) Ciekawe co zrobią z twoim przypadkiem jak zareklamujesz,daj znać jak się sprawa potoczy.
 Profil Relacje PM off  

#2833 PostWysłany: 09 Maj 2020 23:11 

srebrny
-- 09 Maj 2020 23:11 --

@oj to się zmartwiłam, zrobiłam rezerwację 01.05 z flexem za 1e, ale przelew na konto, został zaksięgowany 04.05. Zatem ciekawe czy coś zażądają przy zmianie :(

#2834 PostWysłany: 09 Maj 2020 23:30 

srebrny
Może to poprawią .W twoim przypadku może wyskoczyć dopłata dopiero przy ew. zmianie tak jak u @arthurclipperton.Podejrzewam,że przy anulacji i zwrocie na konto nie będzie problemu z dopłatą.
 Profil Relacje PM off  

#2835 PostWysłany: 10 Maj 2020 08:09 

miriam napisał(a):
Witajcie,

ostatnio kupiłem lot z wizz flex za 1 Euro.

W podobnej sytuacji (rezerwacja przed północą 1.V) naliczone prawidłowo i pobrane promocyjne 1 E/os /odcinek po akceptacji niespodziewany komunikat o dopłacie 204zł.Reklamacja i odp. tej treści "Uprzejmie informuję, że usługa "FLEX" w kwocie 1.00 EUR (5.00 PLN) dostępna była na naszej stronie wizzair.com, w promocyjnej cenie od 30 kwietnia 2020r. do 1 maja 2020r.

W nawiązaniu do Pani rezerwacji, uprzejmie informuję, że zgodnie z informacją zawartą w naszym systemie proces tworzenia rezerwacji rozpoczął się 1 maja 2020r., natomiast finalizacja rezerwacji rozpoczęła się 2 maja 2020r., a więc w momencie kiedy cena promocyjna już nie obowiązywała.

W związku z powyższą informacją, system pokazał Pani niedopłatę w wysokości 204.00 PLN.

Dziękujemy za poświęcony czas i zrozumienie. Wizz Air życzy miłego dnia! " Dziwne o tyle,że żadnej informacji o zmianie ceny nie było.Rezerwacja na przyszły rok więc liczę na zmianę rozkładu wtedy dopłacę. ;) Ciekawe co zrobią z twoim przypadkiem jak zareklamujesz,daj znać jak się sprawa potoczy.

.... ja złożyłem oficjalnie skargę (przez ich dostępny formularz dot. skarg) na zawyżony rachunek - dam znać jak to się ostatecznie zakończy.
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

#2836 PostWysłany: 10 Maj 2020 10:29 
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 485 359
niebieski
Czy flex pozwala na jednokrotną czy wielokrotną zmianę rezerwacji? Nigdy nie korzystałem z tej usługi ale wydaje mi się, że kiedyś była jednoznaczna informacja, że można zmienić rezerwację "dowolną ilość razy", natomiast teraz nie mogę znaleźć takiego zapisu na stronie Wizz, tylko ogólnikowe "zmiana lotu bez opłaty za zmianę".
 Profil Relacje PM off  

#2837 PostWysłany: 10 Maj 2020 10:34 
Awatar użytkownika

niebieski
@worminfested
Niedawno zmieniałem lot 3 razy więc wygląda na to, że ilość zmian jest nieograniczona.
 Profil Relacje PM off
worminfested uważa post za pomocny.

#2838 PostWysłany: 10 Maj 2020 11:12 
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 485 359
niebieski
Czy może ktoś jeszcze oprócz @arthurclipperton modyfikował już rezerwację kupioną z flex z ostatniej promocji za 1 EUR? Rozważam zmianę swojej ale zastanawiam się czy ta dopłata do standardowej ceny flex przy zmianie rezerwacji to jednorazowy błąd czy też tak działa system Wizz (celowo lub w wyniku niedopatrzenia).
 Profil Relacje PM off  

#2839 PostWysłany: 10 Maj 2020 12:57 

Loty: 54
Kilometry: 69 463
srebrny
wersus79 napisał(a):
@arthurclipperton

Bilety dla dwóch osób w jedną stronę i z powrotem dla dwóch osób .

Miałem dokładnie tak samo przy zmianie lotów z "promocyjnym" flexem. Musiałem dopłacić 11 euro za każdy bilet. Przy pierwszym zakupie nie było informacji, że nie zmieściłem się w okresie trwania promocji. Pobrało promocyjne 1 euro. Przy zmienie biletu na nowy termin, nad zmienioną rezerwacją pojawiło się różowe pole z infem o konieczności dopłaty. Zapłaciłem i z rezerwacją jest wszystko ok.
 Profil Relacje PM off
worminfested uważa post za pomocny.

#2840 PostWysłany: 10 Maj 2020 13:10 

niebieski
Jeśli kupiłem z flex za pkty i chce zmienić na tańszy termin to różnica mi przepada?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5402 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 271  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości