Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 152, 153, 154, 155, 156
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Curve
#3101 PostWysłany: 18 Lis 2025 13:22 

Więc nie trzeba było próbować robić ze mnie, i z wielu potencjalnie to czytających, głupków a napisać że godzisz się na sprzedawanie siebie w zamian za ich usługi.
 Profil Relacje PM off  

Karaiby czekają 🏖️😎 Wypoczynek w Dominikanie za 3784 PLN ✈️👙🌊👣 Karaiby czekają 🏖️😎 Wypoczynek w Dominikanie za 3784 PLN ✈️👙🌊👣
Zobacz azjatyckie „Las Vegas”♥️♠️🎲🎲 Loty do Makau z Warszawy za 2097 PLN ✈️🎒🧳 Zobacz azjatyckie „Las Vegas”♥️♠️🎲🎲 Loty do Makau z Warszawy za 2097 PLN ✈️🎒🧳
#3102 PostWysłany: 18 Lis 2025 13:57 

HON fly4free
Z mojego punktu widzenia zbliżasz się do listy osób, których chyba nie chcę czytać (i banuję) - znowu napiszę, masz jakiś problem, ale nie mam ochoty tego diagnozować. Nikt z ciebie nie robił głupka, tylko wyrażał opinię na temat tego, że to, czego od ciebie żądają, jest rutynową procedurą. I robi tak nie tylko Curve. Powody możesz sobie definiować jak tylko chcesz, może ci się nie podobać "uzasadnienie", ale litości, nie rób z igły widły. Mam takich "sekretnych znajomych", którzy są tak "sekretni", że nawet konta na google nie założą, bo wiadomo, "szpiegują". Ale mają za to konto na... gazeta.pl (hostowanym przez google, najwyraźniej nie wiedzą "w jakim świecie żyją"). Cóż...
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3103 PostWysłany: 18 Lis 2025 15:58 
Awatar użytkownika

platynowy
Ja też uważam, że działania Curve są conajmniej dziwne.

Dają klientom wysokie limity na start, a potem każą się tłumaczyć, zamiast zrobić odwrotnie. Chcesz większy limit to pokaż ile zarabiasz. Każda podpięta karta jest wydana przez instytucje finansowa - tam tez weryfikują transakcje a oni (Curve) są taką soczewką, gdzie te obroty się kumulują. Tylko to jest główna cecha tego produktu. Oni się zachowują jakby chcieli mieć klienta z jedną podpięta karta, najlepiej jeszcze żeby płacić abonament i nie robić za dużo transakcji. Tylko po co wtedy ta karta?

Mam wrażenie że oni tego nie ogarniają, albo jest coś o czym nie wiemy i to jest moje prywatne zdanie. Rozumiem, że wyrywkowo sprawdzają klientów ale Klienta z obrotem na 750 euro miesięcznie? Albo to są jakieś specyficzne transakcje albo coś tu nie gra...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3104 PostWysłany: 18 Lis 2025 23:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Curve wprowadza Click to Pay
https://www.cashless.pl/17974-curve-click-to-pay
 Profil Relacje PM off  

#3105 PostWysłany: 04 Gru 2025 12:05 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
kraft napisał(a):
...

Verification reqired

Hi ….

In order to complete verification of your Curve account we require the following information from yourself:

(1) your use of Curve (e.g: Online Purchases, In-Store Purchases, ATM withdrawals, Use When Travelling);

(2) proof of your source of income from within the last 3 months (e.g. payslip), sent as an attachment to this message;

(3) your current occupation and industry (for example consultant in finance); and

(4) estimated monthly spend via Curve (for example 0-1000 EUR, 1000 - 5000 EUR, 5000 - 10,000 EUR)

Please note that in order for your account to remain active this information is required to be provided by 30th November 2025.
...

...

Też dostałem taką wiadomość jak @kraft z terminem 30 listopada.
Nic im nie wysyłałem, póki co konto działa bez zmian i żadnych nowych wiadomości od nich też nie mam.

#3106 PostWysłany: 05 Gru 2025 18:19 

Dostałem dziś powiadomienie, że mam zweryfikować swoją tożsamość - pewnie KYC po przejęciu przez Lloyds.

Koniecznie chciał skanować NFC dokumentu. Polski edowód za cholerę nie chciał się zaskanować (w polskiej appce eDO działa). Paszport przeszedł za pierwszym razem. Procedurę robiłem na iOS.

Po weryfikacji limit pojedynczej transakcji 210k PLN, miesięczny 1.2M, roczny 10.5M.
 Profil Relacje PM off  

#3107 PostWysłany: 05 Gru 2025 19:07 

srebrny
Ja wczoraj robiłem weryfikację i dowód przeszedł zeskanowany NFC, też na iOS. Dowód z 2023 roku.
 Profil Relacje PM off  

#3108 PostWysłany: 06 Gru 2025 01:29 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
zoli napisał(a):
Też dostałem taką wiadomość jak @kraft z terminem 30 listopada.
Nic im nie wysyłałem, póki co konto działa bez zmian i żadnych nowych wiadomości od nich też nie mam.

Dzisiaj przysłali wiadomość z kolejnym terminem:
" Verify Your Identity To Keep Curve Running Smoothly
We sometimes need to refresh the information we hold about you (“Know Your Customer” information). We’re asking you to complete a quick document & selfie verification by 18 December 2025. It’s fast, in-app, and helps better protect your account."

#3109 PostWysłany: 09 Gru 2025 12:17 
Awatar użytkownika

złoty
Taki artykuł o curve,
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Obiecy ... 52143.html
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3110 PostWysłany: 19 Gru 2025 00:02 

niebieski
Czy prawo jazdy przejdzie do zweryfikowania tożsamości?
 Profil Relacje PM off  

#3111 PostWysłany: 19 Gru 2025 08:53 

niebieski
Jak myślicie, czy warto utrzymywać Curve, biorąc pod uwagę przejęcie przez Loyds, to umrze?
 Profil Relacje PM off  

#3112 PostWysłany: 19 Gru 2025 09:22 
Awatar użytkownika

złoty
Masz o tym artykuł 2 posty wyżej
 Profil Relacje PM off  

#3113 PostWysłany: 19 Gru 2025 09:24 

niebieski
No wiem ale zastanawiam się czy warto się uwierzytelniać jak to ma paść zaraz
 Profil Relacje PM off  

#3114 PostWysłany: 19 Gru 2025 09:38 
Awatar użytkownika

złoty
Sam zrobiłem, trwa to chwilę, dokument plus obraz twarzy w telefonie, a płatność była potrzebna do zrobienia teraz, co będzie to trzeba obserwować, pewnie bank jak każdy inny będzie chciał zarobić na tym skoro kupił ?
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#3115 PostWysłany: 19 Gru 2025 15:14 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
pawfazi napisał(a):
Ja też uważam, że działania Curve są conajmniej dziwne.

To chyba zależy jak są częste w porównaniu z innymi bankami. Jednostkowe przypadki niewiele mówią.

Ja mam konta chyba w 10 bankach, korzystam aktywnie z ~4, ale nie przypominam sobie, żeby prosił mnie któryś o dokumentację dochodów. Natomiast mam takie prośby regularnie z biur maklerskich.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 152, 153, 154, 155, 156

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości