Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Wrz 2017 05:20 

niebieski
Jakie macie z tym doswiadczenie na wyjeżdzie
Lepiej miec tablet czy laptop
 Profil Relacje PM off  

Tydzień w słonecznej Hiszpanii 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem na Costa Doradaza 2299 PLN 💛 Tydzień w słonecznej Hiszpanii 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem na Costa Doradaza 2299 PLN 💛
Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕ Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕
#2 PostWysłany: 08 Wrz 2017 05:44 
Awatar użytkownika

srebrny
mni sie najlepiej działa na stacjonarnym

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
lataczuk uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 08 Wrz 2017 06:50 

lukasz.zst napisał(a):
Lepiej mieć oba.
Zabierz to, co potrzebujesz.
 PM off  

#4 PostWysłany: 08 Wrz 2017 10:09 

srebrny
a do czego laptop?

biore tablet z lte, ale jest tak wolny, ze sluzy tylko do czytania przewodnikow i ewentualnie backup dla phone'a
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Wrz 2017 23:12 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 20 023
niebieski
Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest tablet z Windowsem.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Wrz 2017 00:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
lukasz.zst napisał(a):

Ja nie biore ani jednego, ani drugiego, komorka wystarcza. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 11 Wrz 2017 11:46 
Awatar użytkownika

Też zwykle komórkę biorę. Ewentualnie tablet. Laptop - za dużo dźwigania. Poza tym nieporęczne.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Wrz 2017 11:51 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
becek napisał(a):
mni sie najlepiej działa na stacjonarnym
Najlepiej w zestawie z drukarką, żeby sobie np. wydrukować boarding passy z FRa, jak jest się w trakcie podróży i trzeba się odprawić.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 11 Wrz 2017 12:16 
Awatar użytkownika

niebieski
lukasz.zst napisał(a):
Zależy, czy naprawdę potrzebujesz tego sprzętu w podróży – nie wystarczy komórka? W moim przypadku: 90 proc. produktywności w każdym miejscu na świecie zapewnia mi hybryda. Lenovo Yoga 2 Tablet z Windowsem. Albo Surface.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 11 Wrz 2017 12:20 
Site Admin
Awatar użytkownika

Kiedyś woziłem ze sobą netbooka jako alternatywę, nie było to głupie, sporo rzeczy szło załatwić (zwłaszcza przy przelewach walutowych na kartę do wypłaty), ale po otrzymaniu tabletu od Citi przerzuciłem się na niego i bardzo sobie cenię - nie wyobrażam sobie jeździć z 15" kompem w plecaku :?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 11 Wrz 2017 12:59 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 900 129
ja w zeszłym roku nabyłem takie 2w1: HP Pavilion x2 z dyskiem 500GB. 10-calowy ekran, dysk w odłączanej części z klawiaturą. Demonem osiągów to ten sprzęt nie jest, ale na dysk zrzucam sobie zdjęcia z aparatu podczas podróży, a klasyczna klawiatura zdecydowanie pomaga np. jeśli ktoś pisuje blogi podróżnicze czy nawet do pisania maili. Waży 1,2 kg, mieści się w moim plecaku fotograficznym. I muszę przyznać, że nawet w domu często używam z klawiaturą, a nie jako typowego tableta.

#12 PostWysłany: 11 Wrz 2017 13:01 
Awatar użytkownika

Loty: 980
Kilometry: 2 149 001
HON fly4free
Surface świetnie się sprawdza, ultrabook też. Zwykły tablet to tylko większy telefon.

#13 PostWysłany: 11 Wrz 2017 13:05 
Awatar użytkownika

Loty: 526
Kilometry: 1 259 184
niebieski
lukasz.zst napisał(a):

Zalezy od potrzeb. Sa wyjazdy na ktorych wystarczy telefon, sa wyjazdy na ktorych przydaje sie laptop. Zalezy tez jakiej jest wielkosci i wagi. Zalezy tez co jest na tym tablecie i co bedzie potrzebne w trakcie podrozy. Czy ma byc do przegladanie netu, ogladania filmow w samolocie czy moze do czegos bardziej skomplikowanego?

Pisze to osoba, ktora na poprzednim i obecnym wyjezdzie ma dwa komputery, dwa aparaty, 3 telefony, itp ;-) Ale oba wyjazdy samochodem i pracuje zdalnie.

#14 PostWysłany: 11 Wrz 2017 14:12 
Awatar użytkownika

niebieski
tableto-laptop. Konwertable jakiś. Oprócz samych potrzeb jeszcze zależy kto czego na codzień używa. Mnie osobiście tablety mierżą. Wolę relatywnie małą komórkę (4") i normalny laptop.

Ostatnio edytowany przez BrunoJ, 11 Wrz 2017 16:58, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 11 Wrz 2017 15:37 

niebieski
lukasz.zst napisał(a):

No po prostu kolejny raz <3 dla Bęcka, za Jego odpowiedź ;)

Lepiej ale do czego, dlaczego, komu i kiedy.

Rzekłym, że nie 90, a 99% funkcjonalności zapewni nam porządny smartfon- w tej chwili mobilne wersje stron, aplikacji i szeroko rozumianej funkcjonalności IT to standard.
A zawsze też mamy w zanadrzu tryb "wersja na komputer". :P Tylko kwestia (nie)wygody i spędzonego czasu.

Po tym, jak ze smartfona aktywowałem sobie aplikację mobilną w mBanku, logując się do "komputerowej wersji" systemu, stwierdziłem, że naprawdę komputer do niczego konieczny nie jest, jeśli się go akurat nie ma pod ręką ;)

Dla mnie sprawa prosta- jesli musze pracować w podrózy, to muszę tez mieć laptop. Jeśli pracować nie muszę, to technologii używam sporo, ale wyłącznie tyle, ile muszę- i wtedy smartfon zaspokaja 100% moich potrzeb- albo i 120%, bez kozery. Bo np. takiego Revoluta już bez smartfona nie użyjemy :> Smartfon / urządzenie mobilne jest dużo bardziej potrzebne niż laptop.

Może inaczej- czy jest coś, związanego z podróżą, czego nie da się zrobić na nowoczesnym smartfonie z najnowszym Androidem a da się na laptopie?

Podchwytliwe odpowiedzi typu odpalenie jakiegoś softu wyłącznie na Windows Desktop odpadają.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 11 Wrz 2017 16:48 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Będąc w podróży i widząc na forum temat NYC za 300zł wolę jednak mieć laptop. Na komórce paskudnie przeszukuje się 48 OTA i półroczny zakres dat 8-)

Dodam jeszcze, że mając smarfona kogoś od razu może podkusić by zadzwonić do linii z pytaniem o EF :mrgreen:
2 ludzi lubi ten post.

#17 PostWysłany: 11 Wrz 2017 16:49 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 900 129
@john_doe no tak, prawdę napisałeś - nikt nie neguje przydatności smartfonów i ich obecnych możliwości. Ale autorowi wątku chyba nie o to chodziło... ;)

#18 PostWysłany: 11 Wrz 2017 16:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Niedługo padną tutaj pytania pokroju: "Skarpetki uciskowe czy stopki, co lepiej sprawdza się w podróży. Jakie są wasze doświadczenia drodzy forumowicze".
cccc lubi ten post.

#19 PostWysłany: 11 Wrz 2017 17:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Mnie w tym wszystkim zastanawia po co ludzie w ogóle kupują tablet i laptop i jeszcze smartfona skoro kiedyś wiedza do czego och potem używać i który jest bardziej przydatny.

#20 PostWysłany: 11 Wrz 2017 21:42 
Awatar użytkownika

Loty: 354
Kilometry: 659 233
niebieski
Ja przemieszczam się sporo, na krótkie i dłuższe wyprawy i właściwie 99% rzeczy obecnie da się załatwić za pomocą telefonu, począwszy od check inu (poza jakimis dziwnymi liniami ze stornami nieprzystosowanymi do urządzeń mobilnych), poprzez bukowanie noclegów/transportów, po przelewy i sprawdzanie jakichś potrzebnych w danym momencie informacji. Nie wyobrażam sobie podróżować z laptopem, nawet jeśli sam w sobie nie jest specjalnie duży to zawsze dochodzi jeszcze ładowarka itp. itd.
Ktoś tu wyżej pisał, że tablety go mierżą - mam dokładnie to samo, aczkolwiek jestem w stanie zrozumieć jego użyteczność w podróży (aczkolwiek sama bym sobie takowego za nic nie sprawiła).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: marek2011, Misiatek oraz 8 gości