Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Mar 2017 10:07 

Loty: 53
Kilometry: 102 387
niebieski
Expedia ruszyła z nowym serwisem: https://surprisetrips.co.uk. Jeśli tylko podejmiemy wyzwanie, określimy budżet, długość wypadu i lotnisko startowe (jak na razie tylko w Wielkiej Brytanii), to serwis przeanalizuje 77 destynacji i poda nam całościowy koszt wypadu (łącznie z noclegiem) do... dokąd, właśnie ? Tego dowiemy się dopiero w dniu podróży.

Jeśli zaryzykujemy i wykupimy wycieczkę, to serwis prześle mailowo informację o której mamy się stawić danego dnia na wybranym przez nas lotnisku. Teraz wystarczy się tylko spakować (Wyobrażam sobie te rozterki - wziąć kąpielówki na plażę w Barcelonie czy kalesony do Budapesztu ).

Na 2h przed odlotem serwis odkryje przed nami cel naszego wypadu
:D
To co, ktoś chętny?

Poniżej krótki filmik pokazujący jak działa serwis.

Załączniki:
suprisetrips.jpg
suprisetrips.jpg [ 30.16 KiB | Obejrzany 3204 razy ]
 Profil Relacje PM off
mzukowski lubi ten post.

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 02 Mar 2017 10:15 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
Cos jak blind booking EW
https://www.eurowings.com/skysales/Blin ... ture=en-GB

Fajny sposób carriera/OTA na zapychanie nisko obstawionych destynacji :) :lol: :lol: :lol:

#3 PostWysłany: 02 Mar 2017 10:20 
Awatar użytkownika

srebrny
a czy algorytm pokrywa także koszty wyprawy?

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Mar 2017 10:22 

srebrny
Co za bzdura. Nie przewiduję długiego życia tego serwisu.
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#5 PostWysłany: 02 Mar 2017 10:24 

niebieski
tom971 napisał(a):
Cos jak blind booking EW
https://www.eurowings.com/skysales/Blin ... ture=en-GB

Fajny sposób carriera/OTA na zapychanie nisko obstawionych destynacji :) :lol: :lol: :lol:

W tym przypadku chodzi o określony przez Ciebie budżet. Im wyższy, to pewnie i destynacje bardziej popularne.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Mar 2017 10:29 

Misiatek napisał(a):
Co za bzdura. Nie przewiduję długiego życia tego serwisu.

I 2 godziny przed wylotem po ekscytującej informacji od Expedii , okaże się że sami taki wypad posklejalibyśmy 2x taniej.

Bzdura do kwadratu. Nie wiedzą już co wymyślać. Chociaż może jakichś jeleni znajdą.
 PM off
6 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 03 Mar 2017 16:11 
Awatar użytkownika

Loty: 66
Kilometry: 137 758
niebieski
Jakie głupie :lol:

Moje relacje:
Filipiny | Indonezja
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Mar 2017 16:50 
Moderator forum
Awatar użytkownika

A ja bym na coś takiego poszła, ale pod warunkiem, że nie ponoszę żadnych kosztów.
mashacra lubi ten post.

#9 PostWysłany: 03 Mar 2017 17:09 

niebieski
A jakby jeszcze dużo dopłacili to na pewno wszyscy byśmy na to poszli.
Ale podejrzewam, że to nie jest do końca ich model biznesowy i jednak oczekują, że to klienci będą płacić :lol:

Wiele zależy od tego, jakie będą ceny - jeżeli będą zauważalnie niższe niż przy samodzielnym planowaniu wyjazdu, to może ktoś się skusi. Na podobnej zasadzie działa priceline i ich sekretne hotele - ja akurat zawsze byłem mocno zadowolony z tego co wylosowałem w ciemno, ale oczywiście przy organizowaniu całej wyprawy jest więcej niewiadomych... Nie każdy chciałby trafić ponownie w miejsce, które już zna - miło byłoby, gdyby dało się wykluczać pewne kierunki... Z tego co pamiętam jakieś linie lotnicze sprzedawały losowo bilety w jedno z kilkunastu miejsc i wykluczanie każdego kolejnego zwiększało cenę.
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#10 PostWysłany: 03 Mar 2017 18:02 
Awatar użytkownika

niebieski
No i dwie godziny przed odlotem dowiadujemy się że lecimy do... Warszawy! :D

#11 PostWysłany: 03 Mar 2017 18:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Gdyby były znaczące zniżki za to że lecimy w kierunku gdzie np. akurat są wolne miejsca w samolocie to można by spróbować, ale jakoś w to wątpię.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 03 Mar 2017 19:10 
Awatar użytkownika

srebrny
z drugiej strony w UK to może wypalić, oni nie maja naszego zboczenia patrzenia na wszystko przez pryzmat ceny :?:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 03 Mar 2017 19:36 
Moderator forum
Awatar użytkownika

owszem, aby to tylko była Hiszpania :)
namteH lubi ten post.

#14 PostWysłany: 04 Mar 2017 00:16 

niebieski
Na pewno to nie jest zabawa dla tych, którym przyświeca idea "na pewno znajdę taniej". To nie jest oferta dla miłośników zupki chińskiej i kiełbasy suszonej.

Wrzuciłem to, bo widziałem jedną videorelację z takiej podróży i sam poczułem te emocje związane z odkrywaniem miejsca :D

Ostatnio edytowany przez Abcn, 04 Mar 2017 01:05, edytowano w sumie 1 raz
Podwojony post
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 04 Mar 2017 01:03 

srebrny
sa ludzie, ktorzy kupuja (lub kupowali) all inclusive w Egipcie na 2 tyg w lezaku przy basenie... na kazdego jest rynek, na pewno zrobili rozeznanie wczesniej co sie sprzeda
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 04 Mar 2017 17:03 
Awatar użytkownika

Loty: 24
Kilometry: 30 926
niebieski
Wg mnie spoko, Ale.. .
Powinna być możliwość wykluczenia jakiegoś państwa.
Np w lato może ktoś nie chcieć jechać do Słowacji ale zima już Tak. Albo do Radomia - po co jechać w lipcu ale już w październiku czemu nie?

#17 PostWysłany: 04 Mar 2017 20:39 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Przyznam, ze pomysl nie jest az taki glupi. Niejeden raz zastanawialem sie, gdzie poleciec tak sponatnicznie na weekend, a na dodatek lubie mile i przyjemne niespodzianki. :)
Mysle, ze nie przeszkadzalo by mi az tak bardzo, ze bedzie to destynacja, ktora zwiedzilem wczesniej, moze uda mi sie zobaczyc cos, co przeoczylem, albo bedzie to akurart moje ulubione miasto? Lubie powtarzac kraje, czy destynacje, ktore mi sie wyjatkowo spodobaly. :)
Jedna z takich stron, gdzie kupuje sie wyjzd w ciemno jest surp.ch. Na kilka dni przed wylotem otrzymuje sie maila z danymi do zalogowania, gdzie mozne sprawdzic pogode przed wylotem, ale bez podania konkretnej destynacji. Hotel bedzie lepszej kategorii, ze sniadaniem i ma byc polozony centralnie. Poza tym przychodzi koperta z celem lotu na adres domowy, ktora to nalezy otworzyc dopiero na lotnisku. Mozna oczywiscie otworzyc wczesniej, ale wydaje mi sie, ze popsuloby to cala zabawe. ;)
Minusem sa ceny, wychodzi jednak drozej, niz zorganizowac sobie taki wyjazd samemu.
Podobno chetni sa i o ile to prawda, mieli juz ponad 600 uczestnikow! https://surpcitytrip.ch/wieso-ueberrasc ... n-surp-ch/
Inna taka strona jest Lufthansa Surprise, gdzie mozna bardziej sprecyzowac swoje zainteresowania. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 10 gości