Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu:[b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym:[b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:[b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:[b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):[b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):[b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:[b].......[/b]

Inne uwagi:[b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1494 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75  Następna
Autor Wiadomość
#1421 PostWysłany: 19 Lut 2025 08:48 

HON fly4free
Nazwa hotelu:Millenium Bangkok Hilton

Twój status w programie lojalnościowym:Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King Guest

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Wcześniejsze zameldowanie o 12:00, upgrade do Premium Room, EL, wstawka powitalna (talerz owoców)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):$

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Obszerny EL znajduje się na 3. piętrze z ładnym widokiem na rzekę. Rano śniadanie (nie sprawdzałem), przez cały dzień napoje soft / gorące i przekąski, w tym fajne sałatki typu bowl w dwóch rodzajach, od 14 afternoon tea - mini kanapki, ciastka itp., wieczorny bufet od 17 do 19: 4 rodzaje mini-porcji na ciepło: smaczne i oryginalne, deska serów wraz z dodatkami, świeże warzywa, przekąski, z alkoholi: wino, piwo, 4 koktajle do wyboru z menu. Proaktywna obsługa. Na minus wczesny koniec wieczornego serwisu.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Ze względu na wczesny przyjazd do hotelu już po 11 nie było jeszcze gotowego pokoju, ale zostałem zaproszony do EL na czas oczekiwania, przy czym recepcjonistka chciała zrobić lepszy upgrade ale na pokój trzeba by było czekać do 14 więc wybrałem opcję szybszą z upem do Premium Room, który był gotowy ok. 12. Pokój dość standardowy z ładnym widokiem na rzekę, stylistyka wnętrz już lekko passe a poza tym ok. W hotelu jest odkryty basen na 4. piętrze w tarasem słonecznym i barem - w basenie można popływać, choć nie jest zbyt głębowki plus w nim poleżeć na płytkiej części z leżakami. Wadą jest to, że duża część basenu jest cały czas w cieniu pod zadaszeniem, więc woda jest relatywnie zimna. Siłownia z ok wyposażeniem czynna 24/h. Bufet śniadaniowy do wyboru w restauracji w pełnej opcji i szerokim wyborem wszystkiego lub w EL. Generalnie hotel wybrałem zamiast zwyczajowo w BKK Conrada ze względu na chęć zlokalizowania się tym razem nad rzeką. Generalnie osobiście preferuję Conrada, którego lokalizacja i infrastruktura mi bardziej odpowiada, ale jest też on oczywiście zwykle droższy do HM
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Rajski wypoczynek na Seszelach 🏝️🌴 Tydzień w resorcie przy plaży za 5909 PLN 😎 Rajski wypoczynek na Seszelach 🏝️🌴 Tydzień w resorcie przy plaży za 5909 PLN 😎
Kreta dla dorosłych 🏖️ 7 dni w 4* hotelu z widokiem na morze 🌊 All inclusive za 2319 PLN Kreta dla dorosłych 🏖️ 7 dni w 4* hotelu z widokiem na morze 🌊 All inclusive za 2319 PLN
#1422 PostWysłany: 19 Lut 2025 09:56 
Awatar użytkownika

Loty: 713
Kilometry: 983 631
platynowy
Nazwa hotelu:Doubletree by Hilton Nairobi Hurlingham

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade o jeden poziom, trochę późniejsze wymeldowanie. Brak watawk

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:[b] Hotel w popularnej, rozrywkowej dzielnicy Kilimani, choć trochę z boku. Zupełnie nic nadzwyczajnego, śniadanie mocno średnie, wybór ograniczony. Teraz wiem, że nocowanie ma sens jedynie, kiedy chce się imprezować w okolicznym klubie Quiver (jest bardzo popularny, ale w Nairobi są lepsze). Ja byłem w niedzielę, Quiver działał na ułamek gwizdka. Miałem zostać tam jeszcze ostatnią noc, ale uznałem, że zupełnie nie warto tracić tam 24K punktów aby zbliżyć się do 30 pobytów - zelasza, że nocleg miał być znów w niedzielę
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1423 PostWysłany: 20 Lut 2025 15:11 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Nazwa hotelu: Hampton by Hilton Dublin City Centre

Twój status w programie lojalnościowym: Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Najtańszy Twin Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do King Room, City View

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): cash

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nd

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Zacznę od tego, że tym razem nie zostałem na śniadaniu bo musiałem uciekać na poranny lot, więc tego nie ocenię. Pani na recepcji powiedziała że nie oferują czegoś ala breakfast box, co np. zaoferowano mi niedawno w Hamptonie w Turcji. Powiedziała tylko że mogę zrobić sobie kawę w restauracji o dowolnej porze, a tam na ekspresie wielka kartka z napisem, że można używać tylko w trakcie śniadania... Hotel ogólnie dosyć przytulny, bardzo czysty i obsługa była miła. W łazience standardowo dostępne kosmetyki zarówno szampon, odzywka do włosów jak i balsam do ciała. Wyciszenie pokoi prawidłowe. Blisko do najważniejszych punktów w mieście, co miało dla mnie duże znaczenie tym razem. W cenie około 90 EUR to przyzwoita opcja, ponieważ w podobnym standardzie można znaleźć na bookingu hotele tylko kilkadziesiąt złotych taniej.

Załączniki:
2025-02-10 17.11.41_Easy-Resize.com.jpg
2025-02-10 17.11.41_Easy-Resize.com.jpg [ 233.92 KiB | Obejrzany 3241 razy ]
2025-02-10 17.11.50_Easy-Resize.com.jpg
2025-02-10 17.11.50_Easy-Resize.com.jpg [ 242.65 KiB | Obejrzany 3241 razy ]
3 ludzi lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.

#1424 PostWysłany: 20 Lut 2025 22:53 

HON fly4free
Nazwa hotelu:Marasca Samui, an SLH Hotel

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Comfy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do Comfy with Sea View, wstawka powitalna (dwa słoiczki przekąsek + dwa lokalne napoje kokosowe + odręcznie wypisana pocztówka powitalna, śniadania, oferta późniejszego wymeldowania (nie potrzebowałem)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak w hotelu, dla wszystkich gości hotel oferuje: owocowe shoty rano 9-10 (poza śniadaniami), lody w 2-3 smakach z dodatkami 16:30-17:30 i koktajl przy basenie 18-19. Przez cały dzień można korztatać też z przekąsek przy recepcji (suszone mango i mix orzeszków + napoje owocowe)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Świeżo otwarty parę miesięcy temu butikowy resort przy Chaweng Beach. W pobliżu hotelu wszystko co trzeba : od barów, knajp, sklepów po wszelkie masaże i inne atrakcje. Obiekt jest bardzo nowoczesny i pięknie urządzony w formule półotwartej recepcji i pokoi rozmieszczonych w paru budynkach przedzielonych ogrodem plus posiada klub plażowy Cabanas, w którym jest jeden większy basen i dwa małe z leżakami. Obsługa generalnie super miła, pomocna, bardzo grzeczna. Hotel posiada kilka rodzajów pokoi od Comfy do pokojów z prywatnymi mini-basenikami itp. Dostałem upgrade do pokoju z ładnym widokiem na morze - recepcjonistka przepraszała, że nie udało się większego, ale hotel rzeczywiście już na kilka tygodni do przodu był w moich datach w pełni zarezerwowany. Pokój i up na moje potrzeby był w pełni wystarczający: bardzo przestronny, ładnie urządzony z przestronną łazienką, nowoczesnymi buzerami typu toaleta na fotokomórkę itp. W pokoju ekspres kapsułkowy do kawy, codziennie uzupełniany, woda, mini-barek, w którym raz na pobyt darmowe są wszystkie napoje soft. Poza tym torba plażowa i słomiane kapelusze, zestaw masek do spania, parasole, i wszystko inne co potrzeba. Śniadania w formule mieszanej: rozbudowana karta dań do dowolnego wyboru na zamówienie + mini-bufet z mono porcjami sałatek, świeżymi sokami, prosecco, wypiekami na słodko, owocami, serami itp. Wszystko wysokiej jakości. Jeśli chodzi o infrastrukturę: basen z DJ-ejką codziennie popołudniu do 19 (fajna muzyka), bar, różne rodzaje łóżek i leżaków: część jest darmowa, część wymaga rezerwacji za opłatą - opłata w formule min. kwoty wydanej na zamówienia w barze i restauracji hotelowej: są tu trzy progi: 3000/5000/8000 THB. Najdroższe są altanki basenowe z dużymi łóżkami itp. - opcja dobra zwłaszcza dla rodzin z dziećmi czy grupki znajomych. Brak siłowni w hotelu (niedaleko jest świetny klub ze wstępem 250 THB). Codziennie za darmo można korzystać z różnych zajęć i warsztatów od jogi po nawet tajski boks, w zależności od dnia. Hotel bezpośrednio przy plaży, która jednak sama w sobie jest publiczna - są hotelowe łóżka. Ogólnie mimo pełnego obłożenia atmosfera przez cały czas spokojna, dość intymna, to chyba największa zaleta. W hotelu można zjeść lunch czy kolację: menu rozbudowane od kuchni tajskiej po międzynarodową: ceny jak na Samui umiarkowane, porównywalne do tych "na mieście" w lepszych knajpach, jedzenie bardzo dobre i super podane. Czy polecam hotel? Resort jest niewątpliwie drogi, bo w sezonie ceny zaczynają się tu mniej więcej od poziomu 12k+THB, a często bliżej 15k, po sezonie od ok. 8k, czyli uroki generalnie drogiego Samui i coraz droższej wbrew pozorom Tajlandii jeśli chodzi zwłaszcza o lepsze hotele. Znacznie lepiej wypada opcja za punkty, zwłaszcza w formule 4+1, bo wtedy nocleg wychodzi ok. 630 PLN nawet w szczycie sezonu. W cenie punktowej IMO więc warto jeśli ktoś szuka obiektu z wyższej półki, eksluzywnego i nowoczesnego, a zarazem bardzo blisko życia nocnego na Samui.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1425 PostWysłany: 23 Lut 2025 20:54 

Loty: 312
Kilometry: 394 864
niebieski
Nazwa hotelu: HbH Glasgow Central
Twój status w programie lojalnościowym: Member
Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Queen Room
Przywileje otrzymane w związku ze statusem: brak

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG) pełna
Zarezerwowałem ten hotel z uwagi na śniadanie w cenie i korzystną relację w tym dniu w stosunku do konkurencji znajdującej się w pobliżu. Całkiem przyjemny hotel, nie ma się do czego zbytnio przyczepić, chociaż jakiś retrofit by się przydał, zwłaszcza w częściach wspólnych obiektu. Śniadanie spełniło moje oczekiwania. Sporo gości.
Image
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1426 PostWysłany: 23 Lut 2025 21:14 

HON fly4free
Nazwa hotelu:Hilton Gurugram Baani City Center (New Delhi)

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do King with Balcony, wstawka powitalna (talerz ciastek + ręczny list), oferta zastępcza EL (więcej niżej), śniadanie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Hotel posiada EL, ale obecnie jest on nieczynny chyba ze względu na niewielką liczbę uprawnionych gości: w każdym razie zamiast tego od 18 do 20 jest zastępcza oferta w hotelowym, ładnie urządzonym barze. Wpadłem tam na krótko przed 20 i kelnerka przyniosła rozbudowane menu drinków - można wybrać praktycznie wszystko z karty i spytała, czy chcę jakieś przekąski. Poprosiłem, żeby wybrała jakąś z tego co mają, do drinka. Chyba bardzo się przejęła swoją rolą, bo po kilkunastu minutach na mój stolik zaczęły spływać kolejne dania (!) najpierw kuchni hinduskiej a potem zaczęła przynosić potrawy chińskie (wiadomo już kto jest główną klientelą), bo powiedziała, że nie była pewna czy lubię lokalną kuchnię :-) . Przy 5 talerzu przerażony ilością jedzenia grzecznie porosiłem, żeby zaprzestali, bo nie jestem nawet w stanie tego zjeść. Kolejne drinki (świetne!) można było domawiać do woli - w praktyce biesiadowanie zakończyłem mocno po 21:30

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Nowiutki hotel póki co po środku niczego - formalnie w Gurugram i w nazwie ma centrum, ale to centrum to ma się dopiero chyba wybudować, bo póki co z okien hotelu widać głównie pola uprawne. Wybór hotelu był podyktowany koniecznością przenocowania w okolicach DEL - hotele przy samym lotnisku (Aerocity) są albo bardzo drogie i niekoniecznie mają dobre opinie, albo są bardzo tanie i mają świetne opinie tyle że fejkowe plus mocno zafałszowane lokalizacje - w rzeczywistości są dużo dalej od lotniska niż podają i oferują dużo gorsze warunki niż sugerują owe pseudo opinie 9++. Na spanie samym Delhi było za mało czasu i nie mialem potrzeby nic zwiedzać. Więc zdecydowałem się na Gurugram 25 km od lotniska w przeciwną stronę do centrum Delhi, do którego z lotniska za grosze (ok. 25 zł Uberem) można dojechać w jakąś godzinę (indyjskie korki). Obsługa w hotelu super sympatyczna. Pokoje świeżutkie, nowoczesne, wygodne. Nie ma zbyt wielu kategorii w przeciwieństwie do klasycznych Hiltonów. Śniadanie w formie solidnego bufetu. W hotelu jest siłownia całodobowa (wystarczająco wyposażona) + odkryty basen z tarasem słonecznym (nie korzystałem, bo ranki jeszcze w lutym chłodnawe w DEL). Ogólnie hotel pewnie będzie przydatny dla niewielu, bo daleko od centrum Delhi, ale jako alternatywę do hoteli lotniskowych zdecydowanie polecam
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
jaco027 uważa post za pomocny.

#1427 PostWysłany: 27 Lut 2025 20:34 

niebieski
Nazwa hotelu:Columbia Beach Resort an SLH Hotel

Twój status w programie lojalnościowym:Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Junior Suite Pool View

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:śniadanie i podobno upgrade

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel położony jest tuż nad brzegiem morza, w malowniczej okolicy. Z jednej strony sąsiaduje z imponującym klifem, a do słynnej Skały Afrodyty można dojechać samochodem w zaledwie 15 minut. Uważam, że to doskonały resort, który można zarezerwować w atrakcyjnej cenie. Za dodatkową osobę w pokoju doliczana jest opłata w wysokości 65 EUR za dobę.

Pokój, który zajmowałem, był przestronny, liczył około 40 m2 i posiadał balkon z wygodnym stolikiem i dwoma krzesłami. Do dyspozycji była również duża łazienka z wanną i oddzielnym prysznicem. Obsługa hotelu była niezwykle uprzejma, a dodatkowym atutem była obecność polskojęzycznej recepcjonistki, pani Grażyny, pochodzącej z Gdańska. Sympatyczny był również starszy boy hotelowy, Niemiec z Hamburga.

Teren resortu jest rozległy i oferuje wiele atrakcji. Znajdują się tu dwa zewnętrzne baseny, które są sprytnie zaprojektowane i podzielone, co sprawia, że w opisach hotelu widnieje informacja o czterech basenach. Do dyspozycji gości są również dwa korty tenisowe, prywatna plaża oraz urokliwa kaplica weselna. Cały teren jest utrzymany w nienagannej czystości i prezentuje się bardzo estetycznie.

Śniadania w hotelu są smaczne i urozmaicone, z bogatym wyborem gotowych dań oraz stacją live cooking, gdzie można zamówić potrawy przygotowywane na bieżąco. Ceny w hotelowych restauracjach są dość wysokie, ale w odległości zaledwie 5 minut spacerem od hotelu znajduje się kilka restauracji oferujących posiłki w bardziej przystępnych cenach (informacja aktualna na luty 2025 r.).

W hotelu przeważają goście z Wielkiej Brytanii, reprezentujący różne grupy wiekowe. Miejscowość Pissouri, położona 3 km od resortu, jest urokliwym miasteczkiem na wzgórzu, z którego rozciąga się piękny widok na morze. Parking przy hotelu jest bezpłatny, przynajmniej w okresie zimowym.

Niestety, nawigacja GPS prowadzi do dolnej bramy, zwanej przez hotel bramą wschodnią, gdzie znajduje się zamknięte lobby. Zimą czynne jest górne lobby (zachodnie), gdzie znajduje się recepcja, jednak po zmroku znalezienie właściwego wejścia może być nieco kłopotliwe. W ciągu dnia orientacja jest łatwiejsza dzięki widocznym drogowskazom.

Strefa SPA w hotelu jest przyjemna, choć woda w wewnętrznym basenie mogłaby być nieco cieplejsza. W cieplejszych miesiącach basen wewnętrzny jest połączony z największym basenem zewnętrznym. Zimą brama oddzielająca baseny jest zamknięta, ale woda przepływa bokiem. Jacuzzi i sauny w strefie SPA są bardzo dobre.

Ogólnie rzecz biorąc, mój pobyt w tym resorcie uważam za udany i zdecydowanie polecam to miejsce.

Inne uwagi:NA

I krótka aktualizacja dotycząca Hilton Nicosia. Posiadam status Gold i w aplikacji pojawiła się informacja o przyznaniu mi upgrade'u do pokoju executive. Niestety, moja karta nie otwierała drzwi do saloniku. Tuż przed wejściem do saloniku znajduje się stanowisko dedykowane gościom Hilton Honors. Tam, po zapytaniu o przyczynę braku dostępu, pracownik recepcji stwierdził, że to pomyłka. Szybko przeprogramował moją kartę, dodając uprawnienia do wejścia do saloniku. Pozostałe moje karty nadal nie działały.

Sam lounge oceniam pozytywnie. Podczas kolacji dania były uzupełniane na bieżąco. Nie prowadzono żadnej kontroli gości. Salonik nie był zatłoczony, korzystało z niego niewielu gości. W ciągu dnia dostępne były kawa, woda, napoje bezalkoholowe (w tym napoje energetyczne), owoce i drobne przekąski. Natomiast podczas śniadania w głównej restauracji hotelowej, oprócz Prosecco, serwowana była wódka Stolichnaya.

Ostatnio edytowany przez Pacik76 27 Lut 2025 20:50, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1428 PostWysłany: 27 Lut 2025 20:37 

HON fly4free
Nazwa hotelu:Hampton by Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Queen Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do Queen Corner with Sofa Będzie, napój i snack do wyboru + 250 pkt

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak w hotelu

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hampton jak Hampton: standardowy i spodziewany poziom. To jeden z dwóch hoteli w sieci "lotniskowych": dużo droższy Hilton jest praktycznie przy samych terminalach, a recenzowany Hampton, który ma często rozsądne jak na Amsterdam ceny nawet w graniach 50 euro, znajduje się kilka km od lotniska przy stacji Hoofddorp, więc trzeba do niego dojechać: nie ma shuttle, ale pociągiem można bardzo szybko dotrzeć w jakieś 6-7 minut za 2,80 euro (bilet przez apkę, kupowany w automacie na stacji droższy). Dostałem upgrade do przestronnego pokoju typu Corner - z resztą jak wiadomo w Hamptonie za dużo opcji nie ma w tym względzie. Pokój ok, tylko nie wiedzieć czemu miał rozścieloną także sofę - specjalnie mi to nie przeszkadzało. Wadą była dość niska, jak dla mnie temperatura, a AC nie specjalnie działało grzewczo. W efekcie musiałem spać w skarpetach ;-) Śniadanie dostępne formalnie od 6 (ale w praktyce, jak informował recepcjonista już od 5:30 można schodzić) to kompletny standard Hamptonowy, czyli coś tam na ciepło, gofry, przemysłowe wypieki na słodko, gotowane jajka, jakiś ser, niewiele warzyw. Wieczorem w hotelu działa niewielki bar i jakaś ograniczona restauracja - nie korzystałem przejedzony po locie, ale jeśli ktoś będzie głodny, to pewnie lepszym wyborem będzie knajpa KASTAN znajdująca się po drugiej stronie ulicy; widziałem wieczorem spory ruch w niej lokalsów.

Inne uwagi:Hotel ze względu na bliskość stacji (5 min spacerem) dobrą sieć kolejową i niewielkie odległości może być spokojnie tańszą bazą wypadową do odwiedzenia przy okazji Lejdy, Hagi czy Rotterdamu, jeśli ktoś ma więcej czasu
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1429 PostWysłany: 06 Mar 2025 15:30 

srebrny
Nazwa hotelu: Hilton Garden Inn Bologna North

Twój status w programie lojalnościowym: diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King two bedroom suite

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie dla wszystkich 4 osób w pokoju

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): N/D

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel na obrzeżach Bolonii, ale z bezpośrednim, choć długim dojazdem z centrum autobusem 93 (ok. pół godziny). Przystanek tuż pod hotelem. Sam hotel niby otwarty rok temu, jednak stara bryła raczej wskazuje, że był to wcześniej jakiś inny hotel, przerobiony na HGI. Niemniej jednak pokój był wyremontowany, czysty i dość obszerny. Śniadanie może nie typowo włoskie bo jednak jakieś kiełbaski na ciepło i wędlina była, ale jednak dość skromne (brak warzyw) i mało urozmaicone. Oczywiście królowały słodkości. Pracownicy na recepcji uprzejmi, chociaż nie spieszący się zbytnio, procedury podczas zameldowania czy wymeldowania trwały dość długo, Hotel posiada też darmowy parking oraz siłownię.
Podsumowując, jeśli komuś nie przeszkadza lokalizacja, to warto go rozważyć. Jest to w miarę standardowy HGI z cenami niższymi niż hotele w centrum Bolonii.

Inne uwagi:200-300 metrów od hotelu znajduje się nieco większe osiedle z kilkoma punktami gastronomicznymi
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1430 PostWysłany: 07 Mar 2025 13:37 
Awatar użytkownika

platynowy
Nazwa hotelu:Hilton Madrid Airport

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King Guest Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do King Relaxation Room, śniadanie, dostęp do EL i miłe słowo od recepcjonista :D

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pelna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):salonik zlokalizowany na 4. piętrze, wejście w czasie happy hour weryfikowane przez pracownika. Salonik dość obszerny, czyściutki, ładnie utrzymany. Oferta w czasie happy hour skromna (w porównaniu z np. z Hiltonem w Warszawie), ale nie dramatyzowałbym aż tak bardzo, jak niektórzy komentujący na FT. Nie wiem, czy to zestaw powtarzający się, ale w trakcie mojego pobytu była świetna, gorąca (co ważne z uwagi na kiepską aurę) i pożywna zupa z kalmarami i warzywami, do tego świeżutkie pieczywo, rogaliki z serkiem i szpinakiem, sałatka makaronowo-paprykowa i deska z 4 rodzajami dobrych serów. Do tego skromny, ale wystarczający wybór alkoholi i inne standardowe drobiazgi. Wino czerwone dobrej jakości. Jak na moje potrzeby, było zupełnie wystarczająco.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Byłem w tym hotelu kilkanaście lat temu i widzę, że w zasadzie nic się tu nie zmieniło. To jest zarówno komplement, jak i utyskiwanie:

Pozytywy:
- mimo uplywu lat, budynek i pokoje są generalnie w bardzo dobrym stanie, a nie sądzę, by od mojej poprzedniej wizyty był tu jakiś remont. Jest też czyściutko,
- śniadanie jest rozbudowane z dobrej jakości produktami (jedynie churros z czekoladą są jak na mój gust zbyt słabo "wysuszone"). Gdyby jednak porównać ten hotel np. z warszawskim (nie wspominając oczywiście o Azji), to oferta śniadaniowa nie imponuje,
- pokoje są dobrze izolowane między sobą, więc nie dochodzą dźwięki od sąsiadów w poziomie i pionie. Gorzej z hałasem od ulicy - trafił mi się pokój "relaxation" od strony drogi szybkiego ruchu i gdzieś tak do 23:00 szum od niej był dość uporczywy, więc z tą relaksaxją, to tak nie do końca. Warto zatem prosić o pokój od strony lotniska,
- całkiem dobrze sprawowało się ogrzewanie, co w tym regionie nie jest regułą,
- duży basen.

Negatywy:
- transfer lotniskowy - to jest pewnie trochę kwestia pecha/szczęścia, ale jeśli trafi się tak jak ja, zamiast max. 30 min. (taka jest wersja oficjalna), można poczekać na lotnisku nawet i trzy kwadranse. Sam przejazd (z T2 do hotelu) zajął jakieś 10 min. W drugą stronę jest lepiej o tyle, że nie trzeba stać na dworze, ale tu też dużo zależy od pory dnia. Ja byłem w recepcji ok. 9:30, bus przyjechał 10 min. później i zabrał większość oczekujących, choć z 2-3 osoby musiały czekać na kolejny (czyli ok. 30 min.). Warto zatem nie zostawiać przejazdu na ostatnią chwilę. Przejazd na lotnisko (T4) trwał ok. 20 min.
- przekombinowane pokoje - masa luster, szkła i bezużytecznych przestrzeni. Biorąc pod uwagę lotniskowy charakter tego hotelu (przynajmniej aktualnie, bo może kiedyś liczono też na szersze jego przeznaczenie), wystrój wnętrz jest dość groteskowy. Łazienka w moim pokoju wyglądała raczej, jak w jakimś hotelu przeznaczonego do romantycznych uniesień :D . Pod tym względem, zdecydowanie korzystniej prezentuje się położony nieco dalej, również lotniskowy Marriott.

Inne uwagi:generalnie jestem usatysfakcjonowany, choć gdyby nie mój trwający aktualnie challenge do przedłużenia diamonda w HH, wybrałbym jakiś inny obiekt, bo stawki mają tu wygórowane (na szczęście, trafiłem na tą z dolnych "rejestrów"). Inna sprawa, że ceny hoteli w Madrycie są bardzo wysokie.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
Garmond uważa post za pomocny.

#1431 PostWysłany: 09 Mar 2025 11:30 

niebieski
Nazwa hotelu:Conrad Bali

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Deluxe Twin Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Up do Conrad Suite Twin, wstęp do saloniku, wczesne zameldowanie, późne wymeldowanie, rabat 25% na wybrane restauracje

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Wróciły na stałe dwa saloniki. Jeden dostępny w lobby dla osób które nie mają pokoi w skrzydle Conrad Suite oraz drugi na 1 piętrze restauracji RIN. od 15 do 17 afternoon tea - gotowy zestaw przekąsek + napoje do wyboru z menu.
17-19 - Evening Coctail - jeden żałosny set przekąsek i lista zamawianych alkoholi. Pierwszy raz jestem w saloniku, który jest nastawiony wyłącznie na alkohol i to jeszcze tak marnej jakości. Z jedzenia podawane są wyłącznie 3 mikro talerzyki ( foto) bez opcji domówienia. Podczas wstępu obsługa odstawia szopkę ze zbieraniem informacji o alergiach pokarmowych jak by tu się miała zaraz rozpocząć uczta życia. Załączam foto opcji alko do wyboru. Miałem okazję być tutaj 5 lat temu i nie ma to nic wspólnego z tym co było.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Sam hotel bardzo dobry. Szczególnie jak dostaniemy UP do Conrad Suite. Miło się spędza wakacje na 100 m2 :) Śniadania pierwsza klasa. Jak masz UP do skrzydła Conrad Suite to śniadania możesz jeść albo w głównej restauracji przy basenie albo w RIN przy Suite. Wybór był identyczny ale w RIN dużo spokojniej i ciszej. Wrzucam foto co było do wyboru z opcji ala carte. Avocado Tost sztos :)

Inne uwagi: Cała reszta jak to w Conradzie na Bali :) Pełno basenów, zieleni, słońca. Obsługa miła aż do przesady, codziennie jakiś event gdzie możesz wydać kasę.

Załączniki:
Komentarz do pliku: maskotka
IMG_7443.jpeg
IMG_7443.jpeg [ 279.9 KiB | Obejrzany 2780 razy ]
Komentarz do pliku: evening tea
IMG_4357.jpeg
IMG_4357.jpeg [ 327.26 KiB | Obejrzany 2780 razy ]
Komentarz do pliku: coctail
IMG_7480.jpeg
IMG_7480.jpeg [ 286.48 KiB | Obejrzany 2780 razy ]
IMG_7479.jpeg
IMG_7479.jpeg [ 262.59 KiB | Obejrzany 2780 razy ]
IMG_7489.jpeg
IMG_7489.jpeg [ 288.89 KiB | Obejrzany 2780 razy ]
Komentarz do pliku: śniadania
sniadania.jpeg
sniadania.jpeg [ 278.12 KiB | Obejrzany 2780 razy ]
Komentarz do pliku: suite
suite3.jpeg
suite3.jpeg [ 361.41 KiB | Obejrzany 2780 razy ]
suite2.jpeg
suite2.jpeg [ 357.83 KiB | Obejrzany 2780 razy ]
suite1.jpeg
suite1.jpeg [ 367.18 KiB | Obejrzany 2780 razy ]
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.

#1432 PostWysłany: 12 Mar 2025 02:14 
Awatar użytkownika

platynowy
Nazwa hotelu:DoubleTree by Hilton Hotel Santiago - Vitacura

Twój status w programie lojalnościowym:diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:1 Queen Bed

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do King Junior Suite, voucher na drinka

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:bardzo lubię ten hotel. Byłem już tu kiedyś łącznie na 2-3 noce, w czasach, gdy mieli jeszcze salonik. Wspominam go bardzo dobrze i żal, że nie mają już tej uslugi, ale nawet bez niej jest tu po prostu przyjemnie. Hotel jest czyściutki, załoga ekstremalnie uprzejma, a i lokalizacja jest bardzo dobra: jest stąd rzut beretem do funicularu wożącego na Cerro San Cristóbal, a do tego, dojazd taxi z/na lotnisko to ok. 20-25 minut. Świetne jest też to, że mają bezpłatny garaż dla gości. Nie kojarzę, żeby w jakiejś stolicy, centralnie położone hotele oferowały taki gratis. No i na koniec (choć dla mnie to fundament :D ), bardzo dobre śniadania, z bardzo bogatym zestawem warzyw i owoców.

Inne uwagi:trzeba uczciwie przyznać, że dzielnica Vitacura, jakkolwiek superbepieczna i spokojna, jest po prostu nudna. Jeśli ktoś nastawia się na bogate życie nocne, powinien wybrać inny hotel lub spać tutaj, ale liczyć się z koniecznością dojeżdżania, np. do Bellavista.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#1433 PostWysłany: 14 Mar 2025 16:26 

Loty: 457
Kilometry: 663 069
niebieski
Muszę przyznać, że też miałem okazję tu nocować i potwierdzam powyższe. Dodatkowo, na początek dali mi podobny pokój, ale klima czy jakiś wywietrznik w łazience strasznie głośno chodził i nie dało się go wyłączyć. Zszedłem na dół z reklamacją i przenieśli mnie do rewelacyjnego narożnego pokoju z olbrzymią oszkloną łazienką. No i śniadanie, tak jak piszesz, bardzo smaczne
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#1434 PostWysłany: 14 Mar 2025 16:36 

HON fly4free
To ja dodam jeszcze, jak też niemal stały bywalec hotelu, że niezła jest także restauracja hotelowa - ceny oczywiście nie najniższe, ale nie odbiegające od innych w okolicy (wiadomo - Chile nie jest specjalnie tanie); ale można sobie wzwiąć w ramach vouchera jakieś wino czy coś przy okazji.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#1435 PostWysłany: 14 Mar 2025 17:07 

Loty: 142
Kilometry: 517 412
Również byłem gościem tego hotelu, jednakże nie jestem zadowolony z pobytu, upgrade niby był ale i tak dostałem taki jakiś zwykły pokój. Kelnerzy w restauracji też jakby nieobecni i bali się podejść, jedynie szefowa restauracji rozmowna, mówiła że kiedyś na studiach chyba mieszkała z kimś z Lublina:) Najgorsze były dziewczyny w recepcji, miały jakiś problem z kartą i nie mogłem zapłacić, musiałem debetową zapłacić co wiązało się z dodatkowym VATem, tak przynajmniej tłumaczyły, dla mnie dziwne to było, do tego po angielsku nie specjalnie mówiły, dopiero następnego dnia jak był już facet jakiś to obsługa była o niebo lepsza. W sumie żałowałem, że tam spałem a nie gdzie indziej, bo miałem nadzieję, że będzie ok a tak się niestety nie czułem, cóż może kwestia szczęścia.
 Profil Relacje PM off  

#1436 PostWysłany: 18 Mar 2025 13:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nazwa hotelu: Embassy Suites by Hilton Doha Old Town

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: wydaje mi się że King Studio

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: King One Bedroom Superior Suite

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Discover Doha

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:
Hotel dostałem w ramach akcji Discover Doha by Qatar Airways. Zapłaciłem około 100 PLN i (jak pisałem w wątku poświęconym linii) miałem pokój od 1 w nocy do 23 tego samego dnia (a właściwie - gdyby nie lot - mógłbym zostać do kolejnego dnia). Tak to bowiem działa w przypadku programu, jeżeli przylatujesz po północy.
Nie liczyłem na żadne przywileje (wszak to jak rezerwacja przez OTA), ale po przyjeździe grzecznie zameldowałem swój status i bardzo miło mnie potraktowano - dostałem śniadanie (podobno w ramach noclegu z programu nie przysługuje w ich hotelu), upgrade i... co mnie najbardziej ucieszyło (i rozbawilo)... nocleg naliczyl mi się do statusu oraz dostałem punkty.
A sam hotel jest całkiem przyjemny: zlokalizowany blisko starej części Dohy (obok Souq Waqif, Muzeum Sztuki Islamskiej oraz stacji metra linii Gold), z przestronnymi apartamentami, z ciekawą architekturą i wyglądem wewnątrz.
Na dachu hotelu jest niewielki basen (i znudzony do granic możliwości ratownik, bo nikt z niego nie korzystał), zaś na 3 lub 4 piętrze siłownia.
Dostałem nieco większy apartament niż standardowy, z dużym pokojem dziennym i dodatkową łazienką. Na wyposażeniu ekspres do kawy, lodówka, prysznic i wanna.
Śniadanie trochę słabsze niż można było się spodziewać, ale przyzwoite.
Miła obsługa.
Ogólnie: polecam nie tylko podczas transferu, ale także na pobyt w czasie zwiedzania Dohy.
ImageImageImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1437 PostWysłany: 25 Mar 2025 14:42 
Awatar użytkownika

Loty: 713
Kilometry: 983 631
platynowy
Nazwa hotelu:Hilton Samarkand Regency

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:up do one bedroom suite, wcześniejszy check in, późny check out - 16, wstawka po wielkiej tacy owoców suszonych, orzechów oraz owoców świeżych

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):ze względu na niski sezon happy hours w barze - co się chce z karty przez te 2h

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Bardzo zabawne miejsce. Kibelek na pilota, zasłony odsłaniają się, kiedy wchodzę do pokoju, kosmetyki Hermes, położenie w dziwacznej nowej, luksusowej dzielnicy Samarkandy - nie wiem jak to wygląda latem, ale wiosną jest pustawo, do okolicznych nowych zabytków przyjeżdza sporo Uzbeków z świeto i zakładam, że w weekend. Po drugiej stronie sztucznego jeziora/toru kajakarskiego są dwa stosunkowo niedrogie Garden Inn - można do nich dojechać bezpłatnym busem - z powrotem jest trudniej, bo ma z 20 min postoju na parkingu. W każdym razie dobre miejsce na mattress run. 2 noclegi po taniości, ale za to z łatwiejszym dojazdem do miasta i jeden w luksusie, albo inaczej. No właśnie, bo na teren tego czegoś ciężko się dostać autem - są normalne kontrole, stoi wojsko i Garden Inny są znacznie bliżej wjazdu, który jest częściej otwarty i nie stoją tam na stałe plicjanci z ostrą bronią automatyczną
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#1438 PostWysłany: 26 Mar 2025 09:51 
Awatar użytkownika

platynowy
Nazwa hotelu:Ola Santiago Providencia, Tapestry Collection by Hilton

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King Bed Guest Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do King Bed Junior Suite with Sofa, voucher na drinka powitalnego

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pelna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:świetny hotel, zwłaszcza, gdy ustrzeli się go poniżej 100 USD (bez IVA). Działa - o ile się nie mylę - od około roku, więc sam budynek, pokoje, wyposażenie, itp. są nowe, czyste i funkcjonalne (choć nie wiem, jakim cudem sterowanie klimatyzacją w pokoju jest manualne, a nie elektroniczne). Niespecjalnie przepadam też za łazienkami zaprojektowanymi tak, że umywalki znajdują się w przedsionku lazienki, a nie za jej drzwiami. W tym hotelu jest to o tyle mało funkcjonalne, że przestronne okna pokoju (przynajmniej mojego) wychodzą m.in. na sąsiednie budynki mieszkalne, więc paradowanie przed umywalką w negliżu bez zaciągniętych rolet odpada, chyba, że ktoś jest ekshibicjonistą :D . Nie wiem też po co aż 2 wielkie TV w pokoju, ale od nadmiaru głowa nie boli (zwłaszcza, gdy się tych TV nie włącza).
Voucher na drinka można wymienić na COKOLWIEK z baru. Inne hotele (niezależnie od marki) ograniczają zazwyczaj wybór drinków z baru za voucher do jakiejś skąpej listy najtańszych, a tu mają gest! Wybieram zatem Pisco 43% :)
Śniadanie jest obfite i urozmaicone. Nie jest ono równie dobre jakościowo, jak w DoubleTree Vitacura, ale nie można narzekać.
Obsługa jest bardzo sympatyczna, czy wręcz przyjazna, bez żadnego stołecznego zadęcia.
Lokalizacja jest lepsza, niż DoubleTree Vitacura. Niby dzieli je tylko 10-12 minut spaceru, ale to jest już dzielnica Providencia i jest tu mniej biurowców, a więcej budynków mieszkalnych, w związku z czym więcej jest też gastronomii i innych przejawów życia miasta. Gdy znowu będę w Santiago, oba hotele będą miały u mnie pierwszeństwo wyboru, w zależności od ceny.

Inne uwagi:na dole, przy recepcji jest całodobowy ekspres kawowy. Hotel ma śmieszny basen zewnętrzny - wąski tak bardzo, że pływać może w nim tylko jedna osoba, ale na plus ma to, że jest dość długi. Jest też - jak to w Chile - bezpłatny parking dla gości.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#1439 PostWysłany: 29 Mar 2025 01:40 
Awatar użytkownika

platynowy
Nazwa hotelu:DoubleTree by Hilton Madrid-Prado

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Room with 1 double bed for max 2 person

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:tradycyjne ciepłe ciasteczko, woda, upgrade do pokoju z tarasem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:hotel jest świetny, ale - jak wszystkie sieciowe w Madrycie - drogi. Na mój pobyt w marcu ceny zaczynały się od min. 250 EUR za noc. Jakimś dziwnym trafem stało się tak, że któregoś razu, gdy sprawdzałem ceny (a robiłem to dość regularnie), najtańsza kategoria pokoju była za 160 EUR. To jest nadal drogo, ale lotniskowy Hilton był sporo droższy, a Hampton Alcobendas był tylko ciut tańszy, więc nie było się nad czym zastanawiać. I za tą cenę mógłbym tam ponowić pobyt, zwłaszcza, że upgrade był z 2 lub 3 poziomy do góry (nie wiem dokładnie, jaka to była kategoria, ale na przedostatnim piętrze i z przyjemnym tarasem, więc jakaś grubsza sprawa :) ).
Lokalizacja jest bardzo centralna (https://maps.app.goo.gl/gCNtg3gRnLgVZCde9) - jakieś 150 m. od
Congreso de los Diputados, 500 m od muzeum Prado i w zasięgu niedługiego spaceru od tuzinów innych ciekawych miejsc w Madrycie. Przystanek lotniskowego autobusu 203 jest 10 min. na piechotę od hotelu. Jednocześnie, mimo centralnego położenia, w nocy jest przyjemnie cicho. Jedyny docierający do pokoju dźwięk, to wydostający się z podziemi szum metra (jedzącego w nocy rzadko).
Śniadania są bardzo dobre jakościowo, co wynika pewnie z tego, że i hotelowa restauracja, w której są serwowane (japońska Kyoshi) ma bardzo dobre opinie. Niestety, nie podawali różnych japońskich smaczków, ale oprócz bufetu można poprosić o przygotowanie dań jajecznych różnego sortu.

Inne uwagi:brak

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1440 PostWysłany: 08 Kwi 2025 12:48 

Nazwa hotelu: Doubletree Krakow

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:
- upgrade do junior suite
- słodkości w pokoju
- śniadania
- vouchery na powitalne drinki (całkiem spora lista jest wydrukowana z tyłu vouchera - jak dobrze pamiętam to kilka rodzajów piw, win, kilka koktajli - także bezalkoholowych)
- pakiety dla dzieci - kolorowanki, kredki i vouchery na mocktaile
- zniżka 50% na parking

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak EL

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel pomimo zamknięcia lounge nadal trzyma wysoki poziom - obsługa na wysokim poziomie, warunki też doskonałe. Śniadanie z ogromnym i smacznym wyborem - łącznie z omletami na zamówienie, szampanem czy świeżo wyciskanymi sokami. Basen w porządku - w godzinach dziecięcych trochę rodzin z dziecmi wyłącznie zagranicznych. W saunach przez cały mój pobyt nie działała sauna wilgotna.

-----
Nazwa hotelu: Garden Inn Krakow

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

- upgrade do king junior suite
- małe wino w pokoju (choć nie wiem czy to nie jest standard tego wyższego pokoju - jest na zdjęciach)
- voucher na powitalny drink w barze - był ograniczony wybor, ale nie pamiętam dokładnie - na pewno z ciekawych to było smaczne wino bezalkoholowe
- śniadanie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak EL

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Zaskakujące, że o zadnym z powyższych benefitów nie wspomniano przy check-inie jako beneficie HH. Z drugiej strony to też takie pozytywne zaskoczenie wchodząc do większego pokoju. Generalnie to poza kilkoma wyjątkami muszę stwierdzić, że obsługa nie była zbyt mila a uśmiechu to już nagminnie brakowało.
Śniadania w porządku ale nie było dużego wyboru dań cieplych - jajecznica, boczek, pieczona kiełbasa i warzywa. Była za to wyciskarka do owocow i bardzo smaczne desery.

-----
Nazwa hotelu: Hilton Vienna Waterfront

- upgrade do Two Queen Bed Junior Suite
- wstęp do EL
- śniadanie (także dla dzieci)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): W EL happy hours między 17:00 a 19:00 - jedno ciepłe danie, duży wybór serów, jakieś sałatki. Do tego alkohole różnego rodzaju - np. piwa austriackie, czeskie, także bezalkoholowe. Poza happy hours przekąski słone, orzechy, jakieś suszone owoce i softy, kawa/herbata. EL ma kapitalne położenie - praktycznie na dachu hotelu i widok jednocześnie na Dunaj jak i miasto, Prater. Szkoda, że otwarty tylko do 20:00. W tygodniu nie ma w nim śniadań z tego co się dowiedziałem choć napis przed wejściem mowił coś innego. Obsługa w EL bardzo na plus. Przed wejściem do EL przyjemny kącik dla dzieci więc cała rodzina może w okolicy spędzić miło czas. :)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Upgrade automatyczny na 1 dzień przed pobytem - na recepcji nawet nie wiedzieli, że to upgrade tylko ciagle mówili, że taki zarezerwowany. Normalnie w cenie tego pokoju jest EL. Pokój jakoś nie zrobił szczególnego wrażenia - położony na 1 piętrze.
Hotel pełny amerykańskich turystow wiec pewnie statusowców sporo. Obsługa dzieli się na niemiecko i amerykańsko jezycznych. Dwujezyczni to wyjątek i z tym drugim jezykiem to maja albo problem albo wręcz się obrócą i odejda! Na śniadaniu ostatniego dnia przypadkiem trafiłem na Polkę tam pracujacą.
Śniadanie dosyć bogate ale ciasno - zaczyna się o 6:30 a już o 6:45 jak przyszedłem to trudno było znaleźć wolny stolik większy niż na 2 osoby. Za to stoliki 4 osobowe pozajmowane przez 1 osobę. Po godz. 7:00 (a może nawet bliżej 7:30) otwierają drugą część sali i tam już było więcej miejsca.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1494 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości