Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 561 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Miles&Smiles TK]
#381 PostWysłany: 16 Maj 2024 15:06 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Powinni wpuścić, zależy od nadgorliwości obsługi danego przybytku.
jedrzejs uważa post za pomocny.

Relaks w Egipcie 😍 5* hotel z aquaparkiem w Szarm el-Szejk za 1292 PLN 😎 Relaks w Egipcie 😍 5* hotel z aquaparkiem w Szarm el-Szejk za 1292 PLN 😎
Słońce, tanie loty i pełny relaks 🏖️✨ Zjawiskowy Cypr od 176 PLN ✈️😍 Słońce, tanie loty i pełny relaks 🏖️✨ Zjawiskowy Cypr od 176 PLN ✈️😍
#382 PostWysłany: 16 Maj 2024 15:16 
Awatar użytkownika

Loty: 580
Kilometry: 1 032 816
złoty
Może być nie przypisany. Miałem ostatnio kilka razy bilety z FTL LH ale pokazywałem w apce golda TK i wchodziłem (musieli tylko coś pół minutki przeklikać w systemie) do saloników, gdzie z samym silverem bym nie wszedł.
 Profil Relacje PM off
jedrzejs uważa post za pomocny.

#383 PostWysłany: 16 Maj 2024 15:19 

Dzięki. Próbowałem usunąć w LO jakąkolwiek kartę, po wybraniu miejsca przy Check-in, używając Golda, ale nie da się. Muszę coś wybrać z listy...chyba, że usunę to przypisanie przy oddaniu bagażu na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#384 PostWysłany: 16 Maj 2024 15:41 

HON fly4free
W PL nie ma problemu, ale w niektórych innych poczekalniach mogą czasami wymagać wpisania karty na którą się chce wejść na BP lub sami "przymusowo" zmienią w systemie jeśli mają dostęp (w poczekalni danej linii).
 Profil Relacje PM off  

#385 PostWysłany: 16 Maj 2024 15:46 

Dzięki. Wiem, że tak bywa. Kiedyś przy wejściu do lounge'a United na ORD "siłą" mi przypisali numer Golda do BP, inaczej nei chcieli wpuścić po samym okazaniu Golda w apce.

A da się bez problemu usunąć przypisany sojusz do BP na lotnisku przy oddaniu bagażu? Czy po check-inie to już too late?
 Profil Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 16 Maj 2024 15:48 

HON fly4free
Da się, ale nie zawsze jest to skuteczne - przy mieszaniu kartami zdarza się, że mile wpadną i tak na tą usuniętą kartę.
Odkręcanie tego potem jest kłopotliwe, a często niemożliwe.
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 16 Maj 2024 16:35 
Awatar użytkownika

Loty: 448
Kilometry: 482 236
niebieski
Numer FFP można edytować tyle razy ile się chce. Ważne, żeby w logu nie pozostawić poprzednich (czyt. nie dopisywać), tylko usunąć pole i wpisać ponownie. Możesz np. wpisać FFP wysoki statusowo w "swojej" linii, żeby np. wybrać miejsce, wygenerować kartę pokładową, a potem sobie zmienić (tylko kartę przerzucić w tryb offline, bo niektóre linie sobie aktualizują) na ten, na który mają iść mile. Ważne jest (do naliczenia mil), co jest w systemie, a nie to, co masz na karcie pokładowej. Wtedy wchodzisz do lounge na podstawie karty z "wbitym" goldem, a w rzeczywistości i tak dawno masz wpisany inny numer.

Albo jak masz kiosk do check-in'u, to sobie zrób odprawę, wydrukuj karty pokładowe z goldem. Ponownie wejdź w odprawę, zmień FFP, wydrukuj karty pokładowe z programem na który mile mają się naliczyć - tyle w temacie. Skanujesz czym konkretnie będziesz chciał w danych punktach.
 Profil Relacje PM off  

#388 PostWysłany: 16 Maj 2024 18:21 

srebrny
To teoria i częsta praktyka. Natomiast bywa i tak, jak pisał @marek2011. Przy mieszaniu kartami mile mogą wpaść zupełnie na niespodziewane konto, pomimo posiadanego "ostatniego" BP z innego klubu.
Zwłaszcza zdarza się to w TK.
 Profil Relacje PM off  

#389 PostWysłany: 24 Maj 2024 10:35 

srebrny
Podobna akcja Marriotta jak z aviosami, tym razem 250 mil za dołączenie do Bonvoy (dla nowych w Marriott i ustawienie preferecji zbierania mil TK).
https://www.turkishairlines.com/fr-lb/m ... 250-miles/
https://www.joinmarriottbonvoy.com/emea ... offerpage/
Turkish Airlines Miles&Smiles and Marriott Bonvoy® Enrollment Offer Ts&Cs
This promotion is only open to Eligible Participants. An Eligible Participant is a Turkish Airlines Miles&Smiles member who is not an existing member of the Marriott Bonvoy loyalty program (“Marriott Bonvoy”).
By taking part in this promotion, Eligible Participants confirm that they accept these Terms and Conditions.
To be eligible for this promotion, Turkish Airlines Miles&Smiles members must enroll in Marriott Bonvoy and select Miles as their earning preference.
Turkish Airlines Miles&Smiles members who are already an existing Marriott Bonvoy member are not eligible for this promotion. Any newly enrolled Marriott Bonvoy accounts for an existing Marriott Bonvoy member may be merged into the existing Marriott Bonvoy account and are not eligible for this promotion.
Offer is available for newly-enrolled Marriott Bonvoy accounts opened between 15 May 2024 at 00:00 GMT and 31 August 2024 at 23:59 GMT
Eligible Participants will earn 250 Miles (“Miles”) when enrolling in Marriott Bonvoy as a new member.
Eligible Participants who select Marriott Bonvoy points as their earning preference are not eligible for this promotion and will not receive the bonus even if the other terms and conditions of this offer have been met.
The bonus award can only be applied once to the Eligible Participant’s Turkish Airlines Miles&Smiles account.
Turkish Airlines Miles&Smiles membership number must be included at the time of Marriott Bonvoy enrollment.
Miles are issued subject to Turkish Airlines Miles&Smiles program Terms and Conditions which can be found here
Miles will be credited to the Eligible Participant’s Turkish Airlines Miles&Smiles account up to 30 days after enrolling in Marriott Bonvoy.
This Promotion may be combined with other promotions in market during the same time; however, earnings are exclusive of each other. Promotion is applicable to individual members only and not to groups. Marriott International, Inc., is not responsible for omissions or typographical errors. Void where prohibited by law.
All Marriott Bonvoy Program Rules apply and are subject to change with or without notice. See here for more information.
This offer is non-transferable.
Marriott International and Turkish Airlines reserve the right to withdraw the promotion or amend these terms and conditions without prior notice at any time, for whatever reason, and without any liability to customers for doing so.
By taking part in this promotion, Eligible Participants agree to the personal data they supply being used by Marriott International Inc and Turkish Airways in accordance with their respective Privacy Statements found here.
 Profil Relacje PM off
jersey uważa post za pomocny.

#390 PostWysłany: 27 Maj 2024 15:13 

Cześć, leciałem LO z NRT do WAW w Premium Economy (po wylicytowaniu upgrade'u z economy). Z tego co widzę to klasa J (upgrade z economy Q). Czy dobrze widzę, na
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... -airlines/

że klasa J nie daje żadnych mil w TK? Mimo, że to Premium Economy za relatywnie dużo pieniędzy?!
 Profil Relacje PM off  

#391 PostWysłany: 27 Maj 2024 15:30 
Awatar użytkownika

złoty
Tak bywa. Pamiętam że w zeszłym roku specjalnie unikałem LX na locie do Japonii, bo - pełnopłatna - klasa Y+ nie dawała żadnych mil...
 Profil Relacje PM off  

#392 PostWysłany: 27 Maj 2024 15:38 

HON fly4free
Klasa J nigdzie nie daje mil bo jest w *A awardowa podobnie jak X czy I.
Mile dostaniesz za oryginalną klasę Q (możliwe że trzeba będzie klejmować) albo przy odrobinie szczęścia za klasę P lub A jeśli LO przepisze upgrejdowany bilet.
 Profil Relacje PM off
Flyguy uważa post za pomocny.

#393 PostWysłany: 28 Maj 2024 10:20 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
Widziałem, że nie do końca został wyczerpany lotów Air Dolomiti na biletach od LH.
Mam bilety GDN-MUC-OLB ostatni odcinek by Air Dolomiti.
Jeśli nie dodam karty TK do BP i zrobię calim na loty GN-MUC (H)i MUC - GDN (H) to będę mógł zapisać te loty do M&S?
Rozumiem, że całości nie da rady pomimo wystawienia biletów przez LH?
 Profil Relacje PM off  

#394 PostWysłany: 28 Maj 2024 11:08 
Awatar użytkownika

złoty
Tak. Do m&s przypiszesz tylko loty realizowane Lufthansą, loty Air Dolomiti w tym programie nie zostaną uznane. Po co robić claima? Od razu wpisz nr TK do rezerwacji. Jak wyskoczy błąd to na lotnisku niech Ci wpiszą przy checkinie albo na infolinii LH.
cool_aka_romeo lubi ten post.
cool_aka_romeo uważa post za pomocny.

#395 PostWysłany: 28 Maj 2024 14:46 
Awatar użytkownika

srebrny
@bim-bam chciałem claim bo OLB - MUC do M&M. Czy tak się nie da? :)
 Profil Relacje PM off  

#396 PostWysłany: 28 Maj 2024 14:51 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Ja wpisuje kartę TK, a tydzień po lotach wypełniam formularz o wsteczne naliczanie mil za loty tych „wynalazków” nie będących w *A. Natomiast ostatnio doszedłem do wniosku, że lepiej jest mi zbierać mile w UA za te loty, bo w M&M daje ich śmiesznie mało.
 Profil Relacje PM off

#397 PostWysłany: 28 Maj 2024 15:15 
Awatar użytkownika

złoty
cool_aka_romeo napisał(a):
@bim-bam chciałem claim bo OLB - MUC do M&M. Czy tak się nie da? :)

Da się.

#398 PostWysłany: 31 Maj 2024 22:27 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 322 366
HON fly4free
Kilka dni do lotu, więc pierwszy raz kupiłem bilety TK przez OTA. Dostałem numer rezerwacji i chciałem dodać mój numer FFP, ale nie mogę i dostaję komunikat, że imię pasażera się nie zgadza z imieniem klienta M&S. Z tego co widzę to problem w tym, że OTA połączyło dwa imiona w jedno. Ogarnę to podczas odprawy, żeby naliczyć mile?
 Profil Relacje PM off  

#399 PostWysłany: 31 Maj 2024 22:43 

HON fly4free
Tak, ale możliwe że trzeba będzie podejść do tradycyjnej odprawy.
 Profil Relacje PM off
jersey lubi ten post.
jersey uważa post za pomocny.

#400 PostWysłany: 01 Cze 2024 15:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy odcinki LO Charter np LO6373 zaliczą się do M&S?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 561 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości