Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 561 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Miles&Smiles TK]
#321 PostWysłany: 21 Sty 2024 13:48 
Awatar użytkownika

złoty
Jaka jest wartość mili w programie m&s, podobna do m&m czy się różni ?
 Profil Relacje PM off  

Relaks w Egipcie 😍 5* hotel z aquaparkiem w Szarm el-Szejk za 1292 PLN 😎 Relaks w Egipcie 😍 5* hotel z aquaparkiem w Szarm el-Szejk za 1292 PLN 😎
Słońce, tanie loty i pełny relaks 🏖️✨ Zjawiskowy Cypr od 176 PLN ✈️😍 Słońce, tanie loty i pełny relaks 🏖️✨ Zjawiskowy Cypr od 176 PLN ✈️😍
#322 PostWysłany: 21 Sty 2024 14:49 

srebrny
Wg subiektywnych rankingów tyle samo, ok 1.3 c. Niemniej takie porównania nie mają większego sensu, bo wartość mil może się znacznie różnić w zależności od tego na co się je wyda.
kostek966 lubi ten post.

#323 PostWysłany: 21 Sty 2024 15:14 

HON fly4free
kostek966 napisał(a):
Jaka jest wartość mili w programie m&s, podobna do m&m czy się różni ?

Stawki milowe do Australii są, jak widać, lepsze niż M&M - mam na myśli C bo na Y to w ogóle mil nie warto nigdzie wydawać na takich trasach. Podatki na poziomie LH i M&M. Biorąc jednak pod uwagę różnice 10 k ex WAW w porównaniu do M&M na tej trasie wysokie podatki częściowo się amortyzują. Oczywiście w zależności od linii podatki mogą być różne w *A, to wiadomo. TK na swoich lotach ma wysokie niestety od pewnego czasu.

@SPLDER: o tyle mają sens, że nie powinno się wydawać mil jeśli się minimalnie tej wartości nie osiągnie w tym, na co się wydaje.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#324 PostWysłany: 22 Sty 2024 10:32 
Awatar użytkownika

złoty
Darek M. napisał(a):
Ja dopisywałem numer żony dużo po czasie pierwotnej rezerwacji i od razu można było za darmo wybrać miejsca. Z kolei zauważyłem, że czasami jakby nie zapisywało poprawnie numer M&S i trzeba powtarzać.

Mam Golda i darmowych miejsc nie moge wybrac. Status jest przypisany do rezerwacji, a mimo to brak opcji. Wybor jest mozliwy ale tylko odplatnie (lot operawonay przez AnadoluJet ale w pelni na stocku TK - brak innego)

#325 PostWysłany: 22 Sty 2024 10:44 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
niebieski
@Flyguy mój problem z wyborem darmowego miejsca został rozwiązany po krótkiej rozmowie na whatsapp, co więcej darmowe miejsca mogłem wybrać dla wszystkich na rezerwacji (8 osób) pomimo iż w żaden sposób nie są ze mną spokrewnieni - prosiłem tylko o wybór dla mnie i żony.

#326 PostWysłany: 22 Sty 2024 10:48 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
Flyguy napisał(a):
Darek M. napisał(a):
Ja dopisywałem numer żony dużo po czasie pierwotnej rezerwacji i od razu można było za darmo wybrać miejsca. Z kolei zauważyłem, że czasami jakby nie zapisywało poprawnie numer M&S i trzeba powtarzać.

Mam Golda i darmowych miejsc nie moge wybrac. Status jest przypisany do rezerwacji, a mimo to brak opcji. Wybor jest mozliwy ale tylko odplatnie (lot operawonay przez AnadoluJet ale w pelni na stocku TK - brak innego)

Miałem identyczną sytuację, ale lot by TK wszystkie 4 odcinki. Odpisali mi, że mam wysłać maila z prośba o zwrot. ale tylko, dla mnie. Cała pozostała piątka pax'ow nie podlega.
 Profil Relacje PM off
jacek96 uważa post za pomocny.

#327 PostWysłany: 24 Sty 2024 13:04 

Loty: 280
Kilometry: 372 147
złoty
Where to credit wyświetla mi taką stawkę:

Załącznik:
tk1.png
tk1.png [ 1.95 KiB | Obejrzany 1207 razy ]

Ten dopisek 800 mil oznacza "nie mniej niż" czy "maksymalnie"?

#328 PostWysłany: 24 Sty 2024 13:31 

HON fly4free
Nie mniej niż.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#329 PostWysłany: 02 Lut 2024 17:28 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 322 366
HON fly4free
Walentynkowa promocja

Załączniki:
Zrzut ekranu 2024-02-2 o 16.25.32.png
Zrzut ekranu 2024-02-2 o 16.25.32.png [ 135.6 KiB | Obejrzany 1110 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 06 Lut 2024 14:12 

platynowy
Zmiany na gorsze, nagrody będą liczyć "segmentami" (dewaluacja)

https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... d-tickets/

Edit: chyba znikł też cennik awardów "promotional", który do tej pory był stosowany jak się kupowało loty innymi liniami niż TK

Załączniki:
Screenshot 2024-02-06 at 13.11.52.png
Screenshot 2024-02-06 at 13.11.52.png [ 92.14 KiB | Obejrzany 1032 razy ]
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#331 PostWysłany: 06 Lut 2024 16:39 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Kojarzysz może, ile taka trasa z przykładu „kosztowała” wcześniej? Człowiek wszedł w ich program a tu taka niemiła niespodzianka
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 06 Lut 2024 18:24 

HON fly4free
Nie tylko segmentowo, ale podrożały też wyraźnie stawki na longach, które do tej pory w wielu przypadkach były atrakcyjne.
Przykładowo WAW-US było w C za 45 k all the way, a teraz sam lot IST-US wg tabelki jest 65k
Nowa stawka na Australię (75 k w C do IST) ciągle jest jednak dość sensowna porównując do innych FFP.
Tyle zauważyłem na szybko.

Trzeba też pamietać, że nie było w M&S dewaluacji przez długie lata (z 8-9 miniumum) w przeciwieństwie do innych programów więc należało się jej spodziewać w końcu. Podejrzewam, że mogą też wkrótce podnieść progi statusowe bo te też pozostają relatywnie niskie.
 Profil Relacje PM off
NBE322 uważa post za pomocny.

#333 PostWysłany: 06 Lut 2024 18:55 

srebrny
Jeśli mile są gromadzone w oparciu o klasę rezerwacyjną i dystans nie ma żadnego logicznego wytłumaczenia dla dewaluacji.
Jeśli dochodzi do dewaluacji waluty to bilety drożeją i linia otrzymuje większą kwotę za każdą milę, zatem dewaluacja w FFP to tylko zwykłe okradanie pasażerów.
mucha lubi ten post.

#334 PostWysłany: 07 Lut 2024 03:39 

HON fly4free
@SPLDER: to samo można powiedzieć o inflacji ;-)
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 13 Lut 2024 09:35 

srebrny
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... al-begins/
Miles&Smiles Miles Festival Begins!
Between February 12 and March 24, 2024, you can earn double Miles on all tickets you purchase.
Don't miss the opportunity to earn 3x Miles for all Business Class tickets and 2x Miles for Economy Class tickets!
Miles Festival 2024 / Accrual Campaign Rules&Conditions
This offer is valid for tickets issued between 12/02/2024-24/03/2024, with travel dates between 12/02/2024-11/08/2024.
The offer is valid on one-way or round trip flights in Economy Class and Business Class from all our network, domestic flights included.
Within the scope of the special offer, 1x Miles for Economy and 2x Miles for Business additional Miles will be awarded to members. Miles earned from this promotion are not Status Miles.
Extra Miles will be added to the member's account within 1 week of the flight.
Tickets that do not meet the campaign conditions but are reissued in accordance with the campaign conditions will not be eligible
Only Miles&Smiles members can benefit from the campaign. Non-member customers must first become a Miles&Smiles member in order to benefit from the campaign.
The campaign is valid for all tickets except the award ticket class.
Welcome and promo Miles are not included.
In order to earn Miles, all flights must be registered to the Miles&Smiles account during reservation and ticketing or before the flight.
Rights within the scope of the campaign are non-transferable. This campaign cannot be combined with other Turkish Airlines campaigns.
Campaign tickets can be issued from our call center, online channels, agencies and sales offices.
The promotion is only valid for scheduled flights operated by Turkish Airlines. It is not valid on Turkish Airlines codeshare flights, Star Alliance partner airlines flights and AnadoluJet flights.
Corporate contracted ticketing, group, personnel and private passenger segment (seafarer, cruise, student/youth, health) ticketing are excluded from the campaign.
Ticketing and travel dates are according to Türkiye local time (GMT +3).
Turkish Airlines reserves the right to take legal action against the related parties found to have contravened any rules.
Turkish Airlines reserves the right to change terms and conditions, definitions and other information pertaining to the special offer and to cancel the offer at any time.
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 19 Lut 2024 12:21 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Czy ktoś z szanownych naliczał mile za przelot tym emeryckim czymś?

Numer rejsu LH 4305 Obsługiwane przez Discover Airlines.

Formalnie czystego 4Y program TK nie nalicza, pytanie czy tak ogarnie?

#337 PostWysłany: 19 Lut 2024 12:56 

HON fly4free
@Gadekk: do TK nie naliczysz tego lotu, liczy się metal. Pozostaje M&M, UA i może jeszcze jakieś inne FFP.
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.
Gadekk uważa post za pomocny.

#338 PostWysłany: 19 Lut 2024 13:19 
Awatar użytkownika

złoty
Aczkolwiek, jak to w TK, nie jest to wyryte w kamieniu. Mam w swoich milach takie przeleciane w EN - ale udało się to raz na bodajże 3 próby (jedynej w C :D)
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.
Gadekk uważa post za pomocny.

#339 PostWysłany: 19 Lut 2024 13:59 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Jaki miałeś numer lotu na bilecie, że udało się naliczyć? Teraz na 6 lotów będę miał jeden Eurowings i zastanawiam się jak to ogarnąć, żeby tylko na tej karcie pokładowej nie dali numeru TK
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 19 Lut 2024 15:14 
Awatar użytkownika

złoty
Przepraszam, to było na tyle dawno - nie pamiętam, a z saloniku korzystałem jako przylatujący F. Patrzac na stronę LH, sprzedawane to jest jako: LH 9448 operated by Air Dolomiti. Jeśli bardzo chcesz wiedzieć - za jakieś 2 dni będę mial dostęp do laptopa żeby zobaczyć co było w etixie.
W historii milowej jest "Flight-1000", gdzie zwykle jest numer lotu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 561 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości