Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 561 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Miles&Smiles TK]
#401 PostWysłany: 01 Cze 2024 16:07 

srebrny
Nie, do żadnego FFP się nie liczą.
2 ludzi lubi ten post.
cool_aka_romeo uważa post za pomocny.

Relaks w Egipcie 😍 5* hotel z aquaparkiem w Szarm el-Szejk za 1292 PLN 😎 Relaks w Egipcie 😍 5* hotel z aquaparkiem w Szarm el-Szejk za 1292 PLN 😎
Słońce, tanie loty i pełny relaks 🏖️✨ Zjawiskowy Cypr od 176 PLN ✈️😍 Słońce, tanie loty i pełny relaks 🏖️✨ Zjawiskowy Cypr od 176 PLN ✈️😍
#402 PostWysłany: 13 Cze 2024 16:48 

platynowy
https://www.turkishairlines.com/en-az/m ... oking-com/

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
cool_aka_romeo uważa post za pomocny.

#403 PostWysłany: 26 Cze 2024 17:45 

marek2011 napisał(a):
Klasa J nigdzie nie daje mil bo jest w *A awardowa podobnie jak X czy I.
Mile dostaniesz za oryginalną klasę Q (możliwe że trzeba będzie klejmować) albo przy odrobinie szczęścia za klasę P lub A jeśli LO przepisze upgrejdowany bilet.

Ale to chyba jednak powinno być inaczej traktowane, bo X to rzeczywiście jest w pełni awardowy (za zero złotych), a moje J powstało po wylicytowaniu upgrade'u (za prawie 2k PLN) z klasy Q.

Czy LOT w MM dałby mi za to mile jak przystało na premium economy, a po prostu TK ma takie upgrade'y gdzieś?

BTW, co to znaczy w praktyce "jeśli LO przepisze upgrejdowany bilet."?

Dzięki i pozdro.
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 17 Lip 2024 21:43 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 322 366
HON fly4free
5 mil na każde wydane euro przy rezerwacjach na booking.com

Załączniki:
Zrzut ekranu 2024-07-17 o 21.37.12.png
Zrzut ekranu 2024-07-17 o 21.37.12.png [ 183.4 KiB | Obejrzany 1971 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#405 PostWysłany: 26 Lip 2024 14:17 

jedrzejs napisał(a):
marek2011 napisał(a):
Klasa J nigdzie nie daje mil bo jest w *A awardowa podobnie jak X czy I.
Mile dostaniesz za oryginalną klasę Q (możliwe że trzeba będzie klejmować) albo przy odrobinie szczęścia za klasę P lub A jeśli LO przepisze upgrejdowany bilet.

Ale to chyba jednak powinno być inaczej traktowane, bo X to rzeczywiście jest w pełni awardowy (za zero złotych), a moje J powstało po wylicytowaniu upgrade'u (za prawie 2k PLN) z klasy Q.

Czy LOT w MM dałby mi za to mile jak przystało na premium economy, a po prostu TK ma takie upgrade'y gdzieś?

BTW, co to znaczy w praktyce "jeśli LO przepisze upgrejdowany bilet."?

Dzięki i pozdro.

Informacja dla potomnych: wysłałem claima deklarując klasę P (125%) i tyle mil naliczył mi TK za trasę NRT - WAW, więc miło :)
 Profil Relacje PM off
Chupacabra uważa post za pomocny.

#406 PostWysłany: 30 Lip 2024 21:08 

Cześć, czy ktoś może mi podpowiedzieć czy dostawaliście normalnie mile do Miles&Smiles po zrealizowaniu rezerwacji na booking.com przy użyciu ich linka? Pytam, bo rezerwowałem już w ten sposób przy użyciu Wizzaira albo PLL LOT i zawsze dostawałem punkty/mile. Ostatnio zarezerwowałem przy użyciu linku Turka, wpisałem numer i wszystko cacy, ale mil nie ma, a minęło 12 tygodni. Napisałem do nich o co chodzi, a ci mi odpisali, że muszę kontaktować się z hotelem i to on musi dokonać procedur, a także że to musi być hotel który jest partnerem M&S TK, a nie byle jaki. Czy rzeczywiscie tak jest? Jestem zaskoczony bo o ile owszem, jest sporo hoteli które współpracują z Turkiem (IHG, Hilton, Marriot itd.) o tyle wydawało mi się, że w mojej sytuacji dostaję mile za rezerwację zrobioną z ich partnerem, czyli Booking.com (earn miles per every 1 euro spent) , a nie z konkretnym hotelem. Z tego co oni mi odpisali to wynikałoby, że nie tylko muszę zarezerować hotel przez ich link, ale także wybrac konkretny hotel, który z nimi współpracuje. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii? W wizz/LOT na pewo tak to nie działało. Turek odsyła mnie do kontaktu z hotelem, który z całą pewnością nie wie czym jest M&S i nic mi nie pomoże, a jedynie odeśle do TK.
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 30 Lip 2024 21:19 

platynowy
@Wojtek Koziolek bo w TK pracują ameby umysłowe które w 95% przypadków nie rozumieją co się do nich pisze. Może zbyt jasno też nie napisałeś że chodzi o mile z Booking.com
Upewnij się przede wszystkim czy w mailu z potwierdzeniem rezerwacji masz wpisany dobry numer karty. Jeśli tak, daj im jeszcze kilka tygodni bo często trwa to sporo czasu, nawet do 3 miesięcy po wymeldowaniu. Jak po kilku tygodniach mil nadal nie będzie, atakuj ponownie przez feedback form.
Wojtek Koziolek lubi ten post.

#408 PostWysłany: 30 Lip 2024 21:22 

No niestety zauważyłem... Numer karty na pewno jest dobry, napisałem też dość jasno 2x że chodzi o mile ze współpracy z booking.com, a nie od konkretnego hotelu, wysłałem nawet link do ich własnej strony gdzie jest opisany ten partnership z bookingiem. Wg strony Turka mile powinny wpaść 8-12 tyg., niestety ten czas już upłynął i ni widu, ni słychu. Napisałem jeszcze raz dobitnie o co mi chodzi, ale jak mi odpiszą jeszcze raz, że mam załatwić to z hotelem, to chyba się poddam. Wy nie mieliście takich problemów?

W ogóle czy ta opcja wystawiania opinii w zamian za mile nadal funkcjonuje, czy już nie?
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 30 Lip 2024 21:48 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Wojtek Koziolek

Rezerwowałem w ten sposób wielokrotnie i zawsze mile wpadały po 13-14 tygodniach. Rodzaj hotelu nie ma żadnego znaczenia, ważne jest, aby podczas rezerwacji widzieć informację o nagrodzie i żeby dane osoby rezerwującej zgadzały się z danymi konta M&S. W potwierdzeniu rezerwacji na mailu znajdziesz informację o tym, ile mil ma wpłynąć, numerze karty itd. Jeśli to masz, to znaczy, że wszystko zrobiłeś dobrze.
 Profil Relacje PM off
Wojtek Koziolek lubi ten post.

#410 PostWysłany: 30 Lip 2024 22:15 

-- 30 Lip 2024 20:51 --

Okej, to w takim razie pozostaje mi czekac z nadzieją, że te mile kiedyś wpadną, bo numer karty jest wpisany i informacja o nagrodzie też widnieje

-- 30 Lip 2024 21:15 --

A jeszcze spytam- czy to działa jak nr karty doda się potem? Bo w sumie przy dokonywaniu rezerwacji (oczywiście via odpowiedni link od TK) jest napisane żeby wpisać kartę podczas rezerwacji, albo po jej dokonaniu (w dowolnym momencie przed zameldowaniem), a jak się nie doda w trakcie, to i tak przysyłają mail z przypomnieniem, jak poniżej. Widzę, że w kilku przypadkach dodałem ten numer karty po dokonaniu rezerwacji i na bookingu info o nagrodzie z mil jest widoczne, ale na mailu nie.
Jakkolwiek by nie było to z rezerwacji w których wszystko było lege artis i jest informacja i na mailu i na bookingu też nic nie dostałem ;((

Załączniki:
bookpoking.jpg
bookpoking.jpg [ 59.56 KiB | Obejrzany 1760 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 30 Lip 2024 22:33 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jeśli przysyłają takiego maila, to widocznie można, chociaż słabo, bo nie masz żadnego potwierdzenia.
A ile minęło od wymeldowania? Jeśli dopiero co 12 tygodni, daj im jeszcze tydzień lub dwa, bo oni tam w turku nie lubią się przepracowywać.
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 31 Lip 2024 22:08 

-- 30 Lip 2024 22:43 --

okej, to czekam, bo jest niecale 13 tyg, to moze rzeczywiście jeszcze przyjdzie

-- 31 Lip 2024 21:08 --

Hej ludzie, mam jeszcze jedno pytanie o program Miles&Smiles- czy można kupić komuś bilet przy użyciu mil na moim koncie? Totalnie innej osobie (ja bym nie leciał, tylko ta osoba)- ktoś może probówał? Toretycznie wszystko działa, znajduję bilet, wpisuję innego pasażera, ustawiam płatność części kwoty milami, ale czy nie ma z tym potem żadnego problemu że kupiłem częściowo za mile lot komuś innemu?
Pytam, bo kuzyn ma sporo mil, których i tak nie wykorzysta, a ja chętnie bym wykorzystał, stąd sie zastanawiam czy po prostu można kupić bilet dla mnie z jego konta i częściowo zapłacić milami. Czy ktoś próbował tak zrobić?
Z góry dzięki
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 31 Lip 2024 22:59 

srebrny
O ile dobrze pamiętam, to najpierw właściciel konta musi kupić bilet dla siebie zanim kupi dla kogoś.
Czy musi najpierw ten bilet wylatać to nie wiem...

#414 PostWysłany: 01 Sie 2024 01:48 

Hmm, a gdzie było takie info? Bo tak jak mówię, próbowaliśmy kupić bilet dla mnie częściowo płacąc za niego milami i wszystko działa, ale no nie sfinalizowaliśmy transakcji per se.
 Profil Relacje PM off  

#415 PostWysłany: 01 Sie 2024 07:38 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
niebieski
Z doświadczenia powiem, że kupując przez stronę bilet musi być kupiony i wylatany,

#416 PostWysłany: 01 Sie 2024 09:49 

Tzn? Możesz rozwinąć? Bo nie wiem jak mam to rozumieć
 Profil Relacje PM off  

#417 PostWysłany: 01 Sie 2024 10:35 

niebieski
To znaczy że przez stronę (nie dzwoniłem) nie mogłem za punkty kupić biletu dla kogoś innego, zakup biletu za punkty nie wystarczył (nadal nie mogłem kupić), dopiero wylatanie pierwszego biletu kupionego za punkty odblokowało mi możliwość zakupu za punkty dla kogoś innego.

#418 PostWysłany: 01 Sie 2024 14:54 

-- 01 Sie 2024 11:40 --

A na którym etapie Cię blokowało? Bo szczerze ja doszedłem do samego końca i wszystko działa. Inna sprawa że ja nie próbuje kupić całego biletu za mile tylko zaplacic jego niewielką część milami, a resztę normalnie kartą przy opcji Cash+Miles. Wygląda jakby wszystko działało. Ostatnio też kupowałem 3 bilety przy użyciu tej opcji, ale akurat sam jestem jednym z tych pasażerów, ciekawi mnie właśnie czy to działa jakbym nie był.

-- 01 Sie 2024 13:54 --

Dobra, w tym Turku to jednak są ameby umysłowe, oni dalej cały czas że to hotel ma mi przyznać mile. Masakra

Załączniki:
srurek.jpg
srurek.jpg [ 72.05 KiB | Obejrzany 1435 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 01 Sie 2024 17:08 

niebieski
@Wojtek Koziolek mój błąd założyłem że chodzi o bilet nagrodę (blokowało mnie na ostatnim etapie, płatności), Twój przypadek jest trochę inny

#420 PostWysłany: 01 Sie 2024 19:06 

Tak, tak, mi chodzi konkretnie o to Cash&Miles i zaplacenie za bilet innej osoby na swoim koncie pieniędzmi+milami.

EDIT: Turek na FB mi odpisal ze pierwszy bilet rzeczywiście powinien być dla właściciela konta, kolejne można kupować rodzinie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 561 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości