Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: ....

Nazwa saloniku: ....

Który terminal: ....

Jak wejście (karta, status, gotówka): ....

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: ....

Inne uwagi: ....

[ 601 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31  Następna
Autor Wiadomość
#581 PostWysłany: 17 Wrz 2023 19:27 

Loty: 21
Kilometry: 61 051
Bo są aczkolwiek w saloniku panny ogarniały.
Pewnie płacili więcej, niż 150$ miesięcznie.

:lol:
 Relacje PM off  

#582 PostWysłany: 19 Wrz 2023 10:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: OSL, Oslo

Nazwa saloniku: SAS Gold Lounge

Który terminal: International (obok E)

Jak wejście (karta, status, gotówka): Gold A

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Przyjemny salonik, ale jak na warunki jednego z największych lotnisk Skandynawii i linii macierzystej to (przynajmniej na śniadaniach) bez szaleństw i achów.
Podstawowa oferta śniadaniowa - wędlina, sery, warzywa, musli, jogurty, jaja na twardo.
Na ciepło owsianka.
Tak samo podstawowe.alkohole oraz owoce, ciastka.
Przyjemna część wypoczynkowa ze strefą ciszy (niezbyt obszerna - 3 leżanki).
Rano dużo gości.ImageImageImageImageImageImageImage
 Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#583 PostWysłany: 19 Wrz 2023 12:54 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: NRT

Nazwa saloniku: ANA lounge (okolice bramek 5x - w okolicach bramek 2x też jest, ale czynny w bardzo ograniczonych godzinach)

Który terminal: 1

Jak wejście (karta, status, gotówka): *A G

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Bardzo przyjemne miejsce. Jest noodle bar, dodatkowo curry na ciepło oraz przekąski i nawet jakoś rodzaj sushi (nie znam się, więc nie zgaduje co to). Z minusów, curry było równie smaczne, co te mojego autorstwa. A to nie jest komplement. :D
Są automaty do kawy, softów i piwa. Plus solidny wybór alkoholi - z bardzo dobrą lokalną whisky. Bardzo dużo miejsca podzielone na dwie części - spokojniejszą i taką z widokiem na płytę postojową. Moim zdaniem dużo lepsza opcja niż United Club (ale też trochę dalej od "europejskich" lotów).
Załącznik:
1.jpg

Załącznik:
2.jpg

Załącznik:
3.jpg

Załącznik:
4.jpg

Załącznik:
5.jpg

Załącznik:
6.jpg

Załącznik:
7.jpg

Załącznik:
8.jpg

Załącznik:
9.jpg

Załącznik:
10.jpg

Załącznik:
11.jpg

Inne uwagi: są dostępne prysznice, miałem problem z wifi, jeden mój telefon się połączył, drugi niezbyt. Na recepcji jest informacja że mogą być z tym problemy.
Załącznik:
12.jpg

Załącznik:
13.jpg

Nazwa saloniku: I.A.A.S Superior lounge

Jak wejście (karta, status, gotówka): PP

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Bardzo podstawowy i ascetyczny salonik. Są podstawowe softy i ciepłe napoje, z alkoholi wino japońskie oraz piwo. Do jedzenia jest miso oraz jakieś słodkie przekąski i orzechy. Raczej dla osób z nielimitowanymi wejściami. (edit: najwyraźniej pomyliłem saloniki) Może nie jestem aż tak radykalny w ocenie saloniku jak @NBE322, ale nie da się ukryć, że raczej jest to niższa półka saloników
Załącznik:
1.jpg

Załącznik:
4.jpg

Załącznik:
3.jpg

Inne uwagi: Ładny design, widok na pas startowy. Toalety na zewnątrz.
Załącznik:
2.jpg

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.

Ostatnio edytowany przez abelincoln, 19 Wrz 2023 14:10, edytowano w sumie 1 raz
 Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#584 PostWysłany: 19 Wrz 2023 13:28 

platynowy
abelincoln napisał(a):
Może nie jestem aż tak radykalny w ocenie saloniku jak @NBE322, ale nie da się ukryć, że raczej jest to niższa półka saloników

Salonik IASS który kiedyś opisywałem tu na forum, to był salonik na arrivals (terminal 1). Zupełnie inne miejsce :)
 Relacje PM off
abelincoln uważa post za pomocny.

#585 PostWysłany: 19 Wrz 2023 16:37 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: ATH - Athens International Airport

Nazwa saloniku: Skyserv Melina Merkouri Lounge

Który terminal: B

Jak wejście (karta, status, gotówka): Priority Pass

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Tragedia. Istna tragedia. Salon ciemny podobne do lochów gdzie Bowser schował księżniczkę Peach żeby Super Mario ją uratował. Nić na ciepło, tylko na zimno kanapki, ciastka etc. podobne do typowego 1-2* hotelu na greckiej "prerii"

Inne uwagi: Salon IMO obraza słynną grecką aktorkę Melina Merkouri

Nazwa saloniku: Goldair Handling CIP Lounge

Jak wejście (karta, status, gotówka): Priority Pass

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: IMO, jeden z najlepszych saloników na PP w Europie. Salon współpracuje z cateringiem Stergiou (jego kanapki są wszędzie po całej Grecji) i promują to co najlepsze, czyli Grecką kuchnię. Na ciepło zupa plus 2 ciepłe posiłki (orzo z grzybami, pulpety z indyka i ryż), 2 sałatki (grecka i makaronem), spory wybór kanapek, ciastek oraz przekąsek. 4 rodzaje wina białego, 4 rodzaje wina czerwonego, mocne alkohole oraz kawa kapsułkowa

Inne uwagi: Salon po renowacji, i jest większy niż rok temu, ale zdarza się ze jest zatłoczony.

Załącznik:
IMG-20230918-WA0002.jpeg

Załącznik:
IMG-20230918-WA0004.jpeg

Załącznik:
IMG-20230918-WA0006.jpeg

Załącznik:
IMG-20230918-WA0008.jpeg

Nazwa saloniku: Lufthansa

Jak wejście (karta, status, gotówka): FTL

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Goldair jest super, ale tu Lufa podwyższa poziom, Greek Taste. Ogromny wybór greckich produktów na ciepło oraz na zimno (jak sałatki i pasty). Tak samo spory wybór deserów, mocnych alkoholi oraz piwa z kija (niestety szwabskie tylko)

Inne uwagi: Jest ciut mało miejsca

Załącznik:
IMG_20230918_153607.jpg

Załącznik:
IMG_20230918_153610.jpg

Załącznik:
IMG_20230918_153613.jpg

Załącznik:
IMG_20230918_153733.jpg

Załącznik:
IMG_20230918_153743.jpg

Załącznik:
IMG_20230918_153751.jpg

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
Gadekk uważa post za pomocny.

#586 PostWysłany: 23 Wrz 2023 09:53 
Awatar użytkownika

Loty: 296
Kilometry: 416 674
srebrny
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: FRA (Frankfurt)

Nazwa saloniku: Lufthansa Senator Lounge

Który terminal: 1 (non schengen)

Jak wejście (karta, status, gotówka): *G

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Po całej podróży i tłumach w salonikach / kolejkach do wejścia mogę powiedzieć, że podstawową zaletą jest spokój i niewielka liczba osób. Poza tym jest co wrzucić na ruszt, dania na zimno i gorąco oraz bar, w którym oprócz standardowych alkoholi przygotowywane są także drinki czy espresso z ekspresu kolanowego.

Inne uwagi:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ostatnio edytowany przez Darek M., 23 Wrz 2023 13:18, edytowano w sumie 1 raz
 Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
NBE322 uważa post za pomocny.

#587 PostWysłany: 23 Wrz 2023 12:12 

platynowy
@Darek M. warto dodać, że to salon SEN w strefie non-Schengen we Frankfurcie.

Salonik SEN w części Schengen nie ma cocktail baru i kawy z ekspresu kolanowego.
 Relacje PM off  

#588 PostWysłany: 23 Wrz 2023 15:41 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: GUM

Nazwa saloniku: United Club

Który terminal: jedyny

Jak wejście (karta, status, gotówka): *G

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: solidny salonik, może bez zachwytów - ale można miło spędzić czas przed wylotem. Do jedzenia danie na ciepło oraz kanapki wytrawne oraz słodkie (DIY). Do picia standardowy zestaw napoi ciepłych oraz zimnych. Dużo miejsca do siedzenia. Alkohole podaje barman, dostępna jest IPA z Guam Brewery, można zamówić drinki - na zdjęciu Blue Hawaiian.
Załącznik:
10.jpg

Inne uwagi: Ładny widok na pas startowy, toalety w saloniku.
Załącznik:
1.jpg

Załącznik:
2.jpg

Załącznik:
3.jpg

Załącznik:
4.jpg

Załącznik:
5.jpg

Załącznik:
6.jpg

Załącznik:
7.jpg

Nazwa saloniku: United Club

Jak wejście (karta, status, gotówka): *Gold

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Bardzo duża przestrzeń, z czego piętro, druga strefa gastronomiczna oraz prysznice są wciąż zamknięte po pandemii. Całkiem fajny widok na pas startowy.
Do jedzenia wybór potraw japońskich (jak miso) i nie japońskich (dwa rodzaje curry). Do tego sporo rzeczy na zimno. Duży wybór napojów z automatu, piwo z automatu oraz podstawowy wybór alkoholi (ale lokalny wybór słaby) jest mrożona herbata i kawa
Moim zdaniem całkiem solidny salonik gdzie miło można spędzić czas przed wylotem.

Inne uwagi: Byłem w saloniku od momentu otwarcia o 8.45 i muszę powiedzieć że ilość osób które tankowały już od rana była zaskakująco duża. Nawet jak na standardy osoby wychowanej w Europie wschodniej i mieszkającej w Skandynawii 😁
Załącznik:
1.jpg

Załącznik:
2.jpg

Załącznik:
3.jpg

Załącznik:
4.jpg

Załącznik:
5.jpg

Załącznik:
6.jpg

Załącznik:
7.jpg

Załącznik:
8.jpg

Załącznik:
9.jpg

Załącznik:
10.jpg

Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#589 PostWysłany: 25 Wrz 2023 11:58 

HON fly4free
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: AGA

Nazwa saloniku: Pearl Lounge

Jak wejście (karta, status, gotówka): DP

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Za wiele się nie spodziewałem z wiadomo jakiego powodu, ale opis zostawie bez komentarza. Myślę, że zdjęcia opiszą wszystko. Pobyt około 12.

Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#590 PostWysłany: 25 Wrz 2023 12:04 

złoty
Bułeczka z cream cheese, po amerykańsku (no chyba że to po prostu masło)
 Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#591 PostWysłany: 25 Wrz 2023 12:35 
Awatar użytkownika

Loty: 373
Kilometry: 686 575
złoty
Kacper Szymanski napisał(a):
Za wiele się nie spodziewałem z wiadomo jakiego powodu, ale opis zostawie bez komentarza. Myślę, że zdjęcia opiszą wszystko. .

W zeszłym roku to samo. Bitwa o okropne suche bułki z lodówki i butelkę wody. Obsługa donosiła po max 3 sztuki. Do tego cały czas otwarte drzwi na lotniskowy terminal. To że stamtąd dobiegał tumult i gwar to nic. Wkurzające było to, że ludzie myśleli, iż skoro drzwi otwarte, to jest to zwykła część terminala. I wtarabaniali się z całym majdanem zajmując wolne miejsca. Wtedy pani z obsługi podchodziła i pytała czy płacą czy wychodzą. Najczęściej wychodzili rzucając przekleństwami pod nosem i robiąc niepotrzebne zamieszanie. Nie polecam nawet mając nielimitowane wejścia.

#592 PostWysłany: 26 Wrz 2023 11:17 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Muscat International Airport (MCT)

Nazwa saloniku: Primeclass Lounge

Który terminal: wchodziłem przed lotem krajowym, jak i międzynarodowym

Jak wejście (karta, status, gotówka): PP

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Według mnie jeden z fajniejszych saloników na Priority Pass, w których byłem w ostatnim czasie. Przede wszystkim bardzo duży, przestronny, z wygodnymi fotelami, jak i stolikami w części gastronomicznej. Do wyboru bardzo dużo jedzenia na ciepło, jak i na zimno. Różne napoje, w tym alkoholowe (w barze brak piwa bezalkoholowego), możliwość zamówienia drinków czy bardziej wyszukanych mocktailów. Jest strefa dla dzieci, miejsce do pogrania w gry, czy nawet prywatne pokoje z prysznicami (nie wiem na jakiej zasadzie dostaje się do nich dostęp). Już na wejściu widać kilka przyjemnych akcentów związanych z kulturą tego kraju, co sprawia, że miejsce to jest klimatyczne. Obsługa cały czas miła i uśmiechnięta, a barman bardzo kompetentny. Zdecydowanie warto wejść, nawet jeżeli macie ograniczoną liczbę wlotek. Tutaj nie będzie to wejście stracone.

Załącznik:
2023-09-18 22.04.36.jpg

Załącznik:
2023-09-15 16.05.31.jpg

Załącznik:
2023-09-15 15.51.03.jpg

Załącznik:
2023-09-15 15.46.28.jpg

Załącznik:
2023-09-15 15.46.00.jpg

Załącznik:
2023-09-15 15.45.56.jpg

Załącznik:
2023-09-15 15.45.54.jpg

Załącznik:
2023-09-15 15.45.48.jpg

3 ludzi lubi ten post.

#593 PostWysłany: 26 Wrz 2023 11:24 

Loty: 116
Kilometry: 151 005
srebrny
Nazwa saloniku: POZ Business Executive Lounge
Jak wejście (karta, status, gotówka): LK
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?:
Komfort 3/5
Gastro 2/5

Pobyt w środku tygodnia, późnym popołudniem. O POZ oczywiście krążą legendy i chociaż szału nie było, to też nie było takiego dramatu, jakiego się spodziewałam. Na plus na pewno to, że było puściutko. Zajęty chyba tylko jeden stolik, oprócz naszego. Jednak mimo tego, że było pusto, to mieliśmy poważny problem ze znalezieniem stolika, bo właściwie wszystkie pozostałe były nieposprzątane... Przy barze również puste butelki, w lodówce puste kartony po mleku, brak lodu do napojów.
Gastro też bez zmian, chociaż o dziwo było całkiem sporo tych słynnych, brakujących kanapek, w smaku też były całkiem niezłe. Oprócz tego raczej bieda, jeszcze o ile słodkie wypieki ujdą, to zjeść coś konkretnego nie ma szans.

Nazwa saloniku: BLL King Amlet Lounge
Jak wejście (karta, status, gotówka): LK
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?:
Komfort 4/5
Gastro 4/5

Niedziela rano, salonik, choć duży, to zaskakująco zatłoczony (w ogole całe lotnisko w Billund mnie zaskoczyło swoją infrastrukturą i ilością pasażerów). Fajny widok na płytę lotniska, salonik z wydzieloną cichą strefą do pracy. Fotele mogłyby być nieco bardziej wygodne. Robot sprzątający to dodatkowa atrakcja, zamiast polować na Kerfusia, wystarczą odwiedziny w saloniku w BLL ;)

Da się zjeść ciepłe śniadanie, choć wyboru ogromnego nie ma. Wszystko jednak, co mamy w ofercie jest świetne jakościowo. Sery i cynamonki przepyszne.

*Karpik też jest kobietą, powtarzam, Karpik też jest kobietą* ;)

Ostatnio edytowany przez karpik, 26 Wrz 2023 11:37, edytowano w sumie 1 raz
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#594 PostWysłany: 26 Wrz 2023 13:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: LHR Londyn Heathrow, T3
Nazwa saloniku: The no. 1 Lounge (F, Level 2)
Jak wejście (karta, status, gotówka): Vistara, dostępny też na PP
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku: Salonik bardzo ok, są dania na ciepło, jest wybór alko, wygodne siedzenia i miejsce do pracy.
Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Generalnie to tak.
Komfort: 3,5/5
Gastro: 4/5

Image
Image
Image
 Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#595 PostWysłany: 26 Wrz 2023 23:28 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 447
Kilometry: 702 244
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Sarajewo (SJJ)
Nazwa saloniku: Business Lounge

Jak wejście (karta, status, gotówka): wchodziłem na Priority Pass

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: tylko przy nielimitowanych wejściach.
Wizyta w sierpniu 2023, około południa. Obłożenie saloniku niewielkie.
Salonik nawet spoko wygląda i jest sporo miejsc. Natomiast jeśli chodzi o jedzenie, to nie ma dużego wyboru: owoce, suche kanapki na rogalikach, jakieś ciasto i orzeszki. Kilka mocniejszych alkoholi, w lodówce piwo i białe wino oraz różne napoje (tu wybór akurat spory).

Podsumowując: co prawda bywało się w gorszych, ale to wciąż jednak raczej klasa bieda-saloników.

2 ludzi lubi ten post.

#596 PostWysłany: 27 Wrz 2023 06:38 
Awatar użytkownika

Loty: 226
Kilometry: 212 302
złoty
@Kashpir

Ten salonik w SJJ nie jest czasem po remoncie? Bo w 06/2022 raczej inaczej wyglądał i gorzej.
 Relacje PM off  

#597 PostWysłany: 27 Wrz 2023 09:04 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

@Kashpir nie narzekaj. Rok temu przypominało bardziej kancjapę pracowniczą :)
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#598 PostWysłany: 27 Wrz 2023 10:04 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 447
Kilometry: 702 244
Wcześniej nie byłem, więc skoro tak piszecie, to najwyraźniej wyremontowali i jest lepiej - rzeczywiście oprócz plam na dywanikach sprawiał wrażenie w miarę świeżego. Plusa za wystrój przyznałem :) Ale ofertę gastro mogliby poprawić.
2 ludzi lubi ten post.

#599 PostWysłany: 29 Wrz 2023 13:26 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie wiem czy nie jestem pierwszy, ktory odwiedził przybytek na lotnisku HNL należący do Hawaiian (Terminal 1) Plumeria Lounge - wejście na PP.
Nie jest to salonik wysokich lotów, ale spełnia swoją rolę. Można w nim zjeść coś na ciepło (ryż, kurczak, makaron), napić się napojów z dystrybutora (lub kawy) i dla smakoszy piwnych wypić miejscowego browara - Maui Brewing Co.
Wielkość średnia, miła obsługa i ciekawostka: jeżeli ktoś ma loty z terminalu 2 (międzynarodowego) można przejść do T1 bez żadnych problemów i dodatkowych kontroli.ImageImageImageImageImageImageImage
 Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#600 PostWysłany: 30 Wrz 2023 11:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Mumbaj (BOM) Nazwa saloniku: Loyalty Lounge (T2)
Jak wejście (karta, status, gotówka): Singapore Airlines (*G), ale salonik jest też dostępny na PP
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku: Salonik posiada dwie osobne strefy. Jedna, do której zapraszali osoby z zaproszeniem od Singapore Airlines i druga na pietrze niżej dostępna dla całej reszty, w tym na PP. Strefa Singapore nie miała nic do zjedzenia na ciepła. Tylko ciastka, chipsy i napoje niealkoholowe. Zatem, aby się posilić zszedłem do strefy dla PP, gdzie był duży wybór dań na ciepło i alkoholi. Strefa ta była zatłoczona w związku z czym po posiłku, wziąłem kubek z % i na lot czekałem w strefie Singapore. Nie wiem jakie są zasady przechodzenia między tymi strefami.
Czy polecił(a)byś ten salonik innym?:
Komfort: 3,5/5
Gastro: 4/5

Strefa na zaproszenie od Singapore Airlines:
Image
Image
Image
Image

Strefa na PP:
Image
Image
Image
Image
 Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

[ 601 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot], Google Adsense [Bot], Trendiction [Bot] oraz 4 gości