Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem FIFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Uwaga! do Rosji podróżujemy z paszportem (! Nie dow.os.) (wymagana ważność w dniu opuszczania F.R. - 6 mcy)
-----------------
Transfer lądowy przez Białoruś nie jest na ten moment możliwy bez posiadania wizy .
Porozumienie jest opracowywane - http://eng.belta.by/society/view/belaru ... 2111-2018/
-----------------
"You can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests nominated by you by logging into your FIFA Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets. Please note that any transfer requires FIFA’s consent. The functionality for the transfer of tickets will be made available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on18 April."
Czyli - od 18 kwietnia będzie można zmienić jednego gościa na innego, ale tylko jeśli FIFA się na to zgodzi,
aby zapobiec nielegalnej sprzedaży biletów.
Co do zmiany danych samej osoby zamawiającej - nie będzie takiej możliwości, będzie jedynie opcja odsprzedaży takiego biletu na oficjalnej platformie FIFA.
"No, you (being the main Ticket Applicant and contracting party of the Ticket Sales Agreement) are not entitled to transfer those Tickets allocated to yourself. If you are unable to attend the Match for which you have purchased Tickets, then you may submit all of your Tickets for possible resale on FIFA’s official Ticket Transfer and Resale platform available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on 18 April." by Bartekjg, str 54
-------------------
-》Plany stadionów
Mecze Polaków:
[+] Pokaż
19 czerwca, Moskwa
Polska ?? - Senegal ??
ms-2018-polska-senegal-19-06-18-moskwa,1497,120985

24 czerwca, Kazań
Polska ?? - Kolumbia ??
ms-2018-polska-kolumbia-24-06-18-kazan,1497,120986

28 czerwca, Wołgograd
Japonia ?? - Polska ??
ms-2018-polska-japonia-28-06-18-wolgograd,1497,120987
-------------------
dojazd-do-kaliningradu-z-elblaga-olsztyna-gdanska,1418,82970
Podróż samochodem do Kaliningradu:
[+] Pokaż
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne

Internet mobilny (itp) w dziale Rosja internet-karta-pre-paid-sim-w-rosji,1463,78916

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MŚ 2018 w Rosji
#2921 PostWysłany: 24 Cze 2018 22:13 

Loty: 104
Kilometry: 216 006
niebieski
Nawałka kolejnym Dyzmą polskiej piłki po Smudzie. Echhh
 Profil Relacje PM off  

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#2922 PostWysłany: 24 Cze 2018 22:15 

Współczuję kibicom którzy do Wołgogradu jadą...

Wysłane z mojego SM-N9208 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2923 PostWysłany: 24 Cze 2018 22:24 

srebrny
dedykuje

Profil Relacje PM off
miriam lubi ten post.

#2924 PostWysłany: 24 Cze 2018 22:29 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Tyle lat od MS w Korei a wciaz aktualne. Szczerze mowiac nie sadzilem, ze gdy to uslyszalem pierwszy raz to historia zatoczy kolo :(
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2925 PostWysłany: 24 Cze 2018 22:31 

Loty: 40
Kilometry: 124 893
Już za 4 lata, już za 4 lata! Polska będzie mistrzem świata!

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka

#2926 PostWysłany: 24 Cze 2018 22:34 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Mowcie co chcecie, Polska jest bardziej Mistrzem Swiata niz Mistrzem Europy 8-)
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#2927 PostWysłany: 25 Cze 2018 01:05 

ibartek napisał(a):
dedykuje

@ibartek, chyba bardziej odpowiedni "teledysk", przywołujący największe wspomnienia...

PS. Czy Wam też wydawało się, że w wywiadzie po meczu z Sylwią dla tvp Piotr Zieliński jakiś roześmiany, jak by go ktoś rozśmieszał zza kamery albo mówił to co wypada mówić i zagryzał usta, żeby się nie śmiać? ;)

Edit:
http://sport.tvp.pl/mundial2018/37790936/mundial-2018-piotr-zielinski-kolumbijczycy-pokazali-nam-jak-grac-w-pilke
 Profil Relacje PM off  

#2928 PostWysłany: 25 Cze 2018 07:12 
Awatar użytkownika

Loty: 350
Kilometry: 599 805
niebieski
Szkoda nawet komentować tego co wczoraj widzieliśmy...
To jest kolejny mundial po 2002 i 2006 gdzie odpadamy jako jedni z pierwszych (w Korei wyprzedzila nas w tym Słowenia, a w Niemczech z Europy byliśmy tymi pierwszymi)
nie mając kompletnie stylu i grając totalnie tragicznie.
Byłoby mi to łatwiej zrozumieć gdybyśmy odpadli po walce, przegrali awans punktami/bramkami, a my znowu odpadamy z mundialu jako jedna z najgorzej grających drużyn.
Niestety mam obawy, że mimo tylu analogii z poprzednimi występami na MŚ, które wymieniłem tutaj jednak możemy zakończyć turniej najgorzej w naszej historii czyli bez nawet jednego punktu.
Ciężko mi pojąć co się stało z tą drużyną od czasu eliminacji do samego turnieju. Zapewne czeka nas sporo zmian z trenerem włącznie. Chociaż tak naprawdę pośród polskich trenerów nie widzę żadnego następcy.
Jedno jest pewne w ilości reklam w tv niektórzy z nich na pewno wygrali i swoje pięć minut przed mundialem wykorzystali.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 25 Cze 2018 18:20, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#2929 PostWysłany: 25 Cze 2018 07:43 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Trener byl szczery i przynajmniej wystapil w prawdziwej reklamie :)
sklad Berlinek jest rownie solidny co reprezentacji :D
 Profil Relacje PM off  

#2930 PostWysłany: 25 Cze 2018 08:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy w eliminacjach graliśmy dobrze? Ja bym się sprzeczał z tym stwierdzeniem, tak samo jak z euforią po wygranej z Niemcami. To nie Polacy byli dobrzy tylko rywale mieli gorsze dni co choćby Duńczycy udowodnili w ostatnim meczu.

Załączniki:
3942560.jpg
3942560.jpg [ 89.43 KiB | Obejrzany 1032 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#2931 PostWysłany: 25 Cze 2018 08:33 

HON fly4free
lovenz napisał(a):
Czy w eliminacjach graliśmy dobrze? Ja bym się sprzeczał z tym stwierdzeniem
oprócz obrony, graliśmy całkiem nieźle, a przede wszystkim graliśmy do ostatniego gwizdka - dwa mecze wyrwane w samej końcówce. tylko 4 zespoły strzeliły więcej bramek w eliminacjach europejskich.
niestety reprezentacja jest oparta na jednym zawodniku i na MŚ doskonale - fakt, że często niezgodnie z przepisami - był on eliminowany z gry.
 Profil Relacje PM off  

#2932 PostWysłany: 25 Cze 2018 10:05 

srebrny
z tymi reklamami to rzeczywiscie przesadzili, z sensem, bez sensu, niewazne, trzeba dac ryja wszedzie. blachy dachowe, parowki.. kasa misiu kasa.

widocznie za malo im placa w klubach.

Ostatnio edytowany przez ibartek, 25 Cze 2018 10:53, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2933 PostWysłany: 25 Cze 2018 10:21 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Zbanowany
niebieski
Mamy drużynę na Mistrzostwo Świata? To z Belgią czy Anglią lepiej zagrać? Prawda jest taka, że przez ostatnie lata mieliśmy tak naprawdę tylko wyniki, poza nielicznymi wyjątkami gdzie nasza gra była po prostu dobra. Wyniki, a nie dobrą grę, mieliśmy multum farta, który kiedyś musiał się skończyć. Eliminacje do EURO 16 jeden strzał i obrona Częstochowy przed Irlandią, piłkarsko byliśmy gorsi w obu meczach ze Szkotami. Eliminacje do MŚ; my przecież nie umieliśmy narzucić swojego stylu Armenii, bramki na farcie na samym końcu, drżenie jak wychodzili sam na sam. Mieliśmy fragmenty, 10..20 minut w każdym meczu a reszta czasu to była. Na samym EURO nasza gra też nie powalała. Słaby mecz z Ukrainą mającą ogromne problemy wewnątrz drużyny, oni zdaje się mieli ze 3 świetne sytuacje. Szwajcaria, dobry fragment, gol a potem zero gry, to samo Portugalia, gol i dalej zero gry.
Ten Mundial był jeszcze gorszy. Nie było nawet tych fragmentów. Zero taktyki, zero celności, zero pomysłu. Granie na lagę przez 180 minut meczów. Jedna sytuacja z akcji. Zawiódł KAŻDY. Lewandowski pokazuje to samo co w Bayernie, że w pojedynkę meczu nie wygra, a to robią ci najwięksi. Trener z decyzją z formacją (co mu odbiło z nią w ogóle) oraz decyzje personalne- złe.
Teraz zadać sobie trzeba jednak pytanie czy to jest to na co nas po prostu teraz stać? Czy my mamy w ogóle skład na coś więcej niż na awans na najważniejsze turnieje. Błaszczykowski nie grał w piłkę, Grosicki z ego większym niż Mount Everest widzący siebie jako skrzydłowy Man City, Milik, który no nawet z fatalną Litwą się nie wyróżniał, Zieliński, który przedstawiany jest u nas jako najlepszy rozgrywający świata, nie bez powodu przegrywa rywalizację z Allanem, Jorginho i Hamsikiem w Napoli, choć talent ma niewątpliwie olbrzymi.
 Profil Relacje PM off
lovenz lubi ten post.

#2934 PostWysłany: 25 Cze 2018 10:46 

Jako, że to forum podróżnicze napisze jedynie że analizy kto winny i czemu tak zagrali zostawiam fachowcom, a my czyli ci co byli korzystając z okazji na tani wyjazd i zwiedzenie Rosji możemy się cieszyć z faktu, iż co widzieliśmy i zobaczyliśmy co by nie mówić za stosunkowo "psie pieniądze" to nasze podróżników lubiących odwiedzać, poznawać nowe miejsca i zwiedzać

Załączniki:
MS Rosja 2.PNG
MS Rosja 2.PNG [ 1002.2 KiB | Obejrzany 955 razy ]
MS Rosja.PNG
MS Rosja.PNG [ 872.48 KiB | Obejrzany 955 razy ]
MS Rosja 3.PNG
MS Rosja 3.PNG [ 770.7 KiB | Obejrzany 955 razy ]
MS Rosja 4.PNG
MS Rosja 4.PNG [ 622.16 KiB | Obejrzany 955 razy ]
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2935 PostWysłany: 25 Cze 2018 11:24 

W pełni się z tym zgadzam. FAN ID zdecydowanie ułatwił sprawę, a jeszcze do tego darmowe pociągi (chociaż osobiście poza aeroexpressem z nich nie korzystałem) i komunikacja miejska. Z pewnością też turyści ogólnie byli łagodniej traktowani ze względu na odgórny przykaz Putina. Ja osobiście bym się z pewnością do Rosji w najbliższym okresie nie wybrał, a tak była okazja. Moskwę wspominam bardzo miło, atmosfera super, a i pięknych dziewczyn tak wielu na m2 dawno nie widziałem. Więc i duszę i oko nacieszyłem ;)

A co do tego naszego sportu narodowego, to chyba czas się przerzucić na inny. Mam już prawie 40 lat, a jeszcze jakoś tym polskim piłkarzom się nic za mojego życia większego zwojować nie udało. W innych dyscyplinach Polakom dużo lepiej idzie, a jednak takich emocji to nie budzi. Nie ma co też na nich teraz psów wieszać, bo co by nie mówić, to jednak Nawałka, z tych wszystkich dotychczasowych selekcjonerów najwięcej osiągnął i dał nam najwięcej radości. A to, że się wypalił na te mistrzostwa to już inna sprawa... Pierwsze symptomy pojawiły się już w drugiej części eliminacji, a mecz z Danią był tylko tego potwierdzeniem. Tylko człowiek przez pryzmat Euro 2016 jakoś tak nie chciał tego do siebie dopuścić, że ta drużyna, w tej formie, wiele na MŚ nie zdziała.
 Profil Relacje PM off  

#2936 PostWysłany: 25 Cze 2018 12:35 
Awatar użytkownika

Loty: 559
Kilometry: 929 746
niebieski
My dopiero od kilku dni na miejscu a tu już po emocjach... Wołgograd, Soczi, Rostów i powrót z Soczi do Moskwy 7lipca. Nawet naszych "orłów" nie uda nam się w ich bazie zobaczyć :) Pozostanie nam na sam koniec wylegiwanie się na plaży... Mimo wszystko bardzo pozytywna impreza i na pewno nie będziemy się nudzić do ostatniego dnia.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2937 PostWysłany: 25 Cze 2018 14:19 
Awatar użytkownika

niebieski
@macio106 dobrze napisane , ja nie miałem weny i czasu rano! Od siebie dodam że te niektóre akcje po których te nasze bramki w eliminacjach do Euro i WC padły to więcej szczęścia i przypadku niż taktyki a czasami nawet umiejętności . Ogólnie od dobrych kilku lat ta reprezentacja dobrze wygląda tylko na papierze. Oni nic nie grają, dla mnie to walenie głową w mur a ci którzy twierdzą inaczej są zaslepieni wiara w reprezentację. Zamiast rozgrywać sparingi przed WC to nic nie grali aby w rankingu iść w górę a i tak nic to nie dało (chyba że liczyli że dostaniemy Panama, Tunezja....)
A po losowaniu mininy mieli nietęgie i już widać była asekuracja w wypowiedziach.
Ostatni sprawdzian z Litwą? Mogli sobie San Marino wziąć jak chcieli sobie postrzelac, co Włosi, Holendrzy czy inni silni po prostu obnażyli by nasze wszystkie słabe strony i pokazali że możemy nawet do Rosji nie jechać z taka gra ! Ale lepiej sobie kelnerów wziąść, może chłopaki nauczą się strzelać, euforia narodowa rośnie, zyski ze sprzedaży koszulek, reklam itd....

Złoty medal zdobyli Panowie Boniek i Nawalka bo marketingowo to rozegrali to "zajebiscie"

Ostatnio edytowany przez lovenz, 25 Cze 2018 17:44, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2938 PostWysłany: 25 Cze 2018 17:34 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
niebieski
Ja również nie byłem nigdy oszołomiony ich grą,
po pierwsze ich gra mi się nigdy nie podobała, ale to z tego względu, że uważałem, że nic ciekawego nie grali,
raczej krótkotrwałe mądre i ładne dla oka klepanie, a potem murowanie, z różnym skutkiem,
oczywiście na Euro 2016 był szczyt murowania, ale tam jak wielu pisze, sporo graczy było w gazie, plus przebojowy Kapustka też zrobił swoje,
na tych mistrzostwach Nawałka popełnił trzeci raz ten sam bład tj. wystawił Szczęsnego, który jest wg mnie słaby, potwierdził to swoimi interwencjami,
niestety, jak opatrzność dwa razy coś podpowiada, a człowiek po raz trzeci idzie w zaparte to nie może być dobrego wyniku.
Już to pisałem, niezmiernie mi przykro z powodu tych co cięzko zarobione pieniądze wydali na niejednokrotnie męczącą podróż, a oni w tak żenujący sposób zawiedli,
pal licho gre, ale większość składu bez zaangażowania, a sztab trenerski i reszta- ton wypowiedzi taki, jakby nic nie zmienili, bo wszystko było dobrze i nie wiadomo co się stało.
Te mecze oglądały osoby - np moi sąsiedzi - które na co dzień piłkę mają gdzieś, był to dla mnie szok, to tez pokazuje, jak media napompowały balon, nie dopuszczając do głosu osob ktore mialy by nawet minimalnie pesymistycznie opinie (wczoraj w TVP jakiś pan łysy z brodą został zbesztany jak tylko bąknął, że cudów się nie spodziwa w meczu z Kolumbią),
po porażce mają zaraz naturalnie serię pytań z daniem głównym - CZEGO ZABRAKŁO?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 25 Cze 2018 18:15, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#2939 PostWysłany: 25 Cze 2018 18:06 

A co mają powiedzieć Ci, którzy lecą/jadą na mecz z Japonią?
 Profil Relacje PM off  

#2940 PostWysłany: 25 Cze 2018 18:07 
Awatar użytkownika

Loty: 350
Kilometry: 599 805
niebieski
Niestety w TVP to chyba był jakiś odgórny zakaz zbytniej krytyki zarówno reprezentacji jak i chyba naszego sędziego na MŚ. Wszyscy widzieli jego błąd w meczu Niemcy-Szwecja poza ekspertami w TVP. Dla nich sędziował idealnie. Reprezentację dobrze podsumował Laskowski pod koniec meczu, że za nami nikt płakać nie będzie i mamy mundial 4K Kolumbia, klęska, koniec i czwarte K możemy sobie dopowiedzieć (mniej więcej tak to szło)
W tvp dalej pewnie będzie lizanie się po wiadomo czym bo Kurski nie może pozwolić na to żeby cokolwiek pokazywanego w jego stacji było negatywnie odbierane.
Tom K lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 155  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość