Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 20 Lip 2016 20:09 

Jakiś czas temu korzystałem z Marbesol w opcji podstawowej. Z innych wypożyczalni także. I nie miałem problemu. Te samochody często posiadają zarysowania lub drobne otarcia na zderzakach itd. Trzeba sprawdzić w trakcie wypożyczenia czy zgadza się to z zaznaczonymi w dokumencie uszkodzeniami pojazdu , jeśli tak to ok, (dostajemy duplikat) jeśli nie to trzeba to zgłosić przed odjazdem.

Co do Gibraltaru, to nie widzę sensu dopłaty, chyba że ktoś tam będzie kilka dni. W innym przypadku lepiej zostawić samochód przed wjazdem na Gibraltar na parkingu. Dalej poruszać się autobusami.
Jazda po Gibraltarze nie należy do super przyjemnych (sporo wąskich ulic) a do tego nie ma miejsc do parkowania. Jak ktoś nie musi odradzam wjeżdżać tam autkiem.
 Profil Relacje PM off  

🌅 Fuerteventura na pełnym luzie za 2599 PLN😎 4⭐ hotel z all inclusive i plaże jak z marzeń 🏖️🌴 🌅 Fuerteventura na pełnym luzie za 2599 PLN😎 4⭐ hotel z all inclusive i plaże jak z marzeń 🏖️🌴
Tajlandia w porze suchej ☀️🌴 Phuket na 15 dni za 3292 PLN (loty z dużym bagażem + ⭐⭐⭐⭐ hotel) 💦👙 Tajlandia w porze suchej ☀️🌴 Phuket na 15 dni za 3292 PLN (loty z dużym bagażem + ⭐⭐⭐⭐ hotel) 💦👙
#302 PostWysłany: 20 Lip 2016 21:24 

jackdob napisał(a):

Co do Gibraltaru, to nie widzę sensu dopłaty, chyba że ktoś tam będzie kilka dni. W innym przypadku lepiej zostawić samochód przed wjazdem na Gibraltar na parkingu. Dalej poruszać się autobusami.

CAŁKOWICIE się NIE ZGADZAM
Pełne ubezpieczenie nie dość, że w wypożyczalniach na Maladze jest tanie, do tego daje pełną swobodę poruszania się z wjazdem do Portugalii i Gibraltaru, o spokoju portfela nie wspominam
Co do Gibraltaru, poza kosmicznie długą kolejką nie widzę innych zalet nie wjeżdżania: spokojnie w miarę szybkie znalezienia darmowego miejsca na parkingu przy kolejce, a kto raz swobodnie objechał samochodem te kilka kilometrów ten wie, że autobus to zły, wręcz poroniony pomysł (ale co kto lubi, choć bardzo się ogranicza i niewiele zobaczy)
 PM off  

#303 PostWysłany: 18 Sie 2016 13:14 

Czy ktoś ostatnio wypożyczał samochód w Maladze na tydzień z pełnym ubezpieczeniem bez dodatkowego depozytu na karcie ? Jaka cena ?
Z tego co przeczytałam w tym wątku rozumiem że:
- w Marbesol pomimo wyboru All Inclusive Option blokują środki dodatkowe na karcie ? W jakiej wysokości ?
- w Malagacar w Full-pack rate Includes nic nie blokują ?

Czy jeżeli wynajmuję przez internet to czy jest możliwość zapłaty w Malagacar gotówką na miejscu ? Bo w Marbesol chyba nie, skoro blokują środki ?
Jeżeli chcę wynająć autko w październiku, to taniej będzie na miejscu czy już teraz zamawiać przez internet ?
I jeszcze najgłupsze pytanie: jeżeli cena za 6 dni w opcji ALL (jak na screnie poniżej) jest 140,54 E, to jest to cena jaką faktycznie zapłacę ? Nie potrzebuję fotelików, dodatkowych kierowców, ma powyżej 24 lat... Przy tej opcji mam bak pełen i oddaję pełen, czy pusty i płacę na miejscu ?

Załączniki:
marbesol1.png
marbesol1.png [ 17.81 KiB | Obejrzany 1895 razy ]
marbesol.png
marbesol.png [ 44.51 KiB | Obejrzany 1895 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 21 Sie 2016 12:23 

Loty: 68
Kilometry: 135 622
Mam dwa pytania odnośnie wypożyczalni Marbesol. Z tego co wyczytałem w warunkach na ich stronie to :

-Minimum rental age is 21 years and maximum is 75. Driver must hold a valid driver’s license issued in Spain and have held said license for at least 1 year.

Co jeśli ktoś nie ma prawa jazdy wydanego w Hiszpanii ?

Potem jest :
The collision damage waiver (CDW) does not, in any case, include damage to tires, rims, hubcaps, the interior of the vehicle, interior or exterior rear view mirrors, windows, locks, underside, clutch, engine, crankcase, catalyst or radiator. Nor does it include costs related to recharging the battery, replacing lost keys, towing, taxis used following an accident or errors made in selecting the type of gas used when refueling the vehicle, nor does it include the deposit on a replacement vehicle or compensation for the downtime a vehicle experiences until repaired. There is additional insurance that can be acquired at the time of rental car delivery to partially cover these risks.

W opcji All inclusive mamy:

Covers damage to the body work, wheels, windows, mirrors, low, key and error type of fuel
Towing and cab in case of breakdown or accident

Czy to znaczy, że jednak All incusive nie jest takie all inclusive ?
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 21 Sie 2016 12:34 
Awatar użytkownika

niebieski
W większości wypożyczalni na świecie wersja all ubezpieczenia nie obejmuje tych przypadków wymienionych (tak to się utarło, że jest to wersja all, ale z reguły nie obejmuje to niektórych przypadków szkody). Czasami jest opcja wykupu dodatkowego ubezpieczenia dla takich przypadków.
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 21 Sie 2016 12:34 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
1. Wystarczy prawko unijne
2. Nie rozumiem pytania w kontekście cytatu.
 Profil Relacje PM off
Milkad uważa post za pomocny.

#307 PostWysłany: 21 Sie 2016 12:42 

Chodziło mi o to, że jednak w zakresie ubezpieczenia all inclusive może brakować pewnych uszkodzeń... Po to chcę zapłacić 8 razy więcej żeby się niczym nie martwić. Chciałem się dowiedzieć jak to w rzeczywistości jest i czy jest jakaś sprawdzona wypożyczalnia w maladze w której all inc. to rzeczywiście all inc.

Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 21 Sie 2016 12:44 

srebrny
Cytuj:
czy jest jakaś sprawdzona wypożyczalnia w maladze w której all inc. to rzeczywiście all inc.

Ja nie znam takiej nigdzie na świecie - o ile chcesz traktować all inc. dosłownie.
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 21 Sie 2016 12:50 

pietia71 napisał(a):
Chodziło mi o to, że jednak w zakresie ubezpieczenia all inclusive może brakować pewnych uszkodzeń... Po to chcę zapłacić 8 razy więcej żeby się niczym nie martwić. Chciałem się dowiedzieć jak to w rzeczywistości jest i czy jest jakaś sprawdzona wypożyczalnia w maladze w której all inc. to rzeczywiście all inc.

Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi.

Te 8 x to zamiast 8 euro i depozyt jest 56 euro jak u mnie na 3 dni we wrześniu, generalnie z całkowitym spokojem ( o ile jest się rozsądnym kierowcą)
 PM off  

#310 PostWysłany: 21 Sie 2016 12:55 

Wiadomo, że chodzi tylko i wyłącznie o kwestie ubezpieczenia - brak wyłączeń (poza oczywistymi typu jazda po alkoholu, nie uprawniony kierowca itp.) natomiast tak, żeby każdy element samochodu był ubezpieczony. Chcę wziąć auto i się niczym nie przejmować. A jak i tak mam się przejmować, że czegoś to nie obejmuje to już lepiej wziąć opcję basic chyba...

Sprawa idzie o 11 dni i zamiast 30 eur robi się 240
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 21 Sie 2016 12:59 

Przeczytaj temat to zobaczysz, ze generalnie trzeba by im z ubezpieczeniem oddac samochód w dwóch kawałkach, by ich to w ogóle ruszylo o ile zatankujesz ile,trzeba paliwa przy zdawaniu
Ale chyba masz rację, szukaj dalej, a nuż
 PM off  

#312 PostWysłany: 21 Sie 2016 13:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
A jak i tak mam się przejmować, że czegoś to nie obejmuje to już lepiej wziąć opcję basic chyba..

Zawsze będą jakieś wyłączenia. W tym roku byłem na Korfu. Wypożyczyłem samochód z dodatkowym ubezp. na szyby, opony, podwozie. I jakie moje zdziwienie było kiedy chcieliśmy zgłosić szkodę (przebitą oponę) a Grek nie chciał nam tego naprawić mimo, że było ubezpieczenie dodatkowe (na umowie nie było wyłączeń) - oczywiście postawiliśmy na swoim - grecki Janusz trafił na polskich Januszy i naprawił w cenie - pewnie taki Niemiec czy Anglik machnąłby na to ręką i zapłacił za naprawę, ale chodzi o zasady, bo płaci się za coś i oczekuje realizacji umowy.

Ostatnio edytowany przez lukas63, 21 Sie 2016 14:00, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 21 Sie 2016 13:42 

No jasne i o zasady mi tu chodzi. Bo czytałem na forum ze nie ma problemów i ludzie wychwalaja opcje all Inc, ale nie powinno to być tylko na zasadzie zwyczaju. Tak samo jak z tym prawem jazdy-jak się postawią to mogliby nie wypożyczyć. Wiem ze to trochę czepianie się szczegółów ale z doświadczenia wiem ze te szczegóły w umowach są ważne. Ew. Polecacie jakieś prywatne ubezpieczenie z zewnętrznej firmy?
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 25 Sie 2016 09:55 

Zastanawiam się czy ceny w wypożyczalni Marbesol sa takie same przez cały rok, czy się zmieniają: przed sezonem i po sezonie są niższe ? Nie wiem czy już rezerwować na październik czy czekać ...
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 25 Sie 2016 10:08 

niebieski
Ceny zmieniają się w zależności od sezonu i popytu.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 25 Sie 2016 22:51 

No i proszę: Marbesol ma promocję -15%.
:D

Upss, autko zarezerwowane i czytam w przesłanym regulaminie:
"Minimum rental age is 21 years and maximum is 75. Driver must hold a valid driver’s license issued in Spain and have held said license for at least 1 year."
nie wiem jak to mam rozumieć :geek: - Kierowca musi posiadać ważne prawo jazdy wydane w Hiszpanii ??? O co chodzi ? Ja mam polskie prawko, nie hiszpańskie.
Czy ja coś źle czytam ?
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 30 Sie 2016 14:23 

Sama sobie odpowiem :D
Napisałam do Marbesol z zapytaniem o zapis z regulaminu "Driver must hold a valid driver’s license issued in Spain..." i odpisali że nie musi być hiszpańskie, może być dokument unijny. Z jednej strony jest to oczywiste, a z drugiej strony takim bzdurnym zapisem w regulaminie budzą tylko niepotrzebnie niepokój.
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 30 Sie 2016 15:06 

srebrny
Cytuj:
Sama sobie odpowiem

Ja Ci już przecież odpowiedziałem.
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 30 Sie 2016 21:13 

boots napisał(a):
Cytuj:
Sama sobie odpowiem

Ja Ci już przecież odpowiedziałem.

No tak, teraz dopiero doczytałam parę postów wyżej już ktoś o to pytał :)
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 22 Wrz 2016 09:08 

Loty: 124
Kilometry: 227 163
niebieski
Cześć, chciałbym wypożyczyć samochód w Maladze na 5 dni w listopadzie.
Nigdy nie wypożyczałem samochodu, stąd kilka pytań :)
Wszedłem na stronkę auto4free, mam tutaj opcję "pełny bak", Hyuandai I-10.
CHciałbym wykupić przez powyższą stronę pełne ubezpieczenie i tu się pojawia pytania- czy wykupując to, mam 100% pewności, że prócz tej kwoty nie zapłacę złotówki więcej? Dodam, że wypożyczalnia to RecordGo. Całość kosztowałaby mnie 458 zł (z ubezpieczeniem auto4free).

I jeszcze jedno pytanie- czy i jeśli tak, to ile, Record Go blokuje na karcie kredytowej ? Czy serwis auto4free jest rzetelny i dodatkowe ubezpieczenie nie zawiera jakichś "wyłączeń"? :)

Z góry dziękuję za odpowiedź ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość