Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 12 Lut 2016 23:50 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Cytuj:
wyszło średnio 5 Euro/dzień

Bo ryzykowałeś brak ubezpieczenia. A jaka była polityka paliwowa?
 Profil Relacje PM off  

Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty, transfery i noclegi w Tbilisi za 498 PLN 😎 Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty, transfery i noclegi w Tbilisi za 498 PLN 😎
Leć na Karaiby od 1769 PLN 😍🌴 Tanie bilety na Barbados 🇧🇧 Leć na Karaiby od 1769 PLN 😍🌴 Tanie bilety na Barbados 🇧🇧
#262 PostWysłany: 15 Lut 2016 00:13 

srebrny
Joanna77 napisał(a):
Czyli koszt wychodzi 90EUR za 8 dni plus 60EUR za bak plus ubezpieczenie 96EUR za 8 dni. Łacznie wychodzi 246EUR.
Proponuję sprawdzić warunki w polskiej wypożyczalni na którą trafiłam na jednym z forum, Malaga U Drive. Nie wymagają karty kredytowej i nie biorą depozytu. U nich na 8 dni autko najmniejsze to koszt 182EUR, brak opłat za paliwo, dostaje się okresloną na liczniku ilosć paliwa i tyle się zwraca, spisują ta wartośc na umowie. Co do ubezpieczenia to 12EUR/dziennie. Łaczny koszt wychodzi 278EUR. Nie ma zadnych niespodzianek ze nie bedzie dodatkowych opłat i blokad bo nie daje sie karty kredytowej.

Mimo wszystko 246 EUR to mniej niż 278 EUR. Poza tym nie liczysz kosztu paliwa, który musisz dokupić, a w Malagacar jest już wliczone w cenę.
I dodam też, że Malagacar też nie trzeba dawać karty kredytowej, jak się wykupuje ubezpieczenie.
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 15 Lut 2016 11:13 

Jeszcze raz poproszę o radę bo niestety od doyouspain nie dostałam odpowiedzi i trochę się martwię czy nie strzeliłam bubla...

Zarezerwowałam samochód przez doyouspain.com z wypożyczalni Firefly.

problem jest taki że kierowca nie ma karty kredytowej więc rezerwację zrobiliśmy na debetową (dopuszczają taką możliwość) bo nie można było na inną kartę kredytową, która nie należy do kierowcy.

W informacjach uzupełniających na voucherze jest informacja:
"If you use a debit card then you are required to take the supplier's
insurance for wheels and glass and pay for the fuel at the start of the rental."

i zastanawiam się czy ubezpieczenie wykupione w do you spain nie bezpośrednio w firefly wystarczy...
Platinum Insurance kupione przez doyouspain.com zawiera:

• Excesses against fire and theft
• Damage to tyres
• Damage to windscreens or glass
• Damage to undercarriage
• Damage to roof
• Damage to locks
• Vehicle key replacement due to theft or loss
• Towing charges as a result of your rental car being in an accident

Więc wg mnie do ubezpieczenia nie powinni się przyczepić ale może ja to źle rozumiem?

Kolejna sprawa to paliwo: mam opcję full-full i w załączonym do rezerwacji "regulaminie" napisane jest tak:
"On collection you will be required to pay for the full tank of fuel and when you return the car full this
money will be refunded. The fuel price will be between 70eur and 108eur. This includes the refueling
service charge which will be between 20eur and 30eur. This amount will also be refunded when you
return the car with a full tank."

Myślicie że skoro nie mamy karty kredytowej "kaucję" czyli te 70-108 euro pobiorą nam w gotówce? (bo rozumiem że jak jest karta kredytowa to przy pełnym ubezpieczeniu tylko na tą kwotę robią blokadę)?
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 15 Lut 2016 12:13 
Moderator forum
Awatar użytkownika

słowo-klucz: "you are required to take the supplier's insurance"

Czyli oczywiście trzeba je wykupić od Firefly, zapewne za ok. 20 EUR/dzień.
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 23 Lut 2016 11:05 

Loty: 40
Kilometry: 80 330
Moim zdaniem szkoda kombinować.
Marbesol opcja all i mamy święty spokój. Wydamy te "kilka" złoty więcej ale nie martwimy się czy ktoś nam zarysuje samochód na parkingu.
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 07 Mar 2016 09:42 
Awatar użytkownika

Czy ktoś ma doświadczenie z pożyczaniem auta w Maladze i jazdą do Gibraltaru / Portugalii? Wszystkie wypożyczalnie wymagają dodatkowego ubezpieczenia 9 EUR / dzień. Udało się komuś obejść ten "problem"? :)
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 17 Mar 2016 10:33 

pczarna01 napisał(a):
Jeszcze raz poproszę o radę bo niestety od doyouspain nie dostałam odpowiedzi i trochę się martwię czy nie strzeliłam bubla...

Zarezerwowałam samochód przez doyouspain.com z wypożyczalni Firefly.

problem jest taki że kierowca nie ma karty kredytowej więc rezerwację zrobiliśmy na debetową (dopuszczają taką możliwość) bo nie można było na inną kartę kredytową, która nie należy do kierowcy.

W informacjach uzupełniających na voucherze jest informacja:
"If you use a debit card then you are required to take the supplier's
insurance for wheels and glass and pay for the fuel at the start of the rental."

i zastanawiam się czy ubezpieczenie wykupione w do you spain nie bezpośrednio w firefly wystarczy...
Platinum Insurance kupione przez doyouspain.com zawiera:

• Excesses against fire and theft
• Damage to tyres
• Damage to windscreens or glass
• Damage to undercarriage
• Damage to roof
• Damage to locks
• Vehicle key replacement due to theft or loss
• Towing charges as a result of your rental car being in an accident

Więc wg mnie do ubezpieczenia nie powinni się przyczepić ale może ja to źle rozumiem?

Kolejna sprawa to paliwo: mam opcję full-full i w załączonym do rezerwacji "regulaminie" napisane jest tak:
"On collection you will be required to pay for the full tank of fuel and when you return the car full this
money will be refunded. The fuel price will be between 70eur and 108eur. This includes the refueling
service charge which will be between 20eur and 30eur. This amount will also be refunded when you
return the car with a full tank."

Myślicie że skoro nie mamy karty kredytowej "kaucję" czyli te 70-108 euro pobiorą nam w gotówce? (bo rozumiem że jak jest karta kredytowa to przy pełnym ubezpieczeniu tylko na tą kwotę robią blokadę)?

A myślicie że nie będzie problemu jak zapłaciliśmy kartą depetową a teraz kierowca ma już kredytową, którą pokażemy w wypożyczalni i na nią sobie zablokują ten depozyt? Czy będą się upierać że skoro płatność była debetową to ta kredytowa już ich nie obchodzi. Mamy wykupione pełne ubezpieczenie z doyouspain dlatego nie chcemy go dublować z tym z wypożyczalni (nie mówiąc o tym że kosztuje duuużo więcej).
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 17 Mar 2016 11:18 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Wypożyczalni nie obchodzi, jaką kartą płaciliście u pośrednika - to dwa zupełnie inne podmioty.
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 18 Mar 2016 16:28 

Wodzu_800XL napisał(a):
Czy ktoś ma doświadczenie z pożyczaniem auta w Maladze i jazdą do Gibraltaru / Portugalii? Wszystkie wypożyczalnie wymagają dodatkowego ubezpieczenia 9 EUR / dzień. Udało się komuś obejść ten "problem"? :)

Podbijam pytanie ;)
Być w Maladze i nie pojechać na Gibraltar? :D
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 19 Mar 2016 17:09 
Awatar użytkownika

Myślę, że niestety nie ma takiej możliwości. Z drugiej strony jeśli chcesz jechać tylko do Gibraltaru, w którym więcej niż jeden dzień nie spędzisz to 9 EUR można wysupłać ;-)
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 21 Mar 2016 20:50 

Marbesol, po raz kolejny -20%

http://www.marbesol.com/

Załączniki:
Marbesol.PNG
Marbesol.PNG [ 215.05 KiB | Obejrzany 1738 razy ]
 PM off  

#272 PostWysłany: 30 Mar 2016 08:33 

Kontynuacja -20% na rezerwacje samochodu w terminie 28.03-04.04.2016r. na rezerwacje do końca roku (-15% motocykle)

Kod:
Obowiązuje dla wszystkich rezerwacji w okresie od 28 marca do 31 grudnia 2016 r .
Ta oferta nie może łączyć z innymi promocjami lub rabatami

http://www.marbesol.com/news/2016032/mailing_en.php
 PM off  

#273 PostWysłany: 25 Kwi 2016 21:27 

Po przeczytaniu całego wątku zdecydowałem się zarezerwować gwarantowane Audi A1 na trzy ostatnie dni pobytu w Maladze. Oddajemy czwartego dnia o 5:00, wylot FR o 07:10. Wziąłem o jeden dzień więcej, co i tak jest tańsze niż taksówka o tej porze na lotnisko (~20 EUR), więc warto to wziąć pod uwagę, jeśli wracacie w godzinach porannych.

28.05 godz 09:00
31.05 godz 05:00

W sumie 67 EUR w opcji All inc.
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 27 Kwi 2016 00:38 

Bardzo ciekawe forum, które śledzę od jakiegoś czasu szukając porad. Tym razem, mając już swój bagaż doświadczeń chciałabym się nimi podzielić. Oczywiście będzie na temat i moja opinia jest opinią a nie reklamą konkretnej firmy.
Przylatuję do Malagi od jakiegoś czasu i miałam możliwość sprawdzenia i korzystania z kilku wypożyczalni w Maladze.
Pierwszą jest Malaga Car. Mają niskie ceny, jasne warunki i dobre opinie. To zachęcilo mnie do wypozyczenia auta u nich po raz pierwszy. Nie zawiodłam się. Auto zarezerwowałam przez internet, nie odpowiadają na telefony ani maile niestety. Za 7 dni wynajmu Fiata Punto bez ubezpieczenia zapłaciłam 129EUR. Blokadę zdjęli mi z karty dość poźno, ale bezproblemowo. Także żadnych dodatkowych i ukrytych opłat.
Drugi raz wynajęłam samochód w Goldcar. To sieciówka nie mająca dobrych opinii ale skusili mnie ceną.
Za 7 dni za auto chyba Opel Corsa miałam zapłacić tylko 39EUR. Okazało się na miejscu że do zapłaty jest więcej o 122EUR. Miałam także problem przy oddaniu auta gdyż źle spisali licznik paliwa i potrącili mi z karty kredytowej karę za tzw. "niedotanowanie". Dobrze że miałam zdjęcie w dniu wynajmu i mogłam się bronić, po batali chyba 7 miesięcznej oddali excess.
Za czwartym razem samochód wypożyczyłam w Marbesol. Znajomi z Norwegii polecili mi ich, że są tani. Skorzystałam z jednej z ich tzw. "ofert" auta prwie za darmo bo 1 dzień miał kosztować ponad 1EUR. Nie dawałam temu wiary ale że wypożyczalnia została mi polecona więc postanowiłam wypożyczyć u nich. Dostałam porysowane auto z całkowicie "łysymi" oponami. Zapłaciłam niewiele bo ponad 50EUR chyba tez na 7 lub 8 dni ale odmówiłam przyjęcia zarezerwowanego auta. Na zamianę czekałam ponad 4 godziny ;( Wymienili na autko w trochę lepszym stanie. W trakcie użytowania niestety musiałam skorzystać z pomocy drogowej bo akumulator padł (problem z elektycznością). Wymieniono mi auto ale za dopłatą bo nie mieli w tej grupie. Zwrot samochodu też nie odbył się bezproblemowo. Ściągnięto mi z karty 300EUR za tzw. uszkodzenia. Przypuszczam, że chodziło właśnie o to holowanie i ich koszty. Takze daleko im do uczciwości.
***REKLAMA***

Ostatnio edytowany przez mashacra, 27 Kwi 2016 12:32, edytowano w sumie 1 raz
Reklama, promowanie własnych stron internetowych, podawanie linków do innych, konkurencyjnych stron.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#275 PostWysłany: 27 Kwi 2016 09:06 

Ukryta reklama post wyzej, dość nieudolnie napisana jak to inni są be, tylko u Polaków cacy, do tego zero szczegółów co i jak - moderatorzy, co poniektórzy jeszcze naiwni lub co gorsza nie macie czasu na oddzielenie ziarna od plew
 PM off  

#276 PostWysłany: 27 Kwi 2016 11:23 
Awatar użytkownika

Wodzu_800XL napisał(a):
Myślę, że niestety nie ma takiej możliwości. Z drugiej strony jeśli chcesz jechać tylko do Gibraltaru, w którym więcej niż jeden dzień nie spędzisz to 9 EUR można wysupłać ;-)

Ja brałem samochód z Budget w Maladze na lotnisku, w cenie wynajmu miałem możliwość wjazdu do ościennych państw oraz na Gibraltar - co z resztą zrobiłem :)

#277 PostWysłany: 27 Kwi 2016 12:38 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Anonymous napisał(a):
Ukryta reklama post wyzej, dość nieudolnie napisana jak to inni są be, tylko u Polaków cacy, do tego zero szczegółów co i jak - moderatorzy, co poniektórzy jeszcze naiwni lub co gorsza nie macie czasu na oddzielenie ziarna od plew

Jest to kolejny post reklamujący ten sam portal, w ostatnich tygodniach, postów reklamujących było już kilkanaście na innych kontach (aktualnie zbanowanych). :twisted:
Ten post zostawiam, wycinając "reklamę", zostawię też dyskusję nt. tego przypadku ;)

@gorny77 właściwie to nie wiem co gorsze, bycie "jeszcze naiwnym" czy "brak czasu" w moderowaniu, oceń sam :oops: raport był od Ciebie zaraz po ukazaniu się na forum, w międzyczasie mieliśmy małą dyskusję z w związku z powtarzającym się procederem reklamy tego samego portalu.
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 27 Kwi 2016 13:28 

mashacra napisał(a):

Ten post zostawiam, wycinając "reklamę", zostawię też dyskusję nt. tego przypadku ;)

ja na miejscu np. Marbesol oskarżyłbym F4F o oczernianie, czy też zgadzanie się się na jawne pisanie nieprawdy szkalującej porządną firmę (gdyby choćby było to uwiarygodnione screenem z blokady na koncie karty itp, a tak to wychodzi, że tu reklamując własną firmę w ramach "dyskusji" można napisać każdą bzdurę bez udowodnienia, że opisane fakty miały miejsce)
 PM off  

#279 PostWysłany: 29 Kwi 2016 15:20 

Witam,

Do zapisania na forum oraz samego zalogowania się skłonił mnie fakt, że już kilka razy wykorzystałem wiedzę i tematy, które mnie interesowały-Wielkie dzięki.

Do rzeczy chciałem napisać kilka słów dotyczących mojego doświadczenia w temacie wypożyczenia auta w Maladze. Nie ukrywam, że było to lekko stresujące, przeglądanie wpisów oraz wybór właściwej oferty.
Dzięki wpisom z forum zdecydowałem się na Marbesol, zależało mi na bez stresowym wynajęciu, bez ukrytych kosztów i niespodzianek a także co dla mnie ważne bez blokad na kartach itd...
Właśnie wróciłem z Malagi i mogę potwierdzić że był to dobry wybór-)))
Wynająłem autko Seat Ibiza diesel na 5 dni, za takie autko zapłaciłem ok 75euro(opcja all inclusive), i rzeczywiście nic mnie nie obchodziło, paliwo full-full, autko z przebiegiem 50 tyś km, zadbane, ubezpieczenie full, bez żadnej blokady na koncie, bez kosztów za oddanie o 4.30 rano, Reasumując jestem mega zadowolony i warto jest dopłacić trochę więcej niż tzw, 4 euro dzienie ale potem nie dziwić się przy dodatkowych kosztach.

Pozdraw
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 29 Kwi 2016 15:31 

zbig1972, też będę oddawał o podobnej porze.

Był pracownik czy wrzucałeś klucze do jakiejś skrzynki? Odwieźli Cię tak wcześnie rano na lotnisko?

Masz zdjęcie samochodu?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości