Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 02 Gru 2015 22:41 

brałem samochód w ostatnią sobotę z opcją "all inclusive". Pani z obsługi prosiła mnie o kartę kredytową do płatności. Dałem wypukłą debetówkę z Aliora w Euro i przeszło

jak rezerwujesz samochód z "All Inclusive Option" to cena jaką Ci wyskoczy na końcu rezerwacji jest już Twoją ostateczną ceną jaką zapłacisz, chyba, że oddasz samochód z niepełnym zbiornikiem paliwa lub samochód będzie bardzo brudny w środku (można cenę jeszcze nieco zmniejszyć za rezerwację "z góry")
 Profil Relacje PM off  

All inclusive na Rodos 🇬🇷 4* Evita Resort blisko plaży w Faliraki za 1998 PLN All inclusive na Rodos 🇬🇷 4* Evita Resort blisko plaży w Faliraki za 1998 PLN
🐪 Smaki Maroka i słońce Afryki 🌴Loty i 4⭐ hotel z wyżywieniem w Agadirze za 1199 PLN 🌊 🐪 Smaki Maroka i słońce Afryki 🌴Loty i 4⭐ hotel z wyżywieniem w Agadirze za 1199 PLN 🌊
#242 PostWysłany: 04 Gru 2015 01:17 

Loty: 22
Kilometry: 40 056
Tomek_R napisał(a):
brałem samochód w ostatnią sobotę z opcją "all inclusive". Pani z obsługi prosiła mnie o kartę kredytową do płatności. Dałem wypukłą debetówkę z Aliora w Euro i przeszło

jak rezerwujesz samochód z "All Inclusive Option" to cena jaką Ci wyskoczy na końcu rezerwacji jest już Twoją ostateczną ceną jaką zapłacisz, chyba, że oddasz samochód z niepełnym zbiornikiem paliwa lub samochód będzie bardzo brudny w środku (można cenę jeszcze nieco zmniejszyć za rezerwację "z góry")

Dzięki za podpowiedź. 2 auta zarezrwowane w Marbesol w sobotę się przkonamy jak to jest z tą debetówką. jestem dobrej myśli. po powrocie podzielę się uwagami i sugestiami.
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 07 Gru 2015 20:23 

Zbanowany
Damianoo7 napisał(a):
Witam. Czy przy wypożyczeniu w Marbesol musi być kredytówka przy wyborze opcji ubezpieczenia all inclusive czy wystarczy płaska debetówka? bo tylko taką posiadam. z góry dzięki za odpowiedź.

Z regulaminu nie wynika jasno że gdy się decydujemy na ich 'All Inclusive" nie musimy okazać karty kredytowej.
Tutaj:
"6.3. At the time of delivery of the vehicle the customer must present a valid credit card as payment exclusively, whose head should be the person listed as primary driver of the rental agreement. In the case of special and high-end vehicles are requested two credit cards to guarantee the rental. "
i tutaj:
"SPECIFIC RENT CONDITIONS - The driver must present a valid credit card (VISA or MasterCard) as an exclusively payment, that should be made payable to the person listed as primary driver of the rental agreement."
Także mimo wykupienia extra ubezpieczenia, karta kredytowa jest wymagana.
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 14 Gru 2015 02:54 

Po powrocie z Costa Del Sol śmiało polecam wypożyczalnie Marbesol. szybko sprawnie i rzetelnie.
booking był na 2 auta klasy B Polo, Clio itd, dostaliśmy Fiata Linea 1,6 multijet i Skodę Rapid 1.2 TSI czyli auta o klasę wyższą w tym jednego diesla. Cena to 131 euro za tydzień (5-12.12.2015) wynajmu opcja ubezpieczenia all inclusive. Ubezpieczenie obejmuje Portugalię i Gibraltar. Co ważne nie mieliśmy kart kredytowych zwykła debetówka jedna M Bank druga chyba PKO, żadnych blokad na karcie. Dostajemy auto z pełnym bakiem i z takim też je oddajemy, przy zwrocie żadnych problemów, Pan sprawdził tylko stan paliwa i to wszystko. Auta deliktanie poobijane i porysowane co w Hiszpanii jest standardem ale mechanicznie w bardzo dobrej kondycji. Fiat 77.000 tys przebiegu Skoda 15.000 tys.
W sumie przez tydzień zrobiliśmy około 1300 km( Malaga, Fuengirola Marbella Ronda Zahara, Gibraltar, Sevilla) Ceny paliw: diesel poniżej 1e/litr na małych stacjach, lekko ponad euro na komercyjnych, benzyna 95 nieznacznie droższa. Srednio Fiat spalił nam 4,6/100 km Skoda 6,3/100 km przy 5 osobach i bagażu więc generalnie tanie podróżowanie.
Mam nadzieję ,że rozwiałem wszystkie wątpliwości i pytania w razie czego służę pomocną radą.:)
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 15 Gru 2015 23:41 

Zbanowany
xyrxis napisał(a):
Przerabial ktos oddawanie auta poza godzinami pracy wypozyczalni?
Ktora wypozyczalnia w takim przypadku jest najkorzystniejsza? Wiekszosc z nich chce jakichs chorych pieniedzy za taka usluge. Wiekszosc ma swoje siedziby kawalek drogi od terminalu co tez jest problematyczne bo wymaga jakiegos shuttle busa.
Z gory dzieki za podpowiedzi

Wszystkie wypożyczalnie czy te na lotnisku czy z dowozem pobierają extra opłatę za tzw. "późny zrwot, późny odbiór" poza godzinami pracy biura ;(
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 16 Gru 2015 00:08 
Awatar użytkownika

platynowy
@Joanna77 - z odbiorem pewnie tak jest jak piszesz, nie widzialem jeszcze, aby nie chcieli dodatkowej kasy (w PL tez), ale juz zwrot czasami/czesto jest mozliwy bezkosztowo. Warto sprawdzic czy w danym miejscu jest dorp box, do ktorego sie wrzuca kluczyki i...po zaparkowaniu sprawa zalatwiona. Bodajze w Alicante widzialem nawet automat, z ktorego mozna pobrac kluczyki poza godzinami pracy biura...ale czy to bylo platne, nie wiem.
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 16 Gru 2015 01:11 

Marbesol: odbiór auta jakoś 00:15 - żadnych dodatkowych opłat.
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 16 Gru 2015 09:39 

Damianoo7 napisał(a):

aby na pewno?, opłata doliczana jest w momencie rezerwacji do ogólnej ceny za wynajem - płaciłem 35E

zgodnie z regulaminem "Out of hours: 35 euros per car delivered, applicable to all bookings that are removed between 23:00 h and 07:00 h. Reserves will be considered only after hours in our office at Malaga Airport, being essential to facilitate the flight number. In the event that a flight is delayed and proceeds to retire the car between 23:00 h and 07:00 h this charge also applies. "

Załączniki:
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png [ 98.78 KiB | Obejrzany 1871 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 29 Gru 2015 21:45 

niebieski
Damianoo7 napisał(a):

kiedys czytalem ich regulamin i niezbyt tak mialoby to byc. Raczej miales szczescie - podziel sie tylko prosze okolicznosciami tygo szczescia:
a/ miales godzine wypozyczenia 23, a przyleciales pozniej i odebrales pozniej
b/ wypozyczales na lotnisku dopiero, a biuro bylo otwarte (czekali na kogos)
c/ wypozyczales przez agregat i on wrzucil taka darmowa opcje jako 'extra bonus' (na ogol tak robia z dodatkowym kierowca)
d/ inne, jakie?
rw30 lubi ten post.

#250 PostWysłany: 14 Sty 2016 14:54 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Cytuj:
Nie znam wypożyczalni która by nie potrącała dodatkowo za tzw. późny odbiór/późny zwrot

Wiele jest takich.
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 14 Sty 2016 14:58 

boots napisał(a):

Wiele jest takich
.

rzetelnie pisząc, wypadałoby stwierdzenie poprzeć przykładami (ktoś zapewne skorzysta w opcji "późny odbiór", ewentualnie rozważy i nie piszę o sobie, po prostu taki post w tej formie raczej nie ma sensu)
 PM off  

#252 PostWysłany: 14 Sty 2016 15:32 
Awatar użytkownika

platynowy
@Joanna77 ja np nie miałem problemu z późnym zwrotem w goldcar. A właściwie bardzo wczesnym. OK 5-6 rano jeszcze przed otwarciem biura. Kluczyki do drop box. Auto na parkingu i finito... żadnego dodatkowego obciążenia!
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 14 Sty 2016 15:35 

Ale tu problemem obecnie jest tylko opcja gdzie ""późny odbiór" bez dopłaty

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 14 Sty 2016 18:30, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#254 PostWysłany: 14 Sty 2016 16:36 
Awatar użytkownika

platynowy
Ok rozumiem. Odniosłem się, bo @Joanna77 napisała "późny odbior/późny zwrot"...wiec co do tego drugiego dostała info ;-)
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 14 Sty 2016 18:27 

srebrny
Anonymous napisał(a):
boots napisał(a):

Wiele jest takich
.

rzetelnie pisząc, wypadałoby stwierdzenie poprzeć przykładami (ktoś zapewne skorzysta w opcji "późny odbiór", ewentualnie rozważy i nie piszę o sobie, po prostu taki post w tej formie raczej nie ma sensu)

Pierwszy z brzegu - Hertz. Brak opłat dodatkowych za zwrot poza godzinami pracy placówki.
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 14 Sty 2016 18:32 

Anonymous napisał(a):
Ale tu problemem obecnie jest tylko opcja gdzie ""późny odbiór" bez dopłaty

To jest realne pytanie, druga opcja jak dla mnie niepotrzebnie została dodana, bo tu wszystko jak się poczyta wyjaśniono
 PM off  

#257 PostWysłany: 14 Sty 2016 19:57 

srebrny
Późny odbiór - Hertz np. do północy.
Firefly:
1st April - 31st Oct: Mon-Sun 07:00-02:00
1st Nov - 31st Mar: Mon-Sun 7:00-24:00
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 16 Sty 2016 00:04 

A czy ktoś może odbierał samochód w centrum (okolice dworca) a oddawał na lotnisku? Czy wtedy też doliczają dodatkową opłatę za zwrot w innym miejscu niż odbiór?

Szukam auta na 3 dni (chociaż przy wyliczeniach wyskakuje mi 4 dni) od 10 maja (tak koło godz. 14:00) do 13 maja (tu zależy mi na jak najpóźniejszym zwrocie na lotnisku. Póki co z moich wyliczeń wychodzi najtaniej Marbesol (skupiam się raczej na opcji full-full) ale i tak koszt wydaje mi się dość spory (ok 104 euro). Jakby ktoś swoim wprawniejszym okiem zobaczył ciekawszą ofertę na te dni będę wdzięczna.
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 22 Sty 2016 14:38 

pczarna01 napisał(a):
A czy ktoś może odbierał samochód w centrum (okolice dworca) a oddawał na lotnisku? Czy wtedy też doliczają dodatkową opłatę za zwrot w innym miejscu niż odbiór?

Szukam auta na 3 dni (chociaż przy wyliczeniach wyskakuje mi 4 dni) od 10 maja (tak koło godz. 14:00) do 13 maja (tu zależy mi na jak najpóźniejszym zwrocie na lotnisku. Póki co z moich wyliczeń wychodzi najtaniej Marbesol (skupiam się raczej na opcji full-full) ale i tak koszt wydaje mi się dość spory (ok 104 euro). Jakby ktoś swoim wprawniejszym okiem zobaczył ciekawszą ofertę na te dni będę wdzięczna.

sprawdź tu:
https://www.doyouspain.com/formulario.asp?idioma=EN

w tych datach w opcji full/full 5 osobowe Renault Clio z ubezpieczeniem coś ok. 56 - 67 euro (nie wiem jak Gibraltar i Portugalia)
 PM off  

#260 PostWysłany: 28 Sty 2016 12:29 

Kod:
Błękitne Dni Marbesol powróciły

W okresie 27.01.2016r. - 03.02.2016r. wszystkie rezerwacje internetowe na naszej stronie, dla każdego typu samochodu będzie miały automatycznie 20% zniżki
(z wyjątkiem pick-up oraz w okresie między 17 do 26 marca 2016)

Ta oferta nie łączy się z innymi ofertami i rabatami

Nie przegap tą okazję i do zobaczenia wkrótce w Marbesol !!

http://www.marbesol.com/

Załączniki:
Marbesol.PNG
Marbesol.PNG [ 27.8 KiB | Obejrzany 1941 razy ]
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość