Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 18 Paź 2015 12:05 

Tak, online. Jeśli chodzi o listopad to myślę, że nie warto się spieszyć choć w cenie masz darmową anulację, ponadto rozważ rezerwację czegoś klasę niżej. bo jest spora szansa otrzymania za darmo samochodu klasę wyżej (z tego zapewne wynika różnica w naszych cenach, ja rezerwowałem bodajże Citroena C2, otrzymałem Hyundai bodajże I20, spokojnie dawał radę)
 PM off  

Wycieczka do Goa za 2618 PLN 🌴 Loty do Indii + 11 nocy w 4* hotelu ze śniadaniami 🇮🇳 Wycieczka do Goa za 2618 PLN 🌴 Loty do Indii + 11 nocy w 4* hotelu ze śniadaniami 🇮🇳
Zimowa wycieczka na Sycylię 🌋 Loty i hotel w Taorminie ze śniadaniami (i widokiem na morze) za 806 PLN 😍 Zimowa wycieczka na Sycylię 🌋 Loty i hotel w Taorminie ze śniadaniami (i widokiem na morze) za 806 PLN 😍
#222 PostWysłany: 18 Paź 2015 12:14 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 21 984
Anonymous napisał(a):
Tak, online. Jeśli chodzi o listopad to myślę, że nie warto się spieszyć choć w cenie masz darmową anulację, ponadto rozważ rezerwację czegoś klasę niżej. bo jest spora szansa otrzymania za darmo samochodu klasę wyżej (z tego zapewne wynika różnica w naszych cenach, ja rezerwowałem bodajże Citroena C2, otrzymałem Hyundai bodajże I20, spokojnie dawał radę)

Sęk w tym, że różnica cenowa między samochodem najniższej klasy (Daewoo Matiz), a Ibiza lub Corsa to 2 Euro w opcji AI.
Muszę poczekać ;)

#223 PostWysłany: 20 Paź 2015 02:52 

mplucinski napisał(a):
Cześć,

Od 15 do 16 listopada potrzebuję wynająć auto w Maladze (podróż do Gibraltaru). Czy korzystał ktoś z Marbesol w opcji All inclusive?
Wyliczyłem sobie i w sumie wyszło 71 Euro za 2 dni (Seat Ibiza lub podobny) + paliwo.
Piszą, że nie blokują nic na karcie, ale jak to jest w rzeczywistości?

Czy można się spodziewać jakiś kodów zniżkowych w listopadzie?

Proszę o opinie ;)

szybko się doczekałeś i to -25% (Seat Ibiza zamiast 71,1 euro obecnie 53,33 euro)

Kod:
Błękitne Dni Marbesol powróciły

Podczas dni
19th, 20, 21, 22, 23, 24 i 25 października

wszystkie rezerwacje internetowe na naszej stronie, dla każdego typu samochodu będzie miały automatycznie 25% zniżki
(z wyjątkiem pick-up między 21 do 31 grudnia 2015 roku i 18 do 24 marca 2016)

Ta oferta nie łączy się z innymi ofertami i rabatami

Nie przegap tą okazję i do zobaczenia wkrótce w Marbesol !!

http://www.marbesol.com/index.php

Załączniki:
Marbesol.PNG
Marbesol.PNG [ 133.33 KiB | Obejrzany 2818 razy ]

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 20 Paź 2015 09:09, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#224 PostWysłany: 20 Paź 2015 07:11 

Cześć!

Proszę Was o pomoc w następującej sprawie.

Od 2 listopada do 11 listopada będziemy jechać z Malagi przez Portugalię do Girony. Tym samym wynajem auta będzie rozpoczynał się w Maladze, a kończył w Gironie (stamtąd mamy powrót).

Mój pomysł jest następujący:
a) wynajmuję samochód na http://www.economycarrentals.com bez ubezpiecznia wkładu własnego
b) biorę ubezpieczenie na https://www.worldwideinsure.com lub http://www.insurance4carhire.com - czy możecie mi coś powiedzieć na temat Waszych doświadczeń z ww. ubezpieczalnami - worldwideinsure oferuje wyższe kwoty ubezpieczenia w podobnej cenie
Znalazłem je na: https://www.moneymaxim.co.uk/comparison ... nce/stage4

1. Czy jest lepsza opcja niż enonomycarrentals.com?
2. Czy mój pomysł zapewni mi spokojne podróżowanie bez martwienia się o to, że będę musiał ponosić jakiekolwiek koszty w razie kradzieży Czy zwrót z tych ubezpieczalni jest bez problemu realny?
3. Jaką kwotę na karcie kredytowej zablokuje economycarrentals.com gdy nie wezmę ubezpieczenia wkładu własnego?

Kombinuję z zewnętrzną ubezpieczalnią, ponieważ po pierwsze jest taniej, a po drugie ubezpieczenie z economycarrentals widzę, ze działa tak, że niby jest PEŁNE, a w praktyce jeśli spowoduje uszkodzenie auta za 2000 euro to pobiorą mi 1200 euro, to samo gdyby mi auto ukradli, też pobiorą 1200 euro.

Z góry dziękuję Wam za pomoc! Wszelkie rady jak to zrobić lepiej mile widziane. :-)
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 20 Paź 2015 18:41 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
mplucinski napisał(a):
Cześć,

Od 15 do 16 listopada potrzebuję wynająć auto w Maladze (podróż do Gibraltaru). Czy korzystał ktoś z Marbesol w opcji All inclusive?
Wyliczyłem sobie i w sumie wyszło 71 Euro za 2 dni (Seat Ibiza lub podobny) + paliwo.
Piszą, że nie blokują nic na karcie, ale jak to jest w rzeczywistości?

Czy można się spodziewać jakiś kodów zniżkowych w listopadzie?

Proszę o opinie ;)

szybko się doczekałeś i to -25% (Seat Ibiza zamiast 71,1 euro obecnie 53,33 euro)

Kod:

Podczas dni
19th, 20, 21, 22, 23, 24 i 25 października

wszystkie rezerwacje internetowe na naszej stronie, dla każdego typu samochodu będzie miały automatycznie 25% zniżki
(z wyjątkiem pick-up między 21 do 31 grudnia 2015 roku i 18 do 24 marca 2016)

http://www.marbesol.com/index.php

Dzięki wielkie, jutro będę bookowal :-)

Wygląda na to, że ubezpieczenie w opcji AI obejmuje uszkodzenia lusterek, opon, podwozia itp...czy w rzeczywistości tak jest?

Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka

#226 PostWysłany: 24 Paź 2015 16:25 
Awatar użytkownika

Nie miałem czasu w tygodniu, żeby zarezerwować auto. Nurtuje mnie jeszcze jeden zapis w regulaminie:

" Damage insurance (CDW) without excess insurance, theft insurance occupants. (does not include damage to vehicle interior, latches, engine crankcase catalyst and radiator. Nor does it include the cost per battery charge, trailer crane cab to travel after the accident)"

Dodatkowo jest kolejny, który mówi, że w cenie jest total insurance.

Oznacza to, że mam CDW bez wkładu własnego, które obejmuje wszystkie uszkodzenia (bez uszkodzeń środka, zamka, katalizatora i radiatora, ładowania baterii, holowania)?
Pisałem do Marbesol, czy potrzebują kartę kredytową podczas przekazania samochodu i czy coś blokują. Odpowiedzieli, że karta kredytowa jest dla nich, jako zabezpieczenie, a opcja All inclusive obejmuje full insurance with no excess.
Tak więc, blokują coś czy nie? ;)
jawach uważa post za pomocny.

#227 PostWysłany: 24 Paź 2015 16:33 

U mnie sciagneli i zablokowali tyle co na rezerwacji, nic wiecej. Warunki i odpowiedzialnosc masz w warunkach, sporo to z ich strony "du.. chron", by za duzo nie zjezdzac spoza glownych drog np. na drogi szutrowe, kamieniste itp choc przy odbiorze poza stanem paliwa w baku nic ich nie interesuje
 PM off
mplucinski uważa post za pomocny.

#228 PostWysłany: 24 Paź 2015 16:57 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
U mnie sciagneli i zablokowali tyle co na rezerwacji, nic wiecej. Warunki i odpowiedzialnosc masz w warunkach, sporo to z ich strony "du.. chron", by za duzo nie zjezdzac spoza glownych drog np. na drogi szutrowe, kamieniste itp choc przy odbiorze poza stanem paliwa w baku nic ich nie interesuje

Hmm, raczej interesuje mnie tylko przejazd do Gibraltaru i z powrotem, ewentualnie zatrzymam się parę razy nad wybrzeżem, żeby jakieś fotki porobić ;)
Mam nadzieję, że ściągną tylko 50 Euro ;)

#229 PostWysłany: 24 Paź 2015 18:47 

Jak spełniasz kryteria wieku, lat posiadania prawa jazdy, zatankujesz do stanu jak otrzymałeś, do tego "nie spodobasz się przydrożnemu fotoradarowi" to nic poza sumą z rezerwacji nie ściągną
 PM off
mplucinski lubi ten post.

#230 PostWysłany: 25 Paź 2015 07:52 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
Jak spełniasz kryteria wieku, lat posiadania prawa jazdy, zatankujesz do stanu jak otrzymałeś, do tego "nie spodobasz się przydrożnemu fotoradarowi" to nic poza sumą z rezerwacji nie ściągną

Zarezerwowane. Zdam relację po powrocie :-)

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6030X

#231 PostWysłany: 27 Paź 2015 23:34 

Promocja przedłużona:
Kod:

Od 26 października do 8 listopada 2015r. wszystkie rezerwacje internetowe na naszej stronie, dla każdego typu samochodu będą miały automatycznie 25% zniżki (z wyjątkiem pick-up między 21 do 31 grudnia 2015 roku i 18 do 24 marca 2016)

http://www.marbesol.com/index.php[/quote]

Załączniki:
Marbesol.PNG
Marbesol.PNG [ 30.46 KiB | Obejrzany 2641 razy ]
 PM off  

#232 PostWysłany: 02 Lis 2015 18:08 

Zbanowany
Pawel_T napisał(a):
Zarezerwowalem Kia Picanto przez happycar.de z voucherem 10E, mieli najtansza opcje full/full. Jako dostawca wpisany byl Holiday Autos, voucher przyszedl z adresem Marbesol, wiec idealnie dla korzystajacych z Holiday Inn Express.
W przypadku Gibraltaru preferuje zostawic auto w La Linea i potem pieszo :)

Co do wjazdu na Gibraltar, to odradzam. Warto dojechać do miasteczka sąsiadującego z Gibraltarem po stronie hiszapńskiej, tj La Linea i zaparkować auto np na parkingu przy Mc Donalds czy supermarkecie Mercadona. A obejść Gibraltar na piechotę. Więcej fan i możliwości zwiedzenia niż z samochodu, a przy okazji mniej stresu bo na Gibraltarze nie łatwo znaleść miejsce parkingowe.

-- 02 Lis 2015 18:16 --

kubus571 napisał(a):
Ktoś parę postów wcześniej wspominał o Gibraltarze.

Mam dwa pytania.

Czy wypozyczalnie traktują to jako wyjazd za granicę, czyli pewnie trzeba doczytać warunki i coś dopłacić ewentualnie?

Drugie już głupie, czy trzeba uiszczać jakąś opłatę?

Czy ktoś wypożyczał samochód na lotnisku w Maladze i ma jakies konstruktywne uwagi?

Większość wypożyczalni w Maladze zabrania w swoim regulaminie wyjazdu z Półwyspu Iberyjskiego, tj wjazd na Gibraltar czy do Portugali nie wchodzi w grę m.in dlatego że kończy się ich assistance na granicy hiszpańskiej a potem radź sobie sam.
Co do wjazdu na Gibraltar samochodem to odradzam z powodów:
-kolejki czasem kilkugodzinne na granicy (pieszo przechodzi się w ok 15 min)
-trudności z zaparkowaniem (Gibraltar to mały powierzchniowo i mocno zabudowany teren)
-brak assistance ze strony ubezpieczyciela hiszpańśkiego
-prozaiczny: warto zwiedzić "na piechote"

-- 02 Lis 2015 18:24 --

czesterka napisał(a):
Dzięki wielkie za cały wątek i wszystkie wypowiedzi w nim :) Przeczytałam i jestem już mądrzejsza :D
Miałam wypożyczać auto w malagacar, ale tak jak jedna osoba stwierdziła - strona jest mało czytelna, dlatego wole Marbesol, mam wrażenie, że tutaj wiem dokładnie co zawiera kwota wypożyczenia. Jestem na etapie polowania na zniżki.

Podpowiedzcie mi, ile czasu zajmie mi podróż z Malagi na Gilbraltar / La Linea de la Concepcion? Z tego co czytałam to jest płatna autostrada i obok niepłatna ładna droga, nie wiem jeszcze którą wybiorę, nie jestem pewna czy dobrze liczę sobie czas trasy - pomóżcie :) I może od razu mi podpowiecie, czy jeśli stwierdzę, że jednak zajadę do jakiegoś miasteczka nad wodą (Marbella, Fuengirola, Estepona) to łatwo zjadę z tej głównej drogi czy to nie takie hop siup?

I jeszcze czeka mnie podróż z Sevilli do Malagi, bez zwiedzania po drodze, sama jazda na lotnisko - ile tutaj czasu muszę policzyć, żeby nie spóźnić się na samolot? :)

Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

Z Malagi na Gibraltar jedzie się ok 1,5 godziny. Możesz dojechać płatną -Autovia pagar TollPay, jest to AP7 lub bezpłatną przy samym morzu A7. Wymienione miejscowości jak Marbella, Fuengirola, Benalmadena itp leżą na trasie A7 czy AP7 więc zawsze możesz zjechać i się gdzieś zatrzymać. Wjazd spowrotem nie powinien sprawić problemów bo kierunki na atostrady są bardzo dobrze oznaczone, poza tym gps także pomoże. :D
Z Sewilli do Malagi jest ponad 200km, warto wziąśc sobie zapas godzinny w razie czego, 3h wystarczy
 Profil Relacje PM off
zouza lubi ten post.

#233 PostWysłany: 03 Lis 2015 11:26 

Loty: 40
Kilometry: 80 330
Joanna77 napisał(a):
Anonymous napisał(a):
mplucinski napisał(a):
Cześć,

Od 15 do 16 listopada, czyli za 2 dni zapłacisz np. 84EUR i bez kaucji i karty kredytowej w Malaga U Drive, warunki zobacz tutaj:
http://www.malagaudrive.com/pl/, odpowiedzi co do kaucji czy dodatkowego ubezpieczenia znajdziesz w ich faq.
W Marbesol jak Malagacar zawsze blokują do wysokości excess, potem zależy od farta czy coś ci potrącą czy nie. Ryzyko zawsze jest. Ściągają za niedotankowanie czy 1cm rysy. Warto zawsze wziać dodatkowe ubezpieczenie i nie martwić się o nic w wakacje.

Mozna też w marbesol wziać opcję all i nie martwić się o nic.
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 03 Lis 2015 11:50 
Awatar użytkownika

aldam napisał(a):
Joanna77 napisał(a):
Anonymous napisał(a):
mplucinski napisał(a):
Cześć,

Od 15 do 16 listopada, czyli za 2 dni zapłacisz np. 84EUR i bez kaucji i karty kredytowej w Malaga U Drive, warunki zobacz tutaj:
http://www.malagaudrive.com/pl/, odpowiedzi co do kaucji czy dodatkowego ubezpieczenia znajdziesz w ich faq.
W Marbesol jak Malagacar zawsze blokują do wysokości excess, potem zależy od farta czy coś ci potrącą czy nie. Ryzyko zawsze jest. Ściągają za niedotankowanie czy 1cm rysy. Warto zawsze wziać dodatkowe ubezpieczenie i nie martwić się o nic w wakacje.

Mozna też w marbesol wziać opcję all i nie martwić się o nic.

Tak właśnie zrobiłem... 2 dni za 50 euro

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6030X

#235 PostWysłany: 10 Lis 2015 20:37 

Kod:
W Marbesol chcemy dać Ci świąteczny Prezent JUŻ TERAZ

Dokonaj rezerwacji teraz, aby odebrać swój samochód między 10/11/15 - 10/12/15 i uzyskać 10% zniżki na łączną cenę najmu.

Wesołych Świąt i do zobaczenia wkrótce na Marbesol

http://www.marbesol.com/

Załączniki:
Marbesol.PNG
Marbesol.PNG [ 18.83 KiB | Obejrzany 2349 razy ]
 PM off  

#236 PostWysłany: 24 Lis 2015 09:46 

niebieski
Dostałem w newsletterze rabat na wypożyczenie auta w malagacar. Może komuś się przyda.

Załączniki:
mal.jpg
mal.jpg [ 45.86 KiB | Obejrzany 2126 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 27 Lis 2015 17:59 

jest też odpowiedź Marbesol :-)

Załączniki:
marbesol.jpg
marbesol.jpg [ 201.52 KiB | Obejrzany 2069 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 02 Gru 2015 12:56 

Loty: 22
Kilometry: 40 056
Witam. Czy przy wypożyczeniu w Marbesol musi być kredytówka przy wyborze opcji ubezpieczenia all inclusive czy wystarczy płaska debetówka? bo tylko taką posiadam. z góry dzięki za odpowiedź.

Ostatnio edytowany przez suszek, 02 Gru 2015 13:36, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 02 Gru 2015 13:03 

po zapytaniu w tym temacie (prawy górny róg np. pytanie "debetową") wychodzi, że płaską debetową się NIE DA

gremple2 napisał(a):
Miałem okazję korzystać na początku kwietnia z wypożyczalni Marbesol. Rezerwacje robiłem poprzez Doyouspain.com. Cena 63 Euro za 7 dni. Dokupiłem również ekstra ubezpieczenie za szyby koła itp. Polityka paliwa Full/Empty. Na miejscu okazało się że Marbesol nie honoruje ubezpieczenia kupionego w Doyouspain. Na miesjcu miałem wybór albo depozyt 800 Euro lub wykupienia ekstra ubezpieczenia z Marbesol. Koszt 126 Euro- wszystko w cenie - full/full, drugi kierowca, Giblartar itp. Uwaga nie akceptują kart nie wypukłych - tylko kredytowe. Ja niestety miałem debetową i musiałem wykupić ubezpieczenie gdyż nie chcieli pobrać depozytu z karty debetowej. Poza tym wszystko jak należy. Wypożyczenie sprawne i szybkie. Wypożyczalnie otwarta 24H na dobę. Nie ma problemu z oddaniem w nocy samochodu. Nie ma za to dodatkowych opłat.
 PM off  

#240 PostWysłany: 02 Gru 2015 15:59 

Loty: 22
Kilometry: 40 056
Anonymous napisał(a):
po zapytaniu w tym temacie (prawy górny róg np. pytanie "debetową") wychodzi, że płaską debetową się NIE DA

gremple2 napisał(a):
Miałem okazję korzystać na początku kwietnia z wypożyczalni Marbesol. Rezerwacje robiłem poprzez Doyouspain.com. Cena 63 Euro za 7 dni. Dokupiłem również ekstra ubezpieczenie za szyby koła itp. Polityka paliwa Full/Empty. Na miejscu okazało się że Marbesol nie honoruje ubezpieczenia kupionego w Doyouspain. Na miesjcu miałem wybór albo depozyt 800 Euro lub wykupienia ekstra ubezpieczenia z Marbesol. Koszt 126 Euro- wszystko w cenie - full/full, drugi kierowca, Giblartar itp. Uwaga nie akceptują kart nie wypukłych - tylko kredytowe. Ja niestety miałem debetową i musiałem wykupić ubezpieczenie gdyż nie chcieli pobrać depozytu z karty debetowej. Poza tym wszystko jak należy. Wypożyczenie sprawne i szybkie. Wypożyczalnie otwarta 24H na dobę. Nie ma problemu z oddaniem w nocy samochodu. Nie ma za to dodatkowych opłat.

w przytoczonym przykładzie "koszt 126 euro - wszystko w cenie- full/full itd" to jest cena końcowa wynajmu z ubezpieczeniem jesli posiadam karte tylko debetową czy cena ostateczna to wynajem 63 e + 126 e =189 e ??
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości