Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
#761 PostWysłany: 22 Maj 2023 08:30 

srebrny
A może być również i tak, że przy płatności na miejscu nie będzie żadnych problemów.
Ja tak miałem, płaciłem w Marbesol przeźroczystą kartą Mastercard Debit z N26, gdzie co prawda napis 'debit' jest widoczny tylko na hologamie, ale jednak jest i to w zasadzie pod każdym kątem.
Oczywiście kredytowa była w zanadrzu na wszelki wypadek, jednak nikt się nie zająknął, a kartę musiałem pokazać i fizycznie nią zapłacić - nie pozwolili przez Apple Pay, bo wtedy to pewnie w ogóle nie byłoby problemu z żadną kartą.

Swoją drogą to Marbesol jak najbardziej mogę polecić dostaliśmy Skode Kamiq w automacie z przebiegiem ... 14 km, a więc nówka sztuka z salonu.
 Profil Relacje PM off  

Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎 Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎
Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
#762 PostWysłany: 22 Maj 2023 10:46 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 275 193
niebieski
@sranda ktora grupe aut rezerwowales ze wpadl automat ? O1 ?
 Profil Relacje PM off  

#763 PostWysłany: 22 Maj 2023 10:56 
Awatar użytkownika

srebrny
sranda napisał(a):
A może być również i tak, że przy płatności na miejscu nie będzie żadnych problemów.
Ja tak miałem, płaciłem w Marbesol przeźroczystą kartą Mastercard Debit z N26, gdzie co prawda napis 'debit' jest widoczny tylko na hologamie, ale jednak jest i to w zasadzie pod każdym kątem.
Oczywiście kredytowa była w zanadrzu na wszelki wypadek, jednak nikt się nie zająknął, a kartę musiałem pokazać i fizycznie nią zapłacić - nie pozwolili przez Apple Pay, bo wtedy to pewnie w ogóle nie byłoby problemu z żadną kartą.

z ciekawości - miałeś robioną blokadę na tej karcie? czy może wykupiłeś takie ubezpieczenie, że blokady nie było? jeśli tak (bez blokady), to powiedziałbym, że to tłumaczy, dlaczego nikt nie jojczył że to debetowa
 Profil Relacje PM off  

#764 PostWysłany: 22 Maj 2023 11:29 

niebieski
Ale może piszcie kiedy płaciliście debetówką - bo 2-3 lata temu to była norma w Marbesol. Dodatkowo jeszcze w zeszłym roku rezerwacja mi też przechodziła - ale od 2023 roku się spięli i "nie bo nie".
Jak ja poprzednio płaciłem debetówką, to nic nie było blokowane, a przynajmniej sobie nie przypominam ;)
Z tym hologramem to bym na to specjalnie nie liczył: "widoczny czy niewidoczny". Bo sklep może zobaczyć jaka to karta w terminalu.
Będę dzisiaj wypożyczał/odbierał auto (płatność na miejscu), ale wziąłem kredytówkę. Bo się ostatnio pokłóciłem z nimi parę miesięcy temu o te karty debetowe/kredytowe - i nie chce mi się wracać do tematu.
Podobno w każdym razie mają teraz jakiś namiot 70 metrów od lotniska i nie trzeba dreptać kawałek drogi do siedziby.
 Profil Relacje PM off  

#765 PostWysłany: 22 Maj 2023 11:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Kazda wypozyczalnia ulokowana poza lotniskiem uzywa twgo namiotu jako punkt odbioru pasazerow. Wychodzisz z term i w lewo na samym koncu po drugiej stronie ulicy
 Profil Relacje PM off  

#766 PostWysłany: 22 Maj 2023 11:41 

niebieski
To albo nie zauważyłem ostatnio albo z rozpędu od razu ruszyłem do siedziby ;)
Czyli - tam jest tylko taki punkt transferowy: w busika i po auto, tak? :D
 Profil Relacje PM off  

#767 PostWysłany: 22 Maj 2023 11:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak, nie trzeba orac z walizkami do tego hangaru tam chodnikow nie ma
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#768 PostWysłany: 22 Maj 2023 11:51 
Awatar użytkownika

srebrny
sanchopan napisał(a):
Jak ja poprzednio płaciłem debetówką, to nic nie było blokowane, a przynajmniej sobie nie przypominam ;)

no właśnie o to mi chodziło w poprzednim pytaniu, że może dopuszczają debetówkę w sytuacji, gdy masz takie ubezpieczenie, że nie ma żadnej blokady?
i, od razu dodaję: nieważne, że nie powiedzą tego w emailu że tak można, ale po prostu, już na miejscu, nie robią problemów.

Poruszam tylko dlatego by to wyjaśnić, od lat wypożyczam zestawem kredytowa + zewnętrzne ubezpieczenie.
 Profil Relacje PM off  

#769 PostWysłany: 22 Maj 2023 11:53 

niebieski
Ale akurat Marbesol to ma z urzędu i w pakiecie AI - tam raczej nie można inaczej. I m.in. dlatego się zżymałem na tę konieczność kredytówki - bo z udziałem własnym to w pełni rozumiem.
Jednakże fakt, że "All" nie oznacza tutaj "All" - to tłumaczy (w sensie negatywnym) wszystko.
 Profil Relacje PM off  

#770 PostWysłany: 22 Maj 2023 11:53 

srebrny
@Gricho
Nie było tu żadnego upgrade, rezerwowałem grupę O1 z automatem: 'Seat Arona Aut., Skoda Kamiq Aut., Opel Crossland Aut.' więc dostałem zgodnie z zamówieniem, tylko tyle, że auto było fabrycznie nowe.

@rw30
Nie było żadnej blokady, to była stawka all-inclusive, zresztą całkiem przyzwoita, ok. 160 EUR za tydzień na przełomie kwietnia i maja.

@sanchopan
Płatność za auto w Marbesol wykonywałem całkiem niedawno - 3 tygodnie temu, a dokładnie w niedzielę 30 kwietnia. Możesz najpierw spróbować debetową, jak nie przejdzie to dasz kredytówkę i już. Ale wg mnie nie powinno być problemu.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi uważa post za pomocny.

#771 PostWysłany: 22 Maj 2023 11:57 
Awatar użytkownika

srebrny
-- 22 Maj 2023 11:55 --

no, i wszystko jasne, all-inc z 0 blokady można płacić debetówką, w innym razie pewnie by nie przeszło

-- 22 Maj 2023 11:57 --

sanchopan napisał(a):
Ale akurat Marbesol to ma z urzędu i w pakiecie AI - tam raczej nie można inaczej. I m.in. dlatego się zżymałem na tę konieczność kredytówki - bo z udziałem własnym to w pełni rozumiem.
Jednakże fakt, że "All" nie oznacza tutaj "All" - to tłumaczy (w sensie negatywnym) wszystko.

no właśnie nic nie tłumaczy, i jednak można inaczej, tylko nie chcą - pewnie dla prostoty / jasności - podawać tej informacji klientom. Czemu? nie wiem, nie mam pojęcia
 Profil Relacje PM off  

#772 PostWysłany: 22 Maj 2023 12:03 

niebieski
Właśnie wynająłem i30 w Marbesol za 121,80 EUR/tydzień.
Nie próbowałem debetówką, bo przypomniałem sobie,że na kredytówce z PKOBP mam przecież ubezpieczenie wkładu własnego - jakby coś, odpukać.
Ale... Pan bardzo długo oglądał kartę i dopytywał, czy "Na pewno credit?".
Dodatkowo, za "jedyne i tylko 80 EUR" (czyli ponad 200 EUR łącznie) usiłował "w promocji" wcisnąć VW Golfa i bardzo był niezadowolony, że podziękowałem.
Namiotu nie znalazłem - IMHO wyszedłem dobrze, ale coś mogłem pomylić. Zobaczyłem busa Marbesol na parkingu i wsiedliśmy.

P.S. Jakoś to wpisuje się w dzisiejsze, dziwne czasy, że albo ja ciebie albo ty mnie w trąbę zrobisz. Albo jeden cwańszy albo drugi. Smutne rzeczywistość.
 Profil Relacje PM off
flus lubi ten post.

#773 PostWysłany: 23 Maj 2023 12:57 

Zbanowany
niebieski
Kol. @sanchopan
A nie miales przypadkiem All-Inc w Marbesol? Wtedy ubezpieczenie wkladu wlasnego chyba nie byloby Ci potrzebne.
 Profil Relacje PM off  

#774 PostWysłany: 23 Maj 2023 14:40 
Awatar użytkownika

niebieski
sanchopan napisał(a):
Nie próbowałem debetówką, bo przypomniałem sobie,że na kredytówce z PKOBP mam przecież ubezpieczenie wkładu własnego - jakby coś, odpukać.
Dodatkowo, za "jedyne i tylko 80 EUR" (czyli ponad 200 EUR łącznie) usiłował "w promocji" wcisnąć VW Golfa i bardzo był niezadowolony, że podziękowałem.
Namiotu nie znalazłem - IMHO wyszedłem dobrze, ale coś mogłem pomylić. Zobaczyłem busa Marbesol na parkingu i wsiedliśmy.

P.S. Jakoś to wpisuje się w dzisiejsze, dziwne czasy, że albo ja ciebie albo ty mnie w trąbę zrobisz. Albo jeden cwańszy albo drugi. Smutne rzeczywistość.
Tu jest
Image
 Profil Relacje PM off  

#775 PostWysłany: 23 Maj 2023 20:38 

niebieski
flus napisał(a):
Kol. @sanchopan
A nie miales przypadkiem All-Inc w Marbesol? Wtedy ubezpieczenie wkladu wlasnego chyba nie byloby Ci potrzebne.

Oczywiście że mam AI.
Ale jakbyś przeczytał posty powyżej, to byś się dowiedział, że owe AI w Marbesol ma wyłączenia.

Co do wyjścia z hali bagażów - tak wyszedłem. Ale na rysunku hala jest malutka i jest jedno wyjście, a w realu ogromna i wyjść wiele. Więc mogłem jakieś pomylić. Bo wszystko się zgadzało z rysunkiem, poza tym że namiotu brak.

Swoją drogą - nie dostałem żadnych papierów. Pan na pytanie odpowiedział, że "są na maila wysyłane" - ale nic od wczoraj nie dotarło. Przychodzą później czy trzeba krzyczeć jak oddawać będę auto?
 Profil Relacje PM off  

#776 PostWysłany: 24 Maj 2023 10:57 
Awatar użytkownika

srebrny
sanchopan napisał(a):

skoro nie miałeś ubezpieczenia wkładu własnego, czyli na pewno robili Ci blokadę, to wiadomo, że musiała być kredytówka

ale wnioskując po poprzednich postach, jeśli się bierze wersję no excess, to można płacić debetówką
 Profil Relacje PM off  

#777 PostWysłany: 24 Maj 2023 11:02 

niebieski
Żadnej blokady - poza płatnością - nie ma. To pakiet AI, gdzie jednak są wyłączenia.
Jedyna opcja, że - jeśli to realne - można płacić debetówką, to jest - dziwne i niezrozumiałe, ale jednak spotykane - opcja, że dla Marbespol kredytówkami są wszystkie karty... wypukłe. :shock: I to by wiele tłumaczyło - jeśli to prawda.
 Profil Relacje PM off  

#778 PostWysłany: 24 Maj 2023 11:07 
Awatar użytkownika

srebrny
-- 24 Maj 2023 11:06 --

to miałeś w końcu wkład własny czy nie miałeś?
napisałeś wcześniej że :

-- 24 Maj 2023 11:07 --

sanchopan napisał(a):
 Profil Relacje PM off  

#779 PostWysłany: 24 Maj 2023 11:09 

niebieski
Ale to była wypowiedź w kontekście mojego poprzedniego postu, że znalazłem wyłączenia - takie niecodzienne - w pakiecie AI.
Mam (bo wynajem w trakcie) pakiet AI.
...przy czym np. umowy brak. :shock:
 Profil Relacje PM off  

#780 PostWysłany: 29 Maj 2023 11:01 

Tak trochę z innej beczki w temacie Marbesol, bo zastanawiam się co zarezerwować i może coś mądrego podpowiecie, podzielicie się swoimi doświadczeniami?

Planowałem zarezerwować grupę C, żeby niepotrzebnie nie wydawać sporo kasy na samochód. Z drugiej strony widzę, że za stosunkowo niewielką dopłatą można trafić coś lepszego, jakiś samochód z klasy kompakt czy BMW Serii 1/Mercedesa klasy A itp. z grupy R2. Jedziemy tylko we dwójkę, więc nie jest nam potrzebne wielkie auto, jednak planujemy trochę pojeździć po Andaluzji, więc fajnie, gdyby samochód był w miarę wygodny i dobrze się nim jeździło.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości