Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 07 Kwi 2016 14:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Zatrzymuje się tylko na stacji benzynowej 10-30 min.

Ta stacja benzynowa jest na granicy Polsko-niemieckiej ?
Da radę wyjść na chwilę na tym przystanku z autobusu żeby coś kupić ?

Niva napisał(a):
Köpenicker jest cholernie długą ulicą więc zależy w które miejsce ;) ale generalnie z SXF masz bliżej niż z ZOB (komunikacją miejską 30 min vs 50 min).

Nie znam na tę chwilę dokładnego numeru. Ważne aby dostać się na tę ulicę :)

Czym najlepiej dojechać z SXF do Köpenicker strasse ?
Polecacie jakąś dobrą stronkę typu 'jakdojade.pl' pokazująca jak poruszać się komunikacją po Berlinie ?
Znalazłem to: http://www.bvg.de.

Gdzie kupić bilet na komunikację ?
Pewnie automaty biletowe będą gdzieś na lotnisku ?

Możliwe, że będziemy musieli trochę pokrążyć po Berlinie we trzy osoby w ciągu jednego dnia.
Jest jakiś dobry bilet dzienny lub coś w tym stylu ?
 Profil Relacje PM off  

All inclusive nad Morzem Czerwonym 🏝️ 4* hotel z aquaparkiem za 1914 PLN All inclusive nad Morzem Czerwonym 🏝️ 4* hotel z aquaparkiem za 1914 PLN
Loty do Alicante w megacenie od 160 PLN❗🔥 Zamień kiepską pogodę na słońce Costa Blanca ☀️😎 Loty do Alicante w megacenie od 160 PLN❗🔥 Zamień kiepską pogodę na słońce Costa Blanca ☀️😎
#22 PostWysłany: 07 Kwi 2016 14:11 

srebrny
morrex napisał(a):
Cytuj:
Czy autobusy jadące do Berlina [Lux Express, Polski Bus] mają jakieś inne przystanki poza tymi dwoma: Warszawa - Berlin ZOB ?

PB zatrzymuje się na lotnisku SXF przed ZOB.
Cytuj:
Czy te autobusy zatrzymują się na granicy Polsko-niemieckiej ? Znajomy mówił mi, że się zatrzymują, ale coś mi się w to nie chce wierzyć.
Zatrzymuje się tylko na stacji benzynowej 10-30 min.

Nie zatrzymuje sie na zadnej stacjii benzynowej. Jezdze czesto i jeszcze mi sie nie trafilo. Mozliwe, ze zima, gdy toalety sa nieczynne podczas silnych mrozow.
 Profil Relacje PM off
ELBE lubi ten post.
ELBE uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 07 Kwi 2016 14:45 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
ELBE napisał(a):
Czym najlepiej dojechać z SXF do Köpenicker strasse ?
Polecacie jakąś dobrą stronkę typu 'jakdojade.pl' pokazująca jak poruszać się komunikacją po Berlinie ?
Znalazłem to: http://www.bvg.de.

Google Maps.
 Profil Relacje PM off
ELBE lubi ten post.

#24 PostWysłany: 07 Kwi 2016 15:03 

srebrny
@ELBE
Strona ta jest najlepsza do wyszukiwania polaczen.
Na lotnisku sa automaty, rowniez u kierowcy mozna kupic, choc w automacie sa opcje- po polsku.
Sa bilety calodniowe jednosobowe i grupowe do 5 osob. Przy trzech juz chyba sie oplaca grupowy kupic. Wazny do godziny 3 rano dnia nastepnego
 Profil Relacje PM off
ELBE lubi ten post.

#25 PostWysłany: 17 Sie 2016 11:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Macie pomysł, dlaczego tylko Airberlin lata na trasie WAW-TXL? Bilety nie są aż tak drogie - można kupić RT za 400zł, natomiast w porównaniu z lotami, np. do Londynu Wizzairem czy Ryanairem to drożyzna (a na dodatek lot do Berlina to 1/3 tej trasy).
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 17 Sie 2016 11:19 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Bo airBerlin to nie lowcostowa linia i nie dostaje dofinansowanie?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 17 Sie 2016 11:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Bardziej mi chodzi o to, dlaczego na trasie nie lata żaden low-cost z WAW - generalnie do Berlinia Ryanem dolecimy tylko z jednego polskiego miasta.

Tak jak napisałem - ja wiem, że koszt nie jest liniowy co długości trasy, ale skoro Airberlin lata 3x dziennie dość dobrze wypełniony za ~250zł OW, to dlaczego Ryan/Wizz, które latają na dłuższych trasach po 80zł OW do Londynu/Milanu nie są zainteresowane kawałkiem tortu? Nie są w stanie od Niemców wywalczyć opłat marketingowych? Przecież w innych miastach są w stanie.

Nie jestem w stanie uwierzyć, że to kwestia mnogości połączeń - Polskiegobusa/PKP. Nikt mnie nie przekona, że podróż autokarem 9h jest dużo bardziej atrakcyjna przy niższej cenie biletu od połączenia lotniczego. Z resztą po trasach krajowych widać, że można robić loty przy dużej konkurencji busów i kolei.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 17 Sie 2016 11:55 
Site Admin
Awatar użytkownika

Też sobie zadajemy te pytanie od paru lat...
Wyslij pytanie na czacie Ryanair, może coś odpowiedzą :D

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.

#29 PostWysłany: 17 Sie 2016 12:05 
Moderator forum
Awatar użytkownika

airberlin żyje głównie z pasażerów przesiadkowych.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#30 PostWysłany: 17 Sty 2018 19:36 

Hej, wracam do Polski przez Berlin 28.03. Zależy mi żeby dostać się do Warszawy (a ostatecznie do Lublina). W Berlinie ląduję na Schoenfeld po godzinie 15, ostatni pociąg jest o 16:37 (kolejny 6:40 następnego dnia rano). Nie ma jeszcze rozkładu jazdy Polskiego Busa na tą trasę 28 marca, Lux Express nie jeździ do Berlina, z autobusów na tą chwilę jest Ecolines za 90 zł.

Co do lotów to bezpośrednie są do Krakowa (nie po drodze mi) za 30 euro Ryanair, do Warszawy z przesiadką za ok. 500 zł.

Czy ktoś ostatnio tak podróżował i/lub wie czy są pociągi nocne (ja nie znalazłam) lub czy Polski Bus planuje zawieszenie trasy, czy po prostu jest jeszcze za wcześnie na rozkład? Może są jakieś inne połączenia, których nie udało mi się znaleźć?
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 17 Sty 2018 20:01 

niebieski
Brałem swego czasu i ECOLINES i Polski Bus. ECO super opcja, bardzo wygodne buski, pełen komfort i za 9 dych nie marudziłbym.

W razie co, gdyby Wawy na razie nie było, a pali CI się, to bierz do Wrocka i uskutecznij tam dość częstą i jakże łatwą przesiadkę. W promocji bilety brałem nawet po 5-9 zł - zarówno na część BER-WRO, jak i WRO-WAW.

Możliwe, iż rozkładu nie ma jeszcze z tytułu sprzężenia PB z niemieckiem FLIXem.

Pzdr, Art.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 18 Sty 2018 14:49 

Dzięki :)

Niestety w tym terminie BER - WRO 170 zł, ale z infolinii PB dowiedziałam się, że rozkład będzie już na Flixbusie miesiąc przed kursem, nie planują zawiesić połączenia także cierpliwie czekam ;)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 18 Sty 2018 15:02 

Zbanowany
niebieski
Buczacza...z SXF masz bezpośrednio do Szczecina co godzinę Interglobus(Follow me). Koszt ok 50-70pln ale są promocje.
dojeżdżasz w 2,5h do dworca głównego PKP Szczecin. Masz wieczorny pociąg do W-wy lub sprawdz z Goleniowa loty Ryan do W-wy. Tam także follow me możesz dojechać :P

Ostatnio edytowany przez michzak, 18 Sty 2018 15:06, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 18 Sty 2018 18:10 

Z lotniska Interglobus lub PKS Szczecin do Szczecina, a stamtąd jeździ bezpośredni pociąg do Lublina.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 18 Sty 2018 18:45 

srebrny
buczacza napisał(a):
Hej, wracam do Polski przez Berlin 28.03. Zależy mi żeby dostać się do Warszawy (a ostatecznie do Lublina). W Berlinie ląduję na Schoenfeld po godzinie 15, ostatni pociąg jest o 16:37 (kolejny 6:40 następnego dnia rano).

dlaczego zakładasz, że 1,5h to za mało na odbiór bagażu i dojechanie na dworzec kolejowy?
W promo bilety kolejowe bezpośrednio do Wawy są za bodajże 29 euro.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 16 Cze 2018 20:07 

Okazało się za mało, lot do Berlina był z Macedonii i kontrola paszportów oraz dojście z terminala dla tanich linii do metra zajął nam ponad godzinę ;)

Ostatnio edytowany przez Zeus, 16 Cze 2018 20:41, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 08 Paź 2018 03:33 

21.12 grudnia muszę się dostać z Berlina do Warszawy.
-Niestety ale flixbus oferuje tylko jedno połączenie z horrendalnie długa przesiadka.
-PKP również nie pokazuje połączenia na ten termin... ( przy okazji czy na relacji Berlin Warszawa gdzie jak wyczytałem bilety są od 29€ obowiązuje zniżka studencka)?)
- easy jet leci o 6 a ja ląduje 7:40

Macie jakiś pomysł?
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 08 Paź 2018 04:40 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Marcello2297, PKP nie pokazuje polaczen, bo jeszcze za wczesnie, musisz troche poczekac. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
Marcello2297 uważa post za pomocny.

#39 PostWysłany: 08 Paź 2018 07:17 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@Marcello2297 bilety PKP są sprzedawane najwcześniej 60 dni przed podróżą. Nie ma zniżek studenckich. A Flixbus nie udostępnił jeszcze rozkładu jazdy na grudzień. Musisz czekać.
 Profil Relacje PM off

#40 PostWysłany: 08 Paź 2018 08:38 

HON fly4free
@Marcello2297
jeśli będziesz mieć jeszcze siły na kombinacje, to taka alternatywa przez Szczecin:
10.40 - PKS do Szczecina za 35 zł (ew. 9.30 za 49 zł)
15.47* - PKP do Warszawy za 51 zł (ew. 12.28 z przesiadką w Poznaniu, sporo drożej) lub
17.55 - ryan do Warszawy za 85 zł (+ koszt dojazdu na lotnisko)

* PKP - za dwa tygodnie jest zmiana rozkładu, więc ta godzina może się nieznaczne zmienić
 Profil Relacje PM off

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość