Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1585 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 80  Następna
Autor Wiadomość
#1221 PostWysłany: 01 Sie 2021 22:59 

Centauro w opcji Full insurence.
 PM off  

HIT 🔥 Loty na Mauritius od 1734 PLN 😍✈️🏝️ HIT 🔥 Loty na Mauritius od 1734 PLN 😍✈️🏝️
Weekend w Rzymie za 749 PLN 💚🤍❤️ Znakomite godziny lotów i noc w 4⭐ hotelu ze śniadaniem ☕🍽️ Weekend w Rzymie za 749 PLN 💚🤍❤️ Znakomite godziny lotów i noc w 4⭐ hotelu ze śniadaniem ☕🍽️
#1222 PostWysłany: 01 Sie 2021 23:30 

Tę ofertę już widziałem i niestety jest 2x droższa (302 EUR)
 Profil Relacje PM off  

#1223 PostWysłany: 02 Sie 2021 00:42 
Awatar użytkownika

niebieski
@mlukasz

economycarrentals.com masz za 748 zł w wypożyczalni Maggiore. Według warunków wynajmu:
Zapłata :
Akceptowane są następujące karty kredytowe:
Eurocard / Mastercard, American Express, VISA, Diners Club, Discover Card.
Karty debetowe Mastercard i Visa są również akceptowane jako gwarancja.
Karty przedpłacone nie są akceptowane.
Ważna karta kredytowa wystawiona na nazwisko głównego kierowcy musi być okazana jako gwarancja wynajmu.

Sam nie testowałem i zapisy nie są do końca jednoznaczne, ale dają nadzieję, więc pewnie warto się jeszcze upewnić w wypożyczalni. W razie czego można darmowo odwołać rezerwację do 48h przed ropoczęciem.
 Profil Relacje PM off  

#1224 PostWysłany: 02 Sie 2021 01:30 

Tylko że revoluta w Maggiore nie akceptują.
Za 300 euro albo Cenatauro, albo podróż pociągiem przez Mediolan. Pewnie będzie sporo taniej.
 PM off  

#1225 PostWysłany: 07 Sie 2021 12:24 

Mam pytanie - czy we Włoszech nadal obowiązuje wymóg, że z tyłu samochodu nie może podróżować więcej niż 2 pasażerów? Wybieramy się do Toskanii w 5-osobowej grupie i planujemy wynajem auta.
 Profil Relacje PM off  

#1226 PostWysłany: 07 Paź 2021 11:46 

Loty: 20
Kilometry: 47 616
Lece do Bari pod koniec pazdziernika. Lot powrotny mam o 8 30. Wszystkie przegladane wypozyczalnie maja godziny otwarcia najwczesniej od 8 00. Orientuje sie ktos czy istnieja jakies mozliwosci zwrotu auta przed godzina otwarcia, czy konieczny bylby zwrot dzien wczesniej ?
 Profil Relacje PM off  

#1227 PostWysłany: 07 Paź 2021 17:58 

niebieski
Zazwyczaj można zrobić zwrot wrzucając kluczyk samochodu do odpowiedniej skrzynki.
Sprawdź w konkretnej wypożyczalni.
 Profil Relacje PM off  

#1228 PostWysłany: 03 Lis 2021 18:31 

Loty: 98
Kilometry: 169 063
niebieski
Pod koniec listopada lecę do Boloni i planuje na jeden dzień wypożyczyć samochód. Jako że nigdy tego nie robiłem mam pewne pytanie. Spoko cenowo wydaje się być sicilybycar. Czy któreś z tych ubezpieczeń dostępnych na ich stronie znosi depozyt? Nigdzie nie potrafię znaleźć informacji

#1229 PostWysłany: 04 Lis 2021 21:57 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
Pełne i radzę wykupić, skoro to twój pierwszy wynajem
SKFPT
SUPER GOLD PROTECTION
To nazwa

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#1230 PostWysłany: 04 Lis 2021 22:43 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Skoro to Twój pierwszy wynajem to dodam tylko, że zapewne konieczna jest karta kredytowa. Jeśli nie przeszkadza Ci kaucja blokowana na karcie (być może w ubezpieczeniu branym na stronie wypożyczalni jej nie ma - nie sprawdzałem) to warto porównać zewnętrzne ubezpieczenie wkładu własnego, np Questor insurance na jeden dzień.
 Profil Relacje PM off  

#1231 PostWysłany: 04 Lis 2021 22:49 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Moim zdaniem kupowanie zewnętrznego ubezpieczenia na jeden dzień najmu nie ma sensu. Trzeba wykupić pełne ubezpieczenie w wypożyczalni.
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.
eskie uważa post za pomocny.

#1232 PostWysłany: 05 Lis 2021 11:36 
Awatar użytkownika

srebrny
Sicilybycar jest ok, brałem u nich kilka razy auto. Ostatni raz na Sycylii pod koniec listopada i mimo full ubezpieczenia od nich i tak mi zrobili blokadę na 480 euro. Bez zero excess miało być 650 EUR
Swoją drogą @matek1212 na co Ci auto na 1 dzień w Bolonii?

edit:
sprawdziłem kwity i dokładnie 483,89 EUR
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

#1233 PostWysłany: 17 Lis 2021 16:08 

Ostrzeżenie przed wypożyczalnią Maggiore, rezerwacja przez Discover Cars w Neapolu, niestety "na dzień dobry" wyższe opłaty niż w rezerwacji, dotyczy to opłat w postaci szerokiej definicji różnego rodzaju podatków, miejscowych, drogowych itp. Nie był to największy problem można było przeboleć bo to jakieś 13 euro różnicy, ale warto zwrócić na to uwagę.
Auto wypożyczone w opcji pełny/pełny i tak zostało zwrócone, tankowanie do pełna 500m od wypożyczalni, auta z pełnym bakiem paliwa, co weryfikuje pracownik i mówi ok, a okazuje się że zaznacza jako pusty bak, przy odebraniu samochodu zabezpieczyli z karty 70 euro za wynajem i 76 euro zabezpieczenia za paliwo, mimo że zwrot z pełnym bakiem nie odblokowali zabezpieczenia 76 euro, pobrali całość na swoje konto i po temacie, na wiadomości nie odpowiadają, Discover Cars też niewiele pomógł.
Niestety mój błąd, szukałem opinii przed, nie było za ich za wiele, a dopiero po powrocie trafiłem na truspilot gdzie maja bardzo negatywne opinie i wiele jest przypadków takich jak mój.
Obecnie zablokowałem kartę kredytową i złożyłem reklamację u wydawcy, zobaczymy co dalej.
 Profil Relacje PM off  

#1234 PostWysłany: 17 Lis 2021 16:48 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 578
Kilometry: 888 632
Gdzie bym nie oddawał samochodu i nie wiadomo jak miła byłaby obsługa, zawsze robię komórką zdjęcie tablicy z kilometrażem i stanem paliwa w baku. Można też poprosić o podpis na kopii kontraktu, że podczas zwrotu wszystko z samochodem OK. Jeśli jesteś w stanie udowodnić oddanie samochodu z pełnym bakiem, to można pisać skargę https://en.agcm.it/en/scope-of-activity ... -compliant
meczko lubi ten post.

#1235 PostWysłany: 17 Lis 2021 16:58 

srebrny
@michalagata
A jaki stan paliwa masz na swoim potwierdzeniu zwrotu auta?
 Profil Relacje PM off  

#1236 PostWysłany: 17 Lis 2021 18:01 

boots napisał(a):
@michalagata
A jaki stan paliwa masz na swoim potwierdzeniu zwrotu auta?

Potwierdzenie zwrotu przyszło na email i sprawdziłem dopiero gdy mnie obciążyli i to był błąd, bo jest ZERO, ale z drugiej strony jak pracownik zagląda przy mnie i mówi ok, a ja nie wiem co fizycznie pisze w swojej aplikacji na tablecie, co mogę zrobić ?

Kashpir napisał(a):
Gdzie bym nie oddawał samochodu i nie wiadomo jak miła byłaby obsługa, zawsze robię komórką zdjęcie tablicy z kilometrażem i stanem paliwa w baku. Można też poprosić o podpis na kopii kontraktu, że podczas zwrotu wszystko z samochodem OK. Jeśli jesteś w stanie udowodnić oddanie samochodu z pełnym bakiem, to można pisać skargę https://en.agcm.it/en/scope-of-activity ... -compliant

I to jest nauczka dla mnie że nie zrobiłem zdjęcia, byłem wyczulony na dokładne oględziny przy odbiorze, nawet znalazłem uszkodzenie którego nie było w protokole, zostało odnotowane a wyszedł numer z paliwem, co do udowodnienia tankowania, mam potwierdzenie płatności kartą za paliwo jakieś 500m od wypożyczalni.
 Profil Relacje PM off  

#1237 PostWysłany: 17 Lis 2021 18:22 

srebrny
Nie żartuj z tym udowodnieniem.
A protokół odbioru sprawdza się od razu, w momencie oddawania auta.
 Profil Relacje PM off  

#1238 PostWysłany: 17 Lis 2021 18:24 

złoty
michalagata napisał(a):
Ostrzeżenie przed wypożyczalnią Maggiore, rezerwacja przez Discover Cars w Neapolu, niestety "na dzień dobry" wyższe opłaty niż w rezerwacji, dotyczy to opłat w postaci szerokiej definicji różnego rodzaju podatków, miejscowych, drogowych itp. Nie był to największy problem można było przeboleć bo to jakieś 13 euro różnicy, ale warto zwrócić na to uwagę.
Auto wypożyczone w opcji pełny/pełny i tak zostało zwrócone, tankowanie do pełna 500m od wypożyczalni, auta z pełnym bakiem paliwa, co weryfikuje pracownik i mówi ok, a okazuje się że zaznacza jako pusty bak, przy odebraniu samochodu zabezpieczyli z karty 70 euro za wynajem i 76 euro zabezpieczenia za paliwo, mimo że zwrot z pełnym bakiem nie odblokowali zabezpieczenia 76 euro, pobrali całość na swoje konto i po temacie, na wiadomości nie odpowiadają, Discover Cars też niewiele pomógł.
Niestety mój błąd, szukałem opinii przed, nie było za ich za wiele, a dopiero po powrocie trafiłem na truspilot gdzie maja bardzo negatywne opinie i wiele jest przypadków takich jak mój.
Obecnie zablokowałem kartę kredytową i złożyłem reklamację u wydawcy, zobaczymy co dalej.

Jak masz potwierdzenie z transakcji tankowania przed zdaniem samochodu pisz pismo o chargeback do banku wystawcy kk
 Profil Relacje PM off
michalagata lubi ten post.

#1239 PostWysłany: 17 Lis 2021 18:26 

srebrny
A na potwierdzeniu jest oczywiście numer rejestracyjny auta, prawda? :P
CB nie ma tu podstaw.
 Profil Relacje PM off  

#1240 PostWysłany: 17 Lis 2021 18:30 

-- 17 Lis 2021 17:29 --

boots napisał(a):
Nie żartuj z tym udowodnieniem.
A protokół odbioru sprawdza się od razu, w momencie oddawania auta.

Jeśli uważasz że potwierdzenie płatności kartą to nie dowód to pozostaje mi czekać na rozpatrzenie reklamacji w banku.

-- 17 Lis 2021 17:30 --

dg72 napisał(a):
michalagata napisał(a):

Jak masz potwierdzenie z transakcji tankowania przed zdaniem samochodu pisz pismo o chargeback do banku wystawcy kk

Tak właśnie zrobiłem
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1585 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 80  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości