Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 153 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 23 Lut 2024 11:19 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 568
Kilometry: 861 604
Zależy do jakich obozów - jeśli taki przy głównej dojazdowej to pewnie tak, te bardziej oddalone to jednak bym nie ryzykował. Ewentualnie najlepiej się skontaktować z obiektem i ustalić czy jest to możliwe.
Zeus lubi ten post.

All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN
Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN
#102 PostWysłany: 23 Lut 2024 13:33 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Nasz gospodarz kampa oczywiście opowiadał, że absolutnie osobówką nie przejedziemy i musimy pojechać z nim (i oczywiście dopłacić za odebranie).

Do naszego kampu prowadziła droga, którą zapewne byśmy dojechali standardową drogą, ale mając mocną terenówkę nasz gospodarz "skracał" drogę.

Mimo wszystko uważam, że lepiej wziąć zwykłą osobówkę i na tan jeden element podróży skorzystać z podwózki.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 24 Lut 2024 13:27 

Zbanowany
Właśnie wróciliśmy z Omanu - Maskat i chciałem podzielić się informacją nt. wypożyczenia samochodu.
Recepcjonista z hotelu polecił nam nowo otwartą wypożyczalnię w pobliżu. Okazało się że to mała, rodzinna firma (ojciec + syn), otwarta 3 miesiące wcześniej. Zaproponowano nam SUVa (Mitsubishi Outlander), który następnego dnia mógł być dostarczony do hotelu. Panowie zaproponowali nam też, że w dniu odlotu odwiozą nas tym samochodem na lotnisko. To wszystko bez żadnych dodatkowych opłat.
Następnego dnia rano auto było o umówionej godzinie (whatsapp) pod hotelem, odebrałem je z 1/4 paliwa w zbiorniku. W dniu wylotu podjechaliśmy autem do ich biura, skąd odwieziono nas na lotnisko.
I teraz najlepsze: cena za wypożyczenie auta (4x4) wyniosła: 15 OMR/dzień! Plus oczywiście kaucja 50OMR
Cena szok w porównaniu do innych wypożyczalni. Nie pytajcie mnie o szczegóły ubezpieczenia itp. bo byłem tak podjarany ceną i miłą obsługą, że nie dopytywałem, nie sprawdzałem. Aha, zaproponowali nam limit 200km, ale bez problemu wytargowaliśmy 250km. Miła obsługa, sympatyczna rozmowa z Panami, darmowy transfer - wszystko godne polecenia.
Może jednak lepiej szukać małych, lokalnych wypożyczalni, gdzie można wszystko pertraktować, zamiast dużych, międzynarodowych firm?
Zainteresowanym bardzo polecam, telefon mogę podać na priv.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Magru uważa post za pomocny.

#104 PostWysłany: 24 Lut 2024 16:43 

srebrny
Cytuj:
Nie pytajcie mnie o szczegóły ubezpieczenia itp. bo byłem tak podjarany ceną i miłą obsługą, że nie dopytywałem, nie sprawdzałem

Ty serio?
Ta cena to niby okazja?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#105 PostWysłany: 24 Lut 2024 20:39 

niebieski
Okazja to do 140 EUR na tydzień, czyli dniówka za dwudziestaka.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 24 Lut 2024 20:42 

srebrny
W ECR widzę bez problemu ceny poniżej 10 za dzień.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 24 Lut 2024 20:59 

niebieski
Widocznie masz status GOLD w ECR, bo w moim ECR na próbę, zarówno na tydzień, jak i na dwa nie ma aż tak tanio;)
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 24 Lut 2024 21:16 

srebrny
Przykład:
https://www.economycarrentals.com/pl-pl ... PPI8QAAAA2
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 24 Lut 2024 21:59 

niebieski
To samo znalazłem, ale z linku też te 7 dni to minimum 148 EUR, więc nadal po 20 EUR dniówka. Owszem, 10 lat temu, zanim nastąpił boom na Oman ceny były niższe. Mi na szczęście na razie nie potrzeba.
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 24 Lut 2024 22:00 

srebrny
Rozmowa jest o OMR, a nie EUR.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 24 Lut 2024 22:56 

niebieski
Ok. Co nie zmienia faktu, że oferta za 10 OMR jest i tak ciutkę droższa od 20 EUR. 10 OMR to na dziś około 24 EUR wedle googla.

Czyli nasz kolega wziął deal od lokali za 36 EUR/dziennie i się cieszył, choć mógł mieć to samo za około 21 EUR.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 25 Lut 2024 01:31 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 568
Kilometry: 861 604
No dobrze, ale za te 10 OMR na dzień to macie ofertę na Mitsubishi Outlander czy na Nissana Sunny? 8-) Inna sprawa, czy taki Outlander rzeczywiście każdemu jest potrzebny.

#113 PostWysłany: 25 Lut 2024 18:33 

Frijerz napisał(a):
Może jednak lepiej szukać małych, lokalnych wypożyczalni, gdzie można wszystko pertraktować, zamiast dużych, międzynarodowych firm?

Podrzuć namiary na priv;)
Lecimy w kwietniu, najtańsza znaleziona opcja 4x4 na 6 dni w okolicy 2000 pln z pełnym ubezpieczeniem.
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 27 Lut 2024 02:00 

Zbanowany
boots napisał(a):

Z ciekawości wszedłem na tę strone i najtańsze auto to Suzuki Swift, za 114 zł/dzień, czyli nieco ponad 11OMR.
a ja pisałem o Outlanderze, za 15OMR/dzień.
Outlandera u nich nie znalazłem, ale najtańszy SUV Toyota Rav4 to 362 zł/dzień, czyli 35OMR.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 09 Mar 2024 09:46 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Frijerz napisał(a):
Właśnie wróciliśmy z Omanu - Maskat i chciałem podzielić się informacją nt. wypożyczenia samochodu.
Recepcjonista z hotelu polecił nam nowo otwartą wypożyczalnię w pobliżu. Okazało się że to mała, rodzinna firma (ojciec + syn), otwarta 3 miesiące wcześniej. Zaproponowano nam SUVa (Mitsubishi Outlander), który następnego dnia mógł być dostarczony do hotelu. Panowie zaproponowali nam też, że w dniu odlotu odwiozą nas tym samochodem na lotnisko. To wszystko bez żadnych dodatkowych opłat.
Następnego dnia rano auto było o umówionej godzinie (whatsapp) pod hotelem, odebrałem je z 1/4 paliwa w zbiorniku. W dniu wylotu podjechaliśmy autem do ich biura, skąd odwieziono nas na lotnisko.
I teraz najlepsze: cena za wypożyczenie auta (4x4) wyniosła: 15 OMR/dzień! Plus oczywiście kaucja 50OMR
Cena szok w porównaniu do innych wypożyczalni. Nie pytajcie mnie o szczegóły ubezpieczenia itp. bo byłem tak podjarany ceną i miłą obsługą, że nie dopytywałem, nie sprawdzałem. Aha, zaproponowali nam limit 200km, ale bez problemu wytargowaliśmy 250km. Miła obsługa, sympatyczna rozmowa z Panami, darmowy transfer - wszystko godne polecenia.
Czy mogę prosić o konkrety bo z postu nic nie wynika. Jaka to wypożyczalnia lub kontakt do właściciela lub hotel który owa wypożyczalnie polecił

A może.ktos już z tego korzystał i może.podac kontakt

#116 PostWysłany: 20 Mar 2024 10:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak na chwilę obecną wygląda sprawa miedz narodowego prawa jazdy? jest wymagane przy wypożyczeniu auta (bede brał z europcar) i ewentualnej kontroli policji?

#117 PostWysłany: 20 Mar 2024 10:59 

złoty
@lendziro nie jest wymagane i przez Europcar i omańskie przepisy.
 Profil Relacje PM off
lendziro lubi ten post.
lendziro uważa post za pomocny.

#118 PostWysłany: 20 Mar 2024 12:40 
Awatar użytkownika

srebrny
No mi w Europcar powiedzieli, że przy kontroli policji / kolizji może się przydać,

Image
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 20 Mar 2024 12:44 

złoty
Co nie zmienia faktu, że wymagane nie jest.
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 20 Mar 2024 15:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam jeszcze jedno pytanie.
Chcę dojechać do Bald Sayt ale mam wynajęty samochód osobowy z napędem na jedną oś.
Czy trasę samochodową Al Hamra do Bald Sayt jest odpowiednia da rade ogarnąć osobówką?
Dzięki za odpowiedz.

i jeszcze dodatkowe pytanie żeby nie roziwjać się w innym wątku
Po drodze jest Hotel Shorfet Alalamin. Z tego hotelu do Bald Sayt dochodzi droga piesza W10h. Czy ktoś nią szedł? Jeśli tak jaka jest Skala trudności tej drogi?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 153 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości