Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 269 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 07 Mar 2016 22:08 

Loty: 22
Kilometry: 56 054
W lipcu, spędzimy na Bali podróż poslubną, 6 nocy na Bali, 6 nocy na Gili. Gili mamy ogarnięte, gorzej z pierwszą wsypą. Chcemy poczuć klimat tego kraju, odpadają imprezy, chcemy jednak w miarę czystą wodę przy plaży. Zastanawiamy się nad Sanur, Kutą oraz Nusa Dua. Co polecacie ? Fajnie by z wybranego regionu był łatwy kontakt w głąb wyspy.

Gorące all inclusive na Riwierze Tureckiej🏝️🍹 Tydzień w 5* hotelu przy plaży za 2679 PLN 😎 Gorące all inclusive na Riwierze Tureckiej🏝️🍹 Tydzień w 5* hotelu przy plaży za 2679 PLN 😎
🔥SUPERCENA🔥 Loty na przedłużony weekend do Włoch od 184 PLN 😱🇮🇹 🔥SUPERCENA🔥 Loty na przedłużony weekend do Włoch od 184 PLN 😱🇮🇹
#62 PostWysłany: 07 Mar 2016 22:19 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
Polecam omijać Bali. Chyba najgorsze miejsce w Indonezji. Szukaj innej miejscówki

Ostatnio edytowany przez krasnal, 13 Lut 2017 08:11, edytowano w sumie 1 raz
Zdublowana treść
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 07 Mar 2016 22:22 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
My mieliśmy hotel na skraju Kuty i Tuban. Wynajeliśmy skuterek i cały czas śmigaliśmy.
Plaża w Kucie ogromna ale średnia, Sanur też nam jakoś nie przypadło do gustu natomiast fajnie było na południowy wschód od Jimbaran. Nusa Dua już nie daliśmy rady zobaczyć bo czas jakoś tak szybko leciał.

Nam tak pasowało ale bez skuterka byłoby cienko. Wtedy pewnie zastanawiałbym się właśnie nad Nusa Dua.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 07 Mar 2016 22:29 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Kuta to imprezowania, ale mnie sie podobało. Plusem jest mnogość i róznorodność hoteli, hotelików, barów i knajpek - na każdą kieszeń. Na plażę też nie narzekałam.
Nusa Dua to droga miejscówka. Tam mają swoje wille bogacze i celebryci z całego świata. Ale zdecydowanie jest bardziej urokliwie, i bliskość do raf koralowych.

#65 PostWysłany: 07 Mar 2016 22:39 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 148 809
niebieski
A ja właśnie polecę Ci Bali.
Co prawda my byliśmy poza sezonem w październiku i turystów było duuużo mniej a i tak sporo.
Spaliśmy 2 noce w Kucie i 5 w Ubud. Cieszyliśmy się, że z Kuty uciekliśmy pierwszego dnia i wnerwialiśmy się że dzień przed odlotem znowu tam byliśmy. Miasto imprezownia bez jakiegokolwiek klimatu bali.

Jak chcesz mieć klimat wyspy i czystą wodę to tylko jakiś dobry basen może załatwić sprawę i siedzenie w wewnętrznej części wyspy.
 Profil Relacje PM off
olajaw lubi ten post.

#66 PostWysłany: 08 Mar 2016 09:06 

Loty: 22
Kilometry: 56 054
Dzięki za odpowiedzi !

W Nusa Dua przeraża mnie własnie to, iż jest najbogatszą/najdroższą częscią wyspy. Naczytałem się jednak, że jest tam najczystsza woda. Wiem, że odpoczniemy na Gili, tam poczujemy się choć odrobinę rajsko ? Biorę też pod uwagę by spędzić jakies 3-4 noce w Ubud, zrobić z tej miejscówki bazę wypadową. Wypożyczyć skuterka i oblecieć wysepkę :)
Japonka76 uważa post za pomocny.

#67 PostWysłany: 08 Mar 2016 09:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Pamiętaj tylko, że "objechać wyspę skuterkiem" wiąże się z codzienną masakrą, my robiliśmy po prawie 100 km dziennie a czuliśmy się jak po 500 km :) Ale pewne jest, że wtedy poczujesz klimat wyspy, mieszkańców i lokalny ruch! Na Bali ruch jest płynny, ale niesamowicie wolny i rzadko się zdarza że suniesz 80 km/h. Prędzej 15-20 km/h.
W sezonie będzie pewnie jeszcze gorzej!
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 08 Mar 2016 09:51 

Ja także polecam Bali. Jadąc z Jawy na Bali miałam mieszane uczucia, bo niektórzy twierdzili, że komercja i naciągactwo. Dlatego omijaliśmy łukiem kurorty typu Kuta. I powiem Ci, że Bali mnie oczarowało, widzieliśmy miejsca dzikie i piękne. Tylko my objeżdżaliśmy wyspę samochodem szukając noclegów po drodze. Przez to zobaczyliśmy więcej. Jeśli masz ochotę, to przejrzyj sobie relacje z Bali :) Pozdrawiam
http://jollka.fly4free.pl/blog/371/sing ... bali-bali/
 Profil Relacje PM off
Bankers uważa post za pomocny.

#69 PostWysłany: 12 Mar 2016 20:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie ma co patrzeć na Bali jedynie przez pryzmat Kuty i tej całej imprezowni dla surferów z Australii :) Mnie Bali niesamowicie urzekło, to piękna, zielona wyspa, na której obiecuje Ci, że znajdziesz klimatyczne miejsca i cudowne widoki, trzeba tylko poszukać tych ukrytych miejsc ;) Od siebie mogę polecić na pewno wodospad Sekumpul (zamiast Gitgit, gdzie ciągną wszystkie wycieczki), świetny niezapomniany trekking po dżungli, a na koniec wspaniały wodospad :)
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#70 PostWysłany: 12 Mar 2016 21:06 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Bankers napisał(a):
Dzięki za odpowiedzi !

W Nusa Dua przeraża mnie własnie to, iż jest najbogatszą/najdroższą częscią wyspy. Naczytałem się jednak, że jest tam najczystsza woda. Wiem, że odpoczniemy na Gili, tam poczujemy się choć odrobinę rajsko ? Biorę też pod uwagę by spędzić jakies 3-4 noce w Ubud, zrobić z tej miejscówki bazę wypadową. Wypożyczyć skuterka i oblecieć wysepkę :)

Ubudu będzie dobrą bazą wypadową. Na Gili poczujesz się zdecydowanie bardziej rajsko niż na Bali, bo tam są dużo lepsze plaże.

#71 PostWysłany: 12 Mar 2016 21:56 
Awatar użytkownika

Loty: 175
Kilometry: 399 452
Jeśli chcielibyście jeździć z kierowcą/przewodnikiem gorąco polecam Putu :

http://www.balifriend.net/index.html

Opinie na Tripadvisor mówią prawdę :)

http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g297701-d3266929-Reviews-Balifriend_Tour-Ubud_Bali.html
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 17 Maj 2016 13:46 
Awatar użytkownika

Loty: 66
Kilometry: 137 758
niebieski
Kian napisał(a):
Polecam omijać Bali. Chyba najgorsze miejsce w Indonezji. Szukaj innej miejscówki

-- 07 Mar 2016 22:19 --

Co Ci tam takiego strasznego zrobili?

Moje relacje:
Filipiny | Indonezja
 Profil Relacje PM off
Pawe lubi ten post.

#73 PostWysłany: 17 Maj 2016 14:56 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
Nic.po prostu w pobliżu jest 20 lepszych i ciekawszych miejsc.
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 17 Maj 2016 15:13 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Może i tak. Ale na Filipiny, do Malezji czy Tajlandii to już każdy może polecieć za niewielką kasę. A Bali cały czas ma statut rajskiej wyspy z prestiżem. ;)

#75 PostWysłany: 17 Maj 2016 16:02 
Awatar użytkownika

Loty: 66
Kilometry: 137 758
niebieski
Kian napisał(a):
Nic.po prostu w pobliżu jest 20 lepszych i ciekawszych miejsc.

Piszesz, że jest to najgorsze miejsce w Indonezji, ale niczym tego twierdzenia nie poprałeś, stąd się pytam.

Moje relacje:
Filipiny | Indonezja
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 18 Maj 2016 12:41 
Awatar użytkownika

niebieski
@Kian widzę, że w Jakarcie nie byłeś. Jak do końca nie posmakowałeś kraju to nie pisz bzdurnych tez :mrgreen:
Bali jest fajne, na pewno nie tak jak inne 20 ciekawszych miejsc, ale ma swój klimat i tyle.

Poza tym, "Nic.po prostu w pobliżu jest 20 lepszych i ciekawszych miejsc.", wymień chociaż 5 w odległości nie dalej niż 300 km :lol:
Bo w pobliżu rozumiem, że piszesz o Gili, Lombok, Komodo i ??? Co tam jest jeszcze w pobliżu?
 Profil Relacje PM off
olajaw lubi ten post.

#77 PostWysłany: 03 Cze 2016 12:44 
Moderator forum

Loty: 166
Kilometry: 481 454
Bankers napisał(a):
W lipcu, spędzimy na Bali podróż poslubną, 6 nocy na Bali, 6 nocy na Gili. Gili mamy ogarnięte, gorzej z pierwszą wsypą. Chcemy poczuć klimat tego kraju, odpadają imprezy, chcemy jednak w miarę czystą wodę przy plaży. Zastanawiamy się nad Sanur, Kutą oraz Nusa Dua. Co polecacie ? Fajnie by z wybranego regionu był łatwy kontakt w głąb wyspy.

A ja mam dla Ciebie taka propozycję na Bali:
Kilka dni (4?) w niedrogim, klimatycznym hoteliku. Może być np w Ubud, ale my wybraliśmy Seminyak i hotel (a właściwie hotelik) Umadasa Seminyak. Przesympatyczne i tanie (ok. 60 PLN za nockę za parę ze śniadaniami) miejsce, ale zapewniające spory komfort. Świetna lokalizacja, dobre śniadania - obejrzyj zdjęcia, poczytaj opinie. Niedaleko miejscowy bar z pysznym żarciem (obiadokolacja z małym piwem ok. 5-10 PLN). Blisko (3 min.) do plaży. Te kilka dni wykorzystaj na zwiedzanie Bali. My korzystaliśmy z wynajętego samochodu z kierowcą. Zawiezie w ciekawe miejsca (świątynie, wulkan, wodospad), poopowiada ciekawe historie, pomoże kupić owoce w wiosce po drodze, zaprowadzi do lokalnej knajpy słynnej w okolicy z najlepszych satay. Koszt auta z kierowcą rzędu 40-50 USD za dzień.
Pozostałe dni na Bali (3?) spędź w wypasionym resorcie z all inclusive w Nusa Dua. Najlepszą opcja zakupu takiego "wypasu" jaką znalazłem był zakup przez dreamtours.pl hotelu http://www.balitropic-resort.com/ Było drogo (ok. 150 Euro za parę/noc All inc.) ale nie żałuję ani złotówki. :) Piękny pokój i teren hotelu, niesamowite jedzenie, wieczorny program rozrywkowy, parasaling, snurkowanie, nurkowanie, spacer wzdłuż wybrzeża przez teren kilkunastu resortów itd. To jest zupełnie inne Bali, może i sztuczne, ale to warto zobaczyć i poczuć. Inaczej mówiąc - podaruj sobie całą kupę luksusu. :)
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 05 Cze 2016 17:25 

Cześć,

podepne sie pod temat, lece za tydzien do jakarty potem na bali nastepnie do singapuru i powrot do jakarty. Czy ktos kto byl ostatnio moze mi powiedziec jak wyglada sprawa oplat przy wlocie i wylocie do kraju? Teoretycznie wizy sa zniesione dla polakow, lecz szukam potwierdzenia u osob ktore ostatnio byly w indonezji.

Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 05 Cze 2016 17:30 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Jeśli przylatujesz/wylatujesz do/z Dżakarty i/lub Denpasar - to nie ma opłat wizowych.

Nie ma już także dodatkowych opłat wylotowych - te są teraz wliczane w cenę biletu, więc na lotnisku już się nic nie dopłaca.

#80 PostWysłany: 08 Cze 2016 14:36 

We wrześniu lecę pierwszy raz do Azji.

W planie 3 noce w Kuala Lumpur i 7 nocy na Bali.
Mamy już hotel w Seminyak.

Większość pisze, że najlepiej wziąć sobie kierowcę na cały dzień, ale gdzie takiego kierowcę znaleźć (naprawdę jest to takie łatwe? gdzie nie spojrzę, to widzę opinie, że kierowca sam mnie znajdzie :) )
Jaka cena za taką usługę? Wyżej widzę, że 40-50 USD - dziwnie tanio, no ale to w końcu Azja - potwierdzacie, że taka cena? (pewnie trzeba się targować? :) )

Boję się wypożyczyć samochód, bo mam krótki staż za kierownicą, a tam nie dość, że ruch lewostronny, to o Azji się różne rzeczy słyszy, że dzieją się na drogach. Skuter też odpada, bo żona na skuter nie wsiądzie :) Komunikacja publiczna z tego co czytam to praktycznie tam nie istnieje?

Azja to podobno zupełnie inny styl życia, więc nie miejcie za złe, że takie głupie pytania zadaję :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 269 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość