Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Najtańsze ubezpieczenie COVID, honorowane niezależnie od linii lotniczej, którą się przylatuje:

https://flyuia.eurotravelins.com.ua/

Link do strony źródłowej ukraińskiego ministerstwa zdrowia dotyczący krajów "czerwonych" i "zielonych":
https://moz.gov.ua/article/news/informa ... stanom-na-

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1112 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Ukraina post-covid
#1041 PostWysłany: 25 Lis 2021 15:00 
Awatar użytkownika

certyfikaty sprawdzają wszędzie, trafiłem nawet na takiego gościa co stał na wejściu do wielkiej galerii i wziął sobie za punkt honoru sprawdzić każdemu kto przejdzie przez obrotowe drzwi, w transporcie publicznym wszyscy zamaskowani bez wyjątku, straszą karami 600 dolarów za brak maseczki
 Profil Relacje PM off  

Azja w dobrej cenie 🔥 Loty z 3 polskich miast do Hongkongu od 2019 PLN✈️ 🇭🇰 Azja w dobrej cenie 🔥 Loty z 3 polskich miast do Hongkongu od 2019 PLN✈️ 🇭🇰
Urlop nad Atlantykiem 😎 Loty do Agadiru i 4* hotel z widokiem na ocean za 787 PLN 🌊 Urlop nad Atlantykiem 😎 Loty do Agadiru i 4* hotel z widokiem na ocean za 787 PLN 🌊
#1042 PostWysłany: 25 Lis 2021 15:00 

Loty: 66
Kilometry: 55 090
Dolarów?
 Profil Relacje PM off  

#1043 PostWysłany: 25 Lis 2021 15:05 
Awatar użytkownika

no pewnie kapiszon, ale tak mi powiedział Pan w metrze, samo sprawdzanie certyfikatów bardzo uciążliwe, nie pozwoli Ci nawet wejść minimalnie w głąb holu żeby inni co wchodzą z Tobą nie marzli przed drzwiami, ale wszystko oczywiście tylko wzrokowo, raz ktoś chciał sprawdzać QR kody to oczywiście nie działało, no co poradzić
 Profil Relacje PM off  

#1044 PostWysłany: 26 Lis 2021 00:17 

-- 25 Lis 2021 23:14 --

200 jednostek waluty ukraińskiej płaciłem za brak tkaniny bawełnianej na twarzy na lotnisku w Odessie. Na polskie 30 zł jakoś.

-- 25 Lis 2021 23:17 --

Cała procedura zajęła 5 min. Bardzo sprawnie.
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.
cccc uważa post za pomocny.

#1045 PostWysłany: 28 Lis 2021 13:23 

niebieski
Lece do Odessy , tylko wymaga sie ubezpieczenia szczepień jesli sie ma i to tyle tak
 Profil Relacje PM off  

#1046 PostWysłany: 28 Lis 2021 13:32 

srebrny
Na teraz tak + maseczka ;)
 Profil Relacje PM off  

#1047 PostWysłany: 03 Gru 2021 21:28 

Jestem aktualnie na miejscu. Ubezpieczenie z linka tradycyjnie, działa. Z certyfikatami różnie. Nie raz pytają, a nie sprawdzają, nie raz nie pytają, nie raz sprawdzają. Ludzi sporo, przed restauracjami kolejki na dworze.
 Profil Relacje PM off
ewaolivka uważa post za pomocny.

#1048 PostWysłany: 03 Gru 2021 22:30 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
U mnie sprawdzali certyfikat i musialem pokazac ubezpieczenie. Mialem po angielsku, ale Pani urzedniczka nie znala angielskiegi i poprosila, abym jej przetlumaczyl. :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#1049 PostWysłany: 04 Gru 2021 10:20 

Na międzynarodowym lotnisku zatrudnili kogoś, kto nie zna angielskiego nawet w stopniu podstawowym? To raz. A dwa - nikt tego nie czyta w całości. Chcą tylko aby było zaznaczone lub aby pokazać im fragment, który odnosi się do covid.
 PM off  

#1050 PostWysłany: 08 Gru 2021 08:12 

niebieski
Nie mogę wykupić ubezpieczenia z linka. Wszystko ok do momentu płatności. Albo się kręci, albo wyskakuje error. Na 3 dni, więc nie powinno być z tym problemów.
Ktoś, coś ?
 Profil Relacje PM off  

#1051 PostWysłany: 08 Gru 2021 09:16 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
niebieski
Ja przed chwila kupiłem ze strony https://visitukraine.today - wybrałem Spare - płatność przeszła - kontrakt przyszedł.
ewaolivka uważa post za pomocny.

#1052 PostWysłany: 08 Gru 2021 11:36 

To raczej już nieaktualne dane.
Może przekraczał ktoś granicę z Węgrami i poleci jakieś przejście? Będę jechać od strony Bukovela.
 Profil Relacje PM off  

#1053 PostWysłany: 08 Gru 2021 21:40 

ewaolivka napisał(a):
Nie mogę wykupić ubezpieczenia z linka. Wszystko ok do momentu płatności. Albo się kręci, albo wyskakuje error. Na 3 dni, więc nie powinno być z tym problemów.
Ktoś, coś ?

Kupowałem wczoraj poprzez https://flyuia.eurotravelins.com.ua/ . Ostatecznie udało mi się zapłacić pierwszą metodą z wymienionych na liście - można kartą mimo braku wyszczególnienia tej płatności na pierwszym ekranie ikonką.
 Profil Relacje PM off  

#1054 PostWysłany: 11 Gru 2021 16:45 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 802 011
platynowy
Lecę jutro na jednodniówkę do Kijowa.
Rozumiem, że bez zmian, czyli certyfikat i ubezpieczenie ?
Żadnych PLF ?

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#1055 PostWysłany: 11 Gru 2021 16:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak to tyle.
@moderacja dopiszczie do wikiposta wymagania UA
 Profil Relacje PM off  

#1056 PostWysłany: 13 Gru 2021 19:36 

Tak z ciekawości można teraz z Ukrainy bezproblemowo wjeżdżać na Słowację w przypadku wyjazdu? Bo wolę nadłożyć kilometrów samochodem bądź środkiem transportu niż wspierać mafię testową.
 Profil Relacje PM off  

#1057 PostWysłany: 13 Gru 2021 19:39 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

https://www.mic.iom.sk/en/news/637-covi ... ml#borders
 Profil Relacje PM off
przem44 lubi ten post.

#1058 PostWysłany: 13 Gru 2021 21:13 
Awatar użytkownika

Loty: 724
Kilometry: 1 019 860
platynowy
Z ostatniego wyjazdu:

Lwów to inny świat niż sąsiednie obwody.

W Chmielnickim czy Tarnopolu nikt nigdzie nie zapytał o sczepienie, maski nie są popularne, zwłaszcza na nosie

We Lwowie tylko w jednym barze nie zapytano o certyfikat. W innych albo pytano albo proszono o okazanie i niespecjalnie sprawdzano.
Ukraińcy mają swoje w aplikacji i takie okazywali.

Jeśli chodzi o sprawdzanie certyfikatu i ubezpieczenia po przylocie do LWO powiedzenie, że było pobieżne jest eufemizmem. Tym razem natomiast sprawdzano certyfikat również przed wylotem z WAW.

Jeśli zaś chodzi o obostrzenia na miejscu to wymóg przebywania w lokalach zaszczepionych zlikwidował dramatycznie wczesne godziny zamknięcia lokali. Teraz czynne są do północy
 Profil Relacje PM off
pietia lubi ten post.

#1059 PostWysłany: 14 Gru 2021 14:18 

niebieski
POZ-Kijów KBP: sprawdzane w Poznaniu certyfikaty, ubezpieczenie ukraińskie. KPB-pokazać certyfikat od razu po wejściu na terminal, potem paszport (co oczywiste), ubezpieczenie i certyfikat. W miarę sprawnie.
Powrót: temperatura przy wejściu do terminala, potem pytanie o polski PLF (to przy bramce). We WRO sprawnie,( bramki automatyczne :) , tylko spr certyfikatu.
W Kijowie w niektórych miejscach sprawdzanie certyfikatów, ale nie skanowanie -w GUM-ie, Muzeum Przyrodniczym, dużym sklepie z wyrobami artystycznymi.
W komunikacji nie spotkałam sprawdzania, raczej maski sa, na ulicach ok. 30-40 % ludzi w maskach.
 Profil Relacje PM off  

#1060 PostWysłany: 27 Gru 2021 18:13 

A Czy sprawdzają test jak ma się bilet 24h z Polski? 8-) 8-) 8-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1112 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość