Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 116 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 21 Mar 2024 12:40 

-- 21 Mar 2024 12:25 --

Wskazany nr konta był inny niż ten pod który Pan przelał zwrot, końcówka ..2649, Pan w wiadomości dopytał o ten nr konta, więc to Pana dziwne postępowanie pytać klienta na jakie dane dokonać zwrotu, a później zwrócić na nr konta z którego była wpłata.
Musiałam szukać haha

Drugizrzut ekranu to ta miła wiadomość, od Pana po której zastanawiałam się zwrot będzie, chodzi o warunek usunięcia komentarzy :)

MarcinTanibilet napisał(a):
Miałem się już nie wypowiadać, ale Pani Klaudia dalej kłamie. Kłamała kolejny raz pisząc dzisiejszego posta, że nie dostała pieniędzy. Dołączam potwierdzenie przelewu (z ukrytymi danymi) za hotel. Pani Klaudia dostała pełne zwrot - zatem mimo, że miała bezzwrotna rezerwację nic nie straciła.

Co do samej rezerwacji zazwyczaj klienci rezerwują sobie wszystko sami z przesłanych przez nas linków. Jeśli jednak u naszego pośrednika mamy cenę dużo niższą za hotel, to proponuję w ramach umowy dżentelmeńskiej taką rezerwację w imieniu klienta na stronie pośrednika. NIe mamy z tego żadnego benefitu, dodatkowego zysku. Naszym zyskiem jest jedyna oplata za usługę, która pobieramy. Wszystko jest jasno i czytelnie opisane na stronie. Chcemy tylko dobrze by klient oszczędził, a wyzywa się nas od oszustów i złodziei. A nawet wtedy walczymy - jak jest taki problem jak u Pani Klaudii, by żaden klient nie stracił przez nas ani złotówki.

Nigdzie też nie znikam, zawsze jestem za transparentnością i przejrzystością, dlatego też się wypowiedziałem w tym wątku i sprostowałem to co napisała Pani Klaudia.

-- 21 Mar 2024 12:40 --

KOMENTARZE:
1) Pani Klaudia padła ofiarą w pierwszej kolejności braku umiejętności czytania ze zrozumieniem i zbyt pochopnego podejmowania decyzji. Kupiła usługę, której działania dokładnie nie rozumiała. -- ROZUMIAŁAM, dla mnie twoje zdanie to subiektywna opinia
2) Wątku, kto kto kiedy i czyimi pieniędzmi dysponował nie rozwiążemy bo tutaj jest zbyt dużo słów, a zbyt mało dokumentów, w dodatku bez możliwości potwierdzenia czy autentycznych. -- Tylko dla osób w ten sposób podchodzących do sprawy, które lekceważą wagę REGULAMINÓW
3) Pan Marcin wybrał sobie pomysł na biznes w teorii rewelacyjny tj. on bierze pieniądze i realnie za nic nie odpowiada. W praktyce jego docelowa grupa klientów potrzebuje usługi klasycznego biura podróży i to rodzi konflikty na własne życzenie w przypadku gdy u klienta wystąpią niespodziewane utrudnienia w podróży lub sytuacje losowe (jak u Pani Klaudii). -- odpowiada, jak można w ogóle w Polsce tak sformułować zdanie, to mogłoby oznaczać, że nikt za nic nie odpowiada

Pozdrawiam

KL_user napisał(a):
zawiert napisał(a):
aż forum wyda wyrok
Forum nie wyda wyroku bo nie jest sądem. Za to dyskusja może służyć jako przestroga dla osób, które dopiero wchodzą w arkana poszukiwania sposobów na tanie podróżowanie. Na koniec warto się pokusić o jakieś małe podsumowanie.
1) Pani Klaudia padła ofiarą w pierwszej kolejności braku umiejętności czytania ze zrozumieniem i zbyt pochopnego podejmowania decyzji. Kupiła usługę, której działania dokładnie nie rozumiała.
2) Wątku, kto kto kiedy i czyimi pieniędzmi dysponował nie rozwiążemy bo tutaj jest zbyt dużo słów, a zbyt mało dokumentów, w dodatku bez możliwości potwierdzenia czy autentycznych.
3) Pan Marcin wybrał sobie pomysł na biznes w teorii rewelacyjny tj. on bierze pieniądze i realnie za nic nie odpowiada. W praktyce jego docelowa grupa klientów potrzebuje usługi klasycznego biura podróży i to rodzi konflikty na własne życzenie w przypadku gdy u klienta wystąpią niespodziewane utrudnienia w podróży lub sytuacje losowe (jak u Pani Klaudii).
4) Pan Marcin nigdzie nie napisał tego wprost. Ale skoro dla własnego poczucia bezpieczeństwa klienta rekomenduje mu nocleg w miejscu przesiadki to między wierszami czytamy, że przyznaje się do oferowania kombinacji biletów z przesiadką na ryzyko pasażera. To jest absolutnie naganne. Co da nocleg gdy na dolocie np. Wizzair odwoła lot z Polski. Pan Marcin doradzi wtedy swojemu klientowi zakup drugiego biletu w British Airways albo KLM i osobiste procesowanie się z Wizzairem o zwrot kosztów...
5) Użytkownicy Forum Fly4free nie mają monopolu na mądrość i zarzucanie plagiatu w wyszukiwaniu połączeń jest bezcelowe. Pan Marcin też może pasjami siedzieć w wyszukiwarkach i sam również mógł znaleźć interesującą kombinację lotów.

Załączniki:
tani xx2.jpg
tani xx2.jpg [ 45.43 KiB | Obejrzany 3037 razy ]
tani xx.jpg
tani xx.jpg [ 92.87 KiB | Obejrzany 3037 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Majówka na rajskich Malediwach 🏝️🌴 Loty i 4* hotel z basenem infinity i wyżywieniem za 4929 PLN 🔥 Majówka na rajskich Malediwach 🏝️🌴 Loty i 4* hotel z basenem infinity i wyżywieniem za 4929 PLN 🔥
🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️ 🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️
#102 PostWysłany: 21 Mar 2024 13:48 

złoty
Klaudia Rbea napisał(a):
odpowiada, jak można w ogóle w Polsce tak sformułować zdanie, to mogłoby oznaczać, że nikt za nic nie odpowiada
Pani Klaudio od dobrych kilkunastu postów rozwodzimy się nad tematem, a do Pani dalej nie wyciągnęła z nich wniosków. Tanibilet to nie jest biuro podróży. W sensie prawnym oni udzielają tylko niezobowiązujących porad po wcześniejszym wniesieniu opłaty. Wszystkie rezerwacje są robione tak jakby to pani je założyła osobiście, a oni są tylko "okienkiem na poczcie" gdzie kasjerka wpisuje do komputera dane z przyniesionego kwitka.
Pan Marcin nic tutaj nie musiał i wygląda na to, że pomógł odzyskać pieniądze z własnej woli. Czy nieprzymuszonej to już trudno powiedzieć. On wie, że w jego działalności jest kilka "smaczków" niezrozumiałych i nierozróżnialnych dla przeciętnego człowieka, który raz w roku jedzie na wczasy. Najwidoczniej w tym przypadku Pani była wyjątkowo uparta, a on nie nadążyłby się z tłumaczeniem się w nieprzychylnych komentarzach w Internecie.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 21 Mar 2024 13:51 

Pani Klaudio,

proszę dalej nie pisać nieprawdziwych informacji. To nie był warunek do zrobienia przelewu a prośba by dogadać się jak ludzie, a nie przez forum publiczne. Tylko Pani tak nie chciała. Wolała Pani nas oczerniać, wyzywać od złodziei mimo, że dostała Pani ponadstandardową usługę - jak to już jedna z osób tutaj napisała. Prośba o usunięcie była też podyktowana tym, ze podaje Pani moje personalne dane, a to jest całkowicie niezgodne z RODO i nigdzie Pani nie wyrażałem na to zgody. Ja Pani żadnych danych nie udostępniłem.

Przelew zawsze wykonujemy na to konto z którego przyszedł, by nie było sytuacji, ze ktoś pod kogoś się podszywa. Prośba o udostępnienie numeru rachunku była podyktowana tylko celom weryfikacyjnym. A to, ze Pani musi szukać po kontach kwoty ponad 8000 PLN, to już dziwne. Ja bym od razu zauważył tak ogromny przelew.

Reasumując - ja personalnie do Pani nic nie mam, pomogłem Pani najlepiej jak potrafiłem mimo, że wiedziała Pani jaka usługę zamówiła i na jaki hotel (w jakich warunkach) się zdecydowała. Wykonaliśmy ponad standard. Tyle ode mnie.
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 21 Mar 2024 13:59 

srebrny
Bez przesady z RODO. Marcin Wysocki jest przedsiębiorcą i jego dane są publicznie dostępne - wystarczy choćby wpisać w google: NIP 5482528758.
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 21 Mar 2024 14:01 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Temat Pani Klaudii wyczerpany.
Gdyby ktoś miał jakieś inne uwagi do działalności tanibilet.eu, proszę o stosowne PW, otworzę temat.
A tymczasem zapraszam do szukania okazji i dzielenia się nimi na forum, tak żeby nie trzeba było korzystać z usług pośredników.

:ugeek:
9 ludzi lubi ten post.

#106 PostWysłany: 09 Lip 2024 12:31 

Nikomu nie polecam Tanie Bilety .eu, są nie kulturalni i do potencjalnego klienta zwracają się per TY. Jakiekolwiek zwrócenie im uwagi, że coś jest nie tak wg. mnie w ich ofercie i w ich odpowiedzi na komentarze skutkuje to od razu usunięciem moich komentarzy i banem na ich stronie FB.
Więc jeśli tak podchodzą do krytyki i rozmowy to bałbym się wykupić u nich gumę TURBO, bo pewnie była by bez smaku, a jakikolwiek problem z wycieczka pewnie by bagatelizowali, a później zablokowali mój numer bo to jest ich rozwiązanie na nie zadowolenie klientów.
Poczytajcie o nich opinie nim co kol wiek tam wykupicie tylko oczywiście nie u nich bo tam jest wszystko negatywne usuwane.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 09 Lip 2024 12:33 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Myslisz ze ktos z forum, korzysta/bedzie korzystac z takich ofert?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#108 PostWysłany: 09 Lip 2024 13:02 
Awatar użytkownika

złoty
Skoro osoba która jest na forum od 2 lat (wiem, kilka postów) skorzystała, to ta liczba jest większa niż 0... Zawsze lepiej przestrzegać niż milczeć - może komuś uda sie oszczędzić nerwów :)
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#109 PostWysłany: 09 Lip 2024 13:07 
Awatar użytkownika

platynowy
Racja. Ale z zalożenia wszystkie te "firmy" to działają chyba w ten sam sposob:
duza obietnica oszczędności lub wyszukania perełek,
do tej pory milo,
kasa,
potem ochłap albo co najwyżej mierna oferta
i od tej pory już niemiło i brak kasy.

Takie modus operandi.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#110 PostWysłany: 09 Lip 2024 13:14 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Zdecydowanie byłoby lepiej jakbyś te pieniądze zainwestował w szlifowanie języka polskiego niż płacenie wątpliwym pośrednikom.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#111 PostWysłany: 09 Lip 2024 13:28 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
@Tomo14 Ale jeśli ktoś akceptuje albo wręcz preferuje płacenie z góry tym "wątpliwym pośrednikom" - o ile oni w ogóle są pośrednikami, bo świadczą raczej usługę przeszukania Internetu - to cóż.... Co kto lubi. Osobiście z góry nie lubię płacić za usługi i unikam tego.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 04 Gru 2024 09:05 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Nie jestem zbyt aktywnym użytkownikiem Facebooka, ale jak już tam spojrzałem to zauważyłem, że kilkoro znajomych obserwuje różne strony reklamujące oferty wyjazdów na wakacje. Nie będę tutaj rzucał nazwami, ale większość ma w nazwie tanie...eu/pl. Na pierwszy rzut oka wygląda to jakby ktoś przeglądał oferty na F4F i składał z tego oferty dla osób, które nie chcą/nie są w stanie same przebrnąć przez proces rezerwacji.
Zastanawiam się jak to działa?
- czy to jest legitne biuro podróży? Z ubezpieczeniem i gwarancją państwa?
- czy to tylko pośrednik robiący rezerwację, który de facto nie jest stroną rezerwacji?
- co w sytuacji facku upu? Każdy z nas kto zaliczył trochę podróży wie ile rzeczy pod drodze może pójść nie tak.

Zastanawiam się do kogo jest skierowana ta oferta, bo osoby zainteresowane, które znam są raczej typowymi all-inc. Otworzyłem pierwszy lepszy post na jednej z takich stron i praktycznie to się pokrywa z ofertą biura podróży. Rozumiem, że taka oferta może być nieco tańsza niż bp, ale wygląda mi to na proszenie się o kłopoty. Chyba że się mylę? Macie jakieś doświadczenia?
 Profil Relacje PM off
Kamil lubi ten post.

#113 PostWysłany: 04 Gru 2024 10:25 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@bruce09lili poczytaj ten temat, to Ci nieco rozjaśni jak działają tego typu pośrednicy.
tanibilet-eu,18,140703
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#114 PostWysłany: 04 Gru 2024 14:54 

srebrny
To już wiem o co w tym chodzi :)
Nie wiem czy osoby o których myślę tylko to obserwują czy rzeczywiście kupiły. Z tego co się orientuje to sporo jeżdżą z biurem więc wygląda to tak jakby chciały zrobić kolejny krok ale się bały.

Prośba do moda: można te posty przyłączyć do podanego wyżej wątku lub usunąć
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 04 Gru 2024 17:34 

Zbanowany
niebieski
bruce09lili napisał(a):
Rozumiem, że taka oferta może być nieco tańsza niż bp, ale wygląda mi to na proszenie się o kłopoty. Chyba że się mylę? Macie jakieś doświadczenia?

Kol. @bruce09lili
Pozwole sobie napisac tutaj kilka zdan od siebie, bo zwlaszcza kilka lat temu, gdy dzieci byly nastolatkami, zdarzalo sie wyjezdzac na pobyty all-inc, bo tak bylo latwiej i taniej. Oczywiscie nie oznaczalo to siedzenia caly czas w hotelu.W zasadzie w zyciu tylko dwa razy skorzystalem w biura podrozy, raz na podroz poslubna daaawno temu, gdy jeszcze loty nie byly tak powszechne jak teraz, a o tanich liniach w PL nikt nie slyszal, a drugi raz gdy byla naprawde swietna oferta przy wylocie z Niemiec.

Jednak do rzeczy - taka oferta wczasow all-inc w wiekszosci miejsc bedzie nie tyle 'nieco tansza', ale ZNACZNIE tansza, zwlaszcza jesli mowimy tu o pobytach z dziecmi. W czasach, gdy rezerwowalem osobno hotele z all-inc, osobno loty i osobno wypozyczalem auto na caly pobyt, zeby miec czym dojechac z/na lotnisko oraz zwiedzac blizsze i dalsze okolice, ten sam hotel w tym samym terminie pozwalal oszczedzic co najmniej 30% w stosunku do ceny pakietu z biura podrozy. A czesto bylo to raczej 40-50% przy dodatkowej elastycznosci (np. platnosci za pobyt dopiero na miejscu w hotelu) i posiadaniu wlasnego srodka transportu.
Wiec to sie naprawde oplaca, trzeba tylko wiedziec jak szukac i rezerwowac hotele z all-inc (na pewno nie przez booking!), byc czasem elastycznym z datami oraz, co jest podstawa, trzeba najpierw znalezc tani lot w dane miejsce.
 Profil Relacje PM off
bruce09lili lubi ten post.

#116 PostWysłany: 04 Gru 2024 17:40 

srebrny
@flus

ja to wszystko rozumiem, bo sam dokładnie dwa razu skorzystałem z usług biura - oba razy w pandemii. Napisałem ten post z czysto wścibsko-ciekawskich pobudek. Zastanawia mnie co kieruje ludźmi, że są gotowi powierzyć pieniądze anonowi z facebooka, żeby pomógł im zaoszczędzić kilkanaście procent. Moje pierwsze skojarzenie było z Wojtkiem z Zanzibaru - tylko skala nie ta :)
 Profil Relacje PM off
vincenz lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 116 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Facebook [Bot], pietia oraz 13 gości