Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Bangkok , POMOCY !!
#1 PostWysłany: 03 Sty 2018 18:45 

:o :o :o Witam, 20 grudnia wróciłam z rodziną z Tajlandii. Przed lotniskiem, tuż przed wylotem, taksówkarz przez nieuwagę odjechał z jedną z naszych podręcznych walizek. Sprawę zgłosiłam w biurze policji na lotnisku Suvarnabhumi, byłam cały czas w kontakcie e-mailowym i telefonicznym z nimi.
Obecnie walizka znajduje się w biurze rzeczy zgubionych i znalezionych. Koszt wysłania bagażu jest większy niż bilet do Bangkoku i z powrotem do tego dojdą opłaty celne... :evil:

Szukam chętnego do przywiezienia do Polski, tylko czterech rzeczy z mojego podręcznego bagażu, posiadam zdjęcia przedmiotów oraz numer prawy w biurze LOST - FAUND ....
kontakt: mawado1@wp.pl - Marta.
 Profil Relacje PM off  

Jarmark świąteczny w Pradze 🎄🍻 Weekend w stolicy Czech za 879 PLN Jarmark świąteczny w Pradze 🎄🍻 Weekend w stolicy Czech za 879 PLN
City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍 City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍
#2 PostWysłany: 03 Sty 2018 18:56 
Awatar użytkownika

Loty: 545
Kilometry: 946 504
złoty
:shock:

Załączniki:
1.jpg
1.jpg [ 13.64 KiB | Obejrzany 2861 razy ]
 Profil Relacje PM off
17 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 03 Sty 2018 19:00 

Tak, takie pamiątki, dla męża synka i reszty rodziny :roll:
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Sty 2018 19:03 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
jak 4 rzeczy to dhl.

wyslesz dhl-a z polski i zaplacisz 280zl jak do 5 kg
 Profil Relacje PM off
2b3one uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 03 Sty 2018 19:04 

srebrny
pamiatki takie wazne? odpusc, kupisz innym razem.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Sty 2018 19:08 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
i jak ktos sie zglosi to ja tez mam problem. :D :D :D

w lutym zostawilem w hotelu na khao san 2 bluzy i 2 pary spodni oraz KLUCZYKI do auta. nowe kosztuja 1200zl

liczylem ze pojawie sie w bkk,ale na razie nie zanosi sie.

moge postawic nocleg w tym hotelu dla osoby ktora przywiezie mi. hotel Dewan Bangkok 3*

i dorzuce piwo :D
 Profil Relacje PM off
teliszon uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 03 Sty 2018 19:16 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
mawado napisał(a):
:o :o :o Witam, 20 grudnia wróciłam z rodziną z Tajlandii. Przed lotniskiem, tuż przed wylotem, taksówkarz przez nieuwagę odjechał z jedną z naszych podręcznych walizek. Sprawę zgłosiłam w biurze policji na lotnisku Suvarnabhumi, byłam cały czas w kontakcie e-mailowym i telefonicznym z nimi.
Obecnie walizka znajduje się w biurze rzeczy zgubionych i znalezionych. Koszt wysłania bagażu jest większy niż bilet do Bangkoku i z powrotem do tego dojdą opłaty celne... :evil:

Przesylki z Tajlandii nie sa drogie i nie potrzebujesz zawracac komus glowy. ;)
Tutaj masz ceny:

https://www.thailandstarterkit.com/movi ... -thailand/

Rekompensata za grzecznosc drozej Cie wyniesie. :D

Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Sty 2018 19:25 
Awatar użytkownika

Loty: 714
Kilometry: 984 307
platynowy
@cccc nie poznaję cię. Przecież Ty w takich sytuacjach normalnie załatwiasz sprawę z dostawą do domu, kwiatami i pewnie jeszcze biletem na kolejną wycieczkę do Tajlandii jako miły dodatek.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 03 Sty 2018 19:34 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
:D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Sty 2018 19:41 

Jak pisałam , dla osób poważnie zainteresowanych pomocą, mam zdjęcia i opis ważnych dla mnie przedmiotów i zapewniam, że policja i biuro lost- faund już w tę walizkę zaglądali.
Obawiam się dodatkowych opłat celnych, niestety w firmie transportowej tak tanio nie wychodziło.
Chciałam skorzystać z pomocy Ambasady, ale ilość formalności i udokumentowanie, że przedmioty należą do mnie, po okazaniu paragonów!!, których nie kolekcjonuję... sprawiło, że rezygnuję.
Niestety to nie tylko pamiątki, jest tam też prezent od mojego męża, kurczę, trochę drogi.

Kian, już widziałam Twój post, to już trochę trwa i widzę nic nie wskurałeś...
Obawiam się jednak formy wysyłki, bo ambasada mnie nieźle nastraszyła. Zależy mi na torebkach , które kupiłam, jedna jest na pewno oryginalna, firmowa, druga ? tak mi się wydaje że jest a jedna na pewno nie jest oryginalna i jak celnicy się tego dopatrzą, ( a firmy bardzo znane) to okaże się, że będzie mnie to kosztowało jak miesięczny pobyt w Azji z całą rodziną.
Zakupy były zrobione w Kambodży, bo tam produkują takie cuda, co u nas kosztują półroczną pensję.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 03 Sty 2018 19:43 

Jaki % od zysku, za przewiezienie tych kilku "rzeczy"? ;)
 PM off  

#12 PostWysłany: 03 Sty 2018 19:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Czyli, masz torbę którą nie wiesz czy oryginalna i boisz się przesyłkę, bo celnicy mogą ci nałożyć cło/karę.

Ale jak dobry forumowicz weźmie ci, i on/ona dostanie karę to wszystko będzie ok?

Geez co ja czytam...
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 03 Sty 2018 19:49 
Awatar użytkownika

złoty
jedna jest na pewno oryginalna ale nie ma paragonu :lol:
a na marginesie ja od obcej osoby nie wziąłbym do swojej walizki nawet skarpetki, ponieważ jeśli mogą czymś tam nasączać nici i wszywać je w dywany to w skarpetkę także (a wtedy zaprzyjaźniony taksówkarz przemyka bokiem z 5 kg)

Ostatnio edytowany przez marcin.krakow, 03 Sty 2018 19:51, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 03 Sty 2018 19:50 
Awatar użytkownika

Loty: 354
Kilometry: 491 438
srebrny
Nie bez powodu na lotnisku zdarza się, że pytają, czy walizka była pakowana samodzielnie.
Ludzie, ja wiem, że większość ma dobre zamiary, ale bądźmy racjonalni i myślmy o sobie i ewentualnych konsekwencjach takiej "pomocy".
seba lubi ten post.

#15 PostWysłany: 03 Sty 2018 19:50 
Awatar użytkownika

srebrny
Czyli 3 rzeczy, z czego jedna to tania podrobka, druga mozna zalozyc ze tez, trzecia oryginal. Czemu nie wyslesz tylko jednej?

#16 PostWysłany: 03 Sty 2018 19:54 

Nie kolekcjonuję paragonów, bo nie przyklejam ich do przedmiotów, aby inni widzieli za ile...
Jeżeli ktokolwiek dostawał paczkę z kraju poza EU, to wie o których celnikach mowa...
W bagażu głównym możesz przewieźć..., jak podróżujesz to wiesz, na ile możesz sobie pozwolić.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 03 Sty 2018 19:55 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Chyba sobie żarty robisz?

http://tvn24bis.pl/wiadomosci-gospodarc ... 59116.html
 Profil Relacje PM off
marcin.krakow lubi ten post.

#18 PostWysłany: 03 Sty 2018 19:56 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
mawado napisał(a):
Jak pisałam , dla osób poważnie zainteresowanych pomocą

Obawiam się dodatkowych opłat celnych, niestety w firmie transportowej tak tanio nie wychodziło.

Obawiam się jednak formy wysyłki, bo ambasada mnie nieźle nastraszyła. Zależy mi na torebkach , które kupiłam, jedna jest na pewno oryginalna, firmowa, druga ? tak mi się wydaje że jest a jedna na pewno nie jest oryginalna i jak celnicy się tego dopatrzą, ( a firmy bardzo znane) to okaże się, że będzie mnie to kosztowało jak miesięczny pobyt w Azji z całą rodziną.
Zakupy były zrobione w Kambodży, bo tam produkują takie cuda, co u nas kosztują półroczną pensję.

mawado napisał(a):
W bagażu głównym możesz przewieźć..., jak podróżujesz to wiesz, na ile możesz sobie pozwolić.

Mam problem to ogarnac i nadal nie potrafie zrozumiec. 8-)
Czemu Ktos inny mialby ryzykowac kara i clem???
Mysle, ze temat do zamkniecia.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle

Ostatnio edytowany przez cccc, 03 Sty 2018 20:00, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 03 Sty 2018 20:00 
Awatar użytkownika

złoty
Nie do zamknięcia tylko szukam taniego lotu, znajdziemy tania opcje to nie dość, że przywiezie sobie ten oryginał i upominki dla męża, to jeszcze koledze @Kian weźmie kluczyki do auta :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#20 PostWysłany: 03 Sty 2018 20:02 
Awatar użytkownika

srebrny
oby wśród tych torebek nie było grzybów przyjaźni syjamsko-polskiej [serial Zmiennicy odc. 6 i 7] ;)

Załącznik:
grzyby_1.jpg
grzyby_1.jpg [ 38.86 KiB | Obejrzany 2424 razy ]
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość