Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 702 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 36  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 29 Lis 2013 00:39 

Witam.
W sobotę robię sobie małą wycieczkę z Okęcia Wizzerem do Skvasta i z powrotem tego samego dnia Ryanairem do Modlina.
Wyciągnięciem tanio bilety, a ze jestem miłośnikiem lotnictwa to sie przelecę :)
I tu pytanie do was czy opłaca sie jechać autobusem zobaczyć Nykoping bo lądowanie mam o 12:45 a zamykają bramki do powrotnego lotu o 16:20 ? Dam rade się wyrobić ? Jak często kursują tam autobusy i czy można kopic bilet bez karty bankomatowej ? Oraz czy z angielski wystarczy do podstawowej komunikacji ?
Jesli można to prosiłbym o link do strony z rozkładem jazdy tych autobusów :)

Pozdrawiam.

edit: nie moge zalesc lini 515 http://translate.googleusercontent.com/translate_c?act=url&depth=1&hl=pl&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.pl&sl=sv&tl=pl&u=http://www.lanstrafiken.se/Orebro/6378/Landsortstrafik/&usg=ALkJrhhvIGbmMa0QHvVkLWx9pY4gQ5Qgbw :/
 Profil Relacje PM off  

Zimowy relaks nad Morzem Czerwonym 🏖️ 5* resort z all inclusive za 2315 PLN 🤩 Zimowy relaks nad Morzem Czerwonym 🏖️ 5* resort z all inclusive za 2315 PLN 🤩
Odwiedź Tajlandię 💆‍♂️🇹🇭 Loty Etihad Airways do Chiang Mai z Warszawy już za 2577 PLN Odwiedź Tajlandię 💆‍♂️🇹🇭 Loty Etihad Airways do Chiang Mai z Warszawy już za 2577 PLN
#342 PostWysłany: 07 Gru 2013 17:31 

Czy ktoś ma niepotrzebną Stockholm card- czy można taką doładować przez internet czy to karty imienne ? Jaki jest zasięg komunikacji publicznej - czy można dzięki niej zaoszczędzic wtedy na transporcie z samego lotniska, zakładając, że kupuje bilety na następny weekend?
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 08 Gru 2013 01:25 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
niebieski
luki_matrix napisał(a):
Witam.
W sobotę robię sobie małą wycieczkę z Okęcia Wizzerem do Skvasta i z powrotem tego samego dnia Ryanairem do Modlina.
Wyciągnięciem tanio bilety, a ze jestem miłośnikiem lotnictwa to sie przelecę :)
I tu pytanie do was czy opłaca sie jechać autobusem zobaczyć Nykoping bo lądowanie mam o 12:45 a zamykają bramki do powrotnego lotu o 16:20 ? Dam rade się wyrobić ? Jak często kursują tam autobusy i czy można kopic bilet bez karty bankomatowej ? Oraz czy z angielski wystarczy do podstawowej komunikacji ?
Jesli można to prosiłbym o link do strony z rozkładem jazdy tych autobusów :)

Pozdrawiam.

edit: nie moge zalesc lini 515 http://translate.googleusercontent.com/translate_c?act=url&depth=1&hl=pl&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.pl&sl=sv&tl=pl&u=http://www.lanstrafiken.se/Orebro/6378/Landsortstrafik/&usg=ALkJrhhvIGbmMa0QHvVkLWx9pY4gQ5Qgbw :/

Bez karty nie zapłacisz. Możesz ewentualnie kupić 50 SEK i próbować gotówką - w przypadku jednej dziewczyny z Polski pan kierowca odpuścił sobie - miała free w dwie strony :) 515 kursuje co godzine - jedziesz z pętli na pętlę. Rozkład ... google maps i po sprawie.

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 11 Gru 2013 13:33 

Dzień dobry.
Chcąc zrobić niespodziankę tacie wykupiłam tani lot do Skavsty. Nie mając zbyt wiele czasu, chcemy zwiedzić Nykoping. Przestudiowałam wszystkie wypowiedzi i są dość rozbieżne... Czy bilet miejski na 515 mogę kupić gdzieś za gotówkę, czy na prawdę tylko kartą? Nie ma tam nigdzie żadnego kiosku gdzie można kupić gotówką?!
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 12 Gru 2013 23:58 

cieplix dzieki za rady ale szkoda ze nie zerknąłes na date kiedy to napisalem :D Bo ja juz swoja podroz odbylem i powiem tyle ze raczej nie da sie kupic biletu na miejski w kiosku tylko u kierowcy kartą a karte mozna szybko wyrobic np w banku wbk prepaidowa i doladowac sobie na nia kase :) Jest bezimienna koszt przy wyrabianiu to 20 zl i jest Twoja i zadnych dalszych oplat :)
Ja same Nykoping zwiedziłem w 2,5 godziny dosc dobrze bo trafilem na pozytywnie zakręconych polaków którzy tez przylecieli na 3 godziny zwiedzic miasto i do domu :) Powiem tylko ze najlepiej sobie rozpisać i zobic trase gdzie isc i co zobaczyć aby sie wyrobic z czasem oczywiscie jesli ktos plauje przyleciec na kilka godzin :D Podsumowując Szwecja mi sie bardzo podobała i na pewno gdzieś sie wybiorę do Skandynawii :)

Pozdrawiam Blue Sky
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 15 Sty 2014 01:57 

Hej, ktoś się orientuje co z tymi biletami za 49 koron Nyköping - Sztokholm?
Szukam na marzec więc dużym wyprzedzeniem a najtańsze znajduję za 105 koron?
Okresowo podbijają ceny i niedługo znowu będzie 49 czy już nie ma tych promocji?
Ktoś się w z tym wcześniej spotkał?
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 17 Sty 2014 15:22 

Loty: 67
Kilometry: 168 717
hej, a ja mam pytanie odnosnie powrotu ze Sztokholmu na lotnisko Skavsta, czy latwo znalezc odpowiedni przystanek? moze ktos pamieta z ktorego sie odjezdzalo? i pytanie numer dwa, poniewaz nie wiem jeszcze ktora opcja wybrac, byc moze powrot bedzie ze Sztokholmu do Nokoping, wiec skad odjezdzaja pociagi ze Sztokholmu? czy to tez jest ten glowny dworzec na ktory dojezdza Flygbussarna?
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 18 Sty 2014 16:35 

Hej. Czy samoloty lecące na Skavsta się spóźniają czy zazwyczaj docierają na czas?
Przylatuje o 11.35. Chciałbym zamówić bilet na 13.15 z Nyköping, ale nie chcę go przegapić.
Jakie jest Wasze doświadczenie, latają na czas?
No i gdzie te bilety sj.se za 49 Kr z dużym wyprzedzeniem??
 Profil Relacje PM off  

#349 PostWysłany: 18 Sty 2014 23:35 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
Zależy czym lecisz, Wizz większa szansa, Ryan całkiem mała. Jak pogoda dobra, to zazwyczaj na czas, jak duży wiatr albo śnieg, to Wizz się lubi opóźnić. Duże wyprzedzenie to jakiś miesiąc z hakiem.
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 19 Sty 2014 11:56 

Lecę Wizz'em. W wakacje odbyłem też kilka lotów i większość z nich była opóźniona. Także mam wątpliwości czy zdążę na pociąg 13.15 z Nyköping jeślli planowo przylatuję 11.35.

Pociągu szukam z ponadmiesięcznym wyprzedzeniem (na marzec) a po biletach za 49 Kr nie ma śladu.
Coś się zmieniło ostatnio?
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 24 Sty 2014 22:16 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 413 398
niebieski
Mam do sprzedania bilet na 2 osoby dorosłe w dwie strony na autobus ze Skavskiej do Centrum. Niestety córka mi zachorowała na zapalenie płuc i dzisiejszy wylot poszedł... Bilety zakupiłem przez neta oczywiście i są ważne 3 miesiące, mogę sprzedać trochę taniej.

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#352 PostWysłany: 25 Sty 2014 16:44 

maciej.moch napisał(a):
Mam do sprzedania bilet na 2 osoby dorosłe w dwie strony na autobus ze Skavskiej do Centrum. Niestety córka mi zachorowała na zapalenie płuc i dzisiejszy wylot poszedł... Bilety zakupiłem przez neta oczywiście i są ważne 3 miesiące, mogę sprzedać trochę taniej.

Hej :)
A jaka cena dokladńie? Bo chyba sie wybiorę za 2 tygodnie...
 Profil Relacje PM off  

#353 PostWysłany: 26 Sty 2014 23:45 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 413 398
niebieski
MartaM napisał(a):
maciej.moch napisał(a):

Hej :)
A jaka cena dokladńie? Bo chyba sie wybiorę za 2 tygodnie...

Dogadamy się, na pewno taniej niż kupisz normalnie:) Jak będziesz chciała to pisz:)

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 27 Sty 2014 23:30 

niebieski
Mógłby ktoś podać świeże informacje na temat dojazdu z lotniska do Nykoping. W lutym zaliczam jednodniówkę, nie chce mi się jechać do Sztokholmu, więc pochodzę po mieście i tyle. Będąc w Goteborgu w listopadzie dało się dojechać z i do miast kompletnie za darmo. Jak tutaj wygląda sprawa? Są jakieś zniżki dla studentów? Nie bijcie, że pytam, ale na lanstrafiken wszystko po Szwedzku bez możliwości angielskiego, a w wątku większość osób pyta o Sztokholm.

#355 PostWysłany: 28 Sty 2014 01:34 

Tez chciałbym dowiedzieć się czy można gdzieś na lotnisku kupić bilety na komunikacje miejska do Nykoping czy Oxelösund za gotówkę, karta nie zadziała, jak zadziała to przewalutuje mi 15 razy i doda jeszcze prowizje i opłaty z kosmosu.. :P

Czy te bilety na autobusy 515 i 715 kupuje sie do kasowania jak normalne bilety miejskie jednorazowe?
pytam dlatego, ze teoretycznie można je kupic na stronie www.sj.se ale trzeba chyba wybrać na konkretna godzinę.
 Profil Relacje PM off  

#356 PostWysłany: 28 Sty 2014 10:12 

niebieski
Bilet można bez problemu kupić u kierowcy, płacić można tylko kartą. Jeśli chcesz za gotówkę, to jakoś przy wyjściu z lotniska jest kasa, gdzie można kupić bilety. (info z września 2013)
 Profil Relacje PM off  

#357 PostWysłany: 28 Sty 2014 10:56 

HON fly4free
martint napisał(a):
Tez chciałbym dowiedzieć się czy można gdzieś na lotnisku kupić bilety na komunikacje miejska do Nykoping czy Oxelösund za gotówkę, karta nie zadziała, jak zadziała to przewalutuje mi 15 razy i doda jeszcze prowizje i opłaty z kosmosu..

nie przesadzaj, ile może wynieść "przewalutowanie 15 razy i jeszcze prowizje i opłaty z kosmosu" od biletu za 26 SEK? karty naprawdę nie gryzą, tylko trzeba ich używać z głową
a SEK w gotówce to skąd będziesz miał? kupując w kantorze też przecież płacisz prowizję (np. różnica kursów).
zwróć też uwagę, że kartą zapłacisz jedynie tyle, ile potrzebujesz. mając gotówkę wydasz albo wszystko co wymienisz (zazwyczaj więcej niż bilety plus bułka z colą), albo przywieziesz resztę koron do domu, z którą nie będziesz później miał co zrobić (np 48 SEK w bilonie). co ci wtedy z oszczędności 0,25 grosza na SEK?
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 28 Sty 2014 11:50 

niebieski
hank napisał(a):
Bilet można bez problemu kupić u kierowcy, płacić można tylko kartą. Jeśli chcesz za gotówkę, to jakoś przy wyjściu z lotniska jest kasa, gdzie można kupić bilety. (info z września 2013)

A jest jakaś zniżka dla studentów? Z tego co widziałem bilet zwykły kosztuje 26sek, a dla studentów 11sek? Prawda?

#359 PostWysłany: 28 Sty 2014 15:38 

niebieski
mcichecki napisał(a):
A jest jakaś zniżka dla studentów? Z tego co widziałem bilet zwykły kosztuje 26sek, a dla studentów 11sek? Prawda?

Bilet ulgowy kosztuje 13sek, mogą z niego korzystać osoby do 19 lat (tak mi się przynajmniej wydaje)
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 28 Sty 2014 17:26 

niebieski
@hank Dzięki, czyli bilety trzeba kupić u kierowcy? Nie ma opcji pojechania na gapę tak jak w Goteborgu gdzie biletów nie można kupić przez internet i u kierowcy. 13SEK to żaden wydatek, ale tylko pytam :) A jak z przejściem się na piechotę? Niby 8km, ale przylatujemy w południe i żeby zabić czas można by się przejść. Od razu jak już piszę to zapytam o dojazd do Oxelosund, jest coś ciekawego do zobaczenia i jak w tym przypadku wygląda dojazd? Bo te bilety za 13SEK dla rozumiem, że są jednorazowe, a nie okresowe?

Edit

Albo w ogóle poprosiłbym o jakąś anglojęzyczną stronkę z rozkładem i wszystkimi informacjami, bo nic nie znalazłem.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 702 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 36  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości