Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 105 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Lut 2014 02:35 

Ile czasu potrzebuję na tranzyt przez Dżakartę zmiana z lotny międzynarodowego (Emirates) na krajowy (Airasia) kierunek DPS (bali) wiem, że jest to duże lotnisko więc czy okolo 4h będzie wystarczające ? Ile czasu trwa procedura wizowa na lotnisku oraz jak duże są kolejki aby uzyskać wizę?

Ostatnio edytowany przez Zeus 30 Gru 2015 17:56, edytowano w sumie 3 razy
porządki
 Profil Relacje PM off  

Magiczny Paryż tuż przed świętami 🎄❄️ City break w stolicy Francji za 869 PLN ✨😍 Magiczny Paryż tuż przed świętami 🎄❄️ City break w stolicy Francji za 869 PLN ✨😍
Zimowy relaks na Dżerbie🌴☀️ 4* hotel z all inclusive za 1665 PLN 🍹🍴 Zimowy relaks na Dżerbie🌴☀️ 4* hotel z all inclusive za 1665 PLN 🍹🍴
 Temat postu: Re: Cgk tranzyt
#2 PostWysłany: 03 Lut 2014 09:31 
Site Admin

Niestety na CGK tranzyt to słowo dość fikcyjne ;) Ale 4h to dużo za dużo czasu ;)
Wizę otrzymujesz w ok 2-15min (raz dostałem w 2, raz w 15 ;) bo spora kolejka była, idzie jednak bardzo sprawnie), potem musisz (doświadczenie dla lotów międzynarodowy/krajowy ale oba z tego samego terminala) wyjść ze strefy przylotów do znajdującej się tuż obok strefy odlotów, zcheckinować się, zapłacić podatek lotniskowy i przejść do.. strefy przylotów przez to samo przejście co przed chwilą ją opuściłeś, skąd idziesz do gejtów. Trochę śmieszne, ale nie zajmuje długo.

#3 PostWysłany: 03 Lut 2014 11:50 

niebieski
Z ciekawości, nie mozesz zrobic checkiu online i jakos ominąć to wychodzenie i podatek?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Lut 2014 12:24 
Site Admin

Nie da rady, na karte naklejaja nalepke/wbijaja pieczatke ze zaplacone, nie wpuscilu by do samolotu

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

#5 PostWysłany: 05 Lut 2014 21:55 

Loty: 64
Kilometry: 154 618
superdemon napisał(a):
Ile czasu potrzebuję na tranzyt przez Dżakartę zmiana z lotny międzynarodowego (Emirates) na krajowy (Airasia) kierunek DPS (bali) wiem, że jest to duże lotnisko więc czy okolo 4h będzie wystarczające ? Ile czasu trwa procedura wizowa na lotnisku oraz jak duże są kolejki aby uzyskać wizę?

W czerwcu leciałam Emirates z DXB do CGK, a stamtąd Air Asią na DPS. Myślałam, że najpierw powinna się odbyć rozmowa wizowa, a dopiero potem uiszcza się opłatę, ale jest odwrotnie. Idź więc najpierw do kas (są z lewej strony, na początku hali, w której wydawane są wizy), a dopiero potem, jak już będziesz miał potwierdzenie zapłaty, wal po wizę. Nam w sumie uzyskanie wiz, przejście przez kontrolę emigracyjną, zgłoszenie uszkodzenia walizki itp. zajęło ponad dwie h, ale z poprawką na fakt podróży z pięciolatką.

Air Asia lata z innego terminala, do którego dojeżdża się bezpłatnym shuttle busem. Zatłoczonym okrutnie, zatrzymuje się go trochę na stopa.

Do Dżakarty przylecieliśmy około 16-tej, a lot na Bali mieliśmy o 19:55, wydawało nam się to ogromem czasu. Kiedy już z wywieszonymi językami dopadliśmy do terminala krajowego, wydrukowaliśmy karty pokładowe, zważyliśmy bagaże, itp., okazało się, że lot na Bali jest opóźniony z powodu... deszczu :).
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Lut 2014 02:03 

Dziękuje za odpowiedzi dręczy mnie jeszcze jedno pytanie lot powrotny mam tak samo jak Ty z Air Asia i potem Emirates przylot do CGK 19,05 wylot do DXB 00,15 od kilku znajomych słyszałem że opóźnienia w Indonezji to standard czy taki zapas tylko 5h będzie wystarczający niechciał bym spóźnić się na lot powrotny do Dubaju i nie wiem czy lepiej nie zmienić rezerwacji i dzień wcześniej przylecieć do Dzakarty tylko czy to miasto jest warte spędzania jednej doby? Podobno do urokliwych nie należy :D
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Lut 2014 02:06 

I i jeszcze jedna wazna sprawa czy karty pokładowe Air Asia sami drukujemy przy odprawie online czy na lotnisku tradycyjnie mozna się odprawić ? :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Kwi 2014 18:49 

z wlasnego doswiadczenia: w AirAsia karty pokładowe bez opłat drukowane są na lotnisku loty w Indonezji oplata wylotowa 40 tys Idr poza Indonezję 150 tys IDR 3 h spokojnie wystarczą na tranzyt w CGK
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 05 Cze 2014 07:09 

odswiezam temat. Leciym w sierpniu do jakarty i od razu potem chcemy leciec do yogakarty. Rozumiem dobrze, ze zostaje na tym samym lotnisku, potrzebuje ale 3-4godziny na oplaty, wize i takie tam?
Polecacie loty po Indonezji (chcemy z Jawy leciec na Bali a potem na komodo, a pozniej jeszcze do Singapru i na koniec spowrotem do Jakarty) rezerwowac wczesniej cz dopiero na mejscu?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 05 Cze 2014 09:16 

Pamiętaj, że za każdym razem masz opłatę wylotową, ostatnio jeszcze podniesioną i sumarycznie cena jest trochę wyższa... Zależy kiedy przylatujecie do Jakarty ale zastanowiłabym się nad nocnym autobusem np do Jogjy, zamiast lotu, oszczędność noclegu a autobusy komfortowe (zazwyczaj na 20-kilka miejsc), spokojnie można się wyspać. Jeśli więcej czasu macie, pociąg za dnia, fajne przeżycie.
3 godziny to aż za dużo czasu, spokojnie.
Odnośnie biletów - my kupowaliśmy dosłownie z dnia na dzień na miejscu, i nie wychodziło znacznie drożej niż bukowane z dużym wyprzedzeniem no i mogliśmy na bieżąco ustalać/zmieniać trasę. Inna sprawa, że sierpień to wysoki sezon...
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 05 Cze 2014 09:30 

dzieki shipoffools22! tym sie martwie, ze przeciez sierpien to szczyt sezonu a plan mamy w sumie juz ustalony prawie co do dnia... Zastanowiam sie teraz nad tym autobuem. Pewnie wyjdzie taniej niz samolot ale czy wygodnie. Przylatujemy do Jakarty o 16 po poludniu. A wylatujemy z pragi dzien wczesniej a do tej Pragi tez trzeba dojechac (mieszkamy w Wiedniu) wiec zastanawiam sie czy bedzie to sensowne... chcemy wypoczac zeby zaraz nastepnego dnia startnac ze zwiedzaniem.
Dzieki mimo wszytko. pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Cze 2014 09:41 

Autobus megawygodny, siedzenia rozkładają się prawie do łóżek w busach VIP, ale tak czy inaczej to cała noc, więc jeśli później intensywnie zwiedzacie to lepiej rzeczywiście przespać się w hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 20 Lip 2014 18:51 

shipoffools22 napisał(a):
Autobus megawygodny, siedzenia rozkładają się prawie do łóżek w busach VIP, ale tak czy inaczej to cała noc, więc jeśli później intensywnie zwiedzacie to lepiej rzeczywiście przespać się w hotelu.

a posiadasz może jakiś link do stronki z tymi autobusami :)?
byłabym wdzięczna, bo też zastanawiam czy lepiej samolotem do Y. czy może takim busem... (do Jakarty przylatujemy około 15 i nie chcielibyśmy tracić czasu na nocleg w tym mieście)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 20 Lip 2014 20:28 

Hej. My przylatywaliśmy po 15 emirates do Jakarty i po 19 mieliśmy samolot do Yogjakarty Sriwijaya z terminalu 1b. W sumie długo czekało się w kolejce po wizę około 40min i jak wyszliśmy to jeszcze trzeba było na bagaż poczekać. Przejazd między terminalami szybko i busy często jeżdżą. Zazdroszczę wyjazdu. Wróciłam w zeszłym tygodniu i już bym chciała tam znowu lecieć... jest tyle do zobaczenia :)

-- 20 Lip 2014 20:30 --

Pamiętajcie że od 2 lipca wiza kosztuje 35 dolarów.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 22 Lip 2014 13:56 

Litania napisał(a):
shipoffools22 napisał(a):

a posiadasz może jakiś link do stronki z tymi autobusami :)?
byłabym wdzięczna, bo też zastanawiam czy lepiej samolotem do Y. czy może takim busem... (do Jakarty przylatujemy około 15 i nie chcielibyśmy tracić czasu na nocleg w tym mieście)

Nie, niestety. Dodatkowo na wakacjach jestem, więc i poszukać w domu nie mam jak. Pozostaje Google lub tripadvisor jakarta forum:) (nie wiem czy to dozwolone polecać innych z branży ;) )
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 23 Cze 2015 00:36 

Loty: 108
Kilometry: 273 008
Witajcie, czy ktoś ma doświadczenia po zniesieniu obowiązku wizowego i jest w stanie określić ile potrzeba czasu na przemieszczenie się z terminalu międzynarodowego (T2) na terminal 3. ? Jak najłatwiej/najszybciej się przedostać?
Aras333 lubi ten post.

#17 PostWysłany: 23 Cze 2015 15:56 

Loty: 46
Kilometry: 169 080
niebieski
slaweklipa napisał(a):
Witajcie, czy ktoś ma doświadczenia po zniesieniu obowiązku wizowego i jest w stanie określić ile potrzeba czasu na przemieszczenie się z terminalu międzynarodowego (T2) na terminal 3. ? Jak najłatwiej/najszybciej się przedostać?

Podbijam temat...
Czy możecie z doświadczenia napisać ile czasu potrzeba na przemieszczenie się z terminalu 2 na 1?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 23 Cze 2015 16:02 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Dobrze opisane jest tu: http://flights.indonesiamatters.com/jak ... terminals/
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 23 Cze 2015 16:17 

Loty: 46
Kilometry: 169 080
niebieski
Zeus napisał(a):

Dziękuje, widziałem tę stronkę, jednak chciałbym zapytać kogoś kto przemieszczał się osobiście, ponieważ pomiędzy lądowaniem na terminalu 2 i odlotem z 1 terminala mam 2 godziny 15 minut i obawiam się czy zdążę?
 Profil Relacje PM off
slaweklipa lubi ten post.
slaweklipa uważa post za pomocny.

#20 PostWysłany: 23 Cze 2015 16:24 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak w jednym bilecie to spoko. Jak oddzielne, ja bym nie ryzykował. Busikiem jechałem godzinę, miedzy terminalami.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 105 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość