Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 14 Wrz 2017 22:31 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Japonka76 napisał(a):
Ale kolumn nie nosi się na głowie

Ej tam, pewnie nigdy nie bylas w Afryce, szczegolnie Wschodniej, tam prawie wszystko nosi sie na glowie. :lol:

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel
#22 PostWysłany: 14 Wrz 2017 22:41 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Akurat byłam :lol: i tragarze np. na Kilimanjaro noszą wiele rzeczy na głowie (w tym słuchawki) ale nie 70 kg kolumny.
Koniec OT, bo ma być o słuchawkach.

#23 PostWysłany: 14 Wrz 2017 22:46 

niebieski
dodam tylko, że doskonale przykrywają uszy :D ale są ciężkie...
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.
cccc uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 14 Wrz 2017 23:40 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@justysia75, ciezkie w noszeniu, ale lekkie w sluchaniu.
Nawet jakby ktos zaczepial, to mozna dac po glowie i przypuszczam, ze im sie nic nie stanie. ;)
Jabra Evolve 80, cena ok. 1000 zeta, ale maja interesujace parametry i sam sie zastanawiam.
Dla porownania za Bose QuietComfort 35 trzeba wydac ok. 600 zeta wiecej.
Zastanawiam sie rowniez, czy kupic takie z duzymi muszelkami, czy takie male, co wchodza do ucha. :D
Pozdr. i dobrej nocki.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 15 Wrz 2017 02:07 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
cccc napisał(a):
Bose QuietComfort 35 trzeba wydac ok. 600 zeta wiecej
- to jest normalna cena.
Ale właśnie można je będzie kupić w Warszawie za 999 zł w sobotę, o czym pisałem parę postów wcześniej.
cccc uważa post za pomocny.

#26 PostWysłany: 15 Wrz 2017 02:42 

http://www.amazon.de/Sony-MDRV55B-AE-MD ... uage=pl_PL
48,57 EUR z wysyłką do PL

Cytuj:
Odsłuch muzyczny

MDR-V55 już po dosłownie kilku chwilach dają się poznać od wyjątkowo dynamicznej i melodyjnej strony. Najbardziej zaskakuje bas. Nie stwierdziliśmy jego nadmiaru, jest dość lekki, nie aż tak dobrze wypełniony jak w słuchawkach, których projektanci bardziej skupili się na tej części pasma. Ale jest piekielnie dynamiczny, szybki i dostarcza przez to niemało wrażeń. Pozostałe fragmenty pasma również są obecne. Partie wokalne są umiejscowione blisko słuchacza, bywają odrobinę niewyraźne, lecz można to przeboleć, zwłaszcza że nie daje się we znaki syczenie głosek. Gitary mają niezły „drajw” i dobrą barwę, są wyjątkowo szybkie. Wysokie tony nie napastują uszu, są odrobinę wycofane, ale dobrze pasują do całości przekazu. Separacja instrumentów jest przeciętna, a scena muzyczna nie grzeszy rozbudowaniem, jest wręcz „intymna”.

Sony MDR-V55 to naprawdę dynamiczne słuchawki, na niektórych wywrą niesamowite wrażenie już od pierwszych chwil na głowie. Produkt ten świetnie nadaje się do muzyki rockowej, słuchanie go zapewnia dużo frajdy.

Zalety
- Lekkie
- Wyjątkowo „pancerne”
- Można je złożyć
- Wytrzymały przewód sygnałowy
- Naszym zdaniem ładne
- Całkiem niezłe, muzykalne brzmienie

Wady
- Pokrycie nauszników mogłoby być solidniejsze
- Raczej nie wszystkim się spodobają

http://agdlab.pl/testy/Wielki.test.nied ... li,2068/51
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 26 Sty 2018 13:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Może kogoś zainteresuje: na lotnisku w Monachium (czyli pewnie również we Frankfurcie i może innych), w ichniejszej sieci sklepów elektronicznych, są przecenione słuchawki Bose Q25, cena 199EUR (dla porównania nowe Q35 za 359EUR).
Oczywiście Q25 to już dość stary model, ale jeśli komuś nie przeszkadza konieczność podłączenia kabelkiem zamiast bezprzewodowo, to wydaje się że całkiem przyzwoita cena (celowo nie użyłem określenia 'okazyjna').

#28 PostWysłany: 31 Mar 2018 21:47 
Awatar użytkownika

Loty: 43
Kilometry: 94 286
ja używam Sony WH 1000XM2.

wyciszanie w pociagu - rewelacja, podobnie w samolocie. Wygłuszanie hałasu lotniska albo w galerii handlowej - niebywałe .
Jakość dzwieku bardzo wysoka jesli muzyka jest w dobrym formacie np flac + przesył po aptX / aptX HD / LDAC

cena wysoka, ale komfort obsługi, apka na smartfona + sterowanie dotykiem - świetny.
tropikey lubi ten post.

#29 PostWysłany: 31 Mar 2018 22:04 

Zbanowany
@cccc : ostatno szwajcarski Mediamarkt mial oferte 220EUR za Sony WH-1000XM2 katalogowa cena 340EUR,
potwierdzam co pisze @okiemserca o nich i mam nadzieje ze nie bedzie pekal palak tak jak w modelu poprzednim troche gorzej siedza na glowie niz Bose Q35II ale reszta lepsza.
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#30 PostWysłany: 31 Mar 2018 22:24 

@okiemserca z tym komfortem obsługi bym tak nie przesadzał, moim zdaniem jest bardzo słabo jak na tej klasy sprzęt. Można sparować tylko jedno urządzenie po bluetooth wiec jeśli chcemy przełączyć się z komputera na telefon to trzeba się manualnie rozłączać, jest to naprawdę mega upierdliwe. Dodatkowo nie są zbyt wygodne, po kilku godzinach bolą uszy od ucisku. A i jeszcze naciśnięcie któregoś przycisku powoduje odtworzenie komunikatu głosowego i całkowite wyciszenie dźwięku na kilka sekund, dzięki temu przy rozmowie tracimy wątek ;)

Co do reszty to zgadzam się, jeszcze bym dodał jeden, funkcję ambient sound voices, głosy rozmówców są przez to bardzo wyraźne i w końcu nie mam problemów ze zrozumieniem drugiej strony, co dla mnie jest rewelacyjne (często mam rozmowy z osobami z różnych części świata z różnymi akcentami i potwornymi dźwiękami w tle)

Mam model Sony MDR-1000X ale są to bliźniacze modele, kupiłem za 680zł na Amazon.

Gdyby ktoś szukał dobrej ceny na Bose QC35 to naprawdę dobra jest na lotisku w Kopenhadze, 1899 DKK(1076zł).

Załączniki:
boseQC35.jpg
boseQC35.jpg [ 91.24 KiB | Obejrzany 6097 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 31 Mar 2018 22:40 
Awatar użytkownika

Loty: 43
Kilometry: 94 286
potwierdzam, po kilku godzinach stają się niewygodne. Ale czy jakieś słuchawki po kilku godzinach nie stają się niewygodne?

co do komunikatu głosowego - pewnie piszesz o uruchomieniu procedury analizy otoczenia dzwiękowego i dostosowania ustaweń wyciszania - ale to masz pod przyciskami na lewej muszli usznej, których normalnie sie nie uzywa. uzywasz panelu dotykowego na prawej muszli - tam masz pauze, głośność, przeskok do kolejnego utworu oraz genialną funkcjonalność natychmiastowego "zaniku" wyciszenia i wzmocnienia dzwieków otoczenia poprzez przytrzymanie dłoni na muszli

#32 PostWysłany: 31 Mar 2018 23:22 

Zbanowany
Nie wiem o co chodzi z tym zbednymi komunikatami widocznie MDR-1000X maja inne oprogramowanie, w xm2 masz komunikaty :

- przycisk wlacz wylacz : zasilanie wylaczonne / zasilanie wlaczone
- przycisk trybu pracy: elektronika wylaczona / wyciszanie wlaczone / ambient wlaczony
- slaba bateria : doladuj sluchawki
- konfiguracja przytrzymanie przycisku trybu pracy : wlaczenie pomiaru otoczenia
- konfiguracja polaczenia bezprzewodowego przytrzymanie przycisku zasilania : parowanie sluchawek

Ja tam nic wiecej nie slyszalem od swoich sluchawek z komunikatow, a dzwiek jest naprawde bardzo dobry jak na tego typu sluchawki.
Plus super apka do konfiguracji parametrow na telefonie. To nie sa sluchawki do komunikacji tak abym przeskakiwal z jednego sprzetu na drugi co chwila

add: jak widze MDR-1000X to sa wlasnie wczesniejsze sprzed roku te ktorym peka palak, mialem je u siebie ale nie dawalem rady z sterowaniem dotykowy i jakos dziwnie dzialaly oddalem. Testowalem pozniej ten nowe Bose Q35II z asystentem glosowym i XM2 zostaly u mnie Sony XM2.

Image
Najtaniej byly za 196EUR - jak przegieli promocje 226EUR i dalo sie laczyc z jakims kuponem na 30EUR.

Ostatnio edytowany przez Time2GO 31 Mar 2018 23:44, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 31 Mar 2018 23:27 

niebieski
Time2GO napisał(a):
@cccc : ostatno szwajcarski Mediamarkt mial oferte 220EUR za ...

szwajcarski mediamarkt podaje ceny w CHF
https://www.toppreise.ch/prod_507661.html

obecnie QC35 za 319CHF w microspot.ch
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 30 Kwi 2018 17:00 
Awatar użytkownika

Loty: 341
Kilometry: 755 789
ja od kilku lat używam Denon AH-GC20. W oficjalniej dystrybucji ceny spadły do 888 zł (ok 40% taniej niż pierwotnie). Oczywiście mają aktywny system redukcji szumu oraz bezprzewodowe połączenie bluetooth. Lekkie i porządnie wykonane, z elementami aluminium.
Image
specyfikacja tech:
https://www.denon.pl/pl/product/headpho ... vel/ahgc20

#35 PostWysłany: 30 Kwi 2018 17:56 
Awatar użytkownika

srebrny
btw
w Japonii w sklepach z elektronika spędziłem z godzinę mierząc słuchawki, było ich wystawionych ponad setka
olbrzymi wybór i fajne ceny, proponuje połączyć wycieczkę z zakupami :idea:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 30 Kwi 2018 17:58 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@becek, a mozna spytac ktore sluchawki zakupiles i ile wydales?

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 30 Kwi 2018 18:24 
Awatar użytkownika

srebrny
@cccc
ja nie kupuje słuchawek za tysiaka i więcej ( na razie :? ), szukałem tanich słuchawek na kabelku do podroży, takich żeby pasowały w samolocie :!:
kupiłem JVC HA-S500, bardzo polecane na forach (zapłaciłem kolo 30-40$)
https://www.head-fi.org/threads/the-jvc-ha-s500-thread.621063/
na co dzień korzystam(wielu forumowiczów je widziało na spotkaniach lokalnych) z bezprzewodowych Panasonic RP-BTD10K
co dla mnie ważne , trzymają baterie prawie miesiąc a korzystam prawie codziennie
ale to są tanie słuchawki :(

może kiedyś ustrzelę takie z górnej półki, przy następnej wizycie w Japonii :?:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 20 Paź 2018 01:25 

srebrny
denon, o polowe taniej niz bose, nie wiem jak wypada w testach, mam sprzet denona i polecam

http://www.ibood.com/electronics-pl/pl/ ... -gc20.html

e: zauwazylem teraz ze @vasquez37 poleca pare postow wyzej
 Profil Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.

#39 PostWysłany: 20 Paź 2018 09:22 
Awatar użytkownika

platynowy
Kurczę, chętnie bym je kupił, ale kompletnie nie mam doświadczenia z tym iboodem, a na dodatek potrzebuję je na poniedziałkowy wieczór lub wtorkowy poranek. Z tego co widzę, nie ma chyba możliwości skontaktowania się ze sprzedawcą przed zapłatą, żeby ustalić, czy taka dostawa lub osobisty odbiór będą możliwe?

Z drugiej strony, lecę właśnie w trasę obejmującą m.in. Kanton, Seul i Osakę, gdzie może da się kupić coś z tego segmentu korzystniej, niż ta cena z ibooda?

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 20 Paź 2018 09:41 
Awatar użytkownika

srebrny
zmieniłem mojego Panasonica na nowszy model- RP-HTX80
https://www.panasonic.com/pl/consumer/sluchawki/nauszne/rp-htx80b.html

Image
dużo lepsze, lepiej wyciszają, bateria trzyma bardzo długo
kosztują 300 zeta

kliknij pomógł

Ostatnio edytowany przez becek, 20 Paź 2018 09:48, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość