Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 252  Następna
Autor Wiadomość
#521 PostWysłany: 24 Cze 2016 17:00 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie umiesz przeszukiwać tematu?

Załączniki:
Zrzut ekranu 2016-06-24 o 16.59.44.png
Zrzut ekranu 2016-06-24 o 16.59.44.png [ 14.17 KiB | Obejrzany 1953 razy ]
ane.wald lubi ten post.

Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem a 1590 PLN Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem a 1590 PLN
Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu
#522 PostWysłany: 24 Cze 2016 18:10 
Awatar użytkownika

srebrny
skad takie domniemanie?
 Profil Relacje PM off  

#523 PostWysłany: 24 Cze 2016 19:18 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 151 564
chester0 napisał(a):
Hey ja też zdubluje tu pytanie co do ATH - plan jest taki aby po przylocie przespac się w strefie airside i rano uderzyć do saloniku Melina Merkouri na śniadanie - pytanie czy na "melinie" trzeba pokazać BP czy wystarczy sama karta uprawniająca do wejścia tj. DC. ?

Dostęp do saloników w ATH jest co prawda przed kontrolą bezpieczeństwa, ale jednak już po kontroli kart pokładowych, więc musisz mieć BP.
 Profil Relacje PM off  

#524 PostWysłany: 25 Cze 2016 06:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Jestem na miejscu i okazało się ze można po kimce w strefie przylotow trzeba się cofnąć przez Security przy gate i można się dostać do saloniku. O 6 rano Pani poprosiła o BP więc pokazałem wczorajszy z Wmi i przeszło :D
 Profil Relacje PM off  

#525 PostWysłany: 25 Cze 2016 08:33 
Awatar użytkownika

platynowy
chester0 napisał(a):
Jestem na miejscu i okazało się ze można po kimce w strefie przylotow trzeba się cofnąć przez Security przy gate i można się dostać do saloniku. O 6 rano Pani poprosiła o BP więc pokazałem wczorajszy z Wmi i przeszło :D

Mnie to nie dziwi. U mnie Pani na rachunku (bo płaciłem) wpisała w pozycji imię nazwisko : "karta pokładowa" bo przecież jest największe na karcie z FR :)

Wysłano z telefonu
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#526 PostWysłany: 25 Cze 2016 11:40 

Loty: 252
Kilometry: 773 586
Wiesci z TXL z ubiegłego czwartku ...jest możliwość wejścia skanując karte pokladowa lub karte elite do poczekalni (waiting room) na lotnisku terminal C. Wewnątrz jedynie możliwość wypicia kawy (maszyna) i czegos zimnego (nic z alcoholi)....Jeśli chodzi o zone wi-fi to jest na całym lotnisku niby godzine ....jednak można przedluzyc na nastepna a kiedy się już nie można zalogowac ....trzeba "zapomnieć" siec i znowoz ja znaleźć i aby do woli smigac po sieci ...
 Profil Relacje PM off
epikie lubi ten post.

#527 PostWysłany: 30 Cze 2016 15:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy do krakowskiego saloniku można wejść bez karty pokładowej (tzn po przylocie) pokazując jedynie PP?

#528 PostWysłany: 30 Cze 2016 15:16 

HON fly4free
Zawsze pytają o BP a poza tym nie wejdziesz tam po przylocie - nie ma takiej technicznej możliwości gdyż droga dla paxów przylatujących nie prowadzi przez airside.
 Profil Relacje PM off
Łukasz uważa post za pomocny.

#529 PostWysłany: 10 Lip 2016 17:17 
Awatar użytkownika

srebrny
Polecam Lotus First Class Lounge w CMB, chyba najlepszy salonik w którym do tej pory byłem. Działa Priority Pass. Jedzenie znakomite, jak przyszliśmy to był szeroki wybór przekąsek na ciepło (np. panierowane krewetki) i zimno. Do tego słodkości i najróżniejsze napoje. Pół godziny później wszystkie ciepłe przekąski zostały zastąpione przez dania typowo obiadowe, przeróżne rodzaje mięs i dodatków. Ogólnie był to jeden z najlepszych posiłków na Sri Lance :)

Załączniki:
IMG_2047salonik.JPG
IMG_2047salonik.JPG [ 477.58 KiB | Obejrzany 2647 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#530 PostWysłany: 10 Lip 2016 17:53 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
@amphi i do tego duży wybór niezłych alkoholi :)

#531 PostWysłany: 10 Lip 2016 23:10 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W poniższych datach zamknięte zostają saloniki w:
Gothenburg Landvetter (GOT) - Malmo Aviation Lounge - od 11 lipca do 14 sierpnia
Malmo (MMX) - Express Lounge - od 11 lipca do 7 sierpnia

Nowe godziny otwarcia saloniku Landside VIP Lounge w Bergamo (BGY) to 5:00 - 20:00 codziennie
 Profil Relacje PM off  

#532 PostWysłany: 16 Lip 2016 20:41 

platynowy
Jest progres na Modlinie, FT w końcu wygląda jak FT, osobne wejście z boku i otwarte.
W końcu można sobie samemu zrobić herbatę w saloniku (jest gorąca woda w expresie),
wcześniej trzeba było prosić recepcjonistkę o wrzątek z zaplecza:)

Do saloniku wchodzi znużona ekipa ze Straży Granicznej z bronią automatyczną na smyczach.
Pozwoliłem sobie zażartować, czy będzie strzelania?:) Na szczęście, byli nad wyraz wyluzowani,
i odpowiedzieli zgodnie chórem, że w tej części nie, ta cześć (salonikowa) jest pod specjalnym nadzorem :> ,
co z kolei skwitowałem z jokerem na twarzy, że w takim razie, nie ma mocnych, abym stąd wyszedł ?
 Profil Relacje PM off  

#533 PostWysłany: 16 Lip 2016 20:54 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
@kacper451 czyli co jak wkupisz wejscia do saloniku to już nie wyławiają Ciebie z kolejki do security tylko spokojnie mozna wejsc do saloniku a potem pod gate'a?

#534 PostWysłany: 16 Lip 2016 21:47 

platynowy
FT jest w tym samym miejscu co był, i ścieżka do gate jest też taka sama, tyle, że teraz jest dedykowane wejscie z boczku dla FT, a nie wspólne jak było do tej pory, także ominiesz wszelkie kolejki. Mam tylko nadzieję, ze w przypadku dużego obłozenia ten FT jest otwarty?
 Profil Relacje PM off  

#535 PostWysłany: 20 Lip 2016 10:37 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W Diamond Lounge w Brukseli (BRU) znieśli ograniczenie do 120 minut darmowego WIFI :)

W salonikach w UK: MAN, EMA, STN zmieniły się warunki korzystania:
- alkohol tylko dla osób >18lat
- jedzenie i picie z Premium Menu za opłatą
- strój smart casual - nie można mieć krótkich spodenek, kamizelek, czapki z daszkiem, sportowych (np. piłkarskich) t-shirtów
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#536 PostWysłany: 20 Lip 2016 16:42 

Może ktoś doradzi. Czy SALA PAU CASALS VIP LOUNGE w El Prat nadaje się na wizytę śniadaniową-prysznicową około 6.00?
Opinie na temat saloniku widziałem pozytywne, ale czy warto?
 PM off  

#537 PostWysłany: 21 Lip 2016 11:06 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@MacKoz
Byłem w tamtym roku, ale około południa i jeśli chodzi o coś do zjedzenia, to było sporo snacków (czipsy, nachosy, orzeszki, oliwki, herbatniki, lody itp.) + trochę rodzajów słodkich bułek/ciasteczek, ale nie było nic na "słono", np. kanapek itp., ani owoców. Nie wiem jak jest rano.
Były też jogurty oraz mleko w lodówce i do tego płatki śniadaniowe. No i sporo rodzajów napojów (woda, soki, cola, alkohole, kawa, herbata).
Gdy wcześniej oglądałem zdjęcia z tego saloniku, to niektórzy pokazywali właśnie owoce czy kanapki, ale może trafiłem o złej godzinie :)
Ale salonik naprawdę przyzwoity :)

Wszystko wyglądało jak na tej stronie: http://travelsbyjc.com/2014/07/08/sala- ... a-airport/
 Profil Relacje PM off  

#538 PostWysłany: 21 Lip 2016 11:25 

@skrzat Dziękuję, a jak z prysznicem? Wyczytałem, że jest płatny 10 euro. Jeżeli to prawda, to słabo :(
 PM off  

#539 PostWysłany: 21 Lip 2016 11:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@MacKoz nie korzystałem, więc nie wiem
 Profil Relacje PM off  

#540 PostWysłany: 21 Lip 2016 12:28 
Awatar użytkownika

srebrny
W BCN w zasadzie wszystkie saloniki sa identyczne pod wzgledem menu, nawet w Pau Canudas w T2. No, moze w Pau Casals dodatkowo mozna trafic na lody, salatki lub makaron na zimno, ale chyba tylko dlatego ze jest wiekszy i maja gdzie to wszystko wystawic.

Kanapki (calkiem przyzwoite!) i owoce rowniez sa wszedzie, i rano i wieczorem, a ewentualne braki sa regularnie uzupelniane.

Co do prysznica... jesli nie zapomne, moge w weekend sprawdzic.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 252  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Anda82@1982 oraz 3 gości