Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Kwi 2012 16:30 

niebieski
Witam,
szukam noclegi godne polecenia na listopad w Rio.
Ktoś zna cos fajnego?:)

Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️ Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️
Zacznij nowy rok w tropikach 🌴🇻🇳 Sylwester w Wietnamie od 4678 PLN 🎇 Zacznij nowy rok w tropikach 🌴🇻🇳 Sylwester w Wietnamie od 4678 PLN 🎇
 Temat postu: Re: Brazylia
#2 PostWysłany: 21 Lip 2012 14:56 

gdzie i w jakiej cenie noclegi w rio ? czy jest jakas sezonowosc (oprocz karnawalu)?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Sie 2012 19:50 

podbijam ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Sie 2012 20:26 
Awatar użytkownika

Nie wiadomo czy chodzi Ci o hotele czy hostele. Ja spałem w hostelu el misti - bardzo dobra lokalizacja placilem ok 38 zl co na Rio jest bardzo tanio-dodam przy okazji ze Brazylia do tanich nie należy.

#5 PostWysłany: 14 Sie 2012 18:29 

@m4g1k - Obojętnie, byle jak najtaniej. Super, dziękuję Ci za namiary na tak tani nocleg!
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Sie 2012 16:49 

m4g1k napisał(a):
byłem, wróciłem i już mogę w sumie sam odpowiedzieć:) gdyby ktoś miał jakieś pytania , smialo prosze pisać-postaram sie odpowiedzieć na każde. byłem w salvadorze, rio de janeiro (okolice - paraty,ilha grande), foz do iguazu i pantanal.

witam
chciałam zapytać o noclegi w Rio. jak się ma cena do jakości. nie szukum czegoś bardzo taniego, raczej żeby było przyzwoite.
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Sie 2012 20:07 
Awatar użytkownika

Loty: 232
Kilometry: 421 072
witam, ja osobiscie w rio wynajmuje pokoj(1 bedroom apartment) przez www.rioapartmentrental.com. bez problemu, gosciu czeka jak sie przyjezdza, kazdy pokoj, z lazienka, kuchnia itd itp. przy samej copie, koszt ok 90 dolcow za dzien. polecam. i tak caly dzien na plazy(copa czy ipanema) potem puby-z Balcony przy plazy wlacznie(tylko nie idzcie tam z wlasnymi dziewczynami:)), jechac koniecznie na Lapa w weekend wieczorem-rewelka. no i maracana-jakis meczyk obejrzec. dwa tygodnie a tyłka poza rio nie chcialo mi sie ruszac. nie wazne kiedy pojedziesz, czy to bedzie lipiec czy listopad czy marzec-zabawa gwarantowana. przy copie czy ipanemie bezpiecznie natomiast w centrum to trzeba troche uwazac ale nie jet tak zle jak bylo ze 20 lat temu. zapomnij o wypozyczeniu samochodu-jezdza jak wariaci, w nocy bez swiatel nawet, takze troche by zajelo czasu zanim bys sie dostosowal do ich jazdy-sami sie przekonacie. transport w rio- radzilbym brac metro, prawie wszedzie dojedziesz, bilet ok 2 reali-nie pamietam juz. z lotniska bierzcie taksowki spod terminala zołte, nie jakies w budkach na lotnisku, choc zapamietajcie ze koszt z lotniska na cope to koszt ok 50-60 reali, ostatnio mnie chcial skasowac 100(myslal ze pierwszy raz tam bylem), to udalem ze dzwonie na policje to wzial 60 i rura... pieniadze-radzilbym nie brac gotowki(poza drobnymi) i nie wymieniac w kantorach czy bankach-formalnosci paszportowe, lepiej wziac min 2 karty(ja osobiscie debetewa i kredytowa) i wyplalcac zbankomatow-przelicznik zdecydowanie lepszy niz bys w polscemial wymieniac na dolary a tam na reale(polecam bankomaty hbsc przy copie, za darmo, natomiast trzeba uwazac na jakies inne bankomaty-licza prowizje. co jeszcze, hotele sa w sumie drogie, lepiej przez ta strone co podawalem na poczatku- do hotelu nie pozwolą nikogo wprowadzic(a jest kogo:)), a w tych apartamentach jest open guest policy, takze rewelka. w sumie dwa tygodnie zabawy i zal wracac, a jak wrocisz do polski to juz bedziesz myslal kiedy tam nastepnym razem pojedziesz...(ja juz bylem 5 razy w cztery lata), nastepnym razem lece w lutym po karnawale, jak cos to pytajcie jesli chodzi o rio, pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Sie 2014 10:51 
Awatar użytkownika

Loty: 322
Kilometry: 562 950
niebieski
Pytanko, korzystał ktoś z hosteli w Rio? Widziałem kilka w miarę tanich i zastanawiam się jak z bezpieczeństwem w takich hostelach. Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie? ;)

#9 PostWysłany: 29 Sie 2014 11:12 

Loty: 72
Kilometry: 108 698
Sluchajcie, a ja mam pytanie odnosnie lokalizacji: Lapa, Copacabana czy jeszcze cos innego? Co polecacie?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 29 Sie 2014 11:59 
Awatar użytkownika

Loty: 218
Kilometry: 476 321
srebrny
Botafogo, bezpieczne miejsce jak na Rio i blisko wszędzie :-)

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off
pannajanka uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 31 Sie 2014 21:56 

Witam, z racji tego, że dzięki promocjom Iberii Rio stało się ostatnio bardzo popularne, podbijam temat- może ktoś polecić jakiś fajny hostel? Pozdrawiam ;)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 01 Wrz 2014 21:29 

Zbanowany
Jeśli ktoś wybiera się na karnawał to wciąż czeka Rio Maravilha Hostel na www.hostelbookers.com. 30 BRL (10 EUR) za łóżko w dormitory.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 24 Wrz 2014 14:39 

Loty: 62
Kilometry: 103 859
z noclega jest maly problem... w sensie zauwazylem ze ceny hoteli w Rio i Sao sa cholernie wysokie... i ciezko jest z promocjami.
sam wybieram sie w listopadzie i udalo mi sie na 2 dni zabookowac hotel w Sao.
Rio - obok hosteli - najtansza opcja zdaje sie byc albo Ibis budget albo Airbnb - udalo mi sie na tydzien za £160.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 24 Wrz 2014 16:12 

Loty: 430
Kilometry: 1 033 432
ja 3 noce w rio w lutym zarezerwowalem w TIKI B&B tuz przy copie i ipanemie za 360 reali wprawdzie w samym sercu faweli ale podobno bardzo bezpiecznie , czytalem sporo opinii o tym hotelu i innych w poblizu. Z tarasu bajeczny widok na rio.Jezeli ktos tam bedzie mieszkal wczesniej to niech da znac.Mam pytanko czy wie ktos ile kosztuja papierosy w Brazylii ?

#15 PostWysłany: 27 Wrz 2014 13:26 

Zbanowany
Ja za 5 noclegów w Rio na karnawał 2015 zapłaciłem 145 BRL czyli niecałe 200 PLN. U hosta przez Airbnb.
Paczka Marlboro kosztuje w Brazylii średnio 6 BRL czyli ok. 8,20 PLN.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 27 Wrz 2014 14:02 

Loty: 430
Kilometry: 1 033 432
dzieki przynajmniej jedna rzecz tania. Nie pozostaje nic innego tylko palic fajki i pic caipirinie :lol:

#17 PostWysłany: 22 Paź 2014 18:55 

Sprawdzone i polecam.
Bardzo dobre ceny i lokalizacje
http://www.agencia-heidelberg.com/en/rent

#18 PostWysłany: 24 Paź 2014 19:18 

ja bukowałem po przez wimdu.pl apartament/mieszkanie..ceny są przyzwoite

#19 PostWysłany: 12 Lis 2014 16:50 

Jesli ktos z Was wybiera sie w trzy osoby warto zastanowic sie nad wynajeciem jakiegos malego mieszkania np na copacabanie.
W naszym przypadku bylo to bardziej oplacalne niz hostel w tym rejonie.

#20 PostWysłany: 04 Sty 2015 21:17 

Hostel Che Legarto, przy Copacabanie.
Pokoje są dość małe, za to przyzwoite śniadanie w formie bufetu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość