Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#1401 PostWysłany: 21 Mar 2018 19:03 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
A jezeli to nie moja karta?

🔥UWAGA❗🔥 Bezpośrednie loty na Wyspy Kanaryjskie (Fuerteventura) za 145 PLN 😱😍☀️ 🔥UWAGA❗🔥 Bezpośrednie loty na Wyspy Kanaryjskie (Fuerteventura) za 145 PLN 😱😍☀️
Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️ Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️
 Temat postu: revolut
#1402 PostWysłany: 21 Mar 2018 19:04 
Awatar użytkownika

Loty: 258
Kilometry: 487 529
srebrny
seal napisał(a):
@Marco Manno w chwili obecnej revolut kurs ma 517,42 - 517,46... za 150 usd

Tak wiem.
Czyli jednak się machnąłem. Revoult wychodzi korzystniej od poniedziałku do piątku . W weekendy lepszy będzie Walutomat.

#1403 PostWysłany: 21 Mar 2018 19:05 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@oskiboski: ale nie potrzeba dostępu do Twojego konta ktoś wystarczy ze ma swoje konto doładuje rachunek krtóry mu pasuje - może być w szeklach i Ci prześle kasę od razu,
 Profil Relacje PM off  

#1404 PostWysłany: 21 Mar 2018 19:06 

niebieski
Czyli chcesz podpiąć cudzą kartę płatniczą pod swoje konto revolutowe i je zasilić? (niezależnie jaką walutą tam wybierzesz) To odp brzmi: tak. Jeśli pytanie jest inne - zadaj je konkretniej ;)
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#1405 PostWysłany: 21 Mar 2018 19:34 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
@jarp Twoja odpowiedz jest wyczerpujaca, dzieki

#1406 PostWysłany: 21 Mar 2018 19:55 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
oskiboski napisał(a):
A jezeli to nie moja karta?
Mozesz znajomemu wysłać link do doładowania Twojego konta.

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#1407 PostWysłany: 21 Mar 2018 21:04 

Elmo Reserve napisał(a):
Miał ktoś problem z aktywacją karty? Odrzuca mi zdjęcia, a są wyraźne.

Ja tez nie moge przejsc weryfikacji. Mi nie odrzuca zdjęc tylko po wszystkim od razu jest informacja ze weryfikacja nie powiodła sie. Zrobione juz były chyba ze 4 serie zdjęc. Czy ktos miał podobny problem ?? Jako dokument daje prawo jazdy ale było ono wydane w 1995r i jest tam takie małe zdjęcie twarzy, moze to być problemem ?
 Profil Relacje PM off  

#1408 PostWysłany: 21 Mar 2018 21:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Jako dokument daje prawo jazdy ale było ono wydane w 1995r
Jak to jest możliwe, że posługujesz się dokumentem wydanym w 1995 roku?

#1409 PostWysłany: 21 Mar 2018 21:57 

Ma prawo jazdy z uprawnieniami: bezterminowo

Sfotografuj dowód, to naprawdę nie jest ruska mafia tylko poważna instytucja finansowa
 PM off
brzemia lubi ten post.

#1410 PostWysłany: 21 Mar 2018 22:05 
Awatar użytkownika

niebieski
I na serio nie trzeba było wymienić takich dokumentów po wejściu do Unii? Może jestem za młody, żeby to pamiętać ale nie widziałem nikogo kto posługuje się papierowym dowodem osobistym czy prawem jazdy.

#1411 PostWysłany: 21 Mar 2018 22:09 

Aż sprawdziłem swoje PJ wydane w 2000r i moje od twojego różni się tym, że w lewym górnym rogu mam napis PL, a ty zapewne UE

Uprawnienia bezterminowo
 PM off  

#1412 PostWysłany: 21 Mar 2018 22:49 

niebieski
jeśli mowa o polskim dokumencie to w 1995 nie było plastikowych blankietów
papierowe książeczki, nawet jeśli uprawnienia były wydane bezterminowo trzeba było wymienić do 30 czerwca 2006 roku na plastik
później straciły ważność
 Profil Relacje PM off  

#1413 PostWysłany: 21 Mar 2018 23:36 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
Dla mnie jedną z największych zalet Revoluta to przelewy bankowe bez ponoszenia żadnych opłat, to jest świetna opcja, kiedy muszę wysłać komuś pieniądze, kto prowadzi konto w innym kraju niż PL.

#1414 PostWysłany: 22 Mar 2018 09:28 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Brytyjski fintech Revolut właśnie ogłosił, że użytkownicy jego aplikacji będą mogli aktywować dodatkową wirtualną kartę płatniczą z numerem, który będzie automatycznie zmieniany po każdej transakcji:
https://www.cashless.pl/wiadomosci/apli ... i-revoluta

Karol Sadaj z Revoluta:
"Karta ze zmiennym numerem nie będzie jedyną kartą, dalej będzie można mieć normalną kartę wirtualną, która nie będzie zmieniać numeru i ją można podłączyć do Netfliksa i Spotify."
 Profil Relacje PM off
witekkowal lubi ten post.

#1415 PostWysłany: 22 Mar 2018 09:44 

niebieski
Funkcja o której pisze @skrzat już działa, tutaj szczegóły:
https://blog.revolut.com/introducing-di ... ual-cards/

Opcja dostępna dla użytkowników Premium i karta będzie działa w ten sposób:
For fraud prevention purposes, a Disposable Virtual Card will work for up to five payments per day.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

#1416 PostWysłany: 22 Mar 2018 09:45 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
Jeszcze tylko KK od Revolut oczywiście po kursie MC / VISA i nic więcej nie trzeba :)
correos lubi ten post.

#1417 PostWysłany: 22 Mar 2018 10:08 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Antek12 zapowiadali, że będzie płatna KK ze zwrotem 1% wartości transakcji

W Revolucie będzie też "skarbonka" jak w naszych bankach, czyli każda transakcja będzie zaokrąglana do pełnych GBP, EUR, PLN itp. i przelewana na osobny rachunek aby oszczędzać na wymarzony cel :)
Będzie też możliwość ustawienia np. co tydzień czy m-c przelewania jakiejś kwoty, np. 50 PLN na taki wydzielony rachunek.
Będzie też zaokrąglanie do pełnych GBP, EUR, PLN itp. wydanej kwoty i zakup za to kryptowalut
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1418 PostWysłany: 22 Mar 2018 11:57 

Eon napisał(a):
Elmo Reserve napisał(a):
Miał ktoś problem z aktywacją karty? Odrzuca mi zdjęcia, a są wyraźne.

Ja tez nie moge przejsc weryfikacji. Mi nie odrzuca zdjęc tylko po wszystkim od razu jest informacja ze weryfikacja nie powiodła sie. Zrobione juz były chyba ze 4 serie zdjęc. Czy ktos miał podobny problem ?? Jako dokument daje prawo jazdy ale było ono wydane w 1995r i jest tam takie małe zdjęcie twarzy, moze to być problemem ?

Ja daję dowód z 2013. Za drugim razem zażądał dodatkowo karty pobytu (?) lub wizy (??), wysłałem dowód, znowu odrzuciło. Teraz czwarty raz wysłałem i już ostatni, bo zaczęło mnie to męczyć, na razie od 24 godzin cisza.

#1419 PostWysłany: 22 Mar 2018 12:08 
Awatar użytkownika

Tak, poważna instytucja..
A nie wystarczyłby przelew z innego banku, który już potwierdził tożsamość?
 Profil Relacje PM off  

#1420 PostWysłany: 22 Mar 2018 15:06 

Trochę to śmieszne, że banki reklamują się jakich to zabezpieczeń nie mają, jak nie chronią klientów, jak bardzo internetowe nie są, a takie przydatne rzeczy jak właśnie jednorazowe karty i identyfikatory transakcji wprowadza rosyjski startup działający w internecie, dostępny tylko na telefonach :D
Jak dla mnie rewolucja bo nie muszę się obawiać, że któryś serwis w którym płaciłem kartą 2 lata temu gdzieś tam zgubił dane czy nieuczciwy pracownik je wyniósł i poszło obciążenie w terminalu na bora-bora. I reklamuj takie transakcje, czekaj bóg wie ile.

Dodatkowo dla tradycyjnego plastiku wyłączenie paska/radia/transakcji internetowych/bankomatu jednym kliknięciem.
Tylko premium dla polaka trochę za drogie w porównaniu z dochodami kolegów z zachodu. Może kiedyś dostosują ceny pod konkretny rynek.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości