Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#1361 PostWysłany: 18 Mar 2018 10:49 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
@bamber7 - nie polska, tylko ogólnobankowa rzeczywistość. Zagraniczne banki jeszcze chętniej pobierają opłaty za wpływ przelewu z innego kraju. A cennik wypadałoby przejrzeć zawsze, zamiast potem być zaskoczonym.

Przelewy z Revoluta w EUR idą z własnego numeru konta jako SEPA, więc mogą generować opłaty w niektórych bankach. W przypadku przelewów w walucie lokalnej danego kraju (np. PLN) przychodzą przez pośrednika jako przelewy krajowe, więc nie ma za nie opłat.

🔥UWAGA❗🔥 Bezpośrednie loty na Wyspy Kanaryjskie (Fuerteventura) za 145 PLN 😱😍☀️ 🔥UWAGA❗🔥 Bezpośrednie loty na Wyspy Kanaryjskie (Fuerteventura) za 145 PLN 😱😍☀️
Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️ Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️
#1362 PostWysłany: 18 Mar 2018 18:55 

1. czy podczas płacenia karta np. w sklepie doliczana jest jakas dodatkowa prowizja?
2. jak to jest z tym limitem? 800zł na miesiac to chodzi o 30dni od transakcji, czy jesli planuje jej uzywac na przelomie marzec/kwiecien to i w marcu i w kwietniu bede mogla bezplatnie wyplacic 800zl?

jesli ma to znaczenie, obie kwestie interesuja mnie podczas pobytu w Tajlandii
 Profil Relacje PM off  

#1363 PostWysłany: 18 Mar 2018 18:58 

Wypłacał ktoś EUR z polskiego bankomatu? Bo właśnie się zastanawiam czy mogę to zrobić do tych 800 zł bez prowizji czy jednak coś mi zje za taką operację
 Profil Relacje PM off  

#1364 PostWysłany: 18 Mar 2018 19:05 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
@mlae - w Polsce, poza bankomatami Citibanku dostępnymi tylko dla jego klientów, nie ma bankomatów wypłacających EUR. Są tylko Euronety sprzedające EUR za PLN (z konta pobierana jest kwota przeliczona na PLN po kursie Euronetu).
dj3500 lubi ten post.

#1365 PostWysłany: 18 Mar 2018 19:09 

srebrny
chrupersy napisał(a):
2. jak to jest z tym limitem? 800zł na miesiac to chodzi o 30dni od transakcji, czy jesli planuje jej uzywac na przelomie marzec/kwiecien to i w marcu i w kwietniu bede mogla bezplatnie wyplacic 800zl?

Dla starych kart licznik wypłat zeruje się pierwszego dnia miesiąca, dla nowszych w dniu miesiąca w którym została wydana karta.
Można to sprawdzić wewnątrz aplikacji - w profile -> price plan
smatekk uważa post za pomocny.

#1366 PostWysłany: 18 Mar 2018 19:17 

srebrny
Cytuj:

Nie widzę tam okresu rozliczeniowego.
 Profil Relacje PM off  

#1367 PostWysłany: 18 Mar 2018 19:38 

srebrny
Faktycznie - data jest widoczna w wersji premium, w standard nie ma.

Ale generalnie - stare konta zerują się 1 dnia miesiąca, natomiast nowsze co miesiąc w dniu miesiąca w którym konto było założone.

Przy przejściu na premium data zerowania limitów jest zmieniana na dzień przejścia na premium.
boots uważa post za pomocny.

#1368 PostWysłany: 18 Mar 2018 22:10 

jak mam taka z pazdziernika to jest raczej starsza czy nowsza? i generalnie dostalam ja podczas akcji promocyjnej, gdzie wszystkim rozdawali, wiec nawet nie wiem kiedy zostala zalozona de facto
 Profil Relacje PM off  

#1369 PostWysłany: 18 Mar 2018 22:26 

srebrny
U mnie nie ma problemu - konto założone 1 dnia miesiąca ;-)
 Profil Relacje PM off  

#1370 PostWysłany: 18 Mar 2018 23:28 

lukas-tur napisał(a):
Pytanie bo po 20-30 stronach się poddałem

Sytuacja wpłaciłem kk wizzair kasę na revolut (wiem nie daje Pkt. ...) i czy teraz po przewalutowaniu np (w moim przypadku) SEK korny szwedzkie po przelaniu na rachunek w Szwecji KUZYNA pobierze sie opata i czy jakieś limity max i MINi sa ??
Czy ktos przelewał na konto inne niz swoje i walucie innej niz PLN USD EURO GBP ?

A to pewne, że punkty nie są naliczane?
 Profil Relacje PM off  

#1371 PostWysłany: 18 Mar 2018 23:59 
Awatar użytkownika

srebrny
Jak sam spróbujesz to będziesz miał pewność ;)
 Profil Relacje PM off  

#1372 PostWysłany: 19 Mar 2018 00:11 

Pewność jak spróbuje i po zaksięgowaniu zadzwoni na infolinię Raiff zapytać za co naliczyło pkt niczym nie ryzykując przy tym, bo można pytać i podają

Ale na 100% nie nalicza
 PM off  

#1373 PostWysłany: 19 Mar 2018 10:16 
Awatar użytkownika

Loty: 284
Kilometry: 456 536
niebieski
juz probowalem,nie nalicza, konsultankt powolal sie na pkt. regulaminu odnosnie platnosci za pomoca aplikacji...

#1374 PostWysłany: 19 Mar 2018 18:22 
Awatar użytkownika

Loty: 34
Kilometry: 46 215
niebieski
Tak przypominam sam sobie (ku nauce) i innym (ku pamięci) - pilnujcie przy płaceniu w terminalu, czy kasjer wam DCC nie wrzuci.

I jeszcze bezczelnie na payslipie jest 'I have chosen ... ' chociaż mnie o zdanie nikt nie pytał.

Czy to znaczy, że podchodząc do płacenia powinienem wpierw w aplikacji revoluta przeliczyć, ile funtów będzie chciało mi w Polsce ściągnąć?
 Profil Relacje PM off  

#1375 PostWysłany: 19 Mar 2018 18:35 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
A tak żeby inni też zrozumieli?

#1376 PostWysłany: 19 Mar 2018 18:41 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
@łowca, a nie jest tak ze jesli wybierasz (ktos za Ciebie wybiera) DCC to wtedy kwota bedzie w Twojej walucie podana na wyswietlaczu? Wtedy chyba masz mozliwosc zweryfikowac transakcje zanim zblizysz karte/wpiszesz PIN.
 Profil Relacje PM off  

#1377 PostWysłany: 19 Mar 2018 19:17 

niebieski
łowca napisał(a):
Tak przypominam sam sobie (ku nauce) i innym (ku pamięci) - pilnujcie przy płaceniu w terminalu, czy kasjer wam DCC nie wrzuci.

I jeszcze bezczelnie na payslipie jest 'I have chosen ... ' chociaż mnie o zdanie nikt nie pytał.

Czy to znaczy, że podchodząc do płacenia powinienem wpierw w aplikacji revoluta przeliczyć, ile funtów będzie chciało mi w Polsce ściągnąć?

Tłumacząc, choć @łowca napisany wyraźnie i klarownie

1. DCC - transakcja w walucie karty, przy płatności kartą (z użyciem fizycznym karty, nie zbliżeniowo) kasjer może mieć możliwość wybrania czy zapłata w walucie lokalnej czy w walucie karty

2. payslip - ten 'świstek' który otrzymuje się z wydruku z terminala po przeprowadzonej transakcji
 Profil Relacje PM off  

#1378 PostWysłany: 19 Mar 2018 20:38 
Awatar użytkownika

Loty: 34
Kilometry: 46 215
niebieski
xyrxis napisał(a):
@łowca, a nie jest tak ze jesli wybierasz (ktos za Ciebie wybiera) DCC to wtedy kwota bedzie w Twojej walucie podana na wyswietlaczu?

Nie zwróciłem uwagi.
Z jednej strony całkiem prawdopodobne: bo jeśli DCC - to transakcja jest w złotówkach przeliczona już w terminalu, a jeśli bezpośrednio - to powinienem na wyświetlaczu widzieć w funtach, i przeliczenie pójdzie po kursie MC/Revolut.

Tyle, że jestem z kolei absolutnie pewien, że czasami nie widać na pinpadzie kwoty, a jedynie migający kursor do wpisywania PINu. I nie wiem, co tam wcześniej sprzedawca naklikał w terminalu. Teoretycznie w przypadku niezgodności mogę składać reklamację u sprzedawcy, że mi źle naliczył.
 Profil Relacje PM off  

#1379 PostWysłany: 20 Mar 2018 00:00 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
SPLDER napisał(a):
chrupersy napisał(a):

Dla starych kart licznik wypłat zeruje się pierwszego dnia miesiąca, dla nowszych w dniu miesiąca w którym została wydana karta.
Mi tam nic nie pokazuje :/

Niby powinno być pierwszego a nie było, ale po złożeniu reklamacji zwrócili prowizję.
 Profil Relacje PM off  

#1380 PostWysłany: 20 Mar 2018 00:13 

Loty: 50
Kilometry: 132 366
witam,

probuje dokonac platnosci karta Revolut na stronie Airasi za bilety, probowalem w MYR i USD, nie mam limitu na karcie, wszytskie srodki bezpieczenstwa mam zdjete, karta jest aktywna, robilem juz platnosci w PLN, EUR, USD i dokonywalem platnosci na duzo wyzsze sumy, a tutaj mam problem, probowalem kilka razy i wciaz mam odmowe

pomozecie co moze sie dziac?

Dziekuje i pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości