Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#1441 PostWysłany: 25 Mar 2018 18:59 
Awatar użytkownika

Loty: 34
Kilometry: 46 215
niebieski
Małe spostrzeżenie - fizyczna karta revoluta nie działa w niektórych włoskich terminalach do płacenia za paliwo. Zresztą Raiffowa WIZZ też nie.
 Profil Relacje PM off
mzukowski lubi ten post.

City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
#1442 PostWysłany: 26 Mar 2018 12:37 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 493 444
niebieski
Jeśli ktoś chce zwiększyć ten roczny top-up limit to polecam to zrobić szybciej niż później, mimo informacji że proces potrwa do 96h czekałem 3 tygodnie aż się w ogóle ktoś odezwie, mimo przypominania się, a dodatkowy tydzień czasu trwała dyskusja, oni napisali, ja im odpisałem, jeszcze chcieli jakiś dodatkowy dokument, tak więc proces trwał miesiąc ;)

#1443 PostWysłany: 26 Mar 2018 13:34 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
łowca napisał(a):
Małe spostrzeżenie - fizyczna karta revoluta nie działa w niektórych włoskich terminalach do płacenia za paliwo. Zresztą Raiffowa WIZZ też nie.
Revolut nie dzialal mi na zadnej stacji na Sycylii gdzie robilo sie preautoryzacje w dystrybutorze. Dzialala mi tylko kredytowka. To samo mialem w Hiszpanii z platnoscia za autostrady.
 Profil Relacje PM off  

#1444 PostWysłany: 26 Mar 2018 21:08 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 225 398
srebrny
łowca napisał(a):

To chyba "specyfika" tych terminali, i im podobnych.
W Jerozolimie Revolut nie zadziałał mi w automatach do kupowania biletów tramwajowych... w których nie zadziałały też KD MC Kantor Alior, KK Visa Getin... tylko gotówka zadziałała :roll:
W niektórych bankomatach w Izraelu też Revolut nie zadziałał (komunikat "nie obsługujemy tego typu karty" czy jakoś tak).

#1445 PostWysłany: 27 Mar 2018 08:33 

Jaki jest koszt przelewu walutowego usd do mbanku?
 Profil Relacje PM off  

#1446 PostWysłany: 27 Mar 2018 10:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Czy dobrze rozumiem że jedyna różnica pomiędzy wymianą waluty w Revolut z wyprzedzeniem a brakiem wykonania takiej operacji i transakcja kartą w obcej walucie jedynie przy posiadaniu środków w PLN na Revolut polega na tym że w tej drugiej opcji nie mamy kontroli nad kursem waluty i zdajemy się na to jaki ten kurs jest w momencie transakcji a w pierwszym wariancie możemy korzystać z "dołków" i nakupić waluty awansem w chwili gdy kurs jest szczególnie korzystny?
 Profil Relacje PM off  

#1447 PostWysłany: 27 Mar 2018 10:41 

srebrny
Dobrze rozumiesz.
 Profil Relacje PM off
kemot uważa post za pomocny.

#1448 PostWysłany: 27 Mar 2018 11:44 

niebieski
Ten wątek spowszedniał już tak, że chyba bardziej się nie da.

Wobec tego, dorzucę znowu swoje 0,03PLN. Niecierpię po prostu, jak wokół Revolut czy każdej innej tego typu usługi mówi się marketingowo, a później ludzie to powtarzają bezwiednie, że nabycie waluty wcześniej pozwala kupić po korzystnym kursie . Albo lock in the best rate before

To wszystko oczywiście logiczny bezsens, w który niestety wpisuje się wypowiedź @kemot . Nie wiecie, bo nikt na świecie nie wie, jaki będzie kurs USD za 5 minut. , nie mówiąc o dniach, tygodniach czy miesiącach.
Kupując walutę "na przód"- jak zresztą "się robiło" od dziesiątków lat, w kantorach, bankach itd. - robicie to co najwyżej przy znanym kursie. To wszystko, co można na ten temat powiedzieć. Nijak nie można natomiast stwierdzić, czy będzie to kurs "korzystny" czy też nie.
 Profil Relacje PM off  

#1449 PostWysłany: 27 Mar 2018 11:47 

złoty
Na podstawie historii i znanych wahan cen mozna przeeidziec ze na wakacje bedzie drozej. Ale to tylko przewidywania. Jak ktos ma duzo gotowki i widzi ze cena jest najnizsza od 3 miesiecy moze sobie wymienic. Ale nikt nie zagwarantuje ze za miesiac bedzie kolejne przelamanie.

Wysłane z taptaka.
 Profil Relacje PM off  

#1450 PostWysłany: 27 Mar 2018 12:01 
Awatar użytkownika

HON fly4free
2h temu kurs AUD (który akurat mnie interesuje w związku ze zbliżającym się wyjazdem do Australii) w stosunku do PLN był najniższy od 7 lat i uważam że jest to świetny moment na zakup waluty, która będzie mi potrzebna.
Dlaczego - bo istnieje bardzo wysokie prawdopodobieństwo, że w chwili gdy będę tej waluty na prawdę potrzebował to kurs będzie wyższy niż był dzisiaj o godzinie 10. Czy mam co do tego pewność - oczywiście że nie, nie mam najmniejszej pewności że tak będzie.
 Profil Relacje PM off  

#1451 PostWysłany: 27 Mar 2018 12:03 

złoty
Jesli kurs jeszcze spadnie to zeby zminimalizowac straty nalezy dokupic tyle samo po nizszym kursie. Sredni kurs bedzi wtedy srednia z tych 2 zakupow. Sprawdza sie na gpw to i na walucie sie sprawdzi ;)

Wysłane z taptaka.
 Profil Relacje PM off  

#1452 PostWysłany: 27 Mar 2018 12:08 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 59 474
Po prostu granie na kursie waluty, nic w tym dziwnego ani specjalnego.
Jeden woli kupić walutę wcześniej bo akurat ma pieniądze i kurs mu odpowiada. Innemu to obojętne więc płaci i wymienia wtedy kiedy mu potrzeba.

Przecież tak samo z gotówką. Jeden kupuje walutę na cały wyjazd u nas a drugi rozmienia po trochu w kantorach na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#1453 PostWysłany: 27 Mar 2018 12:12 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
brzemia napisał(a):
Jesli kurs jeszcze spadnie to zeby zminimalizowac straty nalezy dokupic tyle samo po nizszym kursie. Sredni kurs bedzi wtedy srednia z tych 2 zakupow. Sprawdza sie na gpw to i na walucie sie sprawdzi ;)

Wysłane z taptaka.

na gpw usrednianie w dol to droga do bankructwa.
 Profil Relacje PM off
jarp lubi ten post.

#1454 PostWysłany: 27 Mar 2018 12:18 

złoty
Nie wydaje mi sie.
To sie nazywa minimalizowanie strat z mozliwoscia szybszego wyjscia z beznadziejnej sytuacji. Trzebia miec tylko gotowke na taka akcje i nerwy ze stali. No i spolka nie moze upasc. Patrz jsw

Wysłane z taptaka.
 Profil Relacje PM off  

#1455 PostWysłany: 27 Mar 2018 12:20 

niebieski
No dokładnie, czytam i się zastanawiam co za nowe teorie powstają ;) Myślę, że należy ostrożnie takie 'rady' wrzucać, szczególnie dla mało doświadczonych graczy i tych ze słabymi nerwami.

To samo się zresztą tyczy grze na walutach, minimum wiedzy i mocne nerwy są nieodzowne.
 Profil Relacje PM off  

#1456 PostWysłany: 27 Mar 2018 12:21 

złoty
Piszesz o radzie mojej czy Kiana?

Wysłane z taptaka.
 Profil Relacje PM off  

#1457 PostWysłany: 27 Mar 2018 12:31 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
-- 27 Mar 2018 13:27 --

20 lat gram na gpw i uwierz mi ze usrednianie w dol to najgorszy pomysl. tak samo lapanie spadajacych nozy. to sa podstawy gry.

do tego zasada minimalizuj straty i pozwol rosnac zyskom .

odnosnie walut- 95% ludzi dostaje wpier....... tylko max. 5% ludzi zarabia

-- 27 Mar 2018 13:31 --

oooooo jeszcze jedna ostatnia

nie wkladaj wszystkich jajek do jednego koszyka..... czyli nie kupuj akcji jednej spokli za caly kapital czyli dywersyfikacja portfela inwestycyjnego
 Profil Relacje PM off  

#1458 PostWysłany: 27 Mar 2018 12:32 

niebieski
czy kursy niecodziennych walut to jakis ewenement w Revolut? Chciałem wziąć kartę na najbliższy wyjazd na wschód, ale kursy są koszmarne, np AMD (Armenska Drahma) - kurs o 6% gorszy od XE.COM
Ten sam wątek jest na forum revoluta (w zasadiz echyab nawet kilka takich), ale odpowiedzi i wytłumaczenia brak
https://community.revolut.com/t/armenian-dram/16316/4
 Profil Relacje PM off  

#1459 PostWysłany: 27 Mar 2018 15:47 

Karta nie działa w Lewiatanach. Za trzecim razem udało się jej nawet zawiesić terminal.

#1460 PostWysłany: 27 Mar 2018 15:53 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
@ExGliwice - armeńskie co? Drachmy były jakiś czas temu w Grecji, w Armenii są dramy.
Patrzę teraz i kurs w Revolucie jest praktycznie identyczny jak na xe.com. Być może patrzyłeś w nocy albo w dzień wolny, wtedy mało płynne waluty mają dziwaczne kursy w Revolucie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości