Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 10%, min 20zł
- BNP Paribas od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8704 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301 ... 436  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#5941 PostWysłany: 12 Paź 2020 18:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak w aktualnej wersji aplikacji (7.20.1, iOS) sprawdzić wykorzystanie limitów (miesięcznego, rocznego, bankomatów itp.)? Szukam, szukam i znaleźć nie mogę.

Z innej beczki: czy w Revolut jest jakiś zapis regulaminu, który zakazywałby wykorzystania tej usługi do robienia obrotów na KK? Widziałem wpisy w tym wątku sprzed dwóch lat, gdzie rzekomo już po weryfikacji dochodów i odblokowaniu konta Revolut ostrzegał na czacie, że tego typu "praktyki" są zakazane. Jest to jakoś poparte w regulaminie usługi? A może od tego czasu coś się zmieniło? Oby na lepsze :)

Zimowy wypoczynek na Fuerteventurze 🏖️ All inclusive w 4 ⭐️ hotelu za 2855 PLN 😎 Zimowy wypoczynek na Fuerteventurze 🏖️ All inclusive w 4 ⭐️ hotelu za 2855 PLN 😎
Dookoła świata od 4168 PLN 🔥😍 ZEA, Nowa Zelandia, Samoa i Hawaje w jednej podróży 😎 Dookoła świata od 4168 PLN 🔥😍 ZEA, Nowa Zelandia, Samoa i Hawaje w jednej podróży 😎
#5942 PostWysłany: 12 Paź 2020 18:12 
Moderator forum

Dokładnie sprzed 2 lat:
https://www.cashless.pl/4835-blokowanie-kont-Revolut

Co z tego jeśli nawet nie będą mieć podstawy regulaminowej, poskarżysz się do litewskiego nadzoru? To właśnie mankament zarejestrowanych za granicą banków i fintechów (z wyjątkiem DiPocketa).
 Profil Relacje PM off  

#5943 PostWysłany: 12 Paź 2020 18:17 
Awatar użytkownika

xionc napisał(a):
Jak w aktualnej wersji aplikacji (7.20.1, iOS) sprawdzić wykorzystanie limitów (miesięcznego, rocznego, bankomatów itp.)? Szukam, szukam i znaleźć nie mogę.

Z innej beczki: czy w Revolut jest jakiś zapis regulaminu, który zakazywałby wykorzystania tej usługi do robienia obrotów na KK? Widziałem wpisy w tym wątku sprzed dwóch lat, gdzie rzekomo już po weryfikacji dochodów i odblokowaniu konta Revolut ostrzegał na czacie, że tego typu "praktyki" są zakazane. Jest to jakoś poparte w regulaminie usługi? A może od tego czasu coś się zmieniło? Oby na lepsze :)

ja od roku nabijam co miesiąc Revoluta KK (UK - Vanquis Bank) w granicach 300-500 funtów miesięcznie i nikt problemów nie robi :)
 Profil Relacje PM off  

#5944 PostWysłany: 12 Paź 2020 18:19 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
https://www.revolut.com/pl-PL/legal/terms

11. Are there any restrictions on using the Revolut app or Revolut Card?
Please act reasonably and responsibly when using the Revolut app or Revolut Card.

For example, the Revolut app or Revolut Card must not be used (directly or indirectly) as follows:

for illegal purposes (for example, committing fraud);
in a way that we reasonably believe might harm our ability to provide our services;
only to send money to and receive money from a credit card account;
for any transactions to receive cash other than making a withdrawal from an ATM (cash machine);
to control or use a Revolut account that’s not yours;
to give Revolut Card to any other person;
to allow anyone else to have access to or use your account or the Revolut app;
to abuse, exploit or get around any usage restrictions set by a service provider your Revolut Card is registered with. For example, you must only use one Revolut Card for any particular service provider that offers a free subscription or trial period; or
to trade in foreign currencies for speculative purposes (that is, to take advantage of any expected rise or fall in the value of a currency) or to take advantage of discrepancies in the foreign exchange market.
 Profil Relacje PM off
xionc uważa post za pomocny.

#5945 PostWysłany: 12 Paź 2020 18:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki @boots - krótko i treściwie. Nie potrafiłem się przez ich "help" przebić...
Limity umiecie znaleźć w appce?

#5946 PostWysłany: 12 Paź 2020 18:44 

Przed chwilą szukałem na androidzie, bez powodzenia
 Profil Relacje PM off  

#5947 PostWysłany: 12 Paź 2020 18:50 

srebrny
Kliknij prawy dolny róg i potem przewiń do góry.
 Profil Relacje PM off
lolekanabolek lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#5948 PostWysłany: 14 Paź 2020 23:42 

Pytanko. Kolega padl ofiara oszustwa na olx, nr rachuku gdzie wplacal kase do Danske Bank, wiec spora czansa, ze to Revolut byl. Jest jakis kontakt (niestety on sam nie ma Revoluta) z Revolutem by przedstawic im temat sprawy by moze jakos przyspieszyc temat, pomoc :), Policji polskiej ? W apce widze tylko czat. Mail/formularz jakis by sie przydal.
 Profil Relacje PM off  

#5949 PostWysłany: 14 Paź 2020 23:49 

srebrny
Oszustwo zgłasza się policji.
 Profil Relacje PM off  

#5950 PostWysłany: 15 Paź 2020 19:11 
Moderator forum

dgim napisał(a):
Pytanko. Kolega padl ofiara oszustwa na olx, nr rachuku gdzie wplacal kase do Danske Bank, wiec spora czansa, ze to Revolut byl. Jest jakis kontakt (niestety on sam nie ma Revoluta) z Revolutem by przedstawic im temat sprawy by moze jakos przyspieszyc temat, pomoc :), Policji polskiej ? W apce widze tylko czat. Mail/formularz jakis by sie przydal.
Tu nie ma co przyspieszać. Bez pisma z prokuratorskim zwolnieniem z tajemnicy bankowej nikt nie kiwnie palcem. Pismo trafi do Danske i będzie wystawione na Danske, on następnie wskaże Revolut (pewnie którąś jego spółkę) jako odbiorcę przelewu i dopiero później policja/prokurator będą musieli wysłać pismo do tego podmiotu, który ma umowę z Danske (wygląda na to, że to nadal brytyjska spółka, bo nr konta się nie zmienił).
 Profil Relacje PM off  

#5951 PostWysłany: 15 Paź 2020 22:18 

Tak też pewnie się skończy.
W swoim banku może też coś ugra jesli miał jakieś ubezpieczenie etc. Ja ostatnio korzystałem z Chargebacka, skutecznie, tu jednak przelew był grany.
No nic, dzięki za odzew.
 Profil Relacje PM off  

#5952 PostWysłany: 16 Paź 2020 06:32 
Awatar użytkownika

niebieski
A' propos blokowania kont. Jeśli mam jakąś sumę typu 50 tys. złotych (dla banku to nic, ale dla kogoś to mogą być przecież konkretne oszczędności) i revolut blokuje środki oczekując "dowodów" to czym skończy się sprawa, jeśli ktoś po prostu lokował tam swoje oszczędności, nie pracuje od paru lat, nie ma więc rozliczeń z US czy dowodów wpłat od pracodawcy?
Revolut sobie tak po prostu przywłaszcza cudze pieniądze i nie oddaje, jeśli arbitralnie oceni, że ktoś nie przedstawia swoich wpływów?
Czy którekolwiek polskie banki robią takie numery, że żądają dowodów źródeł pieniędzy i blokują ludziom konta?
 Profil Relacje PM off  

#5953 PostWysłany: 16 Paź 2020 09:42 

Loty: 40
Kilometry: 24 863
niebieski
"Obowiązek rejestracji każdej transakcji na kwotę równą lub wyższą niż 15 tys. euro miesięcznie nakłada na banki ustawa o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu. Ważne jest, aby mieć pełną dokumentację potwierdzającą legalność źródła, z którego otrzymaliśmy pieniądze. W przypadku, gdy nie potrafimy udowodnić tego, że środki finansowe trafiły do nas zgodnie z prawem, Urząd Skarbowy może nałożyć na nas obowiązek podatku w wysokości 75 proc. niezadeklarowanych dochodów."

Mówi Ci to coś?
 Profil Relacje PM off  

#5954 PostWysłany: 16 Paź 2020 11:37 

rdw napisał(a):
Revolut sobie tak po prostu przywłaszcza cudze pieniądze i nie oddaje, jeśli arbitralnie oceni, że ktoś nie przedstawia swoich wpływów?

A czy ktokolwiek opisał przypadek kiedy Revolut "przywłaszczył" sobie pieniądze? We wszystkich opisanych przypadkach pieniądze albo były odblokowane albo zwrócone na rachunki z których zostały przelane.
 Profil Relacje PM off  

#5955 PostWysłany: 16 Paź 2020 11:44 

złoty
Wielokrotnie na FB czytałem, że ludzie od miesięcy próbują wywalczyć od R zwrot pieniędzy i że ich oraz im podobnych wpisy są na usuwane, ale kilka osób pisało, że po tygodniach a nawet miesiącach oczekiwania odzyskali pieniądze. I absurdy w stylu wymagań R - byś dostarczył PIT-y innych osób (zdaje się dotyczyło osób wpłacających na twoje konto).
Oczywiście mogły to być osoby, których wydatki z konta/kartą R wielokrotnie przekraczały uzyskany dochód...
 Profil Relacje PM off  

#5956 PostWysłany: 17 Paź 2020 01:10 
Awatar użytkownika

niebieski
e-prezes napisał(a):
"Obowiązek rejestracji każdej transakcji na kwotę równą lub wyższą niż 15 tys. euro miesięcznie nakłada na banki ustawa o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu. Ważne jest, aby mieć pełną dokumentację potwierdzającą legalność źródła, z którego otrzymaliśmy pieniądze. W przypadku, gdy nie potrafimy udowodnić tego, że środki finansowe trafiły do nas zgodnie z prawem, Urząd Skarbowy może nałożyć na nas obowiązek podatku w wysokości 75 proc. niezadeklarowanych dochodów."

Mówi Ci to coś?

Ja pytam o revolut i dowody dochodów przy dowolnym operowaniem na rachunku, a ty o ustawie o praniu pieniędzy i transferach powyżej 15 tys.EUR., czyli całkiem innym temacie który dotyczy także polskich banków ale w zakresie tzw.transakcji wysokokwotowych a nie przeciętnego użytkowania konta. Twoje ostatnie zdanie nie ma z pierwszym wiele wspólnego bo nawet jeśli ktoś pierze pieniądze z jakichś lewych źródeł i wykonuje przelewy po milionie (czyli sprawa której temat sam wywołałeś) nie jest nawet zgłaszany do polskiego US przez Revoluta... :roll:
Zresztą polski US to sobie może prosić o dowolne dowody kogoś kto robi transakcje wysokokwotowe. Jednak temat o który zapytałem dotyczy tego, że to prywatny przedsiębiorca finansowy żąda mniej lub bardziej sensownych dowodów na zarobki i ich kwoty od użytkownika konta.
 Profil Relacje PM off  

#5957 PostWysłany: 17 Paź 2020 08:27 

Loty: 40
Kilometry: 24 863
niebieski
@rdw Ustawa wynika z Dyrektywy PE, więc dotyczy w sposób ogólny państw całej UE. I bank lub podmiot świadczący takie usługi ma prawo żądać dowodów na pochodzenie tych kwot, które kwalifikują się jako naruszające te wytyczne.
 Profil Relacje PM off  

#5958 PostWysłany: 17 Paź 2020 11:59 
Moderator forum

To prawda. W dodatku 15 tys. to granica, powyżej której instytucje finansowe muszą się tym zająć, ale poniżej niej również mogą.
 Profil Relacje PM off
e-prezes lubi ten post.

#5959 PostWysłany: 19 Paź 2020 11:20 

Loty: 22
Kilometry: 63 900
p.wl napisał(a):
...
Zgaduje, ze karta mocno namagnesowana i to bylo powodem jej nierozpoznania.

Karta miała wtedy ok. miesiąc, więc może faktycznie o to chodziło. Nie wpadłbym na to. Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#5960 PostWysłany: 20 Paź 2020 15:21 

Dziś wypłaciłem z Revoluta z bankomatu Planet Cash w Gdańsku 400zł. Revolut naliczył mi 447PLN (89GBP). Po wyjaśnieniach z Revolutem na czacie okazało się, że zostałem obciążony w GBP i potem znów przewalutowany na PLN po kursie bankomatowym. Super!
Złożyłem chargeback, ale nie wiem, czy pomoże.
Nie widziałem nic na ekranie, że wypłacam w obcej walucie ani informacji o żadnej opłacie. Natomiast sama transakcja trwała wyjątkowo długo i był przez pewien moment biały ekran.

Ostrzegam przed Planet Cash.

Ostatnio edytowany przez RomeY, 20 Paź 2020 15:31, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8704 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301 ... 436  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości