Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 10%, min 20zł
- BNP Paribas od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8707 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320 ... 436  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#6321 PostWysłany: 07 Cze 2021 18:13 
Awatar użytkownika

złoty
Jest w wątku o Albanii, np SG
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
bogusia.bogumila uważa post za pomocny.

MADERA w wydaniu ✨premium✨ 🌊 Loty i luksusowy ⭐⭐⭐⭐hotel za 1249 PLN 😍 MADERA w wydaniu ✨premium✨ 🌊 Loty i luksusowy ⭐⭐⭐⭐hotel za 1249 PLN 😍
Zimowe all inclusive na Teneryfie 🌴🍹 4* hotel z basenem i spa za 2455 PLN Zimowe all inclusive na Teneryfie 🌴🍹 4* hotel z basenem i spa za 2455 PLN
#6322 PostWysłany: 07 Cze 2021 18:18 

Loty: 2
Kilometry: 3 276
Nie mogłam znaleźć w Lipce. Ani pod revolut ani pod bankomatem, ani pod wypłatą. Dlatego zadałam pytanie . Jeśli możesz podać odnośnik do informacji na forum będę wdzięczna.
 Profil Relacje PM off  

#6323 PostWysłany: 07 Cze 2021 19:06 
Awatar użytkownika

złoty
Nie szukałem, ale zgaduję, że Albania - Inne - bankomaty, albo wątek bezpłatne bankomaty w jakich krajach, jeden już podałem ale są jeszcze inne
 Profil Relacje PM off  

#6324 PostWysłany: 08 Cze 2021 16:00 
Site Admin
Awatar użytkownika

@bogusia.bogumila https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0
 Profil Relacje PM off
bogusia.bogumila uważa post za pomocny.

#6325 PostWysłany: 12 Cze 2021 13:03 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Cytuj:
Wprowadziliśmy kilka zmian, które wejdą w życie 14 sierpnia 2021 roku.

Opłaty za wymianę walut
Obecnie podczas wymiany walut mogą zostać naliczone prowizje lub dodatkowe opłaty.

Zmiana:

Od teraz użytkownicy będą widzieć rzeczywiste kursy wymiany walut w oparciu o bieżące dane rynkowe z wielu niezależnych, zagranicznych źródeł. Do transakcji wymiany walut nie zostaną naliczone żadne dodatkowe prowizje.
Zanim potwierdzisz transakcję, w aplikacji wyświetli Ci się dokładna wysokość ewentualnych opłat transakcyjnych.
Będziesz mieć wgląd w całkowity koszt transakcji, a wszystkie opłaty będą jawne.
Doprecyzowaliśmy warunki Regulaminu kont osobistych
Wprowadziliśmy również zmiany w naszym Regulaminie kont osobistych:

Podkreśliliśmy możliwość przenoszenia środków między różnego rodzaju subkontami, takimi jak Sejfy osobiste lub Pockets, a które stanowią integralną część Twojego konta elektronicznego Revolut.
Doprecyzowaliśmy podział usług świadczonych przez pozostałe firmy z grupy Revolut; zamieściliśmy również informacje o tym, w jaki sposób podczas korzystania z tych usług dokonywane są płatności wychodzące/przychodzące przy użyciu Twojego konta Revolut.
Wprowadziliśmy pewne zmiany w celu zaznaczenia, iż nasze usługi nie ograniczają się wyłącznie do aplikacji mobilnej — świadczymy je także za pośrednictwem aplikacji internetowej, rozszerzenia przeglądarki i innych platform.
Zaznaczyliśmy, że konta osobiste nie mogą być wykorzystywane do celów biznesowych.
Wyjaśniliśmy, w jaki sposób można uzyskać dostęp do informacji o transakcjach i odzyskać pieniądze po zamknięciu konta.
Dodaliśmy trochę więcej szczegółów o tym, jak działają linki do płatności (po utworzeniu linku będzie można wyświetlić w aplikacji jego termin przydatności).
Wprowadziliśmy zmiany w sekcji 20. Regulaminu dotyczącej przypadków odmowy lub opóźnienia płatności, zaznaczając, iż odnoszą się one zarówno do płatności przychodzących, jak i wychodzących.
Wyszczególniliśmy przysługujące Ci prawo do złożenia skargi do stosownego organu pozasądowego rozstrzygania sporów w swoim kraju zamieszkania.
Wyjaśniliśmy, jak działają płatności SEPA.
Jeśli mieszkasz w Polsce i korzystasz z produktu kredytowego Revolut, zmienimy obowiązujące Cię opłaty, o czym poinformujemy Cię bardziej szczegółowo w osobnym e-mailu.
Nowe wersje Regulaminu kont osobistych oraz zawartych w nim stron z opłatami dla poszczególnych planów wchodzą w życie 14 sierpnia 2021 roku. Jeśli z powodu wprowadzonych przez nas zmian podejmiesz decyzję o zamknięciu swojego konta, przed 14 sierpnia 2021 roku możesz to zrobić całkowicie bezpłatnie — choć będzie nam przykro, że odchodzisz.

Dziękujemy.
Zespół Revolut

Opłaty dla konta standard: https://www.revolut.com/pl-PL/legal/standard-fees

Cytuj:
ATM Withdrawals
Free withdrawals up to 5 ATM Withdrawals or 800 zł per rolling month (whichever comes first), then a fee applies. That fee is 2% of the withdrawal, subject to a minimum fee of 5 zł per withdrawal.

I dla szczęśliwych posiadaczy kk:
Cytuj:
Instant Transfers to other Revolut Users from a Credit Card account
A fee of 5,99% of value of any Instant Transfer is charged.

Cytuj:
Local payments from a Credit Card account
A fee of 5,99% of value of a Local payment is charged.

Cytuj:
Payments within the Single European Payments Area from a Credit Card account
A fee of 5,99% of value of a Payments within the Single European Payments Area is charge

Cytuj:
All other international payments from a Credit Card account
A fee of 5,99% of the value of all other international payments from a Credit Card account is charged.
Addiotionally, a fee applies for international payments on our Standard and Plus plans. This fee will be calculated in real time and shown to you in the app before you make the payment. You can also see our live fees here. The exact fee will depend on what currency you are sending and where you are sending it to but our maximum fees are capped.
This means any international payment (other than a payment within the Single Euro Payments Area, as set out above)
 Profil Relacje PM off
LonDynia uważa post za pomocny.

#6326 PostWysłany: 12 Cze 2021 16:44 
Moderator forum

Dotyczy Revoluta fintechu, Revolut Banku czy obu?
 Profil Relacje PM off  

#6327 PostWysłany: 12 Cze 2021 16:47 

srebrny
Nie jestem w Revolut Banku, takiego emaila dostałem.
 Profil Relacje PM off  

#6328 PostWysłany: 12 Cze 2021 18:58 

Loty: 40
Kilometry: 24 863
niebieski
Jak większość. Zmiany obejmą wszystkich, ale odczują ci którzy robili to dla zysku - jak rozumiem?!
 Profil Relacje PM off  

#6329 PostWysłany: 17 Cze 2021 00:21 

Te 5,99% to z ich konta karty kredytowej?

Zasilenie konta Revolut z karty kredytowej nadal bezpłatne? (oczywiście pomijając koszty które może naliczyć mój wystawca karty)

Wypłaty z bankomatów i przewalutowanie mam w darmowej wersji. Zastanawiam się nad zamianą na metal, główny powód to saloniki przy opóźnieniach i ubezpieczenie. Możecie doradzić czy to zły czy dobry pomysł. Ile się obecnie czeka na metal?

#6330 PostWysłany: 23 Cze 2021 14:02 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
Witam. od dluzszego czasu nie moge zrobic doladowania KK Millennium wiecej niz 100zl
Kazde wyzsze doladowanie jest odrzucane. Dzwonilem do banku ale oni nie widza u siebie zadnych prob doladowan
Pisalem do Revo ale nie ma z ich strony problemu

I bedz tu madry. Moge doladowac 10 x100zl w 5 minut ale 200zl juz nie
co poradzic? zadnuych limitow na KK i Revo nie widza
 Profil Relacje PM off  

#6331 PostWysłany: 23 Cze 2021 14:15 

srebrny
Złóż oficjalną reklamację do Millenium. To ich błąd techniczny, miałem podobnie.
 Profil Relacje PM off  

#6332 PostWysłany: 23 Cze 2021 14:20 

niebieski
Juz 2 razy do nich pisalem. mam odpowiedz: "
w systemie nie widac aby probowal OPan dokonac doladowania. Jesli nie wysylaja oni informacji do bankuo powodzie odrzuceniaoznacza to iz blad wystepuje po ich stronie"

Ostatnio edytowany przez klapio, 23 Cze 2021 15:25, edytowano w sumie 1 raz
wulgaryzm
 Profil Relacje PM off  

#6333 PostWysłany: 23 Cze 2021 14:25 

srebrny
A moje zgłoszenie przyjęto, dostałem potem info, że błąd został naprawiony. Wszystko śmiga...
 Profil Relacje PM off
Kian uważa post za pomocny.

#6334 PostWysłany: 23 Cze 2021 14:28 

niebieski
Czyli walcze dalej.
Dziekuje
 Profil Relacje PM off  

#6335 PostWysłany: 23 Cze 2021 14:30 

srebrny
Może nie pisz do nich, tylko zadzwoń i zgłoś reklamację do działu technicznego.
 Profil Relacje PM off  

#6336 PostWysłany: 23 Cze 2021 14:34 

niebieski
ojciec powtarzal ze wszystko musi byc na papierze.
 Profil Relacje PM off  

#6337 PostWysłany: 23 Cze 2021 14:40 

srebrny
Na papierze to już dostałeś odpowiedź. :P
 Profil Relacje PM off
Kian lubi ten post.

#6338 PostWysłany: 23 Cze 2021 16:50 
Moderator forum

@Kian
Ja mam ostatnio też dziwne jazdy z płatnościami w necie kartami Millennium.
Jaki masz w Millennium limit na płatności internetowe? Karta oryginalnie z Millennium, czy z Eurobanku?
Spróbuj też zrobić niskie doładowanie podając błędu CVC2/CVV2, z tym też Millennium miewa jazdy.
 Profil Relacje PM off  

#6339 PostWysłany: 23 Cze 2021 17:18 

niebieski
Walcze od 2 godzin. Millennium niewinna,Revolut niewewinny. Jeden zgania na drugiego-ja teraz posrednicze tylko w przekazywaniu dokumentow.Dobrze ze odpowiadaja w ciagu kilku minut.

W miedzyczasie wystapilem o wydanie Cinkciarza ale tam oplata za doladowanie KK jest. Niby niewiele ale mam 3 tyg wakacji do oplacenia na 4 osoby.

Zawsze doladowalem swoja i dzieliem kase na cala rodzina.
 Profil Relacje PM off  

#6340 PostWysłany: 23 Cze 2021 18:29 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Kian ja dawno stracilem nerwy do Revoluta, wieksze oplaty za wakacje robie tylko regularna kk, przy okazji wpada sporo punktow M&M, a Revoluta uzywam glownie do wyplaty gotowki za granica i wplat na konta charytatywne. Btw moze masz gdzies poustawiane limity?

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8707 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320 ... 436  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości