Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kontakt telefoniczny z Wizzair

kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835

Telefon alarmowy (skasowane loty/zmiana godzin)
22 128 49 05

Tani numer ogólny do Wizzair:
32 213 29 16

wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492

Zwrot pieniędzy na konto / kartę / wizzair / zwrot za bilet
viewtopic.php?f=15&t=20384&p=1320536#p1320278

Doładowanie konta
pytania-doladowania-konta-itd,181,24060

Przepisanie bagażu rejestrowanego na drugą osobę w rezerwacji- możliwe -> dzwoń do callcenter

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 269  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 10 Lip 2013 16:39 

proszę o pomoc, czy po dokonaniu odprawy online w żaden sposób nie można już zmienić daty lotu? muszę zmienić datę z 13 lipca na 20, gdyby nie nadgorliwość nie byłoby problemu, ceny na te dni są takie same...
bilet razem z bagażem i dodatkowym miejscem na nogi kosztował ponad 400 zł, byłoby naprawdę przykro gdyby nie dało się nic zrobić!
 Profil Relacje PM off  

All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN
Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN
#382 PostWysłany: 10 Lip 2013 18:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Po dokonaniu odprawy to już chyba nici ze zmiany lotu.
Na pocieszenie zmiana lotu przed odprawą też sporo kosztuje:
Opłata za zmianę lotu przez wizzair.com - Za lot, za pasażera 126 PLN
Opłata za zmianę lotu przez telecentrum - Za lot, za pasażera 189 PLN
 Profil Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 10 Lip 2013 22:16 

wiem, ale nawet gdyby zmiana kosztowała te 200 zł razem z kosztem połączenia z konsultantem, wciąż byłoby taniej niż kupowanie nowego biletu z bagażem :/ może jednak ktoś miał taką sytuację?;) gdyby ich infolinia nie była taka droga, zadzwoniłabym od razu, choć nie wiem czy cokolwiek to da poza frustracją... (swoją drogą moja wygodna mama mogła zainwestować z wizz flex zamiast tej dodatkowej przestrzeni na nogi, teraz nie miałaby takich problemów :roll: )
 Profil Relacje PM off  

#384 PostWysłany: 10 Lip 2013 22:20 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
z flexa można korzystać po odprawie?
 Profil Relacje PM off  

#385 PostWysłany: 10 Lip 2013 22:25 

zbyhu napisał(a):
z flexa można korzystać po odprawie?

jednak nie można, źle doczytałam. więc tak czy inaczej pieniądze w błoto, dobrze że nie moje ;)
 Profil Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 16 Lip 2013 01:41 

Witam po raz pierwszy :)
Miałam plan dzwonić na infolinię, ale zapytam Was, może ktoś był w podobnej sytuacji.

Mam już zarezerwowany lot dla siebie i znajomej.
Na moje nazwisko jest zarezerwowany tylko bagaż podręczny, natomiast na nią dwie sztuki bagażu rejestrowanego.
Okazuje się, że lecę sama. Teraz pytanie, czy jest możliwość przeniesienia rezerwacji bagażu na moje nazwisko bez żadnych opłat?

Pozdrawiam serdecznie
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 16 Lip 2013 07:31 

puem napisał(a):
Witam po raz pierwszy :)
Miałam plan dzwonić na infolinię, ale zapytam Was, może ktoś był w podobnej sytuacji.

Mam już zarezerwowany lot dla siebie i znajomej.
Na moje nazwisko jest zarezerwowany tylko bagaż podręczny, natomiast na nią dwie sztuki bagażu rejestrowanego.
Okazuje się, że lecę sama. Teraz pytanie, czy jest możliwość przeniesienia rezerwacji bagażu na moje nazwisko bez żadnych opłat?

Pozdrawiam serdecznie

Witamy na forum. Odpowiadajc na Twoje pytanie - oficjalnie nie ma. Istnieje jednak spora szansa na dobra wole konsultanta na infolinii i bezpłatne przepisanie. Miałem kiedyś taką sytuację i dało radę:)

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#388 PostWysłany: 16 Lip 2013 19:33 

Dziękuję za odpowiedź.

Zadzwoniłam, kobieta oczywiście przeciągnęła rozmowę jak się dało,
nie rozumiała dlaczego się z tego śmieję :)

Potwierdzam, bez problemu można przenieść bagaż na inne nazwisko z rezerwacji, bez kosztów dodatkowych.
(oprócz kosztów połączenia)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#389 PostWysłany: 16 Lip 2013 19:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Ciekawe, mi facet wręcz sugerował że jest drogo i taniej byłoby przez Internet, widać nie wiedział że dzwonię przez Izrael ^^
 Profil Relacje PM off  

#390 PostWysłany: 18 Lip 2013 14:34 

Przejrzałem pobieżnie ostatnie pytania i nie znalazłem, jeśli dubluję to przepraszam ale nie doszperałem.

Rezerwując lot do Gruzji zdurniałem i zamiast wybrać bagaż nadawany (105 zł w jedną stronę) zakupiłem duży podręczny (55 zł w jedną stronę).

Teraz pytanie czy jeśli chciałbym jednak wziąć bagaż i zrezygnować z podręcznego istnieje szansa, że uda mi się to za dopłatą 50 PLN czy już pozamiatane i muszę normalnie skorzystać ze zmiany w rezerwacji a pieniądze za mały bagaż podręczny przepadły. Ostatecznie chcę mimo wszystko zamówić usługę droższą w czym upatruję swojej szansy.

Z góry dziękuję za odpowiedź, zastanawiam się jak ewentualnie formować zapytanie do WizzAir.
 Profil Relacje PM off  

#391 PostWysłany: 22 Lip 2013 13:42 

Jeśli kupię bilet bez bagażu rejestrowanego (z podręcznym - małym) a po kilku dniach - przed lotem - okaże się, że potrzebuje jednak zabrać albo bagaż rejestrowany albo duży podręczny - czy mogę go dokupić bez żadnych dodatkowych opłat? W zasadzie podobne pytanie dotyczy Ryanaira, ale chyba bez sensu pisać dwa identyczne posty, więc jeśli ktoś wie, to mógłby się ustosunkować do obu przewoźników :) Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#392 PostWysłany: 22 Lip 2013 13:44 
Awatar użytkownika

niebieski
W Wizzie tak, nie wiem jak z Ryanem.
 Profil Relacje PM off  

#393 PostWysłany: 22 Lip 2013 13:46 

niebieski
m4r1u5z napisał(a):
Jeśli kupię bilet bez bagażu rejestrowanego (z podręcznym - małym) a po kilku dniach - przed lotem - okaże się, że potrzebuje jednak zabrać albo bagaż rejestrowany albo duży podręczny - czy mogę go dokupić bez żadnych dodatkowych opłat? W zasadzie podobne pytanie dotyczy Ryanaira, ale chyba bez sensu pisać dwa identyczne posty, więc jeśli ktoś wie, to mógłby się ustosunkować do obu przewoźników :) Dzięki!

W Wizzie kiedykolwiek kupisz duży bagaż podręczny czy rejestrowany to zapłacisz tyle samo.
W Ryanairze w chwili zakupu biletu bagaż rejestrowany jest tańszy niż dokupowany później. W tabeli opłat można sprawdzić ile knkretnie jest droższy.
 Profil Relacje PM off  

#394 PostWysłany: 22 Lip 2013 13:48 

niebieski
Piotr_Dab napisał(a):
Przejrzałem pobieżnie ostatnie pytania i nie znalazłem, jeśli dubluję to przepraszam ale nie doszperałem.

Rezerwując lot do Gruzji zdurniałem i zamiast wybrać bagaż nadawany (105 zł w jedną stronę) zakupiłem duży podręczny (55 zł w jedną stronę).

Teraz pytanie czy jeśli chciałbym jednak wziąć bagaż i zrezygnować z podręcznego istnieje szansa, że uda mi się to za dopłatą 50 PLN czy już pozamiatane i muszę normalnie skorzystać ze zmiany w rezerwacji a pieniądze za mały bagaż podręczny przepadły. Ostatecznie chcę mimo wszystko zamówić usługę droższą w czym upatruję swojej szansy.

Z góry dziękuję za odpowiedź, zastanawiam się jak ewentualnie formować zapytanie do WizzAir.

Nigdy nie słyszałam o takiej możliwości. Wszystko już pozamiatane. Jak chcesz jeszcze bagaż rejestrowany to musisz za niego dopłacić normalnie.
 Profil Relacje PM off  

#395 PostWysłany: 27 Lip 2013 16:49 

Drodzy forumowicze,

dlaczego gdy zostały w puli 3 bilety po niskiej cenie, to gdy wpiszę 4 osoby to system rezerwacyjny kasuje mi te 4 osoby po tej wyższej cenie?

w efekcie droższa jest rezerwacja [4 osoby + 130 za WDC] niż [3 osoby z wdc + osobno 1 osoba bez wdc]

Czy to normalnie czy coś źle klikam?
 Profil Relacje PM off  

#396 PostWysłany: 27 Lip 2013 16:51 
Awatar użytkownika

niebieski
To normalne, niestety tak to działa.
 Profil Relacje PM off  

#397 PostWysłany: 27 Lip 2013 18:33 
Awatar użytkownika

Normalne. Zarezerwuj najpierw 3 tańsze, a potem 1 droższy na osobnej rezerwacji.

#398 PostWysłany: 27 Lip 2013 23:01 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Zrobiłem rezerwację na lot Wizzairem na edreams. Rezerwacja przeszła, pieniądze z karty pobrane, dostałem też maila od Wizzaira z rezerwacją i numerem potwierdzenia. Na stronie Wizzaira jak jednak wpiszę ten numer i nazwisko - rezerwacji mi nie wyszukuję. Czy jest jakaś inna strona, gdzie mogę rezerwację po numerze sprawdzić (patrzyłem na checkmytrip.com, nic z tego), czy mail z kodem jest ostatecznym potwierdzeniem, czy mogą rezerwację mi jeszcze cofnąć, ile najdłużej czekaliście, aż rezerwację pokazywało na stronie przewoźnika ?
 Profil Relacje PM off  

#399 PostWysłany: 28 Lip 2013 00:00 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Faktycznie przy odprawie pokazuje imię, nazwisko, trasę.

Ale zauważyłem inny błąd, przy pierwszym locie - mam MRS przed nazwiskiem, czy to może być problem ? :)
 Profil Relacje PM off  

#400 PostWysłany: 28 Lip 2013 09:52 

piotrek_ napisał(a):
Faktycznie przy odprawie pokazuje imię, nazwisko, trasę.

Ale zauważyłem inny błąd, przy pierwszym locie - mam MRS przed nazwiskiem, czy to może być problem ? :)

to akurat nie jest problem dla wizz, o ile imię i nazwisko są prawidłowe oraz w odpowiednich polach (oczywiście nie ma potrzeby przebierania w damskie ciuszki chyba, że masz ochotę)
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 269  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości