Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kontakt telefoniczny z Wizzair

kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835

Telefon alarmowy (skasowane loty/zmiana godzin)
22 128 49 05

Tani numer ogólny do Wizzair:
32 213 29 16

wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492

Zwrot pieniędzy na konto / kartę / wizzair / zwrot za bilet
viewtopic.php?f=15&t=20384&p=1320536#p1320278

Doładowanie konta
pytania-doladowania-konta-itd,181,24060

Przepisanie bagażu rejestrowanego na drugą osobę w rezerwacji- możliwe -> dzwoń do callcenter

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5373 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 269  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 06 Maj 2013 21:48 

Loty: 228
Kilometry: 466 647
niebieski
Dzięki Gaszpar!
 Profil Relacje PM off  

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
#322 PostWysłany: 08 Maj 2013 12:51 

Witam, dwa pytania co do polaczen Katowice-Kutaisi i Warszawa-Kutaisi (i z powrotem).

Po piersze - czy do tej pory na tych trasach zdarzalo sie przekladanie lotow na inny dzien? Chcialabym miec pewnosc ze lot powrotny nie zostanie przelozony, wiem ze zawsze moze sie to zdarzyc, ale chcialabym sie dowiedziec czy dotad dzialo sie to czesto (o ile w ogole).

Druga sprawa - wlasnie zauwazylam ze ceny biletow na tych trasach co kilka dni rosna, potem spadaja, potem znowu rosna itd. Nie podrozowalam Wizzairem wystarczajaco czesto wiec byc moze nie zdaje sobie sprawy jezeli to typowa praktyka tego przewoznika. Widze ze bilety na maj/czerwiec sa teraz tansze niz na lipiec-wrzesien i zastanawiam sie czy wyzsza cena w lecie wynika z wakacyjnego sezonu, czy moze jest szansa ze letnie bilety znowu potanieja? Chce kupic bilety na lipiec i wybrac najlepszy moment:)

Dziekuje za wszelkie wskazowki!
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 08 Maj 2013 13:07 

cheersbloke
ad. 1 Do tej pory nie było zmian w rozkładzie lotów z KTW i WAW do Kutaisi.
ad. 2 Cen nikt nie jest w stanie przewidzieć, w szczególności na miesiące wakacyjne. Jest to czysta loteria. Zazwyczaj najtańsze bilety są na 1,5-2miesięce przed wylotem.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 08 Maj 2013 13:26 

Dzieki Maciejwroclaw! Mam nadzieje ze w dalszym ciagu zmian wylotow nie bedzie, a bilety w takim razie pewnie warto juz niedlugo kupowac.
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 20 Maj 2013 08:57 

niebieski
mam szybkie pytanie.Dawno leciałem Wizzem i nie jestem na bieżąco,ostatni raz leciałem przy płatności kartą która zwalniała z opłaty.
Jak jest teraz?Mam Wdc i tyle wystarczy?Jaka jest najtańsza opcja?

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#326 PostWysłany: 20 Maj 2013 09:03 

niebieski
Dziewon napisał(a):
mam szybkie pytanie.Dawno leciałem Wizzem i nie jestem na bieżąco,ostatni raz leciałem przy płatności kartą która zwalniała z opłaty.
Jak jest teraz?Mam Wdc i tyle wystarczy?Jaka jest najtańsza opcja?

Cena biletu w Wizz Air jest obecnie niezależna od formy płatności (pomaga jedynie członkostwo w WDC).

#327 PostWysłany: 20 Maj 2013 09:14 

niebieski
Czyli opłata manipulacyjna 60zł jest dla wszystkich? Widzę że bagaż duży podrozał z 90 do 147zł,a w dodatku w Wizzie mamy mały podręczny gratis...

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 20 Maj 2013 09:26 
Awatar użytkownika

srebrny
Dla wszystkich.
 Profil Relacje PM off  

#329 PostWysłany: 05 Cze 2013 21:51 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
jacek69 napisał(a):
Prosze o potwierdzenie, czy obecnie w wizz drukowana jest tylko jedna kartka karty pokladowej?
Wydaje mi sie, ze wczesniej byly dwie.
Nie chce ponosic ew.doplat na lotnisku.

potwierdzam jest tylko 1.

#330 PostWysłany: 05 Cze 2013 22:02 

niebieski
Witam,
Mam takie pytanie:
Mam WDC i chcę kupić dwa bilety powrotne - dla siebie i osoby towarzyszącej płacąc środkami z konta ale:
- pieniędzy na koncie mam tylko na 3 bilety i jeden muszę kupić osobno płacąc kartą
- nawet jakbym miał wystarczającą ilość na 4 bilety to powrotny został tylko jeden w tańszej cenie i opłaca się kupić osobno,
ale wyskakuje mi informacja:

Pamiętaj, że zakupu w cenie Discount możesz dokonać tylko wtedy,
gdy jesteś jednym z pasażerów. W przeciwnym razie możesz zmienić cenę na regularną.

Czy to oznacza, że obydwie osoby muszą być na jednej rezerwacji, czy wystarczy, że lecą razem ale rezerwacji dokonuję jedną po drugiej?

pozdrawiam
heniek
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 05 Cze 2013 22:16 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Musi być na jednej rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 05 Cze 2013 22:18 

Cała istota zakupu przez osobę z WDC zawiera się w tym cytowanym zdaniu: "Pamiętaj, że zakupu w cenie Discount możesz dokonać tylko wtedy, gdy jesteś jednym z pasażerów. W przeciwnym razie możesz zmienić cenę na regularną."
Czyli by móc obniżyć cenę korzystając z twojego konta wizz z WDC musisz fizycznie być na każdej rezerwacji, czyli każdorazowo zakupujesz bilet również dla ciebie. Przelicz co bardziej się kalkuluje, dwa bilety na jednej rezerwacji z WDC, czy też dwie osobne rezerwacje (jedna dla ciebie z WDC, druga dla osoby bez WDC zmieniając cenę na regularną).
 PM off  

#333 PostWysłany: 05 Cze 2013 22:40 

Witam,

moje pytanie może wydawać sie komuś dziwne ale wolę się upewnić.
Czy duży bagaż podręczny to:
1. Bagaż opłacany, który mogę zabrać dodatkowo do bagażu małego podręcznego (bezpłatnego) ?
2. Zastępuje bagaż mały podręczny, a że jest większy to i płatny ?

Pozdr, Filo.
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 05 Cze 2013 22:43 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
niebieski
1. Nie
2. Tak
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 06 Cze 2013 09:55 
Awatar użytkownika

Witam,

Chcę rezerwować na lipiec bilety na trasie GDN-BCN. Niestety ceny nie są zbyt zachęcające. Pytanie czy ktoś się orientuje jaką stosują politykę cenową i czy istnieje szansa jeszcze na obniżenie tej ceny?
W Ryanie wiem, że ceny lubią wzrastać i spadać... z wizz niemam doświadczenia.
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 06 Cze 2013 10:03 

Zbanowany
s3ba11 napisał(a):
Witam,

Chcę rezerwować na lipiec bilety na trasie GDN-BCN. Niestety ceny nie są zbyt zachęcające. Pytanie czy ktoś się orientuje jaką stosują politykę cenową i czy istnieje szansa jeszcze na obniżenie tej ceny?
W Ryanie wiem, że ceny lubią wzrastać i spadać... z wizz niemam doświadczenia.

Biorąc pod uwagę okres i kierunek, to na spadek cen bym nie liczył.

#337 PostWysłany: 08 Cze 2013 10:01 
Awatar użytkownika

złoty
Kupowałem 3 osobom bilety (OW) przy pomocy swojego członkostwa WDC. Czyli na rezerwacji jestem Ja+3osoby.
Oczywiście leci tylko trójka. Jednak osoby te namyśliły się i chcą lecieć tydzień wcześniej. Moje pytanie jest takie:
Da się tak zrobić, żeby tylko 3 pasażerów zmienić datę na nową. Przez Internet nie widzę takiej opcji a przez infolinię się uda ?

#338 PostWysłany: 08 Cze 2013 10:09 

Gaszpar napisał(a):
Kupowałem 3 osobom bilety (OW) przy pomocy swojego członkostwa WDC. Czyli na rezerwacji jestem Ja+3osoby.
Oczywiście leci tylko trójka. Jednak osoby te namyśliły się i chcą lecieć tydzień wcześniej. Moje pytanie jest takie:
Da się tak zrobić, żeby tylko 3 pasażerów zmienić datę na nową. Przez Internet nie widzę takiej opcji a przez infolinię się uda ?

Po zmianie godziny lotu w wizzair na infolinii rozdzielono mi rezerwacje na dwie, tak zeby czesc osob z rezerwacji mogla leciec innego dnia, także technicznie jest to wykonalne. Pozostaje zadzwonić i próbować. Myślę, że zależy na kogo trafisz.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#339 PostWysłany: 08 Cze 2013 10:18 
Awatar użytkownika

złoty
maciejwroclaw napisał(a):
Gaszpar napisał(a):

Po zmianie godziny lotu w wizzair na infolinii rozdzielono mi rezerwacje na dwie, tak zeby czesc osob z rezerwacji mogla leciec innego dnia, także technicznie jest to wykonalne. Pozostaje zadzwonić i próbować. Myślę, że zależy na kogo trafisz.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

No tak tylko, że to inna sytuacja. W takim przypadku WIZZAIR jest winny i bierze to na siebie. Tak też już robiłem więc wiem, że można.
Pytałem jednak czy ktoś próbował zrobić tak jak napisałem :) Więc pytam dalej

#340 PostWysłany: 09 Cze 2013 12:13 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 92 349
niebieski
Bry

Kupiłem sobie niedawno bilety Warszawa - Doncaster na 15 lipca, były po 70zł więc bardzo git, ale powrotne (22 lipca) były sporo droższe więc postanowiłem poczekać.

Teraz sprawa wygląda tak: bilet powrotne Doncaster - Warszawa na 24 czerwca (czyli tylko z 2tygodniowym wyprzedzeniem) są tanie, po 20 funtów, potem na interesujące mnie daty rosną do 80 funtów a potem na sierpień znowu spadają do 30.

Pytanie do doświadczonych lataczy: czy jest szansa na spadek ceny np. na miesiąc przed wylotem? (czyli ok 20 czerwca)? Czy lepiej brac te drogie bo lepiej już nie będzie?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5373 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 269  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości