Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kontakt telefoniczny z Wizzair

kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835

Telefon alarmowy (skasowane loty/zmiana godzin)
22 128 49 05

Tani numer ogólny do Wizzair:
32 213 29 16

wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492

Zwrot pieniędzy na konto / kartę / wizzair / zwrot za bilet
viewtopic.php?f=15&t=20384&p=1320536#p1320278

Doładowanie konta
pytania-doladowania-konta-itd,181,24060

Przepisanie bagażu rejestrowanego na drugą osobę w rezerwacji- możliwe -> dzwoń do callcenter

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 269  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 02 Lis 2012 12:01 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Dokładnie jak pemat napisał-'większe grono'. Sam mam zaplanowane do końca roku bodaj 14 lotów, więc niedużo, ale np. 4 z nich lecę z 4 kumplami, więc prosta matematyka: 5x4x2=40 kartek!
:)
 Profil Relacje PM off  

😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
Tajlandia od 1609 PLN❗😲 Bilety z Krakowa i Warszawy na Phuket i do Bangkoku oraz Krabi ✈️🧳 Tajlandia od 1609 PLN❗😲 Bilety z Krakowa i Warszawy na Phuket i do Bangkoku oraz Krabi ✈️🧳
#122 PostWysłany: 03 Lis 2012 18:07 

Cześć. Czy TA walizka przejdzie kontrole? Dopuszczalne wymiary to 56 x 45 x 25, natomiast ta walizka ma 58 x 37 x 18. I drugie pytanie: Czy notebooka wraz z torbą do niego mogę schować w wyżej wspomnianą walizkę? Czy przy kontroli przyczepią się do tego czy jednak przymkmną oko?
EDIT:
Jeszcze jedno pytanko:) Czy mogę zmienić bagaż mały na duży po rezerwacji? Jeśli tak, to w jaki sposób (jestem żółtodziobem jeśli chodzi o loty;)).
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 03 Lis 2012 18:35 

niebieski
potor11pl napisał(a):
Cześć. Czy TA walizka przejdzie kontrole? Dopuszczalne wymiary to 56 x 45 x 25, natomiast ta walizka ma 58 x 37 x 18. I drugie pytanie: Czy notebooka wraz z torbą do niego mogę schować w wyżej wspomnianą walizkę? Czy przy kontroli przyczepią się do tego czy jednak przymkmną oko?
EDIT:
Jeszcze jedno pytanko:) Czy mogę zmienić bagaż mały na duży po rezerwacji? Jeśli tak, to w jaki sposób (jestem żółtodziobem jeśli chodzi o loty;)).

3 cm różnicy to dużo, więc jeśli poproszą Cię o włożenie walizki do kosza to niestety ona się tam nie zmieści. pamiętaj też o tym, że kółka i rączka muszą mieścić się w podanych wymiarach.

notebooka z torbą musisz włożyć do walizki, do środka.
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 03 Lis 2012 19:14 

Cytuj:
3 cm różnicy to dużo, więc jeśli poproszą Cię o włożenie walizki do kosza to niestety ona się tam nie zmieści. pamiętaj też o tym, że kółka i rączka muszą mieścić się w podanych wymiarach.

Niby na tej walizce jest wywieszka że jest dopuszczalna jako bagaż podręczny. Na tej stronce jest napisane że pomiary są już podane z uchwytami i kołami. Hmm chyba jeszcze będe musial sie przejść osobiście do sklepu i sprawdzić wymiary...a w razie ostateczności odkręce kółka;)

Cytuj:
notebooka z torbą musisz włożyć do walizki, do środka

I do tego nie mogą się przyczepić? Czy jednak czasami zdarza się że każą dopłącić za notebooka?

A co jeśli chodzi o ostatnie pytanie? Czy jest możliwość jeszcze zmiany bagażu podręcznego na duży? Dodam że mam już możliwość zrobienia odprawy online.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 03 Lis 2012 19:39 

niebieski
potor11pl napisał(a):

Niby na tej walizce jest wywieszka że jest dopuszczalna jako bagaż podręczny. Na tej stronce jest napisane że pomiary są już podane z uchwytami i kołami. Hmm chyba jeszcze będe musial sie przejść osobiście do sklepu i sprawdzić wymiary...a w razie ostateczności odkręce kółka;)

Cytuj:
notebooka z torbą musisz włożyć do walizki, do środka

I do tego nie mogą się przyczepić? Czy jednak czasami zdarza się że każą dopłącić za notebooka?

A co jeśli chodzi o ostatnie pytanie? Czy jest możliwość jeszcze zmiany bagażu podręcznego na duży? Dodam że mam już możliwość zrobienia odprawy online.

to, że na jakiejś walizce jest wywieszka, nie znaczy, że jest to prawda i dotyczy to każdej linii lotniczej. aby nie dopłacać, po prostu walizka musi zmieścić się w danych wymiarach. można liczyć na szczęście, a można zapłacić potem za włożenie walizki do luku bagażowego sporą opłatę.

do plecaka, torebki, torby na laptopa, futerału na aparat, które są w środku walizki nikt się nie przyczepi. chodzi o to, by walizka (z kółkami, rączkami) zmieściła się w koszu.

obstawiam, że jest taka możliwość, przecież przewoźnicy chcą na nas zarabiać. spróbuj się zalogować i pewnie wyskoczy jakaś możliwość wykupienia tej opcji.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 04 Lis 2012 12:37 

Niestety nie znalazłem opcji zmienienia bagażu podręcznego na duży (klikając na moje rezerwacje, widnieje napis "zmodyfikuj rezerwację", a pod tym napisem odnośnik o nazwie "odprawa". Klikając na niego, przekierowuje mnie na stronę odprawy online i nie ma tam żadnej opcji żeby zmienić bagaż co mnie bardzo dziwi) ...Czy dzwoniąc do telecentrum Wizzair możliwa jest zmiana bagażu?
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 05 Lis 2012 00:15 

Hej :)

Mam takie, pewnie głupie, pytanie. Jestem świeża w tych sprawach, więc liczę, że mi pomożecie. Planuję wylot do Budapesztu i chciałam wykombinować wylot z Warszawy z Ryanair za złotówkę i powrót Wizzairem. No i tu się zaczyna "problem" - Wizzair w obie strony (dla dwóch osób) kosztowałby 142 zł i myślałam, że jak rozłożę to na dwóch przewoźników będzie taniej. A tu sama droga powrotna Wizzairem dla dwójki wychodzi 143,18 zł. I teraz pytanie-
Kiedy wyszukuję przeloty "w obie strony" to droga powrotna wychodzi tańsza, niż sam jeden przelot. Można zatem zaznaczyć przy wyszukiwaniu "lot w obie strony", a przy rezerwacji kliknąć tylko na tę drogę powrotną, czy trzeba od początku rezerwować lot w jedną stronę?

Zrozumiale napisałam? ;)
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 05 Lis 2012 01:24 

greg1291 co do unikania opłat już wszystko wyczytałam i ceny podałam chyba najniższe jakie mogłam znaleźć. Może powiem konkretniej:

Wyszukuje lot w obie strony Wizz WMI-BUD
12.12.12 - 4 zł
16.12.12 - 67 zł
No i wychodzi 142 zł dla dwóch osób.

A teraz dwa przewoźniki
12.12.12 - 1 zł Ryanair
16.12.12 - 4590 Ft (Wizz, wyszukiwanie tylko w jedną stronę), co po przeliczeniu wychodzi 71,59 zł)
I w tym przypadku wyszło 145,18 zł dla dwójki.

Jak widać ten "bilet" powrotny w obu przypadkach jest inny, może ta różnica jest śmieszna, ale się zastanawiam czy można kupić za te 67 zł?
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 05 Lis 2012 11:07 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
ilayla napisał(a):
greg1291 co do unikania opłat już wszystko wyczytałam i ceny podałam chyba najniższe jakie mogłam znaleźć. Może powiem konkretniej:

Wyszukuje lot w obie strony Wizz WMI-BUD
12.12.12 - 4 zł
16.12.12 - 67 zł
No i wychodzi 142 zł dla dwóch osób.

A teraz dwa przewoźniki
12.12.12 - 1 zł Ryanair
16.12.12 - 4590 Ft (Wizz, wyszukiwanie tylko w jedną stronę), co po przeliczeniu wychodzi 71,59 zł)
I w tym przypadku wyszło 145,18 zł dla dwójki.

Jak widać ten "bilet" powrotny w obu przypadkach jest inny, może ta różnica jest śmieszna, ale się zastanawiam czy można kupić za te 67 zł?

Rzeczywiście jest tak jak napisałaś
Z drugiej strony jak kupisz na Wizza w dwie strony nawet to wyjdzie Cię 71 zl, czyli o 0,59 zł taniej niż jakbyś kupiła za forinty tylko lot powrotny które Ci przelicza po 71,59 pln :)

#130 PostWysłany: 06 Lis 2012 12:11 

Witam . w czwartek lecę wizairem do dortmundu , na bilecie mam podane wymiary bagażu podręcznego. Który wariant mi przypisano , gdzie go szukać
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 06 Lis 2012 12:56 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
niebieski
halisip napisał(a):
Witam . w czwartek lecę wizairem do dortmundu , na bilecie mam podane wymiary bagażu podręcznego. Który wariant mi przypisano , gdzie go szukać

Wystarczy dobrze przeczytać kartę boardingową ...

Załączniki:
ScreenShot001.jpg
ScreenShot001.jpg [ 187.92 KiB | Obejrzany 3368 razy ]

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 06 Lis 2012 13:08 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
halisip napisał(a):

od 24.10.12r. nastąpiły zmiany dozwolonego bagażu podręcznego w Wizz. obecne obowiązuje:
1) mały bagaż podręczny - 42x32x25 cm (bez limitu wagowego) - bezpłatnie
2) duży bagaż podręczny - 56x45x25 cm (bez limitu wagowego) - dopłata do biletu 10€
3) Bilety zakupione przed 04.10.2012 mają za darmo duży bagaż podręczny jednak z obowiązującymi starymi wymiarami 55x40x20 cm (MAKSYMALNA WAGA 10 kg)

tego który wariant masz z tych trzech szukaj na karcie przedstawionej w poście powyżej
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 07 Lis 2012 10:11 

Witam, czy karta pokładowa musi być wydrukowana w kolorze czy może być czarno-biała? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 07 Lis 2012 10:22 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
Może być czarno biała

#135 PostWysłany: 08 Lis 2012 15:02 

czy nastąpiły jakieś zmiany w odprawie online wizza? jeszcze w tamtym roku trzeba było wpisywać rodzaj i nr dokumentu tożsamości itt, a teraz tylko 2 kliknięcia myszą i odprawiony... Czy może ja coś źle zrobiłem. Moja karta wygląda jak ta powyżej - czyli pola na dokument, jego ważność i obywatelstwo są puste, przejdzie to?
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 08 Lis 2012 15:10 
Awatar użytkownika

niebieski
ktos667 napisał(a):
czy nastąpiły jakieś zmiany w odprawie online wizza? jeszcze w tamtym roku trzeba było wpisywać rodzaj i nr dokumentu tożsamości itt, a teraz tylko 2 kliknięcia myszą i odprawiony... Czy może ja coś źle zrobiłem. Moja karta wygląda jak ta powyżej - czyli pola na dokument, jego ważność i obywatelstwo są puste, przejdzie to?

Wszystko jest ok, w wizzairze nic nie trzeba wpisywać, chyba, że wylot jest do kraju poza strefą Schengen np. Wielka Brytania.
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 08 Lis 2012 15:11 

niebieski
ktos667 napisał(a):

tak wygląda teraz odprawa on line na loty w strefie Schengen,
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 08 Lis 2012 15:15 

Dzięki, a już myślałem że coś poplątałem... Czyli jednak wpuszczą mnie do samolotu :D
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 09 Lis 2012 00:45 
Awatar użytkownika

Myślę, że to dobre miejsce na to pytanie,

Jako że pierwszy raz będę leciał lowcostem 22 list, to od dziś się mogę odprawiać on-line (bo te 14 dni juz chyba weszło w życie?)
warto to zrobić jak najszybciej czy wręcz przeciwnie, nie ma się co spieszyć ?

#140 PostWysłany: 09 Lis 2012 00:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Obojetne, tylko nie zapomnij :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 269  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: bim-bam, dmirstek, Facebook [Bot] oraz 8 gości