Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Lis 2017 14:44 

Loty: 172
Kilometry: 220 925
Nie znalazłem podobnego tematu, ale chętnie poleciałbym ciekawą maszyną w obrębie Europy. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii? Nie chodzi mi tutaj o szerokie kadłuby albo nowe maszyny. Bardziej poleciałbym czymś, co jest stare, już wycofywane i trzeba się spieszyć.

Na razie udało mi się kupić loty An-26 i An-140 na Ukrainie w całkiem dobrej cenie, bo 100€ za 4 loty.
LWO-IEV M9264
IEV-ODS M9252
ODS-IEV M9253
IEV-LWO M9263

W maju złapałem już rzadko spotykany, ale jednak Embraer 145 BMI z MUC do LUZ.

Co jeszcze?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
#2 PostWysłany: 18 Lis 2017 15:35 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 270 694
niebieski
Nie wiem czy Dornier Do 228 pasuje do tego tematu, ale mnie nie jakiś czas temu zaciekawił ten temat:
https://www.fly4free.pl/forum/viewtopic.php?t=117609
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Lis 2017 17:16 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Jumbo-jety 747 powoli zanikaja.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Lis 2017 17:38 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
@Canon, polecam Ci tą piosenkę, serio, posłuchaj to Maanam

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Lis 2017 15:11 

niebieski
Loty DC-3 Amsterdam - kilka miast:
https://www.klm.com/travel/nl_en/busine ... op/dda.htm
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Lis 2017 16:00 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
Sun Air of Scandinavia / British Airways lata na trasach AAR-BMA (tylko w piątki, BA8289) i AAR-GOT (pn-pt, BA8281) samolotem British Aerospace Jetstream 31. Według Wikipedii w 2016 było ich tylko 15 sztuk w użyciu Europie. W pozostałe dni AAR-BMA jest wykonywane samolotem Fairchild Dornier 328JET, który też jest bardzo rzadki. Te samoloty są do spotkania też na innych trasach BA realizowanych przez Sun Air of Scandinavia.
Jest tylko jeden problem: ceny tych połączeń są kompletnie z kosmosu ;) Za to do AAR można tanio i łatwo dolecieć z GDN.

#7 PostWysłany: 26 Lis 2017 15:34 

Polecam AVRO RJ (BAE) bardzo ciekawa konstrukcja stworzona do operowania z krótkich pasów.
Latał nimi Swiss do Wawy, teraz już chyba zostały wycofane. Z tego co widzę na FR24 lata ich dosłownie kilka dla Cityjets i wygląda na to, że już niedługo przejdą do historii.

Policzone są też dni Fokkerów 70 i 100 i sam chętnie bym się nim przeleciał- lata nimi jeszcze Austrian, KLM wycofał.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Lis 2017 15:39 

SkySurfer napisał(a):
Polecam AVRO RJ (BAE) bardzo ciekawa konstrukcja stworzona do operowania z krótkich pasów.
Latał nimi Swiss do Wawy, teraz już chyba zostały wycofane. Z tego co widzę na FR24 lata ich dosłownie kilka dla Cityjets i wygląda na to, że już niedługo przejdą do historii.

Policzone są też dni Fokkerów 70 i 100 i sam chętnie bym się nim przeleciał- lata nimi jeszcze Austrian, KLM wycofał.
Fokerry 100 są spotykane jeszcze w Helvetic, na trasie do Wrocławia, Warszawy albo Krakowa

Sent from my ONE E1003 using Tapatalk
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#9 PostWysłany: 26 Lis 2017 18:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Miałem okazję lecieć F100 i F70 na trasie WAW-VIE-TIA, Austrian, kilka lat temu. Leciałem również F50... gdzieś tam ;-).
Podobnie do ATR'ów, chyba ciut cichsze. Chwilę wyżej wspomniane były JetStream31. Nie mam przekonania że chodzi o te same, czy tylko zbieżnośc nazw, ale był czas że takie coś latało na trasie BZG-WAW, oraz do Kopenhagi (kojarzy mi się że przez Łódź jakoś?). Pilot oddzielony firanką i głośno pytający drugiego pilota:
-nie wydaje Ci się że obroty lewego silnika są za wysokie?
-tak, to pewnie przez te problemy z czujnikiem oleju, trzeba będzie zgłosić jak wylądujemy...
Artycjusz lubi ten post.

#10 PostWysłany: 27 Lis 2017 21:13 
Awatar użytkownika

Loty: 612
Kilometry: 958 331
niebieski
CityJet operuje jeszcze Avro pomiedzy Paryzem, Londynem i Dublinem. Swiss do niedawna latal tym do Krakowa.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości