Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 75 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: [UT] UTair
#1 PostWysłany: 10 Sty 2012 08:34 

Skorzystałem z promocji, która już pojawiła się kilka miesięcy temu Brno-Moskwa-Taszkient. Linia Utair. Czy ma ktoś doświadczenie w podróżowaniu tymi liniami? Mam się czego bać? A może jest ktoś, kto z tego promo już korzystał właśnie jakiś czas temu?
 PM off  

Szalona Środa w PLL LOT ✈️ Loty do Nicei, Wenecji, Podgoricy i Sarajewa od 449 PLN ☀️ Szalona Środa w PLL LOT ✈️ Loty do Nicei, Wenecji, Podgoricy i Sarajewa od 449 PLN ☀️
🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄 🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄
 Temat postu: Re: UTair
#2 PostWysłany: 10 Sty 2012 10:27 

niebieski
Jeżeli z Brna wylecisz linią Utair to oznacza, że ma ona pozwolenie na loty w UE, co oznacza, że spełnia nasze wysokie standardy.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Sty 2012 12:41 
Awatar użytkownika

Na pewno nie masz się czego bać. :) Dołączam do pytania, bo również skusiłem się na Taszkient - leciał ktoś tą linią? Na Skytraxie ledwo dwie opinie widzę.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Sty 2012 13:19 

A kiedy śmigasz? Lecę z kumplem 4.08-25.08.
 PM off  

#5 PostWysłany: 10 Sty 2012 13:29 
Awatar użytkownika

07-14.07 :)

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Sty 2012 13:33 

Ktoś wie może jak z Taszkentu dostać się do Kirgistanu czy Tadżykistanu? Chodzi mi o w miarę sprawny transport, najlepiej bez konieczności nabywania zbędnych wiz.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Sty 2012 13:47 

Poszukaj odpowiedzi na forum travelbit.pl
 PM off  

#8 PostWysłany: 09 Lut 2012 15:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Wszyscy pytają to i ja zapytam... Też lipiec, chociaż jeszcze krócej niż awerik bo 5-10.07...

#9 PostWysłany: 16 Lut 2012 12:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Póki co zlikwidowali mi wylot 5. lipca. Co najśmieszniejsze, przenieśli mi go na dzień później czyli 6 lica, ale zapomnieli o przeniesieniu drugiej części lotu, czyli Moskwa - Taszkient i ten został na 5 lipca :) podobnie namieszali z powrotem, bo powrót do Moskwy został na 10, ale już Moskwa - Brno jest dzień później :))) Teraz wyjaśniają.....:))))

#10 PostWysłany: 16 Lut 2012 12:41 

@wa793, dzięki za info. U mnie ten sam problem, jeden odcinek lotu przesunięty o 1 dzień, drugi pozostał bez zmian.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 16 Lut 2012 16:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Napisałem do nich jeszcze wczoraj maila i chwilę po tym facet z Opodo (tam rezerwowałem) do mnie oddzwonił i tłumaczył o co chodzi i powiedział, że będzie próbował to wszystko wyprostować i przesłać mi już poprawione bilety. Póki co cisza.

Przyczyną jest to że UTair pokasowało część lotów na trasie Brno - Vnukovo... Ale czemu nie przesunęli mi całych lotów, to już dość trudno mi zrozumieć... Zwłaszcza to że lot "z" Moskwy mam obecnie wcześniej niż "do" Moskwy :) Coś trzeba wymyślić, jakąś pętle czasową, albo coś podobnego chyba :) :)

#12 PostWysłany: 17 Lut 2012 17:42 
Awatar użytkownika

Mam ten sam problem, mam nadzieję, że obejdzie się bez cyrków ze strony agenta. Na szczęście nie buknąłem jeszcze żadnej krajówki w Uzbekistanie. :)

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 17 Lut 2012 17:49 

niebieski
oo mozesz rozwinąc temat krajówek w Uzbekistanie? jakie linie, jakie ceny?

#14 PostWysłany: 17 Lut 2012 17:56 
Awatar użytkownika

Po kraju bardzo tanio lata Uzbekistan Airways, ceny możesz sobie sprawdzić u większości agentów (np. na Tripsta), przy odrobinie szczęścia można trafić na unikatowy samolot (Np. na IŁa 114).

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 17 Lut 2012 23:51 

Mam już potwierdzone loty przesunięte o 1 dzień, zgodne z obecnym rozkładem. Też planuję lot krajowy na trasie Tashkent-Nukus, dla skrócenia czasu podróży. Ił-114 jest unikatowy, ale ja wolę szybki i sprawdzony A320 niż turboprop Iła.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 18 Lut 2012 13:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Właśnie u mnie to samo, też się cieszę, że jeszcze nie kupiłem krajówek, podobnie z wizą, bo u mnie wychodzi na styk.
Póki co czekam dalej, opodo napisało, że mają problem z dogadaniem się z liniami, bo oni nie gadają pa ruski, a w liniach z kolei nikt nie mówi w żadnym innym języku :) Ale spoko daje im jeszcze kilka dni.

Awerik, jak patrzyłem na ceny krajówek mniej więcej miesiąc temu, to były faktycznie rewelacyjne, niewiele ponad 100zł. Natomiast teraz jak patrzę na lipiec, to już są dobrze powyżej 250zł... Sprawdzałem konkretnie Urgench - Taszkient

#17 PostWysłany: 26 Lut 2012 22:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak tam u Was problem tych odwołanych lotów już rozwiązany ? U mnie ciągle sobie nie dali rady....

#18 PostWysłany: 06 Mar 2012 11:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Kolejny tydzień mija i nadal bez zmian... I przyznam, że moja cierpliwość też ma granice... Opodo twierdzi, że mają problem natury.... językowej, że oni tylko angielski a UTair tylko rosyjski..... i dogadać się nie sposób... Może i tak jest, chociaż trudno mi uwierzyć, żeby w całym UTairze nikt po angielsku nie mówił... Macie jakiś pomysł jak ich można ponaglić?

I Jak u innych osób, których to dotyczy? Problem rozwiązany ?

#19 PostWysłany: 06 Mar 2012 11:56 

niebieski
tripsta bez problemu zmieniła :)

#20 PostWysłany: 06 Mar 2012 11:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki za informację, może są lepsi językowo :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 75 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości