Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 20 Lut 2014 22:10 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
mi tez nie odpisali, 3 razy pytałem o status reklamacji,
a po tygodniu dostałem zwrot - 14 PLN,
moje bilety kosztują teraz 140,
napisałem nowa reklamacje,
komuś już takie cos zakończyło się powodzeniem ?

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#182 PostWysłany: 20 Lut 2014 22:36 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
smatekk napisał(a):
iwan-82 napisał(a):
U mnie mija tydzien i cisza w temacie 2 maili o bilety... :(

Jest jeszcze ktos kto przez tydzien od czasu rezaerwacji:

a) nie otrzymal e-ticketow ani żadnej informacji na @,
b) nie otrzymal zwrotu kasy za bilety.

NIe wiem, czy to jakieś pocieszenie, ale mi też na żadnego maila nie odpisali, zwrotów też brak :(

U mnie się obudzili po tygodniu, że chcą pdf z transakcjami (4 rezerwacje) , w tym czasie inny oddział w PB zaakceptował zwrot 1 rezerwacji i dostałem 1 e-bilet. 2 rezerwacje dalej są nie rozwiązane.

#183 PostWysłany: 20 Lut 2014 23:46 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Na trzy transakcje "nieskompletowanych biletów", po odwołaniu się otrzymałem tylko bilety z jednej. Czekać czy pisać?
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 21 Lut 2014 00:44 

u mnie również dżungla:
na trzy złożone rezerwacje przyszły trzy etixy (mocno po odliczaniu do "10") oraz dwa zwroty płatności (płatność telefonem oraz kartą)
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 21 Lut 2014 09:22 

iwan-82 napisał(a):
Ja już teraz nie odpuszczę i radzę wam to samo. Czekam tylko na rozwój sytuacji, jak się sytuacja potoczy z resztą bietów. Bo co mamy do stracenia?? Jak UOKiK się zajmie tym po terminie wyjazdów, będę wnioskował o przejazd na zakupionej trasie w dowolnym, innym terminie.

Ja tym razem nie będę się odwoływać do UOKiK bo mimo wszystko w podróż się wybieram ale rozumiem ludzi którzy sobie zaplanowali podróże i potem dostali tylko część biletów tej podróży, w takich przypadkach te bilety co dostali na nic im się nie przydadzą zwłaszcza jeśli na te kursy których nie dostali nie ma już biletów dostępnych, wtedy miałoby to sens.

jacek69 napisał(a):
Wbrew pozorom pb na tym rozdawnictwie biletow nie straci, gdyz pomniejszaja one pule biletow, w zwiazkuz czym nastepne w sprzedazy beda w wyzszej cenie.
Sponsorem twojej podrozy nie bedzie pb, tylko pozniejsi kupujacy.
Wyrafinowany system ;)

Wiedzą na jakie kursy i ilu ludzi rezerwowało bilety więc nie trudno im wszystkim zwrócić po te kilka złotych a potem zawyżyć cenę na te kursy zmuszając ludzi do kupna, zwłaszcza jeśli są to brakujące im segmenty całej podróży.
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 21 Lut 2014 10:25 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
Dostalem odpowiedz po 5 dniach, ze bilety wystawiane recznie nie sa widoczne w zarzadzaniu rezerwacjami, ale sa poprawne jak najbardziej.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 21 Lut 2014 12:25 

jacek69 napisał(a):
tmk napisał(a):
Wiedzą na jakie kursy i ilu ludzi rezerwowało bilety więc nie trudno im wszystkim zwrócić po te kilka złotych a potem zawyżyć cenę na te kursy zmuszając ludzi do kupna, zwłaszcza jeśli są to brakujące im segmenty całej podróży.

W takie kretactwa nikt tam sie nie bawi.
Zwyzka ceny biletow wynika po prostu z czytelnie zaprogramowanego systemu, bez zadnych przewalek i czarnej magii.

Przepraszam ale na czym opierasz swoją teorię bo chyba nie na praktyce (no chyba, że pracujesz w PB)? Ja nie stawiam zarzutów bo aby je postawić, trzeba mieć dowody, pisze tylko o tym, że takie praktyki są możliwe.

BTW ktoś wrzucił info o nowych biletach krajowych po złotówce, pewnie znów im się łącze zapcha i będą potem ludziom kasę zwracać :D
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 21 Lut 2014 12:29 

jacek69 napisał(a):
Hehe, decyzyjność tam jest na najwyższym poziomie.
Rano dostałem maila, że już raz dostałem bilet rt na wybraną przez mnie trasę, więc drugi mi nie przysługuje.

Reglamentację wprowadzili? Cholera, trzeba poszukać znajomości w PB co by dostać bilety spod lady :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

Temat postu:
#189 PostWysłany: 21 Lut 2014 14:13 

jacek69 napisał(a):
Wbrew pozorom pb na tym rozdawnictwie biletow nie straci, gdyz pomniejszaja one pule biletow, w zwiazkuz czym nastepne w sprzedazy beda w wyzszej cenie.
Sponsorem twojej podrozy nie bedzie pb, tylko pozniejsi kupujacy.
Wyrafinowany system ;)

Zanim sam mi coś zarzucisz, popatrz na swoją wypowiedź w powyższym cytacie na który odpowiadałem, nie ja pisałem o "wyrafinowanym systemie". Ja tylko nazwałem rzecz po imieniu.
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 21 Lut 2014 16:03 

smatekk napisał(a):
iwan-82 napisał(a):
U mnie mija tydzien i cisza w temacie 2 maili o bilety... :(

Jest jeszcze ktos kto przez tydzien od czasu rezaerwacji:

a) nie otrzymal e-ticketow ani żadnej informacji na @,
b) nie otrzymal zwrotu kasy za bilety.

NIe wiem, czy to jakieś pocieszenie, ale mi też na żadnego maila nie odpisali, zwrotów też brak :(

Pół godziny temu dostałam wreszcie odpowiedź - zbyt długie księgowanie, więc zwrot kasy na konto.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 21 Lut 2014 21:29 

srebrny
Po tygodniu milczenia dostalem zamowione bilety na czerwiec.
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 21 Lut 2014 22:28 
Awatar użytkownika

Loty: 237
Kilometry: 576 582
niebieski
Witam,
płaciłem za bilety kartą kredytową, biletów nie otrzymam więc oczywiście zwrot kasy i teraz mam pytanie czy PB zwróci kasę na kartę kredytową czy muszę im wysłać swój numer konta? Pytam bo napisali w mailu, że dokonali zwrotu wpłaconej kwoty a ja nic od 3 dni nie otrzymałem.
Pozdrawiam.

#193 PostWysłany: 21 Lut 2014 22:40 
Awatar użytkownika

Zwroty następują bez żadnego podawania numerów kont/kart. Możesz jeszcze poczekać, a jak się nic nie pojawi, to przypomnij im się.
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 22 Lut 2014 00:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Dostałem zwrot kasy za 5 transakcji bankowych.. .Wk.. się.. Idę na wojnę z PB !
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 22 Lut 2014 01:21 

Loty: 76
Kilometry: 127 218
Hmmm, coraz lepiej ;) Trzy dni temu otrzymałem bilety do Pragi (reklamacja wysłana 13.02), a dziś informację dot. tej samej rezerwacji:

Witamy,

Uprzejmie informujemy, iż 100% kwoty z transakcji:xxxxxxx zostały zwrócone na konto ponieważ płatność nie wygenerowała numeru rezerwacji.

Przepraszamy za utrudnienia.

Pozdrawiamy,
Zespół PolskiBus.com
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 22 Lut 2014 01:58 

Wysyłają bilety, wysyłają odp odmowne, zwracają pieniądze, sami nie wiedzą co robią. Szopka jakaś

Oleńka napisał(a):
Na razie mam następującą sytuację:
rezerwacja nr 1: nie odpisali na maila, przysłali potwierdzenie i eBilet
rezerwacja nr 2: odpisali na maila że pozytywnie rozpatrzyli moją reklamację po czym wysłali ponownie bilety z rezerwacji nr 1 :roll:
rezerwacja nr 3: odpisali na maila że pozytywnie rozpatrzyli moją reklamację, po czym nic nie przysłali :roll:
rezerwacja nr 4: na razie brak odpowiedzi

Obecnie:
rezerwacja nr 1: zwrócili pieniądze, mimo że bilet wysłali mi na maila dwa razy
rezerwacja nr 2: zwrócili pieniądze, mimo że odpisali na maila że rozpatrują reklamację pozytywnie i bilety doślą (nie dosłali, na kolejną wiadomość nie odpisali)
rezerwacja nr 3: nie zwrócili pieniędzy, odpisali na maila że rozpatrują reklamację pozytywnie i bilety doślą (nie dosłali, na kolejną wiadomość nie odpisali)
rezerwacja nr 4: zwrócili pieniądze, nie odpisali na maila od 13.02
Żenada
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 22 Lut 2014 10:49 

Fakt.Cyrk na kółkach :)
U mnie na 10 rezerwacji.
-2 bilety przysłane prawidłowo
-1 bilet wystawiony 2-krotnie(różne numery)
-4 zeta odesłane na konto za rezerwacje której nie robiłem
-reszty ni widu ni słychu
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 23 Lut 2014 00:06 

Mają totalny bajzel i nie mogą się połapać co i jak. Dzisiaj przysłali mi bilet który już mi przysyłali, zaraz po tym przysłali emaila, że na pozostałe dwa kursy zwrócili mi koszty ze względu na "płatność która nie wygenerowała biletu" :lol: Płatność się zaksięgowała na ich koncie tylko im, leniom się nie chciało na jej podstawie wystawić biletu. Może powinni dorobić do swojej strony system zgłaszania "niewygenerowanych biletów" który będzie im sortował zgłoszenia na podstawie numerów transakcji eCard, wtedy będą wiedzieć w jakiej kolejności i komu bilety generować i odznaczać to co już zostało wysłane. Nie wiem czemu ale ostatnio jak wchodziłem na ich stronę, za każdym razem z rozpędu wpisywałem polskibuc.com, zupełnie nieświadomie :lol:
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 23 Lut 2014 09:30 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 82 424
niebieski
tmk napisał(a):
Mają totalny bajzel i nie mogą się połapać co i jak. Dzisiaj przysłali mi bilet który już mi przysyłali, zaraz po tym przysłali emaila, że na pozostałe dwa kursy zwrócili mi koszty ze względu na "płatność która nie wygenerowała biletu" :lol: Płatność się zaksięgowała na ich koncie tylko im, leniom się nie chciało na jej podstawie wystawić biletu. Może powinni dorobić do swojej strony system zgłaszania "niewygenerowanych biletów" który będzie im sortował zgłoszenia na podstawie numerów transakcji eCard, wtedy będą wiedzieć w jakiej kolejności i komu bilety generować i odznaczać to co już zostało wysłane. Nie wiem czemu ale ostatnio jak wchodziłem na ich stronę, za każdym razem z rozpędu wpisywałem polskibuc.com, zupełnie nieświadomie :lol:
sprawdź numer biletu mi wysłali też dwa razy ten sam, ale z tym samym numerem;)

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

#200 PostWysłany: 23 Lut 2014 13:47 
Awatar użytkownika

niebieski
u mnie nawet 3 razy te same bilety przesłali z tym samym numerem :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 6 gości