Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 261 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 09 Gru 2013 11:19 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

I po Pradze. :)
Problemu na granicy zadnego nie bylo, od Zebrzydowic do Bohumina nie było nikogo w pociągu, i tak się ułozyło ze w kazdym przedziale było tylko 2 osoby, to i było łózecko do spania ;)
Niestety były to stare czeskie wagony, ale rady dalismy.
Dobra rada. Nie kupujcie biletów w Bohuminie, tylko przez neta, bo może wam zaskoczyć ze wasze wagony znikną, a do godziny odjazdu daleko. Po prostu w Bohuminie w obydwie strody dołączają wagony i odłączają (do Kosic, Warszawa, Budapeszt, Wiedeń i vice versa) no i co chwile wagony będą wędrować tu i tam. ;)

Jak ktoś potrzebuje jakąs informacje, słuzę pomocą ;D
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#22 PostWysłany: 14 Sty 2014 10:32 

Witajcie

analizuje wątek dojazdu do Pragi i powiem szczerze nie moge ogarnac problemu. Mam klepniety hotel w Pradze 1-4 maja. Jestem z Katowic. Doradzcie mi prosze jak we 2 osoby najlepeij i najtaniej mozemy dostac sie do centrum Pragi. Jestesmy studentami oboje.

Znalazlem pociag TLK z Sosnowca do Pragi tylko nie wyswietla ceny. Czy z tym pociagiem tez sa problemy organizacyjne jak te opisane wyżej? Orientujecie sie ile ten pociag kosztuje?

POZDRAWIAM lotniczo-podróżniczą brać :P

Proporcowy
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 14 Sty 2014 10:38 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

http://intercity.pl/pl/site/pojedz-za-g ... -euro.html
Tutaj masz ceny

a co do twojego, to mozesz kupić bilet Sośnowiec - Zebrzydowice Gr. przekroczyc granice, nie wychodząc z pociągu, i potem z Bohumina, jedziesz biletem kupionym przez neta ;)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 27 Sty 2014 04:17 

Witam
Wybiera się ktoś do Pragi z Krakowa pociągiem w okolicy 14lutego (walentynki)?
Ja planuję wybrać się z dziewczyną juz 13 i spędzić tam 2 noce.
Sam dojazd nie jest rzeczą drogą, alepiej w kilka osób kupując po str czeskiej bilet grupowy wychodzi jeszcze taniej.

chciałem jeszcze zapytać czy pociag TLK z Krakowa po prostu dojedzie do Bohumina czy trzeba jakoś się przesiadać?
i czy w Bohuminie też jest jakaś przesiadka? Jak to wygląda?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 27 Sty 2014 11:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Na sieci ČD 2 osoby to już grupa, więc nie potrzeba ci więcej osób.

TLK Silesia z Krakowa prowadzi wagony bezpośrednie do Pragi. Nie trzeba się nigdzie przesiadać.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 27 Sty 2014 13:08 

Tak jak napisał koncentrator, TLK relacji Kraków Gł. [odj. 22.03]- Praha hl.n. [przyj. 07:37].
Pociąg jest bezpośredni [w Bohuminie skład łączy się z pociągiem R 442 Šírava, stąd m.in. ten 2h postój].
Kupując bilet na czeski odcinek przez internet nie musisz wysiadać z pociągu.
Jeżeli bardzo zależy Ci na obniżeniu kosztów przejazdu to możesz w Ostravie przesiąść się na RegioJet [ http://bustickets.studentagency.eu/?0 ].
Połączenie Ostrava hl.n. [odj. 4.53] - Praha hl.n. [przyj. 8.16], cena 190 Kč (6,9 €) za osobę.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 27 Sty 2014 17:16 

dziekuje za wytłumaczenie tego połączenia :)
a z tymi kosztami to juz moze nie bede przesadzal, bo i tak nie jest źle.
Fajnie tylko byloby gdyby do biletu grupowego doloczyly sie jeszcze ze 2 osoby i juz byloby super :)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 28 Sty 2014 00:43 

Bujaka - dodatkowe osoby nie są Ci potrzebne bo kupując dla 2 łapiesz się jeszcze w swoim terminie na taryfę "First Minute Czech Republic" i bilet za osobę 310 Kč.
Natomiast przy 4 podróżujących osobach za bilet grupowy zapłaciłbyś 1310 Kč; daje to 327,5 Kč za osobę, czyli drożej.
Jeżeli chcesz bardzo nieznacznie obniżyć koszt dla 2 osób to:
kup bilet Bohumin - Ostrava hl.n. i osobno Ostrava hl.n.- Praha i wtedy: 32 Kč + 575 Kč = 607 Kč za 2 os. [oszczędzasz 13 Kč] :D
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 28 Sty 2014 00:59 

No ale jak? Przecież niby jest zniżka 25% dla drugiej osoby a dla trzeciej I kolejnej 50%. Czyli znizka grupowa. Juz nie obowiazuje?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 28 Sty 2014 01:15 

Obowiązuje, ale od normalnej ceny biletu, która jest sporo wyższa od pozostałych taryf promocyjnych.
Po wejściu StudentAgency, a potem LeoExpress na tę trasę, przewoźnicy zaczęli mocno konkurować i powstały nowe oferty.
Wejdź na stronę, zobacz ceny na interesujące Cię połączenie i wszystko będzie jasne.
Ceny, które Ci podałem są aktualne na dzisiaj i niższe raczej nie będą.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 28 Sty 2014 17:28 

Teraz rozumiem, dziekuje. Wiec juz nie jest tak tanio jak poczatkowo zakladalem.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 29 Sty 2014 12:11 

srebrny
Z tego co widzę SparNight kosztuje mniej więcej tyle samo co kupowanie dwóch biletów (19E). Czy ktoś wie z jakim wyprzedzeniem trzeba je kupować? Np czy jest szansa, że będą jeszcze na 14.02?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 29 Sty 2014 12:18 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

jotpol napisał(a):
Z tego co widzę SparNight kosztuje mniej więcej tyle samo co kupowanie dwóch biletów (19E). Czy ktoś wie z jakim wyprzedzeniem trzeba je kupować? Np czy jest szansa, że będą jeszcze na 14.02?

Spytaj się w PKP. Wtedy Walę Tynki, to i ludzie do Pragi będą jechać.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 29 Sty 2014 13:33 
Awatar użytkownika

niebieski
jotpol napisał(a):

Jest szansa, choć 14.02 to piątek. O ile dobrze pamiętam, bilety można kupować jakoś 50 dni przed odjazdem, choć nie mogę teraz znaleźć w internecie jakiegoś potwierdzenia (taką informację dostałam w kasie). Dostępność biletów możesz sprawdzić w kasie.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 29 Sty 2014 13:39 

Loty: 40
Kilometry: 33 710
niebieski
Bilety na połączenia międzynarodowe można kupic z wyprzedzeniem 60 dni
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 29 Sty 2014 20:08 

srebrny
Kupiłem dzisiaj bilety z Krakowa do Pragi i z powrotem za 19E za sztukę.
Dodatkowo jak ktoś się wybiera na więcej niż jeden dzień to można kipić bilety w promocji na www.elines.cz na trasę Praga<->Brno
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 29 Sty 2014 20:29 

uwazajcie tylko na stacji w Bohuminie...jest tam duzo zlodziei!wchodza w trakcie dlugich postoi i sprawdzaja po przedzialach, kto spi, kto w toalecie itp...
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 21 Lut 2014 20:20 
Awatar użytkownika

Zbanowany
mam dla Was złą wiadomość, teraz już w Bohuminie wsiadają polscy Konduktorzy i 'przejściówka' kosztuje u nich 4...8 zł.
plus dychę za wypisanie. już nie te czasy...
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 21 Lut 2014 21:29 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Od kiedy? Koleżanka wróciła i konduktorzy wsiedli w Zebrzydowicach. A po drugie, nie mają prawa cy wystawić bilet na część Cześką
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 22 Lut 2014 01:58 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Minimum od dzisiaj. Dzisiaj wsiedli już w Bohuminie i ja sam miałem bilet natomiast kto inny chciał właśnie przejściówkę i usłyszał że 48 zł.
Ja za to potem się dopytałem konduktora o szczegóły i on powiedział że przejściówka bohumin->zebrzydowice to 58zł a bilet bohumin->katowice to 70 zł... Ad.2 - masz rację, powiedział że oni wystawiają od granicy do stacji. >>>Polska<<<
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 261 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 3 gości