Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 191 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Praga
#1 PostWysłany: 03 Sie 2011 00:13 

Wkrótce wybieram sie do Pragi
Będę miało w sumie prawie 3 pełne dni pobytu.
Co moglibyście polecić z ciekawych miejsc do zobaczenia/zwiedzenia??(jak również zaznaczenia swej obecnosci typu. piwiarnie itp) Co warto kupić z regionalnych przysmaków Pepików
Słyszałem ze warto wybrać się na na wzgórze petrin kolejką badz na piechotę i zobaczyć fontanne krizikova oraz Hradczany;>?

Czekam na jakieś bogate i wyczerpujące opinie tych co już byli i co polecają ;)
Pozdrawiam, z góry dzięki!
 Relacje PM off  

Temat postu: Re: Praga
#2 PostWysłany: 04 Sie 2011 02:16 
Awatar użytkownika

niebieski
polecam wejsc na wzgórze mniej wiecej na wysokosci mostu karola - swietny widok na prage, zwlaszcza noca. Jest blisko od centrum (z 20min wraz z wejsciem?)
 Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Sie 2011 20:44 

Loty: 36
Kilometry: 78 687
Byłam miesiąc temu w Pradze i opisałam całą moją wycieczkę na blogu, jak będziesz miał czas to zapraszam do poczytania - Opis wycieczki do Pragi
A jeżeli nie masz czasu to tak w skrócie opiszę co wg mnie najważniejsze:
koniecznie Hradczany, piękny widok na nie nocą z mostu Karola, złota uliczka - mnóstwo ślicznych domków z ich kulturą, plac św. Wacława, wejść na wzgórze Petrin - my byliśmy też w labiryncie luster tam, jeżeli lubisz się trochę powygłupiać to super miejsce, poza tym bardzo blisko tego labiryntu jest wieża widokowa, która ma być imitacją wieży Eiffel, a za nią jest plac zabaw oraz śliczne ogrody! Można się poczuć jak księżniczka. ;) Koniecznie też tańczący domek na Nowym Mieście. My byliśmy też w muzeum maszyn seksu, ale jak kto lubi. ^^ Zależy ile masz czasu, my byliśmy na 4 dni, więc przeszliśmy całe Stare Miasto, Hradczany, Nowe Miasto i naprawdę dużo widzieliśmy.
Jeżeli chodzi o pub, to polecam U Fleki, dość drogi - 59 koron na piwo, ale produkują własne piwo na miejscu 13%, pyszne!
A czym jedziecie?
Pozdrawiam!

194 kraje

Aktualnie opisany wyjazd do Pragi, na Born To Be Wild, Pangaea, a teraz relacja z Serbii, a później z Rygi (;
 Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Sie 2011 21:52 

Jedziemy PolskimBusem :)
Dzięki bardzo za info, na bloga zaraz wchodzę ;)
 Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Sie 2011 23:48 

Loty: 183
Kilometry: 340 201
niebieski
Mi najbardziej podobala sie http://www.krizikovafontana.cz/ i muzuem sexu lol :D
 Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Sie 2011 10:11 

Wizyta w muzeum maszyn seksu była ciekawym doświadczeniem. ;p

Przypomniałam sobie, że jeżeli chodzi o miejsca do imprezowania to 'Karlove Łaznie' to największy w centralnej Europie klub, 5 piętrowy tylko wstęp kosztuje 100 koron z ulotką.

194 kraje

Aktualnie opisany wyjazd do Pragi, na Born To Be Wild, Pangaea, a teraz relacja z Serbii, a później z Rygi (;
 Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Sie 2011 22:56 

Really? Nie wiem. Nie słyszałam tego nigdzie. Skąd masz taką informacje?

194 kraje

Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 13 Sie 2011 10:55 

Na ulotce, która dostałam jest napisane '5 clubs in the price of one' ale to chodzi o to, że płaci raz i masz wejście na wszystkie piętra tego klubu. :)

194 kraje

Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Paź 2011 23:54 

pewnie chodzi o dyskoteke o Karlove Lazne - przy moście Karola. Wróciliśmy w poniedziałek z Pragi. Mieszkaliśmy na Krakovskiej 19 przy pl. Wacława - polecam za 8 osób i 3 noce zapłaciliśmy 510 euro. Jechaliśmy PB.
 Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Lip 2012 22:17 

Zbanowany
A ja wrocilem dzisiaj :D tez PB (6 zl tam i z powrotem :D) Spalem w hostelu Sinkuleho na Dejvicach - 1100 kc /5 dni
 Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 05 Paź 2012 16:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ktoś wie, gdzie w samej Pradze lub w okolicy Pragi są baseny/aquapark z wodami termalnymi (chodzi mi o baseny z naturalnie gorącą wodą na zewnątrz)? Może być też w bliskiej odległości od Pragi, z łatwym dojazdem tam komunikacją publiczną.
 Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 11 Lip 2013 20:24 

jakiś czas temu wróciliśmy z narzeczoną z Pragi, i było cudownie - przepiękne miasto, fantastyczny klimat, wyborne piwo - niestety w 2 dni nie udało się zwiedzić wszystkiego co chcieliśmy... Oprócz zdeptania Starego Miasta, Hradczan, Wyszehradu, jazdy metrem które ma więcej niż jedną linie, udało nam się zachaczyć o takie trochę mniejsze muzea.
Narzeczona zabrała mnie do Muzeum Alfonsa Muchy, relacja - http://alemuzea.pl/czechy-praga-muzeum-alfonsa-muchy/
i muszę przyznać że złapałem muszego bakcyla, jak zwykle omijam miejsca gdzie wisi zbyt wiele obrazów lub innych dziwadł to Mucha jest świetny
W odwecie, ja zawiodłem ją do Muzeum Komunizmu, relacja - http://alemuzea.pl/czechy-praga-muzeum-komunizmu/
i to też był dobry wybór, bardzo dobrze zorganizwana pamiątka po "czasach dobrobytu" tuż nad macdonaldsem :D

jeśli wybieracie się do Pragi - gorąco polecam oba miejsca
 Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 06 Wrz 2013 20:56 

Jestem w tej chwili w Pradze, odbiłem sie od złotej uliczki ponieważ kosztuje wstęp 250 koron, nie mozna kupic tylko biletu na sama uliczke. Wydanie ponad 40 zł na przejście sie uliczka mała z butikami wg mnie mija sie z celem. Uliczke widziałem z okna muzeum zabawek. Moze znacie podobne uliczki "darmowe"? Adresy fajnych uliczek odludnych z super praskim klimatem bym potrzebował... Jutro ostatni dzien zwiedzania. Czekam na podpowiedzi doświadczonych forumowiczów :-)
 Relacje PM off  

Temat postu: Re: Odp: Praga
#14 PostWysłany: 06 Wrz 2013 21:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Od ok 17 godziny wejście na uliczkę jest bezpłatne ;)

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
 Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 06 Wrz 2013 21:34 
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 511 315
niebieski
Dokładnie, od 17 jest za darmo. A jesli chodzi o inne male klimatyczne uliczki to polecam Novy Svet.
 Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 07 Lis 2013 22:38 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
kliper napisał(a):
Czy ktoś wie, gdzie w samej Pradze lub w okolicy Pragi są baseny/aquapark z wodami termalnymi (chodzi mi o baseny z naturalnie gorącą wodą na zewnątrz)? Może być też w bliskiej odległości od Pragi, z łatwym dojazdem tam komunikacją publiczną.

Podbiję pytanie o wodny relaks :)
 Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 09 Lis 2013 14:39 
Awatar użytkownika

Loty: 19
Kilometry: 36 462
Dla fanów sportu i stadionów polecam wejście na Strachov - największy stadion piłkarski świata i jeden z największych obiektów sportowych na świecie. Nie wiem czy można wejść oficjalnie, ja parę lat temu weszłam przez niezabezpieczoną dziurę w płocie ;) Jego wielkość naprawdę robi wrażenie ale poza tym obiekt jest raczej zaniedbany, więc tak jak napisałam - to raczej miejscówka tylko dla fanów tego typu miejsc :)
 Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 09 Lis 2013 15:33 

Loty: 142
Kilometry: 126 336
srebrny
ciri - nie wierz bezkrytycznie wikipedii. Strachovsky stadion tylko wg niektorych zrodel jest najwiekszy na swiecie, i to tylko pod wzgledem zajmowanego obszaru. Na pewno nie jest to największy stadion piłkarski świata z prostego powodu - nie są na nim rozgrywane żadne mecze o stawkę.
Co oczywiscie nie zmienia faktu, że jest to ciekawa budowla.
 Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 12 Lis 2013 08:22 

Strachovsky wielki jest - to na pewno :)
 Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 20 Lis 2013 08:11 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 183 106
niebieski
mashacra napisał(a):
kliper napisał(a):

Podbiję pytanie o wodny relaks :)

Info w języku polskim

http://www.aquapalace.cz/pl

[ 191 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości