Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 481 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 27 Lip 2017 21:45 

Rejestracja: 26 Cze 2017
Posty: 2
gruby_inversia napisał(a):
Jeden bilet jak nie zdazysz przebukuja.


Czyli mogę śmiało kupić przez BravoFly - to będzie 1 bilet - mogę i mieć pewność, że w razie czego polecę do CDG następnego dnia?
Góra
 Relacje PM off  
 
#62 PostWysłany: 27 Lip 2017 22:00 

Rejestracja: 02 Mar 2012
Posty: 7338
srebrny
bbinn napisał(a):
mieć pewność, że w razie czego polecę do CDG następnego dnia?

Nawet tego samego jak będzie inny lot i będzie miejsce ;) Inaczej będą zobowiązani zapewnić ci nocleg i jedzonko,więc nie martw się na zapas :)
Góra
 Relacje PM off  
 
#63 PostWysłany: 02 Lis 2017 20:42 

Rejestracja: 02 Lis 2017
Posty: 1
Witam,

będę lecieć pierwszy raz samolotem, więc zarówno pierwszy raz liniami Qatar Airways, lecę z Warszawy z przesiadką w Doha do Bangkoku, moja przesiadka jest bardzo długa bo aż 20 godzin, i stąd nasuwa mi się kilka pytań:

1) Czy Qatar Airways w jakiś sposób oferuje "darmowy" nocleg przy tak długiej przesiadce? jeśli tak to jak to ogarnąć
2) Czy podczas tej przesiadki, będę na tym lotnisku z dużym bagażem, czy nie musze się o niego martwić i nie dostane go do opieki na czas przesiadki?
3) jakieś pro tipy dla osoby która 1 raz leci samolotem?


pozdrawiam i z góry dziękuje.
Góra
 Relacje PM off  
 
#64 PostWysłany: 02 Lis 2017 20:50 
Redaktor F4F

Rejestracja: 08 Kwi 2012
Posty: 3851
Loty: 39
Kilometry: 33 222
Witamy na forum!

1. Zależy od warunków taryfy - w najniższej Qatar nie zapewnia noclegów.
2. Bagaż nadajesz w Warszawie już do Bangkoku
3. Usiądź wygodnie i odpręż się - kolejne podróże mogą niebyć takie przyjemne ;) (a może będą, kto wie?)
Góra
 Relacje PM off  
 
#65 PostWysłany: 02 Lis 2017 20:56 
Król Ż
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 Paź 2014
Posty: 5460
Loty: 406
Kilometry: 846 754
Nie oferuje noclegu ale oferuje wycieczke po Dausze. Bagaz odbierzesz w Bangkoku, badz na lotnisku 3 godziny wczesniej, plyny max 100 ml pojemnosci (10sztuk mozesz miec) ubierz wygodny dres ;)
_________________
Tolerancja kończy się tam, gdzie zaczynają się prawa człowieka
Góra
 Relacje PM off  
 
#66 PostWysłany: 02 Lis 2017 20:57 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 Lis 2014
Posty: 732
Loty: 145
Kilometry: 238 175
niebieski
Na początku października leciałem do BKK, również miałem 20h przerwy w Doha, bilet w jednej z najniższych klas "O" i miałem darmowy nocleg. Wszystko znajdziesz tu: https://discoverqatar.qatarairways.com/us-en/plusqatar
Poza tym miałem jeszcze transfer z/na lotnisko.
Góra
 Relacje PM off
oskiboski uważa post za pomocny.
 
 
#67 PostWysłany: 05 Lis 2017 23:03 

Rejestracja: 23 Lis 2016
Posty: 210
Lecę WAW - LHR AC realizowany przez LOT, LHR - YYZ AC, YYZ - EWR United na jednym bilecie.
Na stronie LOT widzę - "uwaga: odprawa on-line dostępna jest wyłącznie dla połączeń operowanych przez PLL LOT"
A jak przejdę "dalej" to są tylko dwie odcinki WAW - LHR i LHR - YYZ

1. Czy bagaż rejestrowany jak nadaję w W-wie to poleci docelowo do Nowego Jorku?
2. Chyba będę musiał zrobić dwie odprawy na stronie LOT i AC?
Góra
 Relacje PM off  
 
#68 PostWysłany: 05 Lis 2017 23:37 

Rejestracja: 02 Lip 2015
Posty: 2091
Loty: 44
Kilometry: 65 890
srebrny
A czemu utrudniają sobie życie odprawa online?
Za darmo odprawisz sie przy oddawaniu bagażu.
Dostaniesz bilety na cała podróż i bagaz dostanie naklejkę do docelowego miejsca.
_________________
Jeśli masz jakies pytania Poznań pomogę!
I klikamy "pomógł" jeśli tak faktycznie jest :) Status się sam nie zrobi...
Góra
 Relacje PM off  
 
#69 PostWysłany: 06 Lis 2017 11:48 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 Maj 2013
Posty: 2353
niebieski
Alexis93 napisał(a):
1. Czy bagaż rejestrowany jak nadaję w W-wie to poleci docelowo do Nowego Jorku?
2. Chyba będę musiał zrobić dwie odprawy na stronie LOT i AC?


1. Tak (zależy ile czasu przesiadki w YYZ, bo może będziesz musiał odebrać i znów nadać... ale tego się dowiesz już w WAW)
2. Zrób na lotnisku odprawę
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#70 PostWysłany: 07 Lis 2017 06:44 

Rejestracja: 23 Lis 2016
Posty: 210
Będę musiał odebrać bagaż w YYZ, mam przesiadkę 15 h.

Jak juz odbiorę to czy mogę od razu nadać bagażu na kolejny lot?

Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka
Góra
 Relacje PM off  
 
#71 PostWysłany: 12 Lis 2017 11:14 

Rejestracja: 27 Paź 2014
Posty: 88
Czy ktos pomoze zdezorientowanej 30stce :roll: proszę się nie smiac z pytań, ale ja w życiu nie lecialam z przesiadkami.

Czy na tym lotnisku zdaze sie przesiąść w 45 min? Będę miala trasę wawa (lot)>duseldorf>abu dabi (etihat) abu dabi >bangkok (etihat) z podręcznym.

Więc wysiadam w Germanach ale skad karta pokladowa na kolejny lot czy ktos zna topografiie lotniska i czy 45 min starczy?a jak sie spóźnię to co wtedy z reszta lotu??


Ostatnio edytowany przez krasnal, 12 Lis 2017 12:14, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
Góra
 Relacje PM off  
 
#72 PostWysłany: 12 Lis 2017 12:34 

Rejestracja: 27 Paź 2014
Posty: 88
A moze nie warto pakowac sie w taka krotka przesiadke?
Góra
 Relacje PM off  
 
#73 PostWysłany: 12 Lis 2017 12:41 

Rejestracja: 02 Lip 2015
Posty: 2091
Loty: 44
Kilometry: 65 890
srebrny
Jak na jednym bilecie to sie nie przejmuj. Dadzą bilety na najbliższy lot jak bedzie jakis problem.. Jednak jesli linia sprzedaje takie polaczenie i to w Europie to jest to wykonalne z dużym prawdopodobieństwem.

Bilet dostaniesz na cała podróż juz w Warszawie ?
_________________
Jeśli masz jakies pytania Poznań pomogę!
I klikamy "pomógł" jeśli tak faktycznie jest :) Status się sam nie zrobi...
Góra
 Relacje PM off  
 
#74 PostWysłany: 12 Lis 2017 15:28 

Rejestracja: 28 Lip 2017
Posty: 325
45 min to bardzo mało czasu. Jeśli nie masz biletu, kupowałabym ze spokojniejszą przesiadką. W UE bez problemu powinnaś zdążyć, poza trzeba się spieszyć i pokombinować np poprosić o przepuszczenie w kolejce do kontroli jeśli jest dość długa.
Kiedyś lecąc z Krk do Poz z przesiadką w Waw samolot miał spore spóźnienie i dla przesiadkowych zorganizowano bezpośredni busik :), leciałam z podręcznym więc super. Podejrzewam, że poza UE raczej taka opcja nie jest możliwa.
Jak pisze gruby_inversia, masz wszystko na jednym bilecie, nie przejmuj się za bardzo. Problem mógłby być gdybyś miała bagaż rejestrowany, wówczas są spore szanse, że nie poleciałby z Tobą.
Góra
 Relacje PM off  
 
#75 PostWysłany: 12 Lis 2017 15:43 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 Wrz 2014
Posty: 291
Loty: 312
Kilometry: 538 459
Miałem też taką krótką przesiadkę ta samą linią i na tym samym lotnisku i jeszcze zdążyłem wymienić kilka € i kupić tabletki na ból głowy :) Odlot mialem z tej starej części terminala i bylem wszoku jak to topornie wszystko szło.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Góra
 Relacje PM off  
 
#76 PostWysłany: 02 Sty 2018 04:46 

Rejestracja: 29 Paź 2017
Posty: 11
Może banalne pytanie, ale pierwszy raz lecę z tak długą przerwą między lotami, więc wolę się upewnić, a tu większość ludzi ma spore doświadczenie :)

Lecę portugalskimi liniami TAP na Azory. W jedną stronę z Warszawy do Lizbony i po 3 godzinach dalej do Ponta Delgada. W drugą stronę spędzę w Lizbonie 23 godz (planuję wyjście i zwiedzanie plus nocleg i powrót na lotnisko). Wszystkie loty jedną linią. W pierwszym przypadku raczej mam pewność, że bagaż rejestrowany zostanie normalnie przerzucony z jednego samolotu do drugiego i odbieram go dopiero na Azorach. Ale czy tak samo będzie w drodze powrotnej? Wydaje mi się, że również, ale nie chciałbym by jednak bagaż kręcił się przez cały dzień na taśmie... :)

Proszę rozwiejcie moje wątpliwości :)

A przy okazji - może tak na przyszłość - jak by to wyglądało, gdybym leciał różnymi liniami?

I jeszcze ostatnie wątpliwości - jak wygląda odprawa bagażu rejestrowanego w przypadku TAP? Czy mogę to zrobić elektronicznie w domu, czy dopiero na lotnisku?

pozdrawiam
Góra
 Relacje PM off  
 
#77 PostWysłany: 02 Sty 2018 05:21 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Kwi 2016
Posty: 4717
Zbanowany
srebrny
W Twoim przypadku rowniez przy powrocie.
Nawet jak masz rozne linie lotnicze na jednym bilecie, to bagaz nadajesz docelowo i odprawa bagazu rejestrowanego odbywa sie na lotnisku.
Pozdr. i udanej wyprawy.
_________________
Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe, uderzy w ciebie ze zdwojoną silą i nie bądź tchórzem i kłamcą.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
Góra
 Relacje PM off  
 
#78 PostWysłany: 02 Sty 2018 08:17 

Rejestracja: 02 Mar 2012
Posty: 7338
srebrny
Sanvean napisał(a):

I jeszcze ostatnie wątpliwości - jak wygląda odprawa bagażu rejestrowanego w przypadku TAP? Czy mogę to zrobić elektronicznie w domu, czy dopiero na lotnisku?

pozdrawiam

Bagaż rejestrowany zawsze i w każdej linii odprawiasz na lotnisku.Nie wiem w ogóle jak ty sobie to wyobraziłeś elektronicznie w domu ;)
Góra
 Relacje PM off  
 
#79 PostWysłany: 02 Sty 2018 10:46 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 Gru 2011
Posty: 5594
Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Pewnie chodziło mu o wydrukowanie tagów bagażowych, co można zrobić samemu w domu.
_________________
Blbec je blbec a blbcem zůstane
Ja tu tylko sprzątam
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#80 PostWysłany: 03 Sty 2018 02:03 

Rejestracja: 29 Paź 2017
Posty: 11
krasnal napisał(a):
Pewnie chodziło mu o wydrukowanie tagów bagażowych, co można zrobić samemu w domu.


Pewien nie jestem, ale chyba o to :)
Kiedyś latałem z biurami podróży, więc się o to zupełnie nie martwiłem (chociaż bagaż i odprawa z reguły była normalnie robiona).
Ostatnio samodzielnie, ale tylko low costami, z podręcznym.
I wydaje mi się, że gdzieś na lotnisku widziałem taką opcję, że bagaż rejestrowany z naklejkami wrzucało się samodzielnie przy pustym punkcie odpraw. Coś tak myło opisane, ale mnie nie dotyczyło, więc nie wnikałem :)
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 481 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: bilbobag, CommonCrawl [Bot] oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group